Connect with us

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σ.Σκρέτας (συνέντευξη): «Να δίνουμε ευκαιρίες στα παιδιά»

Published

on

Ο Άτλας σάρωσε φέτος τα Κύπελλα στα πρωταθλήματα των τμημάτων υποδομής της ΕΠΣ Αχαϊας και ο εκ των ιδιοκτητών της Ακαδημίας Σωτήρης Σκρέτας (δεξιά στη φωτό) άνοιξε τα χαρτιά του στην «Match»

Σωτήρης Σκρέτας και Αλέκος Κυρσανίδης ανέλαβαν πριν από 3 χρόνια περίπου την Ακαδημία του Άτλαντα και εξ΄αρχής είχαν ένα όνειρο, ένα πλάνο το οποίο διεπόταν από μεθοδικότητα και σταθερά βήματα.

Αυτό ήταν να δώσουν ευκαιρίες στα νέα ταλαντούχα παιδιά της Αχαϊας, η οποία ανέκαθεν έβριθε από ταλέντο και φάνηκε εκ νέου φέτος με την συμμετοχή της ομάδας της Μικτής (Κ-15) στον τελικό, όπου ηττήθηκε δυστυχώς από την αντίστοιχη ομάδα της Κοζάνης στον Βόλο.

Η “Match” ήρθε σε επαφή με τον Σκρέτα και οι απόψεις του είχαν πραγματικά μεγάλο και έντονο ενδιαφέρον. Οι ιδέες του, όπως και του έτερου ιδιοκτήτη, Αλέκου Κυρσανίδη, δείχνουν ρηξικέλευθες και η νίκη δεν είναι ποτέ αυτοσκοπός.

Ο ίδιος βλέπει το ποδόσφαιρο και γενικά τον αθλητισμό σαν μέσο απόλαυσης και διασκέδασης και αυτό το στοιχείο είναι η αφετηρία για το «χτίσιμο» του Άτλαντα, από τότε που ανήκει στους προαναφερθέντες.

Καλοί οι πρόλογοι, αλλά συνήθως το «ζουμί» παίζει τον καθοριστικό ρόλο και στην περίπτωση του Σωτήρη Σκρέτα το ενδιαφέρον κορυφώνεται, σε μία συνέντευξη που αξίζει από πολλές πλευρές να διαβαστεί.

_ Σωτήρη φέτος καταφέρετε να κόψετε πρώτοι το νήμα σε Προπαίδες και Παίδες στον 1ο όμιλο, αλλά και στο πρωτάθλημα των Νέων. Ποιο θεωρείς ότι είναι το μυστικό αυτής της επιτυχίας;

«Η δουλειά και μόνο. Δεν θα σταθώ στη φετινή επιτυχία του Άτλαντα, γιατί υπάρχουν και άλλες ακαδημίες, οι οποίες δουλεύουν υπό σωστές και κατάλληλες συνθήκες και επίσης διαθέτουν αρκετό ταλέντο στις τάξεις τους. Άρα του χρόνου ενδέχεται να έχουμε νέους πρωταθλητές.

Αυτό βέβαια είναι αρκετά καλό, γιατί ο υγιής ανταγωνισμός προάγει το επίπεδο των Ακαδημιών του Νομού μας και δίνει σε όλους κίνητρο, για να συνεχίσουν να δουλεύουν με ζήλο και όρεξη.

Προσπαθούμε πάντοτε για το καλύτερο και με προτεραιότητα τα παιδιά. Να μάθουν το άθλημα και να πρεσβεύουν τις αξίες του αθλητισμού. Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και παίκτες είμαστε μία οικογένεια και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Έτσι θα κινηθούμε και τα επόμενα χρόνια και αυτό πιστεύω ότι είναι το μεγάλο ατού μας.»

_ Όπως είπες το κίνητρο για δουλειά υπάρχει, άσχετα ότι ο Άτλας μένει σε υψηλό επίπεδο. Επομένως ποια είναι τα πλάνα και οι σκέψεις για την επόμενη σεζόν;

«Φαντάσου ότι είμαστε μία νέα Ακαδημία, η οποία έχει ισχύ τριών ετών και στα δύο από αυτά υπήρχε ο covid.

