Connect with us

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Σοφοτάσιος: “Σκληρός ο πρωταθλητισμός”

Published

on

Το πόσο σπουδαίο είναι αυτό που έχει πετύχει, η καρδιά του μόνο το ξέρει. Στο μυαλό του ίσως ακόμη να μην έχει «μονιμοποιηθεί» η ιδέα του πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Αργύρης Σοφοτάσιος, με το εθνόσημο στο στήθος, επέστρεψε από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τάε κβο ντο Εφήβων της Λάρνακας με το χρυσό μετάλλιο κάνοντας υπερήφανη ολόκληρη την Πάτρα αλλά και την Ελλάδα.

Χαρούμενος μεν, αξιοθαύμαστα προσγειωμένος και σοβαρός δε, ο αθλητής της Δύναμης Πατρών και των προπονητών Γιώργου και Ξενοφόντα Σταύρακα, μίλησε αποκλειστικά στη «Match» και τον Μάριο Μάντζο, έχοντας πολύ όμορφα πράγματα να πει για την επιτυχία του, τις προσωπικές του θυσίες αλλά και το άθλημα του τάε κβο ντο εν γένει.

– Πώς νιώθεις αντικρίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο σπίτι σου;

«Είμαι χαρούμενος, ικανοποιημένος καθώς ανταμείφθηκαν οι κόποι τόσο οι δικοί μου όσο και του προπονητή μου και πλέον συνεχίζουμε για τα επόμενα. Η οικογένειά μου είναι πολύ περήφανη και χαίρεται μαζί με εμένα. Πάντα ήταν δίπλα μου σε όλες τις στιγμές, τις δύσκολες και τις εύκολες. Τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό».

– Η στιγμή που τα έχεις καταφέρει και ηχεί στα αυτιά σου ο εθνικός ύμνους, πρέπει να είναι συγκλονιστική…

«Ήταν μεγάλη η συγκίνηση. Να πω την αλήθεια, ανατρίχιασα. Είναι μία από τις στιγμές που τα συναισθήματα περισσεύουν. Λίγοι αθλητές έχουν την τύχη να τη ζήσουν και πραγματικά αισθάνομαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό».

– Το όνομά σου προβάλλεται πολύ τις τελευταίες ημέρες και όλος ο κόσμος της Πάτρας γνωρίζει την επιτυχία σου. Σε βαραίνει κάπως αυτή η προβολή; Σου αρέσει ή δεν σε ενδιαφέρει;

«Εμείς είμαστε αθλητές. Δεν είμασε ούτε μοντέλα, ούτε διαφημίζουμε κάτι. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας ταπεινά, με σκυμμένο το κεφάλι, γιατί και έγω και ο προπονητής μου έχουμε πάρα πολλούς στόχους. Μ’ αρέσει που ο κόσμος χαίρεται με τη διάκρισή μου, μου δίνει συγχαρητήρια, είναι μία αναγνώριση του έργου μου, ωστόσο η δουλειά μας είναι άλλη».

– Πόσο σε έχει σκληραγωγήσει ο αθλητισμός;

«Ο αθλητισμός και πόσο μάλλον ο πρωταθλητισμός είναι σκληρός. Απαιτεί πολλές θυσίες, ωστόσο έρχονται στιγμές, λίγες μεν, αλλά μένουν χαραγμένες στη μνήμη σου. Έχω θυσιάσει αρκετά πράγματα, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση, με το φαγητό, τον ελεύθερό μου χρόνο. Ωστόσο, δεν μετανιώνω γι’ αυτή μου την επιλογή και είμαι πολύ υπερήφανος και χαρούμενος γι’ αυτό που κάνω».

– Με το σχολείο πώς τα βγάζεις πέρα;

«Είμαι πολύ καλός μαθητής. Ακολουθώ ένα πρόγραμμα, είναι διαφορετικά πράγματα αθλητισμός και σχολείο. Όσο καλός είμαι στο ένα, άλλο τόσο θέλω να είμαι και στο άλλο. Δεν παραμελλώ το σχολείο. Στο μέλλον, θέλω να μείνω κοντά στο άθλημα και γι’ αυτό θέλω να σπουδάσω κάτι σχετικό και αυτό είναι η διατροφολογία».

– Η Πάτρα έχει παράδοση στα μαχητικά σπορ. Τι είναι αυτό που κάνει την πόλη τόσο επιτυχημένη;

«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παιδιών τα οποία ασχολούνται με το τάε κβο ντο. Είμαστε από τις πόλεις όπου πάρα πολλά παιδάκια επιλέγουν το άθλημα για να γυμνάζονται καθημερινά και μέσα από αυτά αναδεικνύονται νέοι πρωταθλητές».

– Τι μήνυμα θα έστελνες στα παιδιά που τώρα ξεκινούν την ενασχόληση με το άθλημα;

«Να πιστεύουν στα όνειρά τους και να μην τα παρατούν ποτέ, ειδικά στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε. Ακόμη κι όταν τα πάντα είναι εναντίον τους, να το πιστεύουν, να ζήσουν αυτό το ταξίδι και να μη φοβηθούν να μείνουν κοντά στον αθλητισμό διότι είναι ό,τι καλύτερο. Και θα ήθελα να στείλω και ένα μήνυμα στους γονείς: να στέλνουν τα παιδιά στα γυμναστήρια, να τα ωθούν στον αθλητισμό διότι εκείνος τους μαθαίνει βασικές αξίες για τη μετέπειτα ζωή τους, τους προστατεύει από πάρα πολλά πράγματα και από ορισμένες κακές συνήθειες. Πρέπει να μεγαλώνουν τα παιδιά σε αθλητικό περιβάλλον».

