Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Σοκ: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν μέλος της εθνικής βόλεϊ νέων γυναικών του Αφγανιστάν!

Published

on

Σοκ και τρόμος… Η κατάσταση στο Αφγανιστάν παρά τις «εγγυήσεις» που δόθηκαν όταν οι Ταλιμπάν πήραν την διακυβέρνησης της χώρας στα χέρια τους έχει ξεφύγει.

Η είδηση που μεταφέρει περσική έκδοση του Independent σοκάρει. Η προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ νέων γυναικών σε συνέντευξή της καταγγέλλει ότι μια από τις παίκτριες, που δεν κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα, έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν, οι οποίοι την αποκεφάλισαν.

Το όνομά της; Μουχτζαμίν Χακίμι… Μάλιστα, όπως αναφέρει η προπονήτριά της ο απαγχονισμός έγινε στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου με τους Ταλιμπάν να απειλούν τα μέλη της οικογένειάς της, αλλά και άλλα άτομα που τη γνώριζαν να μην μεταφέρουν την τραγική κατάληξή της για να μην υπάρξουν συνέπειες

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η Χακίμι έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν, οι οποίοι όταν ανέβαλαν τα… ηνία της χώρας αναζήτησαν όλες τις αθλήτριες που συμμετείχαν σε διεθνείς διοργανώσεις και είχαν προβληθεί σε τηλεοράσεις οι αγώνες τους.

Θυμίζουμε ότι πολλές διεθνείς ομοσπονδίες αθλημάτων έχουν αναλάβει δράση και έχουν βγάλει από τη χώρα μέλη των ομάδων γυναικών του Αφγανιστάν για τις σώσουν. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει με την παγκόσμια ομοσπονδία βόλεϊ με αποτέλεσμα να μένουν στη χώρα και να κινδυνεύουν.

Advertisement

ΒΟΛΕΙ

Μήνυμα φιλίας από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Κύπρου με αγώνες βόλεϊ – ΦΩΤΟ

Published

on

Το δικό τους μήνυμα φιλίας έστειλαν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες βόλεϊ Γυναικών του Πανεπιστημίου Πατρών και Κύπρου σε δύο φιλικά παιχνίδια που έγιναν στην Πάτρα στο πλαίσιο συγκεκριμένης δράσης.

Η σχετική ανακοίνωση: «Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Διεθνείς Φοιτητικοί Αγώνες Πετοσφαίρισης Γυναικών μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Κύπρου που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, στο κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πατρών.

Σε μία Φοιτητική αθλητική γιορτή της Πετοσφαίρισης και ειδικά την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε ένας φιλικός και αξιόλογος αγώνας και στη συνέχεια ακολούθησαν βραβεύσεις στους εκπροσώπους των δύο Πανεπιστημίων καθώς και απονομές στις αθλήτριες και στους διαιτητές της διοργάνωσης.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν 3-0 υπέρ του Πανεπιστημίου Πατρών (25-10, 26-24, 25-18).

Για το Πανεπιστήμιο Πατρών (Αγγελόπουλος Α.) έπαιξαν οι Φοιτήτριες: Παπαλεξάτου Α., Μαυροειδή Α., Μπένου Β., Τζιοβάρα Β., Κονδύλη Μ., Παπαιωάννου Φ., Παπαδοπούλου Ε., Χρυσανθακόπουλου Ι., Κασπίρη Σ., Τσιμπλοστεφανάκη Δ., Αγγελοπούλου Α.

Για το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Χρυσοστόμου Γ.) έπαιξαν οι Φοιτήτριες: Μαραγκού Ε., Γεωργίου Π., Καλοθέου Μ., Παντελίδου Α., Θεοδωσίου Ε., Θεοδωσίου Γ., Βάκαρου Γ., Αριστοτέλου Ε.

Μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν τον αγώνα και συμμετείχαν στις βραβεύσεις και στις απονομές, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πατρών και φορέων της Πάτρας, όπως ο καθηγητής κ. Μάρκος Μαραγκός-Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, ο καθηγητής κ. Οδυσσέας Κουφοπαύλου, Πρόεδρος της Ένωσης Κύπριων Αχαϊας, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Π. κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος και ο Νικόλαος Μακρής πρώην Αντιπρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ.

Ο Άρης Αγγελόπουλος, μέλος Ε.Ε.Π Φυσικής Αγωγής και Συντονιστής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Πετοσφαίριση), ο οποίος και οργάνωσε τη διεθνή συνάντηση, αναφέρθηκε κατά τις βραβεύσεις και τις απονομές στη φιλία που χαρακτηρίζει τα δύο Πανεπιστήμια όσον αφορά στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές αναμετρήσεις όχι μόνο στην Πετοσφαίριση αλλά και σε άλλα αθλήματα μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και άλλων Ανώτατων Ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τόνισε επίσης ότι σχεδιάζεται και η αναμέτρηση μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων και στην Πετοσφαίριση, αυτή τη φορά στην Κύπρο.

