Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στη Βουλή ο νέος Αθλητικός Νόμος

Published

on

Το νομοσχέδιο για τις αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών, την δημιουργία εθνικής πλατφόρμας για τη χειραγώγηση αγώνων και άλλων διατάξεων, θα συζητείται στη Βουλή από την προσεχή Παρασκευή.

Ειδικότερα, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο εισάγεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για την α’ ανάγνωσή του την προσεχή Παρασκευή (11/9), ενώ την Δευτέρα (14/9) θα διεξαχθεί η ακρόαση φορέων και ακολούθως η κατ’ άρθρον συζήτηση. Την Τρίτη (15/9) θα λάβει χώρα η β’ ανάγνωση και την Πέμπτη (17/9) το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφισή του.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, θυμίζουμε ότι για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών, που όπως έχει προαναγγελθεί θα ψηφίζουν πλέον τα αναγνωρισμένα σωματεία, θα προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

-Στις εκλογές Σωματείων, Ενώσεων, Ομοσπονδιών απαγορεύεται η δια πληρεξουσίου συμμετοχή.
-Ο εκλογικός κατάλογος για Ενώσεις και Ομοσπονδίες περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο Σωματεία με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, εγγεγραμμένα στο Μητρώο της ΓΓΑ και με ενεργή συμμετοχή στις επίσημες διοργανώσεις την τελευταία διετία.
-Ο εκλογικός κατάλογος υποβάλλεται προς επικύρωση στη ΓΓΑ τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση και αναμορφώνεται στο μέτρο που δεν συμφωνεί με το τηρούμενο Μητρώο Αθλητικών Φορέων.

Τα παραπάνω δεν θα ισχύουν για την ΕΟΕ και την ΕΠΟ. Συγκεκριμένα θα προβλέπεται:

-Για την εκλογή εκπροσώπων στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.) και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις των καταστατικών των οικείων αθλητικών ομοσπονδιών.

-Με την επιφύλαξη του παρόντος, το καταστατικό κάθε αθλητικής ομοσπονδίας ρυθμίζει τα επιμέρους θέματα που αφορούν στα όργανα της ομοσπονδίας, τη διαδικασία σύγκλησης, συνεδρίασης και λήψης αποφάσεων των οργάνων της, τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών και την εν γένει λειτουργία και οργάνωση της ομοσπονδίας. Διατάξεις καταστατικών αθλητικών ομοσπονδιών, που ορίζουν προνομιακό καθεστώς ως προς τα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για ιδρύτριες ενώσεις ή για επαγγελματικούς συνδέσμους ανωνύμων εταιρειών ή για φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, είναι άκυρες και ανίσχυρες.

-Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν του παρόντος.

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και πλήθος άλλων διατάξεων, όπως ενδεικτικά:

-Διατάξεις που αφορούν τον αθλητισμό Ατόμων με Αναπηρίες
-Προπονητές
-Αδειοδότηση ΚΑΕ
-Έλεγχοι ντόπινγκ
-Δημιουργία Εθνικής Πλατφόρμας βάσει σύμβασης Μακόλιν για τη χειραγώγηση αγώνων (για συλλογή πληροφοριών, συντονισμό δράσεων, έκδοση προειδοποιήσεων, συνεργασία με Αρχές, προγράμματα ευαισθητοποίησης κλπ)
-Διακριθέντες αθλητές

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Λ. Αυγενάκης: “Ελάχιστα σωματεία πληρούν τα κριτήρια εγγραφής στο Μητρώο”

Published

on

Μόλις 5,41% από τα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και οι αιτήσεις τους έχουν ελεγχθεί, πληρούν αυτή τη στιγμή τα κριτήρια εγγραφής τους.

Το δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εξηγώντας ότι 5.344 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής, αίτηση κατέθεσαν 4.918 και τη διαδικασία περάτωσαν τα 3.617.

Εξ αυτών έχουν ελεγχθεί οι αιτήσεις 2.930 σωματείων στη βάση δύο κριτηρίων, αγωνιστικών και οικονομικών.

Στην πρώτη κατηγορία (αγωνιστικά κριτήρια) έχουν ελεγχθεί 2.678 αιτήσεις, εκ των οποίων πληρούν τα κριτήρια 696 σωματεία (ποσοστό 25,99%) και ακόμη 120 (4,48%) τα πληρούν σε ορισμένα από τα αθλήματα που καλλιεργούν.

Τα υπόλοιπα 1.862 σωματεία (69,53%) δεν πληρούν τα αγωνιστικά κριτήρια. Στους ελέγχους επί των οικονομικών, από τις 2.394 αιτήσεις που έχουν ελεγχθεί, τα κριτήρια πληρούνται στις 291 περιπτώσεις (ποσοστό 12,16%).

Στα 2.161 σωματεία για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και των δύο πεδίων, τα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια πληρούν μόλις 117 σωματεία, ήτοι ποσοστό 5,41%.

