Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Σήκωσε την κούπα του Conference League η Γουέστ Χαμ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς

Επικράτησε με 2-1 της Φιορεντίνα στον μεγάλο τελικό.

Published

on

Η Γουέστ Χαμ επικράτησε με 2-1 της Φιορεντίνα στο μεγάλο τελικό του Conference League στην Πράγα και κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο για πρώτη φορά μετά από 58 ολόκληρα χρόνια.

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό στο Conference League, ο οποίος και κρίθηκε με ένα γκολ στο 90ο λεπτό του αγώνα, η Γουέστ Χαμ βρέθηκε στην κορυφή της τρίτης διοργάνωσης της UEFA.

Με τη λήξη της αναμέτρησης, τα συναισθήματα στο γήπεδο της Πράγας δημιούργησαν φοβερές εικόνες, με τους παίκτες της Φιορεντίνα να ξεσπούν σε κλάματα και της Γουέστ Χαμ σε έξαλλους πανηγυρισμούς, οι οποίοι συνεχίστηκαν τόσο στην απονομή του τροπαίου, όσο και μετά από αυτή.

Μπάλα και χώρο στη Φιορεντίνα στο ξεκίνημα έδωσε η Γουέστ Χαμ, με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Οι «βιόλα» πήγαιναν το ματς σε σετ-παιχνίδι, αφού έχουν γενικότερα ως ομάδα υψηλό ποσοστό κατοχής συνολικά στη σεζόν και τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο.

Παρόλα αυτά δεν έβρισκε τους κατάλληλους χώρους, με τα «σφυριά» από τη μεριά τους να έχουν όλη και όλη μια καλή τελική με σουτ του Ράις εκτός περιοχής. Το ματς ήταν σκληρό, λογικό εν μέρει αφού διακυβευόταν ένα τρόπαιο, αλλά ο Ντελ Θέρο Γκράντε έβγαλε μόλις μία κάρτα στο 45λεπτο και αυτή ήταν για θέατρο του Μπενραχμά.

Στο 34ο λεπτό ο τελικός του Conference League θύμισε… τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, αφού οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ πέταξαν ποτήρια και έναν αναπτήρα στον Μπιράγκι που θέλησε να εκτελέσει το κόρνερ από τα δεξιά, με αποτέλεσμα ο αρχηγός της Φιορεντίνα να βγει αιμόφυρτος και να του δεθεί το κεφάλι. Ο ρυθμός ήταν αργός, η σκοπιμότητα μεγάλη από τις δύο ομάδες και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν και η μεγαλύτερη ως τότε.

Διότι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά τη σέντρα του Γκονζάλες, ο Κουαμέ πάτησε γερά, πήρε την κεφαλιά αλλά στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι, με τον Γιόβιτς να σκοράρει στην επαναφορά αλλά να είναι εκτεθειμένος και το 0-0 να παραμένει.

Με αλλαγή για τη Φιορεντίνα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Ιταλιάνο να ρίχνει τον Καμπράλ αντί του Γιόβιτς. Ο ρυθμός άρχισε να ανεβαίνει, οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση να παίξουν πιο ανοιχτά και να ψαχτούν για το γκολ, το οποίο ήρθε λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας.

Για την ακρίβεια σε εκείνο το διάστημα χρειάστηκε να πάει ο Ντελ Θέρο Γκράντε για να κάνει on field review, δείχνοντας σωστά την άσπρη βούλα σε χέρι του Μπιράγκι. Εκεί απ’ όπου ο Μπενραχμά με εξαιρετική εκτέλεση έστειλε στην απέναντι γωνία τον Τερατσάνο για να γράψει το 1-0 στο 62’.

Η χαρά των Λονδρέζων κράτησε μόλις ένα πεντάλεπτο, αφού μετά από μπαλιά του Άμραμπατ, ο Γκονζάλες έσπασε με το κεφάλι στον Μποναβεντούρα και αυτός με εξαιρετικό σκαστό τελείωμα εκτέλεσε τον Αρεολά για να φέρει το σκορ στα ίσα στο 67ο λεπτό.

