Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στιγμές που έγραψαν ιστορία: Πρωτοσέλιδα – σταθμοί στη δεκαετή πορεία της «Match»…

Δείτε παρακάτω κάποια χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα που ξεχωρίσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας.

Published

on

Πόσες και πόσες στιγμές πίεσης, άγχους, αλλά και λαχτάρας για το τελικό αποτέλεσμα, έχουμε περάσει στα γραφεία της «Match» αυτά τα 10 χρόνια, στα λίγα λεπτά που έχουμε στη διάθεση μας για να διαμορφώσουμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Μια αλλαγή τίτλου, μια τελευταία γραφιστική «πινελιά», αλλά και διορθώσεις της τελευταίας στιγμής για να επιτευχθεί το ιδανικότερο αποτέλεσμα και με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο. Η «Match» χαρακτηρίζεται από τη δυσκολία την οποία αντιμετωπίζουν όλες οι αθλητικές εφημερίδες, κι αυτή δεν είναι άλλη από τα πολύ περιορισμένα χρονικά περιθώρια για την δημιουργία του κάθε φύλλου, καθώς όλη η αθλητική επικαιρότητα είναι υπόθεση λίγων ωρών τις Κυριακές, μαζί με την αθλητική δραστηριότητα που υπάρχει τα Σάββατα.

Κι αυτές οι στιγμές περνούν… είτε χαρούμενα (αν έχει κερδίσει η Παναχαϊκή, ο Απόλλων, ο Προμηθέας, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που εκπροσωπούν την Αχαΐα στις Εθνικές κατηγορίες), είτε με στεναχώρια και προβληματισμό. Αυτή είναι, άλλωστε, και η μαγεία που προσφέρει η αθλητική ενημέρωση. Τα πάντα εξαρτώνται από το τελικό αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό των αγαπημένων μας ομάδων.

Φυσικά, όλη αυτή τη δεκαετία, η «Match» έχει φροντίσει να προσφέρει στο κοινό πολλές αποκλειστικότητες και χορταστικά ρεπορτάζ, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πολλές φωτογραφίες που απαθανατίζουν κάθε προσπάθεια των αθλητών.

Δείτε παρακάτω κάποια χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα που ξεχωρίσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας.

Το Οκτώβρη του 2012 κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της «Match». Μια «άγουρη» προσπάθεια είχε ξεκινήσει. Σύντομα προσέθεσε… γαλόνια εμπειρίας και ωριμότητας και σταδιακά εξελίχθηκε σε ένα έντυπο σημαντικό για την περιοχή. Άλλωστε… δεν παίζει ρόλο το ξεκίνημα, αλλά η διάρκεια. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας.

25 Φεβρουαρίου 2013. Η Παναχαϊκή «εξορίζεται» από τον Αλέξη Κούγια στον Πύργο και το Δημοτικό Στάδιο της πόλης για να υποδεχθεί ως γηπεδούχος την Καλλονή. Μια ακόμα μαύρη σελίδα είχε γραφτεί στην ιστορία της ομάδας από τον γνωστό ποινικολόγο. Η «Match» εκείνη την περίοδο ήταν το μόνο μέσο που είχε ταχθεί ξεκάθαρα κατά των διοικητικών ενεργειών του Αλέξη Κούγια.

22 Απριλίου 2013. Η βολεϊκή Παναχαϊκή του Νίκου Ρουμελιώτη κατακτά την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και στην καυτή της έδρα στήνεται πάρτι. Το πρωτοσέλιδο… ήταν ανάλογο του κλίματος που επικρατούσε στα γραφεία της «Match» για τη μεγάλη επιτυχία.

25 Νοεμβρίου 2013. Η Παναχαϊκή αγωνίζεται στη Volley League και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος υποτάσσει στην Αγυιά τις μεγάλες δυνάμεις του πρωταθλήματος. Μετά τον Παναθηναϊκό, στο καμίνι του κλειστού της Αγυιάς, «γονατίζει» και ο Ολυμπιακός. Μεγάλες στιγμές για το Πατραϊκό βόλεϊ το οποίο σήμερα βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, σε όλα τα επίπεδα.

30 Ιουνίου 2014. Πρωτοσέλιδο σταθμός, μια μέρα που όλοι οι Έλληνες δεν έχουν σβήσει από την μνήμη τους. Ο Φάνης Γκέκας χάνει το τελευταίο πέναλτι, ο Ουμάνια ευστοχεί. Ελλάδα – Κόστα Ρίκα 5-3 στα πέναλτι, 1-1 στην κανονική διάρκεια του ματς. Η είσοδος στις 8 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ της Βραζιλίας, μόλις είχε χαθεί, όμως η περηφάνια όλων των Ελλήνων γι’ αυτή την τεράστια διάκριση της εθνικής μας ομάδας, παραμένει ακόμα ζωντανή. Και το πρωτοσέλιδο, φυσικά, παρά τη στεναχώρια που είχε καταβάλλει όλη την αίθουσα σύνταξης, έπρεπε να είναι ανάλογο των συναισθημάτων μας…

