Connect with us

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Στάση πληρωμών της ΠΑΕ, «μαχαιριά» στις υποδομές!

Published

on

Ήταν 19 Αυγούστου 2019 ημέρα Δευτέρα, όταν παρουσιάστηκε από την τεχνική επιτροπή της ΕΠΣ Αχαΐας ένα άκρως – προφορικά τουλάχιστον- φιλόδοξο πλάνο για τις ομάδες Κ19 και Κ17 της ΠΑΕ Παναχαϊκής, σε συνεργασία μαζί της.

Δεν πρόλαβε να χαράξει όμως η νέα χρονιά και πριν καλά-καλά φύγει ο πρώτος μήνας, σήμερα όλα τα παραπάνω ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Η τεχνική επιτροπή που είχε αναλάβει να «τρέξει» το όντως αυτό φιλόδοξο πρόγραμμα, με στόχο την καλλιέργεια του ποδοσφαίρου στις μικρές αυτές ηλικίες και επιτέλους να μπορέσει η ΠΑΕ να τροφοδοτηθεί με τα δικά της παιδιά τα επόμενα χρόνια, παραιτήθηκε και μαζί της όλος ο μηχανισμός προσώπων που είχε επιλέξει για να γίνει η δουλειά (προπονητές, γυμναστές κ.α.).

Γιατί όμως εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα; Πολύ απλά, γιατί η ΠΑΕ δια στόματος Σάκη Καλογερόπουλου δήλωσε αδυναμία στήριξης του όλου εγχειρήματος οικονομικά, όπως άλλωστε μαρτυρούν και τα γεγονότα.

Η ΠΑΕ για το συνολικό κόστος λειτουργίας των Κ19 και Κ17 που έφτανε συνολικά τα 40.000 ευρώ με τα πάντα πληρωμένα, φάνηκε συνεπής μόνο στους δυο πρώτους μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο).

Από κει και πέρα με διάφορα προσχήματα δεν πλήρωνε, με αποτέλεσμα, είτε να υποχρεωθεί η ίδια η τεχνική επιτροπή εξ΄ ιδίων πόρων να καλύπτει κάποια από τα έξοδα, είτε αρκετά από αυτά ακόμη και σήμερα να παραμένουν απλήρωτα.

Το… ΦΠΑ των τιμολογίων!

Σημειώστε μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια. Ότι κάθε μήνα για το κόστος που είχε συμφωνηθεί να πληρώνεται από την ΠΑΕ, κοβόταν τιμολόγιο από άλλη εταιρεία (και όχι απ’ την ΠΑΕ), που όμως έπρεπε να εξοφλεί η ίδια η ΠΑΕ. Κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε πλέον και από την εταιρεία ένα μεγάλο ζήτημα με τον ΦΠΑ που θα έπρεπε να καταβληθεί σωρευτικά στα τέλη Ιανουαρίου (τελευταίου τριμήνου), από τη στιγμή που η ΠΑΕ σταμάτησε τις πληρωμές.

Όλα αυτά λοιπόν και όχι μόνο, έφεραν μετά την ξεκάθαρη θέση της ΠΑΕ για «στάση πληρωμών» το τέλος αυτής της συνεργασίας και με τα μέλη της τεχνικής επιτροπής να ενημερώνουν τους γονείς των ποδοσφαιριστών πριν λίγες ημέρες για τα πάντα, που οδήγησαν σε αυτό το ξαφνικό τέλος της συνεργασίας τους με την ΠΑΕ Παναχαϊκή.

Τεράστια διαφορά χρημάτων

Να σημειωθεί δε κι όπως λέγεται από το περιβάλλον των ανθρώπων της τεχνικής επιτροπής, ότι το συνολικό κόστος των 40 χιλιάδων ευρώ για τις ομάδες Κ19 και Κ17 δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα νούμερα την προηγούμενη χρονιά στην Παναχαϊκή.

Γιατί επί εποχής Παπαπαναγή, απ’ ότι ελέχθη υπήρξε προϋπολογισμός που ήταν κάτι παραπάνω από… τριπλάσιος σε σύγκριση με το εν λόγω κονδύλι της τεχνικής επιτροπής της ΕΠΣΑ.

