Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σε απίθανη ατμόσφαιρα η Εθνική κέρδισε στην παράταση (97-92) τη Σερβία

Οι Ρογκαβόπουλος και Μωραΐτης υπέγραψαν νίκη-παρακαταθήκη σε απίθανη ατμόσφαιρα

Published

on

Το αποτέλεσμα είχε μικρή σημασία το βράδυ της Παρασκευής (24/2) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Η Εθνική τράβηξε τον κόσμο στο γήπεδο, η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη, ήταν φαντασμαγορική και εορταστική και στο τέλος ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά υπέρ της Ελλάδας η οποία επικράτησε με 97-92 της Σερβίας στην 5η αγωνιστική της β’ φάσης των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να κάνει το ματς της ζωής του και με τον Δημήτρη Μωραΐτη να τον ακολουθεί, η Ελλάδα πήρε ένα τεράστιο αποτέλεσμα μπροστά σε ένα κοινό που απόλαυσε την εμπειρία λες και έβλεπε αγώνα μεταλλίου.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, από την άλλη, θα πρέπει να προβληματιστεί από την εικόνα της δικής του ομάδας που έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει την πρόκριση στα γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και της Ιαπωνίας. Οι Σέρβοι πιέζονται, αλλά ίσως και να μη χρειαστεί να νικήσουν τη Μεγάλη Βρετανία αν εκείνη επικρατήσει εντός έδρας απόψε του Βελγίου.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είδε λίγα λάθη, είδε και κούραση στο φινάλε. Είδε χαμηλό ποσοστό στο δίποντο σε μεγάλο μέρος του ματς. Ο Γιώργος Παπαθανασίου, aka Τζορτζ Πάπας, έκανε το ντεμπούτο του όπως και ο Μανώλης Χατζηδάκης, οι ΑΠΙΘΑΝΟΙ Μωραΐτης – Ρογκαβόπουλος ξεχώρισαν και τράβηξαν την ομάδα και πλέον όλοι περιμένουν τον εκτός έδρας αγώνα της Δευτέρας με τη Λετονία για να ολοκληρωθεί αυτός ο μαραθώνιος που είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά και απόλυτα θετικό πρόσημο από τη στιγμή που ο στόχος επιτεύχθηκε.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, από την πλευρά του, στηρίχθηκε στον Νίκολα Μιλουτίνοβ και στη δημιουργία του Στέφαν Γιόβιτς, είδε τους παίκτες του αποφασιστικούς σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, στο τέλος όμως όλοι τα έκαναν όλα λάθος. Οι Σέρβοι τρέχουν και πλέον πιέζονται αφόρητα για να μην πέσουν θύματα της μεγαλύτερης έκπληξης αυτής της προκριματικής φάσης.

Ο αγώνας

Τέσσερα λεπτά χρειάστηκε η Ελλάδα για να βάλει το πρώτο της καλάθι, ένα τρίποντο του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη για το 3-1, σε ένα πολύ κακό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες. Η νευρικότητα έφυγε σχετικά γρήγορα, κυρίως για τους Σέρβους που έχτισαν προβάδισμα επτά πόντων (6-13 στο 8′) προς τα τέλη της περιόδου, την οποία η Εθνική έκλεισε χωρίς δίποντο και με συνολικά 2/14 σουτ την ώρα που ο Πέσιτς έβλεπε τους δικούς του παίκτες να πετούν έξι βολές στα σκουπίδια.

Με τον Ρογκαβόπουλο να σκοράρει και την πίεση στη μπάλα να είναι πιο αποτελεσματική, η Ελλάδα ροκάνισε τη διαφορά και με ένα σερί 7-0 μείωσε στον πόντο (20-21), πριν τρέξουν οι Σέρβοι ένα δικό τους σερί 0-7 για να ξεμακρύνουν και πάλι. Πριν ο Γιόβιτς δώσει δωρεάν σεμινάριο πάσας, για να εκμεταλλευθούν οι Μιλουτίνοβ – Σίμανιτς τις δημιουργίες του και να σκοράρουν κατά ριπάς για το 30-39 του ημιχρόνου.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Σέρβοι είχαν τον έλεγχο, η Ελλάδα προσπαθούσε να σταθεί όρθια και να διεκδικήσει την ανατροπή, δεν το κατάφερνε, όμως ένα τρίποντο του Μωραΐτη από τη μία μπασκέτα στην άλλη στο τέλος της περιόδου, κράτησε το ενδιαφέρον ζωντανό.