Η Φιορεντίνα πήρε ψυχολογία και ώθηση, ο Σαπονάρα που μπήκε στο γήπεδο έκανε πιο κινητική επιθετικά την ομάδα του και στο 72’ οι «βιόλα» άγγιξαν την ανατροπή. Με τον Καμπράλ να βάζει πλάτη τον Κερέρ και να σπάει ιδανικά στον Μαντράγκορα, ο οποίος πλάσαρε με τη μία αλλά δεν βρήκε για λίγο εστία.

Το ματς είχε γίνει run & gun, οι δύο ομάδες έψαχναν με… μανία το γκολ αλλά η Φιορεντίνα έδειχνε να είναι πιο κοντά. Και πλήρωσε την αφέλειά της στο φινάλε, όταν έπαιξε με την άμυνα στη σέντρα και ο Πακετά με απίθανη κάθετη την… τρύπησε, βγάζοντας τον Μπόουεν απέναντι στον Τερατσάνο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να τον εκτελέσει για το 2-1.

Στα επόμενα 8 έξτρα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα παρά την προσπάθεια των «βιόλα», με τη Γουέστ Χαμ να σηκώνει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1965.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι (84′ Ιγκόρ), Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Μαντράγκορα (90′ Μπαράκ), Γκονσάλες, Γιόβιτς (46′ Καμπράλ), Κουαμέ (62′ Σαπονάρα)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Τσούφαλ, Ζουμά (61′ Κέρερ), Αγκέρντ, Έμερσον, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά, Μπόουεν, Αντόνιο (90′ Ογκμπόνα), Μπενραχμά (76′ Φορνάλς)

ΔΙΕΘΝΗ

Premier League: Τα ball boys θα σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους παίκτες

Published

on

Σε μια σημαντική αλλαγή αναμένεται να προχωρήσει η Premier League. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Telegraph», η διοργανώτρια αρχή θα δώσει οδηγία στα ball boys & girls να σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους ποδοσφαιριστές, όταν αυτή βγαίνει εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Ο λόγος είναι ότι η διοργανώτρια αρχή θεωρεί πως τα ball boys ευνοούν τη γηπεδούχο ομάδα, δημιουργώντας ένα… αθέμιτο πλεονέκτημα. Είτε δίνοντας την μπάλα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας και μπορούν με αυτόν τον τρόπο να πιάσουν στον ύπνο τον αντίπαλο, είτε καθυστερώντας εσκεμμένα σε περίπτωση που οι γηπεδούχοι προπορεύονται στο σκορ.

Πλέον, οι μπάλες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και πάνω σε κώνους και οι ποδοσφαιριστές θα καλούνται να πάρουν μόνη τους την μπάλα για την εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ ή ακόμη και ενός γρήγορου κόρνερ ή φάουλ που μπορεί να φέρει το γκολ.

Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το τέρμα της Λίβερπουλ με τον Οριγκί, με το οποίο οι «Reds» έκαναν το 4-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα και προκρίθηκαν στον τελικό του Champions League το 2019.

Την ίδια ώρα, τα ball boys θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα γήπεδα του αγγλικού πρωταθλήματος, έχοντας πλέον την υποχρέωση να επαναφέρουν τις μπάλες στους κώνους όταν ένας ποδοσφαιριστής την αφαιρεί από εκεί.

Προσφάτως, είχε δημιουργηθεί ένα μικρό επεισόδιο, όταν ο προπονητής της Κόβεντρι, Μαρκ Ρόμπινς, ζήτησε συγγνώμη που πανηγύρισε μπροστά σε ένα 13χρονο αγόρι στο τέλος της δραματικής νίκης της ομάδας του στο Κύπελλο Αγγλίας επί της Γουλβς. Ο Ρόμπινς είχε πει ότι ήταν «πραγματικά ενοχλημένος» από το ball boy, το οποίο είχε ρίξει νωρίτερα μια μπάλα κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων, ενώ ο Γκάρι Ο’ Νιλ είχε τονίσει πως ο Ρόμπινς ενήργησε «αηδιαστικά».