Η ουσία πάντως είναι ότι όλα τα όμορφα και ωραία που ακούστηκαν το μεσημέρι της 19ης Αυγούστου έχουν περάσει στην ιστορία πολύ γρήγορα, μένει δε από δω και πέρα να φανεί το πώς θα προχωρήσουν οι κοκκινόμαυρες υποδομές, όπου θυμίζουμε, στον πάγκο πλέον βρίσκεται ο Ντίνος Σπυρόπουλος.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Στο πλευρό των ομάδων της SuperLeague 2, των παικτών και των οικογενειών τους, η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση

Published

on

Η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση στέκεται με συμπαράσταση στην αποχή που κήρυξαν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Superleague 2 με αιτία την ανατροπή της προβλεπόμενης από το νόμο χρηματοδότησης τους με απόφαση του Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.

Οι ομάδες της Superleague 2 θα λάβουν από τα έσοδα της φορολογίας του στοιχήματος, αντί για ποσό 8.500.000 ευρώ, μόλις 1.700.000 ευρώ, με τον Υφυπουργό να δηλώνει με εκβιαστικό τρόπο, ότι ή θα τα αποδεχτούν ή θα τα απωλέσουν εντελώς.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι ομάδες της Super League 2 έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους και τα

επενδυτικά τους σχέδια με βάση την προηγούμενη νομοθεσία που τους απένειμε πολύ περισσότερα χρήματα, ενώ τις συνέπειες των δυσανάλογων μικρών ποσών που θα λάβουν σε σχέση με την συνεισφορά τους στον αθλητισμό θα επωμιστούν οι ίδιοι οι συντελεστές του αθλήματος, οι οποίοι ουδόλως ευθύνονται για τις ανατροπές της πολιτικής της Κυβέρνησης.

Με άλλα λόγια, για τις αστοχίες του, το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι παίκτες, οι οικογένειές τους και οι ομάδες, που δικαίως αντιδρούν με αποχή από την συνέχιση του πρωταθλήματος, στερούμενες τους ίδιους τους όρους για την επιβίωσή τους».

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Διαψεύδει ο Χ.Μικές τα δημοσιεύματα που διέρρευσαν

Προσωπική δήλωση του Γενικού Αρχηγού της Παναχαϊκής μέσω ανακοίνωσης της ΠΑΕ.

Published

on

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή και υπάρχει εντός της προσωπική δήλωση του Γενικού Αρχηγού της ομάδας, Χρήστου Μικέ.

Πιο αναλυτικά:

Προς απάντηση δημοσιεύματος που θέλει τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας μας να έχει προχωρήσει σε δηλώσεις για οικονομικής φύσεως ζητήματα που αφορούν την ΠΑΕ.

Δήλωση Γενικού Αρχηγού, Χρήστου Μικέ:

«Ουδέποτε έκανα κάποια δήλωση σε δημοσιογράφο της εφημερίδας «Γνώμη» ή σε οποιονδήποτε άλλο για θέματα της ΠΑΕ,όπως άλλωστε δεν έχω κάνει και ποτέ στο παρελθόν.»

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα παικτών και διοίκησης στην Παναχαϊκή

Πληροφορίες για δέσμευση προσπάθειας, καταβολής πληρωμών στους ποδοσφαιριστές.

Published

on

Νέες πληροφορίες έρχονται για την επίσκεψη του Πέτρου Σταθάκη στην Πάτρα και τις επαφές του με τους ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής.

Σύμφωνα με το -ανεπιβεβαίωτο ακόμα- ρεπορτάζ ο διοικητικός ηγέτης των «κοκκινόμαυρων» δεσμεύτηκε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθούν άμεσα χρήματα ώστε να αποπληρωθούν τα υπόλοιπα των συμβολαίων τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό δεν μπορεί να συγκεντρωθεί αυτή την εβδομάδα, αλλά αν φανεί… φως στο τούνελ, τότε δεν αποκλείεται να γεφυρωθεί το χάσμα των δύο πλευρών και να επιστρέψουν οι «κοκκινόμαυροι» ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις.

Όλα αυτά θα συμβούν όμως από την επόμενη εβδομάδα, καθώς μοιάζει πολύ δύσκολο να γίνουν προπονήσεις μέχρι το τέλος αυτής. Κρίσιμες εντωμεταξύ είναι και οι εξελίξεις στη Λίγκα καθώς γίνεται προσπάθειες κρατικής προσέγγισης ώστε να ξανακάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το πρωτάθλημα όμως δεν πρόκειται να… ξαναμπεί στο γήπεδο σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.