Connect with us

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Σήμερα η κηδεία του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου

Το πυγμαχικό τμήμα της Παναχαϊκής σήμερα δεν θα πραγματοποιήσει προπονήσεις ως ένδειξη πένθους για το νεαρό αθλητή

Published

on

Η κηδεία του άτυχου 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου θα γίνει σήμερα, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η Υποδιεύθυνση αντιμετώπισης αθλητικής βίας που ερευνά την υπόθεση, μελετά κάθε στοιχείο που έχει στα χέρια της και κινείται για να βρει ποια ήταν η ακριβής αιτία για τον άδικο χαμό του Βασίλη Τόπαλου ο οποίος ήδη μεγαλουργούσε στο χώρο της πυγμαχίας.

Μάλιστα την Τετάρτη (4.01.2023) ο ιδιοκτήτης της σχολής όπου κατέρρευσε ο αθλητής, κλήθηκε εκτάκτως να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, προκειμένου να περιγράψει τις ακριβείς συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα που έγινε το μοιραίο.

Οι γιατροί του Τζανείου νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο 16χρονος Βασίλης σε κωματώδη κατάσταση, τον υπέβαλαν αμέσως σε ιατρικές εξετάσεις μεταξύ των οποίων και αξονική τομογραφία. Διέγνωσθη ένα αιμάτωμα, το οποίο έχριζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης. Αφού χειρουργήθηκε, νοσηλεύτηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών τελικά ο 16χρονος υπέκυψε στα τραύματα του στις 2 Ιανουαρίου 2023.

Όπως αποκάλυψε η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι το αιμάτωμα που προκάλεσε το θανατηφόρο τραυματισμό του Βασίλη Τόπαλου δημιουργήθηκε στον δεξιό κρόταφο και σε μέρος του δεξιού τμήματος του εγκεφάλου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι ιατροδικαστές θα ερευνήσουν, πλέον, αν αυτό το αιμάτωμα προκλήθηκε κατά την πτώση του όταν λιποθύμησε στο γυμναστήριο στις 16 Δεκεμβρίου 2022, ή στον αγώνα προπόνησης που έδωσε εκείνη την ημέρα λίγο νωρίτερα, με Γεωργιανό πυγμάχο ή τις προηγούμενες ημέρες.

Πάντως, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στα τέλη του Οκτωβρίου, όταν οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας πυγμαχίας ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους -μεταξύ αυτών και ο Βασίλης Τόπαλος- έλαβαν οδηγία από τους ομοσπονδιακούς προπονητές να ρίξουν ρυθμούς, καθώς «οι στόχοι μας έχουν επιτευχθεί».

Έως και σήμερα η αρμόδια υπηρεσία έχει πάρει καταθέσεις από όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ενώ δεν αποκλείεται εκτός από τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, να καταθέσουν και άλλοι συμπληρωματικά αλλά και να υπάρξουν και κάποιες νέες καταθέσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει συγγενείς του 16χρονου, αλλά και όσοι ήταν στο γυμναστήριο, ο νεαρός αθλητής πήγε στην τουαλέτα επειδή δεν ένιωθε καλά. Εκεί εντοπίστηκε λιπόθυμος, ενώ είχε χτυπήσει από την πτώση στο κεφάλι του.

Το πυγμαχικό τμήμα της Παναχαϊκής σήμερα δεν θα πραγματοποιήσει προπονήσεις ως ένδειξη πένθους για το νεαρό αθλητή που έφυγε τόσο νωρίς από την ζωή.

 

Πηγή: newsit.gr

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Πυγμαχία: Για Παρίσι μέσω Πολωνίας η Αντωνία Γιαννακοπούλου

Η Αντωνία Γιαννακοπούλου έχει εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες αθλήτριες της Ελληνικής πυγμαχίας

Published

on

Η Αντωνία Γιαννακοπούλου έχει εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες αθλήτριες της Ελληνικής πυγμαχίας, έχοντας κάθε λόγο να ονειρεύεται και την παρουσία της σε μια Ολυμπιάδα. Μια Ολυμπιάδα όχι και πολύ μακριά, όπως αυτή του Παρισιού για παράδειγμα.