Νωρίτερα αυτή τη σεζόν, ο τερματοφύλακας της Φούλαμ, Μπερντ Λένο, εθεάθη να σπρώχνει ένα ball boy κατά τη διάρκεια της ήττας της ομάδας του στο Μπόρνμουθ, με τον Μάρκο Σίλβα να προσπαθεί να τον δικαιολογήσει λέγοντας πως τα παιδιά εκτός των γραμμών του γηπέδου καθυστερήσουν επιδεικτικά.

Και φυσικά, άπαντες θυμούνται το επεισόδιο του Εντέν Αζάρ το 2013, όταν εκνευρίστηκε από ένα ball boy που δεν του έδινε την μπάλα και για να την πάρει από την αγκαλιά του το έριξε στο έδαφος και το κλώτσησε, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Μπογκντάνοβιτς: Χωρίς Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό η πρόβλεψη του για το Final-4 της Euroleague

Published

on

Δεν βλέπει τους «αιώνιους» ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς μέσα στην τετράδα του φετινού Final-4.

Ο Σέρβος άσσος των Ατλάντα Χοκς κλήθηκε να κάνει την δίκη του εκτίμηση για το ποιες ομάδες θα είναι στο Βερολίνο μιλώντας στην επίσημη σελίδα της Euroleague, με τους «πράσινους» και τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται εκτός κάδρου.

Η πρόβλεψη του:

Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα και μετά από πολύωρη σκέψη έκανε την έκπληξη ποντάροντας στην Μπασκόνια.

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Champions League: Η UEFA παρουσίασε το νέο φορμάτ για τη σεζόν 2024-25

Published

on

Το Champions League αλλάζει ριζικά από τη νέα σεζόν και η UEFA παρουσιάζει σε κάθε χώρα το νέο φορμάτ, το οποίο περιλαμβάνει 36 ομάδες σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

H Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA βρέθηκε έτσι και στην Ελλάδα, για να εξηγήσει τον τρόπο που θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν το Champions League, απαντώντας σε μία σειρά από σχετικές απορίες.

Οι εξηγήσεις της UEFA για το νέο Champions League

Πώς θα αλλάξει η μορφή του Champions League από το 2024/25;

Η βασική αλλαγή στις μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA είναι η εγκατάλειψη του ισχύοντος συστήματος της φάσης των ομίλων. Η τρέχουσα φάση των ομίλων του Champions League περιλαμβάνει 32 συμμετέχουσες ομάδες χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των 4 ομάδων ο καθένας. Από την σεζόν 2024/25, 36 σύλλογοι θα συμμετάσχουν στην πρώην φάση των ομίλων του Champions League, δίνοντας σε άλλες τέσσερις ομάδες την ευκαιρία να ανταγωνιστούν τους καλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. Αυτοί οι 36 σύλλογοι θα συμμετάσχουν σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα, στο οποίο θα καταταγούν και οι 36 ανταγωνιστικοί σύλλογοι στην ίδια ενιαία βαθμολογία.

Με το νέο σχήμα, οι ομάδες θα παίζουν 8 αγώνες στη νέα φάση του πρωταθλήματος (πρώην φάση των ομίλων). Δεν θα αντιμετωπίζουν πλέον τρεις αντιπάλους δύο φορές (εντός και εκτός έδρας) αλλά θα αντιμετωπίζουν 8 διαφορετικές ομάδες, παίζοντας τέσσερα ματς εντός και τέσσερα εκτός έδρας. Για τον προσδιορισμό των 8 διαφορετικών αντιπάλων, οι ομάδες θα ταξινομούνται αρχικά σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας των εννιά ομάδων το καθένα. Στη συνέχεια, κάθε ομάδα θα κληρώνεται για να αντιμετωπίσει δύο αντιπάλους από κάθε ένα από αυτά τα τέσσερα γκρουπ (και από το δικό της γκρουπ δυναμικότητας για πρώτη φορά), παίζοντας ένα ματς εντός και ένα εκτός έδρας ενάντια σε κάθε ομάδα από το ίδιο γκρουπ δυναμικότητας.

