Connect with us

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

“Βράζει” με την ΕΟΚ ο Απόλλων για Μπαζίνα- Απειλεί με αναστολή λειτουργίας

Published

on

Η ΕΟΚ στήριξε τον Προμηθέα στο θέμα της πολύκροτης περίπτωσης του ταλαντούχου παίκτη Νάσου Μπαζίνα και οι “μελανόλευκοι” καλούν έκτακτη Γ.Σ., απειλώντας με αναστολή λειτουργίας όλων των τμημάτων τους.

Ο Απόλλων Πατρών έχει εκνευριστεί με την στάση και την εμπλοκή της ΕΟΚ στο ζήτημα Μπαζίνα και εξέδωσε δριμεία ανακοίνωση κατά αυτής λέγοντας τα εξής:

«Κύριοι, Η σχέση του Σωματείου μας με την Ομοσπονδία σας υπήρξε ανέκαθεν σχέση αμοιβαίας συνεργασίας και αλληλοβοήθειας στους κοινούς στόχους μας που δεν είναι άλλοι από την ανάπτυξη του αθλήματος, των αρχών της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού με τα άλλα Σωματεία που καλλιεργούν την καλαθοσφαίριση.

Έχουμε δαπανήσει υπέρογκα χρηματικά ποσά στην ανάπτυξη των υποδομών μας και στην «παραγωγή» αθλητών και συμμετέχουμε ανελλιπώς στα πρωταθλήματα που διοργανώνετε.

Τα τελευταία έτη, λόγω αλλεπάλληλων διοικητικών ανακατατάξεων και αναδιαρθρώσεων, ο Σύλλογός μας διέρχεται μία – βραχεία – θεωρούμε κρίση από την οποία αγωνιζόμαστε να εξέλθουμε χωρίς παράλληλα να μειώσουμε το επίπεδο των αθλητικών στόχων μας και χωρίς να μεταβάλουμε τον τρόπο λειτουργίας του Σωματείου.

Παρόλα αυτά, στην κρίσιμη αυτή για το Σωματείο μας περίοδο, διαπιστώνουμε ότι δε σας έχουμε αρωγό ή υποστηρικτή, αλλά τουναντίον ΑΝΤΙΠΑΛΟ.

Υπενθυμίζουμε σχετικά τη θέση της Ομοσπονδίας σας για τη νομιμότητα της ένστασης που υποβάλαμε κατά του παρανόμως συγχωνευθέντος Σωματείου του Χολαργού, θέση που μας στέρησε την άνοδο στην Α1 Κατηγορία με τεράστια οικονομική ζημία για το Σύλλογό μας.

Εσχάτως, βάλετε εκ νέου ΕΥΘΕΩΣ κατά του Συλλόγου μας με την αδικαιολόγητη εμπλοκή σας στη μεταγραφή του νεαρού καλαθοσφαιριστή μας, Αθανασίου Μπαζίνα.

Μας διαμηνύσατε εν είδη διαμεσολαβητή αθλητικών συμβάσεων να εισπράξουμε την «αποζημίωση» που μας προσφέρει ο φίλος σας, κ. Λιόλιος, και να διευθετήσουμε έτσι αθόρυβα το πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Δυστυχώς όμως, το πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι βαθύτερο και αγγίζει το σκληρό πυρήνα της λειτουργίας του Συλλόγου μας, αφού με τη μεθόδευση της Επιτροπής Μεταγραφών της Ομοσπονδίας σας δίνετε την άδεια στον άνω κύριο να αποψιλώνει κατά βούληση το αθλητικό δυναμικό μας, το οποίο με κόπο, χρήμα και τεχνογνωσία έχει παράξει ο Σύλλογός μας.

Δε γνωρίζετε ότι η διάγνωση του σπουδαίου λόγου μεταγραφής είναι αρμοδιότητα του αθλητικού δικαστή και όχι των υπαλλήλων σας;

Δε γνωρίζετε ότι ο κανονισμός μεταγραφών έχει ισχύ έναντι όλων και ότι εσείς οφείλετε να τηρείτε ίσες αποστάσεις από όλα τα Σωματεία;

Οι άνω ενέργειές σας έχουν προκαλέσει την αποστροφή των μελών των Διοικήσεών μας, των μελών του Συλλόγου μας, των οικογενειών των αθλητών μας, των φιλάθλων της ομάδας μας και δυστυχώς μας οδηγούν σε ριζικές αποφάσεις.

Τις προσεχείς ημέρες θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών μας με μόνο θέμα την αναστολή της λειτουργίας του Συλλόγου και της συμμετοχής σε όλα τα Πρωταθλήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παράνομες συμπεριφορές της Ομοσπονδίας σας.