Συγκεκριμένα η πατρινή πρωταθλήτρια της Παναχαϊκής σε λίγες μέρες θα συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας που θα γίνει στην Πολωνία, στοχεύοντας σε μία θέση νστο βάθρο, κάτι που έχει κάνει και τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελεί και ένα είδος Προολυμπιακού τουρνουά από όπου θα προκύψουν «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, κάτι που σημαίνει ότι η αθλήτρια του Νίκου Πλέα έχει κάθε λόγο να στοχεύει σε άλλη μία διάκριση.

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Τάε κβον ντο: Ο Α.Σ. Αγωγή επέστρεψε με τέσσερα μετάλλια από τη Σερβία

Με τέσσερα μετάλλια στις αποσκευές του επέστρεψε από την Σερβία ο Α.Σ. Αγωγή

Published

on

Με τέσσερα μετάλλια στις αποσκευές του επέστρεψε από την Σερβία ο Α.Σ. Αγωγή, μετά από ένα δύσκολο και απαιτητικό Σαββατοκύριακο στην πόλη Νις,

Συγκεκριμένα ο πατρινός σύλλογος αγωνίσθηκε με εννέα αθλητές και αθλήτριες, όπου είχαμε χρυσό μετάλλιο για τον Αλέξανδρο Μανίκα, ασημένιο για την Μαριέβη Παναγοπούλου και Αμαριλλής Καζανη και χάλκινο για τον  Δημήτρη Σταύρου.

Τέλος την πέμπτη θέση κατέκτησαν οι Νικόλας Καλφαγιάννης και Ανδρέας Παπακωνσταντινόπουλος, ενώ εμπειρίες αποκόμισαν οι Δημήτρης Τασόπουλος, Αχιλλέας Μανίκας και Ανδριάνα Καλφαγιάννη.

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Παναχαϊκή Γ.Ε.: «Μοίρασε» συγχαρητήρια για τις νέες διακρίσεις στο τμήμα Πυγμαχίας

Published

on

Τα 11 συνολικά μετάλλια, πέντε χρυσά, ένα ασημένιο και πέντε χάλκινα που πήραν οι αθλητές-τριες της Παναχαϊκής Γ. Ε. οδήγησαν την κοκκινόμαυρη ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου του πολυνίκη συλλόγου στην κατηγορία κορασίδων!

Τα μετάλλια αναλυτικά από τους κοκκινόμαυρους αθλητές και αθλήτριες ήλθαν ως εξής:

Χρυσό: 48 κιλά παμπαίδων, Ζουρνατζης Ελευθεριος

Χρυσό: 52 κιλά παγκορασίδων, Πετρίτση Παναγιώτα

Χρυσό: 75 κιλά παγκορασίδων, Γκολφινοπούλου Βασιλική

Χρυσό: 48 κιλά κορασίδων, Γεωργοπούλου Μαρία

Χρυσό: 52 κιλά κορασίδων, Γιαννακοπούλου Λαμπρινή

Ασημένιο: 52 κιλά παμπαίδων, Σαμαντας Νικόλαος

Ασημένιο: 57 κιλά παμπαίδων, Χουλιάρας Γεώργιος

Ασημένιο: 52 κιλά παμπαίδων, Ασημακόπουλος Εμμανουήλ

Ασημένιο: 66 κιλά παμπαίδων, Λιόλης Μιχάλης

Ασημένιο: Παίδων, Γεωργόπουλος Ανδρέας

Χάλκινο: 46 κιλά κορασίδων, Γούβη Ζωή

Επίσης συμμετοχή με τη δική τους ξεχωριστή προσπάθεια είχαν οι Πετρίτση Ανδρομάχη και Πολύδωρος Άγγελος, υπό την προπονητική επιμέλεια του Πλέα Νικόλαου και των βοηθών του Πλέας Χρυσούλα και Καρύδα Νικόλαου.

Και η σχετική ανακοίνωση της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής καταλήγει ως εξής:

«Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ συγχαίρει όλα τα παιδιά για τις διακρίσεις τους. Επίσης συγχαίρει και ευχαριστεί τους γονείς που ακολούθησαν την αποστολή και στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους και τους αγώνες τους, τον Κύριο Πλέα με τους συνεργάτες του για τον άξιο αγώνα που κάνουν».

Μίλτος Σπυρόπουλος 

Continue Reading
Advertisement

Facebook