Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκουρτόπουλος: “Μόνο αν ανταποκριθούμε, θα σφραγίσουμε την πρόκριση”

Published

on

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους της Εθνικής Ελλάδας ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του μετά την αναχώρηση για το Σαράγεβο, εν όψει των αγώνων με Λετονία και Βουλγαρία, για την προκριματική φάση του EuroBasket 2022. 

Για τα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Ανδρών για την προκριματική φάση του EuroBasket 2022, με Λετονία (27/11, 19.00) και Βουλγαρία (29/11, 19.00), μίλησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος.

“Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια. Όπως πάντα η δυσκολία αυτών των αγώνων είναι συγκεκριμένη. Είναι μικρό το διάστημα που έχουμε μπροστά μας να προετοιμαστούμε.

Εμείς θα πρέπει να βοηθήσουμε να προσαρμοστούν κάποια καινούρια παιδιά στην ομάδα. Είμαστε όμως αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά και ο καθένας θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε και να σφραγίσουμε την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και άνετοι για το επόμενο παράθυρο. Ο στόχος της Εθνικής Ομάδας είναι να κερδίζει όλα τα παιχνίδια και με αυτό το σκεπτικό θα αντιμετωπίσουμε και τα δύο επόμενα.

Έχουμε απέναντί μας τη Λετονία, την οποία θα αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά και τη Βουλγαρία, την οποία έχουμε ήδη αντιμετωπίσει. Είναι και οι δύο επικίνδυνες ομάδες που παίζουν πάρα πολύ περιφερειακό παιχνίδι με πολλά τρίποντα κι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι αυτό.

Θα προσπαθήσουμε με βάση την άμυνα να ανταποκριθούμε. Ο στόχος είναι οι νίκες, αλλά παράλληλα στόχος είναι η ομάδα να παίζει καλά και να προχωρά στο σχεδιασμό που έχουμε κάνει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ συνέχισε, αναφερόμενος στη “φούσκα” του Σαράγεβο: “Είναι μια ιδιαιτερότητα. Θα είμαστε για πολλές μέρες μέσα στο ξενοδοχείο. Δεν ξέρουμε πως θα ανταποκριθούν τα παιδιά όλα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πιστεύω όμως πως με την καλή ατμόσφαιρα, το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε κι αυτό εύκολα”.

Τέλος, για τα νέα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα: “Αυτή τη φορά έχουμε μαζί μας και κάποια νέα παιδιά, που κάνουν την πρώτη τους παρουσία. Θέλουμε να κάνουμε μια σταδιακή ανανέωση μέσα από αυτή την ομάδα των παραθύρων. Δεν θέλουμε να γίνεται εξαιτίας τραυματισμών κάποιων άλλων παιδιών. Θέλουμε όλα να πηγαίνουν βάσει προγράμματος σιγά σιγά να δούμε και νέα παιδιά να μπαίνουν στο κομμάτι της Εθνικής Ομάδας”.

Από την άλλη, ένας εκ των αρχηγών της ομάδας, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, τόνισε: “Είναι μια καινούρια εμπειρία. Εξαιτίας του κορονοϊού πάμε σε μία φούσκα. Μία ακόμη που θα βιώσει το μπάσκετ, καθώς έχουν γίνει πολλές διοργανώσεις έτσι, ώστε να μποροούν να εφαρμόζονται όλα τα πρωτόκολλα υγείας μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση.

Θα βρεθούμε μια εβδομάδα σε μία πόλη όλοι μαζί. Σίγουρα είναι μικρό το χρονικό διάστημα που έχουμε για να δεθούμε ως ομάδα, αλλά είμαστε παιδιά που γνωριζόμαστε από άλλα παράθυρα, έχουμε βρεθεί και μαζί σε άλλες εθνικές με κάποιους, οπότε έχουμε μια βάση. Και έχουμε κι έναν προπονητή που είναι ίδιος αρκετά χρόνια. Πάμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να συνεχίσουμε όπως τελειώσαμε, με νίκες σε αυτούς τους προκριματικούς”.

Όσο για τη συνύπαρξη παλιών και νέων παικτών, δήλωσε: “Υπάρχουν καινούρια και παλιότερα παιδιά. Είναι στο χέρι εμάς των παλιότερων να βάλουμε στο κλίμα τα πιο νέα παιδιά, γιατί όπως όλοι ξέρουμε η Εθνική Ομάδα έχει μέλλον, υπάρχει ταλέντο. Είναι ευκαιρία και γι’ αυτά τα παιδιά να πάρουν εμπειρίες, ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών και στις μεγάλες διοργανώσεις”.