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Τα σάρωσε όλα η Τέτη Σπανοσωτηροπούλου (pics)

Published

on

Σε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση η Τέτη Σπανοσωτηροπούλου του ΑΟΠ Ερμής απέδειξε πως δίκαια κατέχει τον τίτλο της πανελλήνιας πρωταθλήτριας στην κατηγορία Ολυμπιακού Τόξου Παγκορασίδων Β’.

Στον αγώνα Ανοιχτού Χώρου που έγινε στο ΟΑΚΑ κατάφερε να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ του 2017 που ήταν 669/720 σκοράροντας 680/720.

Με την καθοδήγηση του προπονητή της Μάνθου Στρεμμένου η εξέλιξη της είναι ανοδική και είναι ξεκάθαρη κυρίαρχος στην κατηγορία της.

Το είχε κάνει ξανά τον Αύγουστο!

Αυτές οι επιτυχίες για την ταλαντούχα αθλήτρια δεν αποτελούν πυροτέχνημα ούτε είναι αποτέλεσμα μιας μονάχα καλής ημέρας, αλλά πολλών μηνών με σκληρή δουλειά και αφοσίωση.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η Τέτη είχε πετύχει ξανά ρεκόρ Πανελλήνιας εμβέλειας, καθώς η πατρινή αθλήτρια του συλλόγου, σημείωσε ρεκόρ ίδιας κλίμακας και τον περασμένο Αύγουστο!

Η πιτσιρίκα είχε σαρώσει ξανά στην κατηγορία του Ατομικού Παγκορασίδων Β’ (80cm) στον Γύρο 15μ σκορπίζοντας «χαμόγελα». Μοναδικός αντίπαλος είναι πια ο εαυτός της.

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Παπαγιαννόπουλος: “Με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχουμε μέλλον στην Α2”

Published

on

Έντονος ο προβληματισμός στην Ακαδημία Των Σπορ.

Μετά την ήττα στο Ναύπλιο από την ομώνυμη ομάδα της πόλης, Πολυνίκη, με σκορ 31-22 (ημ.13-12) και με τον τρόπο που ήρθε, για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών, όλοι στα στρατόπεδο της Πατρινής ομάδος προσπαθούν να ανασυνταχτούν και να δουν την δύσκολη συνέχεια πλέον που ακολουθεί για το μέλλον του συλλόγου στην κατηγορία.

Ήδη οι ιθύνοντες του συλλόγου έκαναν γνωστό στους παίκτες πως θα πορευτούν από εδώ και στο εξής για το γενικότερο μέλλον της ομάδας τόσο στην κατηγορία όσο και ως τμήμα του σωματείου, διότι τα αποτελέσματα είναι ο καθρέπτης των προσπαθειών όλων όσων συμβάλουν για αυτό που είναι και οι παίκτες, και η τεχνική ηγεσία, και τα μέλη και Δ.Σ. του συλλόγου, και οι χορηγοί και υποστηρικτές μας αλλά και οι φίλαθλοι που όλοι μαζί περιμένουν τα θετικά πάντα αποτελέσματα.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδος Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δείχνοντας μάλιστα και την ανηφόρα που πλέον έχει να διαβεί η ομάδα, δηλώνει σχετικά:

“Με τέτοιες εμφανίσεις, τραγικές και την ομάδα να είναι απούσα ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο όπως στο Ναύπλιο, δυστυχώς δεν θα έχουμε μέλλον στην κατηγορία.

Επιτρέψαμε μόνοι μας στους αντιπάλους να μας κερδίσουν χωρίς καν να “παρουσιαστούμε” στο β΄ ημίχρονο. Τα πολλά λάθη ιδιαίτερα στην άμυνα ήταν καθοριστικά από όλους όσους αγωνίστηκαν.

Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, γιατί όπως αποδείχθηκε χρησιμοποίησα ορισμένους παίκτες που για διάφορους λόγους δεν είναι ακόμη έτοιμοι και δεν έχουν βρει τα πατήματα τους μέσα στο γήπεδο.

Πλέον η “ανηφόρα” που έχουμε να διαβούμε ακόμη και για την παραμονή μας στην κατηγορία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είχαμε το καλύτερο αγωνιστικό πρόγραμμα και βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας.

Ευτυχώς που έχουμε κενό αγωνιστικής αυτή την βδομάδα και θα μπορέσουμε να ανασυνταχτούμε και να δουλέψουμε κερδίζοντας χρόνο μεταξύ μας.

Η φετινή ομάδα είναι νέα σε σχέση με την περσινή, οι παίκτες μου έχουν τα προσόντα, είναι ικανοί για όλα και το έχουν αποδείξει κατά το παρελθόν.

Μπορούν με τις νέες προσθήκες να τα καταφέρουν και να ξεπεράσουμε οποιονδήποτε “σκόπελο”, αρκεί να είμαστε στο γήπεδο τόσο στην προπόνηση όσο και στον αγώνα”.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.