Αυτό δίνει στους συλλόγους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους ενάντια σε ένα ευρύτερο φάσμα αντιπάλων και αυξάνει την προοπτική για τους οπαδούς να βλέπουν τις κορυφαίες ομάδες να αναμετρώνται συχνότερα και νωρίτερα στη διοργάνωση. Το αποτέλεσμα θα είναι επίσης πιο ανταγωνιστικοί αγώνες για όλους τους συλλόγους σε όλες τις θέσεις της ενιαίας βαθμολογίας.

Πώς θα κατανεμηθούν οι τέσσερις επιπλέον θέσεις στη φάση των ομίλων του Champions League;

Η πρόκριση για το Champions League θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή και θα εξαρτηθεί από την τελική θέση του συλλόγου στην διοργάνωση του εγχώριου πρωταθλήματος της προηγούμενης σεζόν, σε συνδυασμό με τη θέση κάθε ομοσπονδίας στην κατάταξη συντελεστών συλλόγων της εθνικής ομοσπονδίας. Η βάση της λίστας συμμετοχής θα παραμείνει ίδια με την τρέχουσα σεζόν και οι τέσσερις πρόσθετες θέσεις που είναι διαθέσιμες από το 2024/25 (από τις 32 στις 36 ομάδες) θα κατανεμηθούν ως εξής:

Πρώτη θέση: Αυτή η θέση πηγαίνει στην τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος της πέμπτης χώρας στο UEFA ranking, η οποία πλέον δεν θα μετέχει στα προκριματικά, αλλά θα έχει απευθείας συμμετοχή.

Δεύτερη θέση: Ένα επιπλέον εισιτήριο θα υπάρξει στη διαδικασία πρόκρισης των πρωταθλητών των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Μέχρι τώρα από το Champions Path προκρίνονταν, μέσα από τέσσερις προκριματικούς γύρους, τέσσερις πρωταθλητές, από τη νέα σεζόν οι θέσεις αυτές γίνονται πέντε.

Τρίτη και τέταρτη θέση: Αυτές οι θέσεις πηγαίνουν στις ομοσπονδίες με τις καλύτερες συλλογικές επιδόσεις των ομάδων τους την προηγούμενη σεζόν (δηλαδή τον υψηλότερο συντελεστή ομοσπονδίας της προηγούμενης σεζόν, ο οποίος βασίζεται στον συνολικό αριθμό των βαθμών, που πέτυχε κάθε σύλλογος από μία ομοσπονδία διαιρούμενη με τον αριθμό των συλλόγων που την εκπροσώπησαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις). Αυτές οι δύο ομοσπονδίες θα κερδίσουν η καθεμία μια επιπλέον απευθείας θέση στο νέο Champions League, σε σχέση με αυτές που κανονικά δικαιούνται.

Πώς θα φτάσουν οι ομάδες στη νοκ άουτ φάση του Champions League και η μορφή της νοκ άουτ φάσης τι θα αλλάξει;

Το αποτέλεσμα κάθε αγώνα θα κρίνει την τελική κατάταξη του νέου πρωταθλήματος, με τρεις βαθμούς για τη νίκη και έναν για την ισοπαλία.

Οι οκτώ πρώτες ομάδες της ενιαίας βαθμολογίας θα προκριθούν αυτόματα στη φάση των 16, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 9η έως την 24η θέση θα αγωνιστούν σε διπλούς νοκ άουτ πλέι οφ αγώνες για να εξασφαλίσουν τη θέση τους στη φάση των 16 της διοργάνωσης. Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 25η έως την 36η θέση αποκλείονται, δίχως μετακίνησή τους στο UEFA Europa League.