Για τα Δ.Σ. του «Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ», του «Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ» και “ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ”.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Χρ. Σαλούστρος: «Ηχηρή» προσθήκη μόνο στα… χαρτιά!

Μεταγραφή που έγινε με μεγάλες προσδοκίες στο αρχικό «χτίσιμο» της ομάδας

Published

on

Μπορεί με καλάθι του Χρήστου Σαλούστρου ο Απόλλωνας 1’20” πριν το τέλος του αγώνα να μείωσε στο τρίποντο τη διαφορά με το Μαρούσι κάνοντας το ντέρμπι (71- 68), όμως η όλη εικόνα του ήταν για μία ακόμα φορά κάτω του μετρίου.

Παρότι ο Χριστόπουλος τον χρησιμοποίησε για σχεδόν 34’, τουλάχιστον στο παραγωγικό κομμάτι ο διεθνής παίκτης ήταν σκέτη απογοήτευση, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί του στη στατιστική.

Μεταγραφή που έγινε με μεγάλες προσδοκίες στο αρχικό «χτίσιμο» της ομάδας, που όμως διαψεύστηκαν στη συνέχεια. Τρανή απόδειξη το ότι σε 22 συμμετοχές καταγράφει μόλις 4.7 πόντους κατά μέσο όρο.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Το πάλεψε ο Απόλλωνας αλλά ηττήθηκε από το Μαρούσι (77-73)

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Basket League.

Published

on

Ο Απόλλωνας έκανε αντεπίθεση στην επανάληψη, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει το Μαρούσι και υπέστη νέα εκτός έδρας ήττα με 77-73.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Απόλλωνας των πολλών απουσιών, κράτησε για ένα δεκάλεπτο, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ με 38-24 από το Μαρούσι του Νίκου Βετούλα, στο κλειστό του Αγίου Θωμά για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Παρόλα αυτά στο δεύτερο μέρος αντέδρασε και πάλεψε να “σπάσει” την κατάρα των εκτός έδρας παιχνιδιών, χωρίς εν τέλει να αποδράσει με το ροζ φύλλο γοήτρου.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-24, 60-46, 77-73

ΜΑΡΟΥΣΙ (Βετούλας): Χιλ 3(1), Στασινός 5(1), Τζούστον, Ραντούλιτσα 26(2), Γιαννόπουλος 9(1), Μπρίσκο 13, Φιλιππάκος 5, Ιορδάνου 8(2), Γούταρντ 5 (1), Νικολαΐδης 3.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Χριστόπουλος): Βησσαρίου 8(1), Όσμπορν 24(1), Πέρκινς 10(1), Σαλούστρος 5(1), Μπράουν 16 (16 ριμπάουντ), Μπλόντιν 10(1), Κογιώνης, Καφέζας, Γκιουζέλης.

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλλων: Χωρίς Κόουλμαν, αμφίβολος ο Μπιμπς σήμερα (18:00) στο Μαρούσι

Στις 18:00 στο κλειστό του Αγίου Θωμά

Published

on

Τι έχει απομείνει στον Απόλλωνα στις τρεις τελευταίες και χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αγωνιστικές των πλέι-άουτ; 

Να ολοκληρώσει την παρουσία του με όσο το δυνατό καλύτερες εμφανίσεις και εντυπώσεις, δίνοντας συνέχεια στην πολύ καλή του εικόνα με την ΑΕΚ στην Περιβόλα και αν μπορέσει, να δώσει τέλος στην εφιαλτική παράδοση των εκτός έδρας αγώνων του την τελευταία διετία. 

Παράδοση που τον θέλει να μην έχει νικήσει μακριά από την Περιβόλα κάτι παραπάνω από δυο χρόνια, μετρώντας συνεχόμενες ήττες και με τις ευκαιρίες για να την «σπάσει» να είναι δυο, η σημερινή με το Μαρούσι στην Αθήνα και αυτή που ακολουθεί αμέσως μετά στην Καρδίτσα. 

Η μελανόλευκη αποστολή είναι από χθες το απόγευμα στην Αθήνα με τα προβλήματα τραυματισμών να μη λείπουν για μια ακόμη φορά. 

Ο τραυματίας Ορλάντο Κόουλμαν είναι το πρώτο, με τον παίκτη μάλιστα να λύνει τη συνεργασία του με την ΚΑΕ, επιστρέφοντας στην Αμερική πριν ολοκληρωθούν τα πλέι-άουτ και ο επίσης «λαβωμένος» Τζάστιν Μπιμπς. 

Ο τελευταίος τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησε να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς, αισθάνθηκε όμως εκ νέου ενοχλήσεις και παρότι ταξίδεψε στην Αθήνα πολύ δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής, εκτός και αν ο ίδιος νιώσει καλά και ζητήσει να αγωνιστεί. 

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading
Advertisement

Facebook