Μας χαροποιεί όμως ότι κρατήσαμε την φιλοσοφία μας και την διάθεση για να δουλέψουμε με τους ποδοσφαιριστές μας, παρά τις δυσκολίες που άπαντες περάσαμε και έκαναν κακό και στις τάξεις του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των τμημάτων υποδομής του.

Αυτό που θα προσθέσουμε είναι τα μέσα της δουλειάς μας.

Προσπαθούμε να εισάγουμε νέες τεχνικές και να πλησιάσουμε τα επαγγελματικά πρότυπα, για να δίνουμε νέο κίνητρο στα παιδιά, αλλά και τα καλύτερα μέσα στους προπονητές μας, ούτως ώστε να δουλέψουν υπό άριστες προϋποθέσεις.

Δεν μένουμε στάσιμοι και κάθε χρόνο επιδιώκουμε να βάζουμε ακόμα ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του Άτλαντα.

Επίσης οι γονείς εκτιμούν τη σοβαρότητα της δουλειάς που γίνεται και ολοένα περισσότερα παιδιά έρχονται στον Άτλαντα, γεγονός που επίσης μας χαροποιεί ιδιαίτερα.»

_ Η συνεργασία με την ΑΕΚ κινείται σε πολλά επίπεδα και υπάρχει στενή επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ποια τα οφέλη από την εν λόγω συνεργασία με την Ένωση;

«Σίγουρα τα προνόμια είναι πολλά. Ηλίας Κυριακίδης και Στέλιος Ορφανίδης είναι εξαιρετικοί και παράλληλα εξειδικεύουν τους δικούς μας προπονητές, ενώ τους μυούν στα μυστικά του σκάουτινγκ.

Γίνονται αρκετές δράσεις, συνεχείς αξιολογήσεις και τα νέα παιδιά της Ακαδημίας μας αλλάζουν συνεχώς παραστάσεις και προσπαθούμε να κρατάμε ψηλά το ενδιαφέρον τους, για να μην περιορίζεται μόνο στις δικές μας προπονήσεις.

Επιπλέον προτείνουμε παιδιά από άλλες Ακαδημίες στην ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού υπάρχει άφθονο ταλέντο και είναι κρίμα να μην δοθεί ευκαιρία σε ένα νέο παιδί, που μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Έτσι δεν περιοριζόμαστε μόνο στο ταλέντο των δικών μας ποδοσφαιριστών και δεν βλέπουμε το ποδόσφαιρο με εγωπαθή τόνο.»

Του Γιάννη Γεωργακόπουλου

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα ματς την Κυριακή της Β’ Κατηγορίας

Published

on

Η προτελευταία στροφή της κανονικής περιόδου στην Β’ Κατηγορία θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (14/4). Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στις μάχες για τις θέσεις των πλέι-οφ.

Ο Άτλας ζητά 2 βαθμούς, για να κλειδώσει τη θέση του στην 5άδα και αντιμετωπίζει το Σταροχώρι, που παλεύει να μπει στα μπαράζ ανόδου.

Η Δάφνη «μεθυσμένη» από τον τίτλο θα παίξει στο Λιμνοχώρι, που με νίκη θα αγκαλιάσει τα πλέι οφ, ενώ ο Πυρσός
έχει το πιο εύκολο έργο (φαινομενικά) με αντίπαλο τον Κρίνο, που επιδιώκει τα πλέι-άουτ.

Η Νεάπολη που κρατά την τύχη στα χέρια της για είσοδο στα πλέι-άουτ έχει δύσκολη αποστολή στο Μιντιλόγλι, μιας και ο εκεί Αστέρας με νίκη θα πλησιάσει τα πλέι οφ.