Για το αν αισθάνεται “παλιός” στην ομάδα, είπε: “Δεν είμαι τόσο παλιός… Θυμάμαι την πρώτη μου κλήση, πριν πάω στον Ολυμπιακό, με τον Ηλία Ζούρο τότε, που ήμουν στη θέση παιδιών όπως είναι ο Φλιώνης ή ο Ρογκαβόπουλος. Μακάρι να έχουν ένα λαμπρό μέλλον και να ζήσουν πολλές στιγμές με την Εθνική Ομάδα και να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν γι’ αυτή τη φανέλα, γι’ αυτή τη χώρα γιατί πραγματικά το αξίζει”.

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΣΚΑ-Η: Φιλοξένησε τη χρυσή Ολυμπιονίκη του 1992 Βούλα Πατουλίδου

Published

on

Την ευκαιρία για μια πολύ ωραία και… διαφορετική περιεχομένου συνάντηση είχε η διοίκηση της ΕΣΚΑ-Η υποδεχόμενη στα γραφεία της την υποψήφια Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και χρυσή Ολυμπιονίκη του 1992 Βούλα Πατουλίδου.

Η τελευταία στα πλαίσια της προεκλογικής περιοδείας της στην Αχαΐα έκανε «στάση» στα γραφεία της Ενωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας και Ηλείας.

Η επίσκεψή της έγινε σε πολύ όμορφο κλίμα με άψογο οικοδεσπότη τον πρόεδρο της Ένωσης Παναγιώτη Λυκούδη και τα άλλα στελέχη της διοίκησης.

«Υπήρξε μια πολύ ωραία κουβέντα με την Βούλα Πατουλίδου, η οποία ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΣΚΑ-Η και για διάφορα θέματα που αφορούν το τοπικό μπάσκετ.

Άλλωστε και η κ. Πατουλίδου, ως άνθρωπος του αθλητισμού άλλωστε, αλλά και της αυτοδιοίκησης, έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον της για το μπάσκετ στην περιοχή μας», δήλωσε στην «Match» Αχαΐας ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η Παναγιώτης Λυκούδης.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

Published

on

Ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο και τα μαγικά του Μάρκους Χάουανρτ έφεραν τη νίκη (89-77) της Μπασκόνια επί της Βίρτους . Οι Βάσκοι θα βρεθούν με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα playoffs της Euroleague και όποιος επικρατήσει θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός στο Final Four.

Οι Βάσκοι που αγωνίστηκαν χωρίς τον Τσίμα Μονέκε, καθώς τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Μακάμπι- καθάρισαν επί της ουσίας το ματς στην τρίτη περίοδο, εκεί που έτρεξαν επιμέρους σκορ 31-16. Ο Μάρκους Χάουαρντ είχε ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος αφήνει τον παίκτη του παίρνει όσες προσπάθειες θέλει κι εκείνος συνήθως τον δικαιώνει. Κάπως έτσι, ο Αμερικανός γκαρντ έκλεισε την αναμέτρηση με 28 πόντους (1/7 δίποντα, 8/19 τρίποντα, 2/2 βολές), 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ακόμα οι Ματ Κοστέλο (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Τάντας Σεντεκέρσκις (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ), αλλά και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε για 21’46” και προσέφερε 9 πόντους (2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/3 βολές), 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-22, 41-41, 72-57, 89-77

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Ιβάνοβιτς): Χάουαρντ 28 (1/7 δίποντα, 8/19 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη) Ραϊέστε , Τσιόζα , Σεντεκέρσκις 16 (3/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μαρίνκοβιτς 5 (1), Μίλερ-ΜακΙντάιρ 8 (7 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 λάθη) , Ντίεθ , Ρογκαβόπουλος 9 (1/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Κότσαρ 4 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα) , Κοστέλο 19 (3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ).

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Μπάνκι): Κορντινιέ 10 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Λούντμπεργκ 10 (0/4 τρίποντα) , Μπελινέλι 10 (2/7 τρίποντα, 5 λάθη), Παγιόλα 1 , Ντόμπριτς, Σενγκέλια 16 (7 ριμπάουντ, 4 λάθη) , Χάκετ 13 (3/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ) , Μίκι 3 (1/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ) , Πολονάρα 3 (1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ) , Ζίζιτς 4 , Ντάνστον , Αμπάς 7 (1/4 τρίποντα).

Continue Reading

BASKET LEAGUE

Ματσάρα χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει το Περιστέρι

Published

on

Άγχος για το αποτέλεσμα δεν υπήρχε, τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά για Παναθηναϊκό και Περιστέρι, όμως οι δύο ομάδες έδωσαν ωραία μάχη το βράδυ της Παρασκευής (19/4) στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική του TOP-6 της Stoiximan Basket League.