Η νέα μορφή, με όλες τις ομάδες να κατατάσσονται μαζί σε ένα πρωτάθλημα, θα σημαίνει ότι θα υπάρχουν πολλές κρίσιμες αναμετρήσεις μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης.

Στη φάση των νοκ άουτ, οι ομάδες μεταξύ 9ης και 16ης θέσης θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που τερμάτισε μεταξύ 17ης και 24ης, με τον δεύτερο αγώνα στην έδρα τους. Οι οκτώ ομάδες που θα επικρατήσουν στα πλέι οφ της νοκ άουτ φάσης θα περάσουν στη φάση των 16, όπου η καθεμία θα αντιμετωπίσει μία από τις οκτώ πρώτες ομάδες, οι οποίες θα έχουν ήδη προκριθεί στη φάση των 16.

Για να ενισχυθεί η συνέργεια μεταξύ της πρώτης φάσης του ενιαίου πρωταθλήματος και των νοκ άουτ φάσεων και για να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στην πρώτη φάση τα ζευγάρια των νοκ άουτ φάσεων θα καθορίζονται εν μέρει από τη θέση την οποία κατέλαβαν στην πρώτη φάση, με κλήρωση η οποία τελικά θα διαμορφώνει τον δρόμο μέχρι τον τελικό.

Από τη φάση των 16 και μετά, η διοργάνωση θα συνεχίσει να ακολουθεί την υπάρχουσα μορφή των νοκ άουτ, που οδηγεί στην ουδέτερη έδρα του τελικού, που έχει επιλέξει η UEFA.

Όλοι οι αγώνες πριν από τον τελικό θα συνεχίσουν να παίζονται στα μέσα της εβδομάδας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του εθνικού ημερολογίου αγώνων σε όλη την Ευρώπη, ενώ ο τελικός θα συνεχίσει να διεξάγεται το Σάββατο.

Θα αλλάξουν και οι μορφές του Europa League και του Europa Conference League από το 2024/25;

Ναι. Παρόμοιες αλλαγές μορφής θα εφαρμοστούν επίσης στο Europa League (8 αγώνες και επομένως 8 διαφορετικοί αντίπαλοι στη φάση του πρωταθλήματος) και στο UEFA Europa Conference League, το οποίο από το 2024/25 θα ονομάζεται UEFA Conference League (6 αγώνες και επομένως 6 διαφορετικοί αντίπαλοι στη φάση του πρωταθλήματος), με τις δύο διοργανώσεις να περιλαμβάνουν 36 ομάδες στη φάση του πρωταθλήματος.

Πώς θα είναι το ημερολόγιο με τη νέα μορφή τριών αγώνων;

Οι αγώνες της πρώτης φάσης του Champions League και του Europa League θα διεξάγονται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου, ενώ οι αγώνες της πρώτης φάσης του Europa Conference Leagueθα διεξάγονται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου. Κάθε μία από τις τρεις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA θα έχει μία αποκλειστική εβδομάδα διεξαγωγής της αγωνιστικής, στη διάρκεια της οποίας δεν θα προγραμματίζονται αγώνες των άλλων δύο διοργανώσεων.

Στις υπόλοιπες εβδομάδες, οι αγώνες του Champions League θα διεξάγονται την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ οι αγώνες του Europa League και του Europa Conference League θα διεξάγονται την Πέμπτη. Στην αποκλειστική εβδομάδα του Champions League, οι αγώνες του Champions League θα διεξάγονται την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στην αποκλειστική εβδομάδα του Europa League, οι αγώνες του Europa League θα διεξάγονται την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στην αποκλειστική εβδομάδα του Europa Conference League, οι αγώνες του Europa Conference League θα διεξάγονται την Πέμπτη.