Continue Reading

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄Κατηγορία, Β΄όμιλος: Τρεις ομάδες και στην μέση το πρωτάθλημα

Μάχη για τον τίτλο από τρεις ομάδες και δύο στροφές πριν το φινάλε

Published

on

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου ο όμιλος της Αιγιάλειας στην Β΄κατηγορία έχει πάρει…φωτιά, όσον αφορά στον τίτλο, που παράλληλα δίνει απευθείας άνοδο στα “σαλόνια” της ΕΠΣ Αχαΐας. 

Ο Αστέρας Λεοντίου μετράει 49 βαθμούς και κινεί τα νήματα στη βαθμολογία, με Αχιλλέα Καμαρών και Ηρακλή Πατρών να ακολουθούν στο -1, συγκατοικώντας στη 2η θέση. 

Ίσως η αγωνιστική που ακολουθεί να κρίνει πολλά, μιας και ο Αστέρας Λεοντίου δοκιμάζεται στην έδρα του Φοίνικα Ζήριας, που παλεύει για είσοδο στα μπαράζ ανόδου. Ο Αχιλλέας έχει φαινομενικά βατό έργο με τους Πετεινούς, ενώ ο Ηρακλής Πατρών μάχεται με τον σκληροτράχηλο Αστέρα Τέμενης. 

Το πρόγραμμα των διεκδικητών ως το τέλος: (με αστερίσκο τα εκτός έδρας)  

Αστέρας Λεοντίου (49 πόντοι): *Φοίνικας Ζήριας, Αίας Π. 

Αχιλλέας Καμαρών (48 πόντοι): *Πετεινοί, *Αστήρ Τέμενης 

Ηρακλής Π. (48 πόντοι): Αστήρ Τέμενης, *Απόλλων Εγλυκάδας 

Continue Reading

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄κατηγορία, Β΄όμιλος: Τριάδα τίτλου δύο στροφές πριν το φινάλε

Published

on

Ο Αστέρας Λεοντίου με τέρμα του Κατσούρη έκαμψε την σθεναρή αντίσταση της ΑΕ Αρόης και κράτησε τα ηνία της πρωτιάς στον 2ο όμιλο της Β’ κατηγορίας, με το πέρας της 24ης αγωνιστικής. 

Πάντα από κοντά και στο -1 παραμένει ο Αχιλλέας Καμαρών, που «καθάρισε» σε διάστημα έξι λεπτών (30΄πέν. Ραμαντάνης, 36΄Μπούρδος) τον Απόλλωνα Συνοικισμού/Αιγίου, αλλά και ο Ηρακλής Πατρών, που είχε εύκολο βράδυ με τους Πετεινούς.  

Η ΑΕ Αιγίου έχασε τη νίκη στην εκπνοή, με τον Αστέρα Τέμενης να ισοφαρίζει σε 2-2, ενώ είχε πάρει το προβάδισμα εις διπλούν. Πάντως παραμένει σε τροχιά πλέι οφ, παρότι πλέον έχει συγκάτοικο την Πάτρα 2005, που «ξέσπασε» πάνω στην Άβυθο με 6άρα και επανήλθε εμφατικά στο δρόμο των επιτυχιών.  

Πανιώνιος από ατσάλι 

Ο Πανιώνιος/Αχιλλέας κυνηγά την απευθείας παραμονή και η επιτυχία του επί του Φοίνικα Ζήριας κρίνεται σημαντική. Τα γκολ της ομάδας του Κ.Λάζαρη σημείωσαν οι Γκλαβάς και Γ.Μποζιονέλος. Ευρεία νίκη σημείωσε και ο Απόλλωνας Εγλυκάδας κόντρα στον ουραγό Αίαντα και συνεχίζει να ελπίζει για την αποφυγή των πλέι άουτ.  

Τα παιχνίδια της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής θα διεξαχθούν την Κυριακή (14/4), κάτι που θα συμβεί και στον 1ο όμιλο της κατηγορίας για λόγους αξιοπιστίας. 