Ο Χουγκάζ έγραψε το 61-65 με ατομική προσπάθεια, ο Ρογκαβόπουλος το 63-65 και αμέσως μετά ο Χουγκάζ είχε 2/2 για το προσπέρασμα (69-68 στο 36′). Στο 39′, όμως, όταν η μπάλα έκαιγε με το σκορ στο 78-78 ο Μουράτος πάτησε τη γραμμή του μισού γηπέδου. Η κατοχή πήγε στους Σέρβους, ο Μιλουτίνοβ σκόραρε στο ένας εναντίον ενός, ο Μωραΐτης απάντησε για το 80-80 και στην τελευταία επίθεση ήταν για την ομάδα του Πέσιτς που όμως είχε άστοχο τρίποντο για να οδηγηθεί το ματς στην παράταση.

Εκεί ο Ρογκαβόπουλος έκανε πράγματα και θαύματα, ο Μωραΐτης έβαλε βολές για το 95-92 στα 6.7″ και η Ελλάδα πήρε ένα τεράστιο αποτέλεσμα σε μία ατμόσφαιρα που θα μνημονεύεται για χρόνια.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε, Καστίγιο, Μάρκες

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-15, 30-39, 55-62, 80-80 (κ.α.), 97-92.

ΕΛΛΑΔΑ (Μανωλόπουλος): Φλιώνης 3 (1), Π. Καλαϊτζάκης 10 (2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Μωραΐτης 23 (5/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μουράτος 9 (1), Ρογκαβόπουλος 28 (3/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 7/8 βολές, 4 ριμπάουντ), Χατζηδάκης 4, Χουγκάζ 8 (5 ριμπάουντ), Γόντικας 6, Κουζέλογλου 1, Πάπας, Τολιόπουλος 3 (1), Τσαλμπούρης 2

ΣΕΡΒΙΑ (Πέσιτς): Ντάνγκουμπιτς 6 (1/5 σουτ, 4/4 βολές), Νταβίντοβατς 11 (2), Γιάγκοντιτς-Κουρίτζα 7 (1), Γιάραμαζ 7 (1), Ραντάνοβ 7, Γέρεμιτς 9 (3), Γιόβιτς 5 (8 ασίστ), Μιλουτίνοβ 24 (9/12 δίποντα, 6/10 βολές, 9 ριμπάουντ), Ρίστιτς 10 (5/5 δίποντα), Σίμανιτς, Ουσκόκοβιτς

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Τα νούμερα των παικτών του Απόλλωνα για τη φετινή σεζόν

Published

on

Έχουν κάνει τις επιλογές τους οι παίκτες του Απόλλωνα σχετικά με τα νούμερα στις φανέλες τους για τη νέα σεζόν, όπως έχει φανεί από τα μέχρι στιγμής φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα.

Έτσι έχουμε:

Ουάσινγκτον 0, Σταρκς 1, Μπλέιλοκ 2, Σκορδίλης 4, Βησσαρίου 6, Μηλιτσόπουλος 8, Μουράτος 9, Όσμπορν 10, Καφέζας 11, Γκιουζέλης 12, Κογιώνης 14, Φιλιππάκος 21 και Σαλούστρος 22.

Βέβαια, η εικόνα του έμψυχου δυναμικού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς υπάρχουν δύο κενά στις θέσεις των ξένων παικτών και μένει να φανεί πως και πότε θα καλυφθούν από τον Νίκο Βετούλα.

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Ο Κάμερον Ρέινολντς στη θέση του Τζόουνς

Άμεση αντικατάσταση του Αμερικάνου φόργουορντ που αποτελεί παρελθόν από τους Πατρινούς.

Published

on

Κινούμενος αστραπιαία ο Προμηθέας κάλυψε άμεσα το κενό του Τζαμάλ Τζόουνς με την απόκτηση του επίσης Αμερικάνου φόργουορντ Κάμερον Ρέινολντς (Cameron Raynolds, 28χρ., 2.01μ.).