Την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης και στις τρεις διοργανώσεις οι 18 αγώνες θα διεξάγονται ταυτόχρονα.

Πώς θα ωφελήσει τους φιλάθλους η νέα μορφή Champions League;

Η νέα μορφή πρωταθλήματος θα περιλαμβάνει περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε διοργάνωση και θα επιτρέπει στους φιλάθλους όχι μόνο να δουν πιο σημαντικούς ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά και να τους δουν να διεξάγονται νωρίτερα στη διοργάνωση.

Η νέα μορφή θα εισάγει μια καλύτερη ανταγωνιστική ισορροπία μεταξύ όλων των ομάδων, με κάθε ομάδα να μπορεί να αντιμετωπίσει αντιπάλους παρόμοιου αγωνιστικού επιπέδου σε όλη τη διάρκεια του ενιαίου πρωταθλήματος.

Κάθε αγώνας μετράει. Η νέα μορφή πρωταθλήματος θα διασφαλίσει ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα μπορεί να διαμορφώσει τη θέση μιας ομάδας, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Η νίκη ή η ήττα του τελευταίου αγώνα της φάσης του πρωταθλήματος θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ της αυτόματης πρόκρισης στη φάση των 16, της πρόσβασης στα πλέι οφ ή του αποκλεισμού από τη διοργάνωση.

Πώς θα ωφελήσει η νέα μορφή Champions League το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

Οι αλλαγές που έγιναν έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν ένα θετικό μέλλον για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα και να καλύψουν τις εξελισσόμενες ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων. Επιβεβαιώνοντας αναμφίβολα την κοινή δέσμευση στην αρχή του ανοιχτού ανταγωνισμού και της αθλητικής αξίας σε ολόκληρη την ήπειρο, ο κοινός στόχος ήταν επίσης η υποστήριξη των εθνικών πρωταθλημάτων. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το νέο τοπίο των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA επιτρέπει σε περισσότερες ομάδες και συνεπώς σε περισσότερους προπονητές και ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν σε πιο ανταγωνιστικούς αγώνες στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Η UEFA επιβεβαίωσε επίσης την ισχυρή οικονομική της δέσμευση για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στο σύνολό της και ότι θα λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την παροχή αλληλεγγύης σε συλλόγους που δεν συμμετέχουν στις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA. Αυτό θα ενισχύσει το ισχυρό οικοδόμημα στο οποίο βασίζεται το παιχνίδι στην Ευρώπη.

Πώς άλλαξε το Champions League με την πάροδο των ετών;

Τα χρονοδιαγράμματα του Champions League και του Europa League δείχνουν λεπτομερέστερα πώς εξελίχθηκε κάθε διοργάνωση, από τις απαρχές του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης, που ξεκίνησε το 1955, στο Κύπελλο UEFA και στο Κύπελλο Κυπελλούχων UEFA και πιο πρόσφατα στις μορφές των ανδρικών συλλογικών διοργανώσεων της UEFA που υπάρχουν σήμερα”.

Continue Reading
Advertisement
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ24 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ22 hours ago

Προμηθέας: Ο Νάσος Μπαζίνας ανεβαίνει σε συμμετοχές

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ19 hours ago

Ήταν «φίσκα» η Περιβόλα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ17 hours ago

Ολυμπιακός: Αύριο 29/3 σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ21 hours ago

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τον αγώνα της Κυριακής του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ16 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου (30-31/03) σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

SUPER LEAGUE 215 hours ago

Τα γκολ της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον Νότιο Όμιλο (vid)

ΧΑΝΤΜΠΟΛ22 hours ago

Αυλαία για την Ακαδημία των Σπορ στην Νέα Ιωνία

ΔΙΕΘΝΗ14 hours ago

Premier League: Τα ball boys θα σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους παίκτες

ΜΠΑΣΚΕΤ13 hours ago

Παρτίζαν – Ολυμπιακός 69-74: «Θρυλική» ανατροπή και μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι

Facebook