Τα αποτελέσματα: 

Απόλλων Εγλυκ.- Αίας Π. 6-0 

Άβυθος- Πάτρα 2005 2-6 

Αχιλλέας Καμ.- Απόλλων Συνοικ. 2-0 

ΑΕ Αρόης- Αστέρας Λεοντίου 0-1 

Πετεινοί- Ηρακλής Π. 1-6 

Αστήρ Τέμενης- ΑΕ Αιγίου 2-2 

Πανιώνιος/Αχιλλέας- Φοίνικας Ζήριας 2-1 

 

Η Βαθμολογία (Σε 24 παιχνίδια)

1 Αστέρας Λεοντίου 49 (38-24)  

—————-  

2 Αχιλλέας Καμαρών 48 (44-25)  

3 Ηρακλής Πατρών 48 (54-19)  

4 ΑΕ Αιγίου 43 (49-32)   

5 Πάτρα 2005 43 (48-31)  

——————  

6 Φοίνικας Ζήριας 42 (49-32) 

7 Πανιώνιος/Αχ. 37 (43-30)  

8 Απόλλων Συνοικ. 34 (41-36)  

——————————-   

9  Απόλλων Εγλ. 34 (45-37)   

10 Αστήρ Τέμενης 33 (43-33) 

11 ΑΕ Αρόης 31 (50-51)  

12 Αβυθος Αιγιαλείας 26 (34-58)  

—————————————  

13 Πετεινοί 6 (24-66)  

14 Αίας 3 (19-107) 

Continue Reading
Advertisement
ΔΙΕΘΝΗ3 hours ago

Champions League: Απόψε οι πρώτες μεγάλες ρεβάνς για τα εισιτήρια των ημιτελικών

ΔΙΕΘΝΗ3 hours ago

Ψάξτε τον δεύτερο: Μυθικό ρόστερ οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 hours ago

UEFA: Πειθαρχική έρευνα για το Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ

Α1 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α1 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

Α1 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

BASKET LEAGUE9 hours ago

Basket League: Ο Σλούκας καθάρισε για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το 3/3 απέναντι στον Ολυμπιακό

Α1 ΕΣΚΑΗ10 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Δύμη ’07 πήρε το ντέρμπι με τα Ροΐτικα στην Κ. Αχαΐα

Α1 ΕΣΚΑΗ10 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Με μια 7άδα οι Νέοι Γλαύκου «καθάρισαν» την Ανδραβίδα εκτός

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ16 hours ago

Γιάννης Σπανός: Η φάση στο ντέρμπι με τον Ατρόμητο που έδειξε το ήθος του

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ16 hours ago

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΑΙΓΑΛΕΩ  1-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ13 hours ago

ΠΑΕ Παναχαϊκή και Γιάννης Τάτσης απαγόρευσαν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ14 hours ago

Παναχαϊκή: Άλμα… παραμονής με Ζαμόρα και Κολοβούρη (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ21 hours ago

Οι πρωταγωνιστές του ντέρμπι που έκρινε τον τίτλο

Α1 ΕΣΚΑΗ10 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η ΕΑΠ με νέο «αίμα» νίκησε εύκολα τον Ηρακλή Πύργου, ο Κατοχιανός 37π. (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

Α1 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

ΔΙΕΘΝΗ3 hours ago

Champions League: Απόψε οι πρώτες μεγάλες ρεβάνς για τα εισιτήρια των ημιτελικών

ΔΙΕΘΝΗ3 hours ago

Ψάξτε τον δεύτερο: Μυθικό ρόστερ οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 hours ago

UEFA: Πειθαρχική έρευνα για το Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ

Α1 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ8 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α1 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

Α1 ΕΣΚΑΗ9 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

BASKET LEAGUE9 hours ago

Basket League: Ο Σλούκας καθάρισε για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το 3/3 απέναντι στον Ολυμπιακό

Α1 ΕΣΚΑΗ10 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Δύμη ’07 πήρε το ντέρμπι με τα Ροΐτικα στην Κ. Αχαΐα

Α1 ΕΣΚΑΗ10 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Με μια 7άδα οι Νέοι Γλαύκου «καθάρισαν» την Ανδραβίδα εκτός

Facebook