Ο Ρέινολντς είχε συμβόλαιο με την Μπούντουτσνοστ, αλλά τελικά θα αποχωρήσει από τους Μαυροβούνιους για χάρη του Προμηθέα, που πρόσθεσε έναν παίκτη κλάσης στο ρόστερ του.

Την σεζόν 2022/23 ο Ρέινολντς είχε 10 πόντους και 2.7 ριμπάουντ μέσο όρο με 42.9% στα τρίποντα σε 22 λεπτά συμμετοχής στην Αδριατική Λίγκα και 9.7 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ μέσο όρο σε 30 λεπτά συμμετοχής στο EuroCup.

Ο «χωρισμός» με Τζόουνς

Μπορεί ο Προμηθέας να είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Αμερικάνου Τζαμάλ Τζόουνς πριν λίγο καιρό, όμως αυτή η μεταγραφή τελικά δεν ήταν γραφτό να υλοποιηθεί…

Οι συνεχόμενες αλλαγές στο χρόνο άφιξης του παίκτη στην Πάτρα είχαν δημιουργήσει από την αρχή ένα κλίμα αμφιβολίας και δυστυχώς οι άνθρωποι του Προμηθέα δικαιώθηκαν.

Ο 30χρονος φόργουορντ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τους Προμηθείς για το πότε θα μπορούσε να ξεπεράσει τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, οδηγώντας την πατρινή ΚΑΕ να δώσει ένα τέλος στην περίπτωση του (αν και μεταξύ των δυο πλευρών υπάρχει συμβόλαιο συνεργασίας).

Ακόμη και στην τελευταία μεταξύ τους επαφή φάνηκε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι το μπάσκετ προτεραιότητα για τον Τζαμάλ Τζόουνς, οπότε και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου φρόντισε και βρήκε τον Ρέινολντς.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Διαβάστε στη “Match”: Έδειξε ότι μπορεί

Published

on

Η Παναχαϊκή στην πρεμιέρα της Super League 2 και με κόντρα διαιτησία, «δάμασε» την ισχυρή Καλλιθέα στο Ελ Πάσο (0-0) *Ζητούμενο η ανάλογη συνέχεια και η επιθετική βελτίωση

ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΛΟΤΕΝ ΚΑΙ

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΟ

 

ΕΔΡΑ: ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΥΙΑ

SL2: «ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ»

 

ΡΕΪΝΟΛΝΤΣ Ο… ΑΝΤΙ-ΤΖΟΟΥΝΣ

Ο Προμηθέας προσθέτει φόργουορντ κλάσης στο ρόστερ του με τον ερχομό του Κάμερον Ρέινολντς στη θέση του Τζαμάλ Τζόουνς. *Νίκη με Άρη (66-61) και ήττα από ΠΑΟΚ (76-64) ο απολογισμός στα «Μαυροσκούφεια»

 

ΑΠΟΛΛΩΝ CARNA

«Βλέπει» Καρδίτσα

Οι «μελανόλευκοι» στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα της Basket League *Τελική πρόβα με Προμηθέα στο «Δ. Τόφαλος», άρεσε στη Λευκάδα, δυο κενά στους ξένους.

 

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

«ΜΑΓΝΗΤΗΣ» ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο Ατρόμητος «πέταγε φωτιές» κόντρα στη Θύελλα, πολύς κόσμος στα Ζαρουχλέικα *Κέρδισε το ποδόσφαιρο στη μάχη του Πάτραι με Άρη

 

ΝΟΠ

Έπεισε με το

«καλημέρα»

Ιδανικό «ποδαρικό» στην Α1 για τον ΝΟΠ μέσα στο «σπίτι» του κόντρα στα έμπειρα Χανιά *Ντόσκας, Βικάτος, Γεωργαράς και Γκότσης αναλύουν τη μεγάλη νίκη στη «Match».

 

SUPERLEAGUE

Τεσσάρα ο Ολυμπιακός,

τα «φώτα» στη Λεωφόρο

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Κηφισιάς, σήμερα τα σπουδαία στη «μετωπική» ΠΑΟ-ΑΕΚ

ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ…

Τοπικό μπάσκετ, όλα τα αθλήματα, γκόσιπ κ.α..

Continue Reading
Advertisement

Facebook