Μάριος Μάντζος

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Κυριαρχία της Δύναμης Πατρών με απολογισμό 9 μεταλλίων

Published

on

Με εξαιρετικές εμφανίσεις ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους οι μικροί αθλητές της Δύναμης Πατρών στο 1ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Ήλις & Πάρης “Ευ Αγωνίζεσθαι”, το οποίο διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το τριήμερο 24 έως 26 Ιουνίου.

Οι αθλητές της Δύναμης, αγωνιζόμενοι ανάμεσα σε αθλητές από όλη την Ελλάδα, διακρίθηκαν για τις επιδόσεις και το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο αποσπώντας συνολικά 9 μετάλλια, εκ των οποίων 5 χρυσά και 4 ασημένια, σε 11 συμμετοχές του συλλόγου, κάνοντας έτσι τον πατρινό σύλλογο το πιο επιτυχημένο σωματείο της πόλης μας στο μεγαλύτερο Αγωνιστικό Φεστιβάλ για παιδιά ηλικίας 6-11 ετών,

Πιο συγκεκριμένα

Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές/τριες:
Κωστοπούλου Αντελίνα -21kg
Μαραγκός Ευθύμιος -27kg
Σαρδελής Μιχάλης -37kg
Παναγοπούλου Παναγιώτα +49kg
Φωή Ελένη +57kg

Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές/τριες:
Ζώντου Μελίνα -33Kg
Καρράς Διονύσιος -33kg
Τσασερλή Αναστασία -33kg
Κωστόπουλος Δημήτρης -37Kg

Εξαιρετικές εμφανίσεις από τις πρωτοεμφανιζόμενες αθλήτριες της Δύναμης Σαρδελή Δέσποινα -27kg και Σπατιώτη Γεωργία -30kg .

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο τελικός της κατηγορίας -37kg είχε το χρώμα της Δύναμης Πατρών με τους Σαρδελή Μιχάλη και Κωστόπουλο Δημήτρη να κυριαρχούν στην κατηγορία και να συναντιούνται στον τελικό.

Για ακόμη μια φορά, τα αποτελέσματα και η συνολική παρουσία των αθλητών της, ανέδειξαν τη Δύναμη πρωταγωνιστή σύλλογο.

Η δουλειά που επιτελείται στο σύλλογο αντικατοπτρίζεται στην ποιότητα των μικρών του αθλητών, αφήνοντας τους καλύτερους οιωνούς για τη νέα γενιά αθλητών του συλλόγου.

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Στο 1ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Ήλις & Πάρης η Δύναμη Πατρών

Published

on

Μικροί αθλητές της Δύναμης δηλώνουν παρών στο μεγαλύτερο Αγωνιστικό Φεστιβάλ για παιδιά ηλικίας 6-11 ετών και θα αγωνιστούν ανάμεσα σε 800 αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Το 1ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Ήλις & Πάρης “Ευ Αγωνίζεσθαι” θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  από 24 έως 26  Ιουνίου με συμμετοχή 11 αθλητών της Δύναμης Πατρών.

Για πολλούς μικρούς αθλητές, το Αγωνιστικό Φεστιβάλ είναι μια εμπειρία που θέλουν να ξαναζήσουν, ενώ για άλλους το πρώτο τους βήμα στο αγωνιστικό Ταεκβοντό.

Παρά τη μικρή τους ηλικία, το επίπεδο των μικρών αθλητών της Δύναμης έχει αποδειχθεί πως είναι υψηλό, αφήνοντας υπόσχεση για  επάξια εκπροσώπηση της πόλης μας.

Οι αθλητές που θα αγωνιστούν είναι οι:

2011 έγχρωμες: Τσασερλή Αναστασία -33kg

2012 έγχρωμες: Μαραγκός Ευθύμιος -27kg

2012 έγχρωμες: Σπατιώτη Γεωργία -30kg

2012 έγχρωμες: Φωή Ελένη +57kg

2013 έγχρωμες: Κωστοπούλου Αντελίνα -21kg

2013 έγχρωμες: Παναγοπούλου Παναγιώτα +49kg

2014 έγχρωμες: Σαρδελή Δέσποινα -27kg

 

2011 μαύρες: Καρράς Διονύσιος -33kg

2011 μαύρες: Ζώντου Μελίνα -33Kg

2011 μαύρες: Κωστόπουλος Δημήτρης -37Kg

2011 μαύρες: Σαρδελής Μιχάλης -37kg

 

 

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Ακόμα μία σημαντική διάκριση για τον Σωτήρη Μιχόπουλο

Published

on

Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε εκ νέου ο Σωτήρης Μιχόπουλος.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών TAE KWON DO, που διεξήχθη στην Χαλκίδα και παράλληλα εξασφάλισε την παρουσία του στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου θα εκπροσωπήσει την Εθνική ομάδα Κ-21, που έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο αθλητής της Έκρηξης Πατρών συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στο εν λόγω άθλημα και η πορεία του είναι διαρκώς ανοδική.

Η δουλειά στην Έκρηξη μαζί με τον προπονητή του είναι μεθοδική και αυτό αποτυπώνεται εκ του αποτελέσματος.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.