Οι Φοιτήτριες από την Κύπρο αναμετρήθηκαν και σε δεύτερο αγώνα με τις Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 το πρωί και το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 3-1 υπέρ του Πανεπιστημίου Πατρών (25-16, 25-17, 19-25, 25-13). Η Κυπριακή αποστολή αναχώρησε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021».

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Διεθνής φοιτητικός αγώνας βόλεϊ στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Published

on

Μία διεθνής φοιτητική αθλητική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2021 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στην Πανεπιστημιούπολη, Ρίο.

Η Φοιτητική γυναικεία ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη Φοιτητική γυναικεία ομάδα Πετοσφαίρισης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αυτή η ευχάριστη διεθνής Φοιτητική και αθλητική συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης αθλητικής συνεργασίας του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πατρών με Ανώτατα Εκπαιδευτικών Ιδρύματα του εξωτερικού. Ο Άρης Αγγελόπουλος, Συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και μέλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών, τονίζει τη σημασία διοργάνωσης αντίστοιχων φοιτητικών αθλητικών συναντήσεων που αναδεικνύουν τη διαπανεπιστημιακή συνεργασία και ανάπτυξη, όχι μόνο σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο αλλά και σε αθλητικό.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 25 Νοεμβρίου 2021, ώρα 6:30 μ.μ., διεξαγωγή του πρώτου αγώνα μεταξύ των δύο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, στο κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πάτρας. Θα ακολουθήσουν απονομές στις αθλήτριες και βραβεύσεις εκπροσώπων από τις Πρυτανικές Αρχές και από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 Νοεμβρίου, ώρα 5:00 μ.μ., θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας, επίσης στο κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πάτρας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φοιτητές, τις φοιτήτριες και για το κοινό και θα τηρηθεί το τρέχον πρωτόκολλο προστασίας από τον Covid-19 για την διεξαγωγή αγώνων σε κλειστούς αθλητικούς χώρους.

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Θόδωρος Κανελλόπουλος: «Το βόλεϊ εκεί που του αξίζει»

Published

on

Πρόεδρος στην Ε.Σ.ΠΕ.Π. παρέμεινε για ακόμη μια θητεία ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος και η «Match» μίλησε μαζί του, ώστε να καταγράψει τις πρώτες του σκέψεις μετά το θετικό αυτό αποτέλεσμα:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ένωση, ανέδειξε την καθολική αναγνώριση των σωματείων στα πεπραγμένα του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και στο πρόσωπό μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Διαδικτυακής μας Συνέλευσης κ.Μάρκο Θεοδωράκη, για την συμβολή του στην όλη διαδικασία καθώς επίσης να συγχαρώ τα νέα μέλη που συγκροτούν τη διοίκηση της Ένωσης. Για την επόμενη μέρα, θα συνεχίσουμε  με την ίδια «θέρμη» και όρεξη, για να φέρουμε το βόλεϊ στη θέση που αξίζει», τόνισε αρχικά ο κ.Κανελλόπουλος, για να απαντήσει στη συνέχεια σε μια σειρά ερωτήσεων.

-Ποιος ο σκοπός και ο ρόλος της νέας Υγειονομικής Επιτροπής;

«Η νέα Υγειονομική επιτροπή που συστάθηκε από το Δ.Σ., έχει σαν σκοπό τόσο να συμβάλει με επιστημονικά και τεκμηριωμένα στις παρεμβάσεις που θα κάνουμε σε φορείς για υγειονομικά θέματα, αλλά πρωτίστως, να μας βοηθήσει και ως Δ.Σ., στις διάφορες ημερίδες που θα διοργανώσουμε με θέματα ιατρικής, πρόληψης τραυματισμών κ.α..».

-Θα υπάρξουν και άλλες επιτροπές;

«Η επόμενη επιτροπή θα είναι η επιτροπή για την «Αναγέννηση του Ανδρικού Βόλεϊ» στην Ένωσή μας. Την Πέμπτη στην 2η συνεδρίαση του Δ.Σ., θα έχουμε πιθανόν ολοκληρώσει την στελέχωσή της και τις πρωτοβουλίες που θα υπάρξουν σε συνεργασία με τα σωματεία, την Ομοσπονδία, την ΕΣΑΠ και τον ΠΑΣΑΠ».

-Πως φαντάζεστε την σύνδεση του βόλεϊ με την κοινωνία;

«Δυστυχώς η πανδημία μας ανέστειλε πρωτοβουλίες που είχαμε σκεφτεί. Θα σας αποκαλύψω ότι η συνεργασία μας με το Νεανικό Πλάνο, καθώς και με Κινηματογραφική ομάδα στην Πάτρα, για τη διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών εντός των κλειστών γυμναστηρίων δεν υλοποιήθηκε.  Όπως επίσης οφείλουμε να δημιουργήσουμε εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων, δανειστική βιβλιοθήκη και Λέσχη Ανάγνωσης, συνδέοντας τη νέα γενιά και τους μικρούς αθλητές με την φιλαναγνωσία και το βιβλίο».

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.