Οι πράσινοι πήραν την νίκη (93-88) χάρη στην εξαιρετική τέταρτη περίοδό τους, με τον Χρήστο Σερέλη να τους καθοδηγεί καθώς ο Εργκίν Αταμάν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για την κηδεία του πατέρα του.

Εκτός αγώνα έμεινε και πάλι ο Τζέριαν Γκραντ, εκτός αγώνα έμεινε και ο Ματίας Λεσόρ εξαιτίας αδιαθεσίας την τελευταία στιγμή, με τον Παναθηναϊκό να ανεβαίνει στο 24-1 (12-1 εντός και 12-0 εκτός έδρας) χάρη στο ξέσπασμα του Ντίνου Μήτογλου που χρειαζόταν μία μεγάλη εμφάνιση, αλλά και στους θετικούς Λούκα Βιλντόσα, Κέντρικ Ναν, Ιωάννη Παπαπέτρου που ακολούθηαν.

Στο 16-10 έπεσε το Περιστέρι (10-3 εντός και 6-7 εκτός έδρας), με τον Βασίλη πανούλη να βλέπει τους Τζο Ράγκλαντ, Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ, Κένι Γουίλιαμς να μένουν χαμηλά και τον Τρέβορ Τόμπσον να μένει εκτός δωδεκάδας. Νέιτ Ρένφρο και Ζερμέιν Λοβ ήταν οι κορυφαίοι των φιλοξενούμενων.

Τρία καλάθια έβαλε στην πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός, που εκτέλεσε 12 βολές την ώρα που το Περιστέρι είχε 11 καλάθια και καμία βολή. Μαζί με έξι κλεψίματα, αλλά και με οκτώ πόντους από τον πάγκο του για το 13-25 στο 10′.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα και μπήκαν στην τέταρτη με αέρα έξι πόντων (67-61), πριν οι γηπεδούχοι απαντήσουν με ένα μικρό ξέσπασμα και ισορροπήσουν το ντέρμπι με τον Βιλντόσα. Πριν ο Παπαπέτρου καθαρίσει τη μπουγάδα με τρίποντο για το 89-86 και κλειδώσει και μαθηματικά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Πηγή

Continue Reading
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ20 mins ago

ΕΣΚΑ-Η: Φιλοξένησε τη χρυσή Ολυμπιονίκη του 1992 Βούλα Πατουλίδου

ΜΠΑΣΚΕΤ9 hours ago

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

BASKET LEAGUE10 hours ago

Ματσάρα χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει το Περιστέρι

ΑΘΛΗΜΑΤΑ11 hours ago

Το «Α. Πεπανός» επισκέφθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου

ΑΘΛΗΜΑΤΑ11 hours ago

Πήρε το «θρίλερ» ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Open της Βαρκελώνης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

Ποινή αφαίρεσης 18 βαθμών για τη Φίτεσε λόγω αδειοδότησης

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ12 hours ago

Διπλή παρουσία του Α.Σ. Αγωγή στην επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΝΕ στο Hereya Open 2024 στη Σόφια

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ13 hours ago

Προμηθέας: Θέλει άλλους τρεις πόντους για να τα χιλιάσει ο Κάουαν

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ13 hours ago

Έκανε το «9×9» η ΠΥΓΜΗ στο πανελλήνιο κύπελλο Σούμο

ΠΟΛΟ14 hours ago

Ο ΝΟΠ υποδέχεται το Σάββατο τα Χανιά για τα πλέι άουτ

ΜΠΑΣΚΕΤ20 mins ago

ΕΣΚΑ-Η: Φιλοξένησε τη χρυσή Ολυμπιονίκη του 1992 Βούλα Πατουλίδου

ΜΠΑΣΚΕΤ9 hours ago

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

BASKET LEAGUE10 hours ago

Ματσάρα χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει το Περιστέρι

ΑΘΛΗΜΑΤΑ11 hours ago

Το «Α. Πεπανός» επισκέφθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου

ΑΘΛΗΜΑΤΑ11 hours ago

Πήρε το «θρίλερ» ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Open της Βαρκελώνης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

Ποινή αφαίρεσης 18 βαθμών για τη Φίτεσε λόγω αδειοδότησης

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ12 hours ago

Διπλή παρουσία του Α.Σ. Αγωγή στην επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΝΕ στο Hereya Open 2024 στη Σόφια

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ13 hours ago

Προμηθέας: Θέλει άλλους τρεις πόντους για να τα χιλιάσει ο Κάουαν

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ13 hours ago

Έκανε το «9×9» η ΠΥΓΜΗ στο πανελλήνιο κύπελλο Σούμο

ΠΟΛΟ14 hours ago

Ο ΝΟΠ υποδέχεται το Σάββατο τα Χανιά για τα πλέι άουτ

Facebook