28 Δεκεμβρίου 2015. Τις τραγελαφικές καταστάσεις στις οποίες έχει βρεθεί κατά καιρούς η Παναχαϊκή, πολλές φορές τις έχουμε αντιμετωπίσει με χιούμορ (τι άλλο να κάνουμε;). Χριστούγεννα 2015 και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ κάνει… ρεβεγιόν με σπόρια. Η διοίκηση έχει αφήσει τους πάντες απλήρωτους για μήνες, και ούτε την ύστατη στιγμή, πριν την Πρωτοχρονιά, βάζει το χέρι στην τσέπη για να ανακουφίσει παίκτες και τεχνικό τιμ. Λίγους μήνες νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας είχε παραχωρήσει τις μετοχές της ΠΑΕ στον επιχειρηματία Νίκο Παπαδάκη ο οποίος φιγουράρει στο πρωτοσέλιδο, ενώ είχε τοποθετήσει γενικό… κουμανταδόρο τον Ποτή Τσιριμπή. Το ξεγύμνωμα αυτής της διοίκησης δεν άργησε να φανεί. Συνέβησαν τραγικά πράγματα εκείνη την περίοδο που ακόμα προσπαθούμε να ξεχάσουμε…

06 Απριλίου 2015. Ο Απόλλωνας μετά από μια ξέφρενη πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας, φτάνει μέχρι τον τελικό του θεσμού, όπου αναμετράται με τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό. Το έργο του εξαρχής δύσκολο. Τελικό σκορ 68-53 υπέρ των «πρασίνων», με τους μελανόλευκους να προσπαθούν στο παρκέ, αλλά να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων. Παρόλα αυτά, η συμμετοχή του Απόλλωνα για δεύτερη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχει γραφτεί με «χρυσά γράμματα».

11 Μαΐου 2015. Ο Προμηθέας καταπίνει τις κατηγορίες… σαν καραμέλες, κατακτώντας το πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής και παράλληλα την άνοδο στην Α2 Εθνική. Μια ομάδα, μια παρέα που ξεκίνησε από τα τοπικά της ΕΣΚΑ-Η, μόλις είχε αρχίσει να γιγαντώνεται. Άραγε περίμενε κανείς τις διακρίσεις που θα ακολουθούσαν στην πορεία; Ίσως μόνο… ο Βαγγέλης Λιόλιος. Ο πρωτομάστορας της πιο επιτυχημένης ομάδας στη σύγχρονη ιστορία του Πατραϊκού αθλητισμού. Ήταν ο πρωταγωνιστής εκείνης της φιέστας που διοργανώθηκε στο κλειστό της ΕΑΠ και που ακόμα μνημονεύεται…

21 Ιουνίου 2016. Ο Προμηθέας για πρώτη φορά στην ιστορία του κατακτά την άνοδο στην Basket League. Η «Match», αποκλειστικά, δίνει τη μεγάλη είδηση. Ο Νίκος Βετούλας θα είναι ο προπονητής που θα οδηγήσει την ομάδα στη νέα μεγάλη πρόκληση που ανοιγόταν μπροστά της. Εκείνη την εποχή λίγοι μπορούσαν να φανταστούν το πόσο θα «ψήλωνε» ο Οργανισμός του Προμηθέα τα επόμενα χρόνια. Μια νέα μεγάλη δύναμη του Ελληνικού μπάσκετ είχε αρχίσει να ανοίγει τα φτερά της και να γίνεται αντικείμενο συζήτησης σε όλη την Ελλάδα.

11 Ιουλίου 2016. Μια ακόμα αποκλειστικότητα της «Match» ήταν το ξεκίνημα της Παναχαϊκής Συμμαχίας. Ομάδα επιφανών Πατρινών επιχειρηματιών παίρνει τα ηνία της διοίκησης με στόχο να γιγαντώσει την Παναχαϊκή σε όλα τα επίπεδα. Ο ενθουσιασμός που επικρατεί στην Πάτρα λόγω του δημοσιεύματος είναι διάχυτος και η επιθυμία πολλών φιλάθλων να δουν την ομάδα σε Πατρινά χέρια, παίρνει σάρκα και οστά. Η επιλογή των Συμμάχων να τοποθετήσουν τεχνικό διευθυντή στην ομάδα τον Κώστα Κατσουράνη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

19 Δεκεμβρίου 2016. Η Παναχαϊκή έχει βρει τα πατήματα της και αναδεικνύεται πρωταθλήτρια χειμώνα στη Γ’ Εθνική. Όλα δείχνουν ότι μόνο με αυτοκτονία θα έχανε τον τίτλο και την άνοδο στη Football League. Στο μπάσκετ, ο Νίκος Βετούλας αποχωρεί από τον Προμηθέα μετά την ήττα στην Κύμη και τα «κλειδιά» παίρνει ο Βαγγέλης Αγγέλου.

18 Απριλίου 2017. Ο Απόλλωνας γνωρίζει τον πικρό υποβιβασμό στην Α2 Εθνική, μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. Ο εικονιζόμενος Στιβ Μπάρτ αποδείχθηκε απελπιστικά μόνος του στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να σωθεί η παρτίδα, έστω την τελευταία στιγμή. Η «Match» σε εκείνη την έκδοση επιχειρεί να αναλύσει τους λόγους που οδήγησαν στον υποβιβασμό, δίνοντας τον λόγο σε προσωπικότητες με μελανόλευκο παρελθόν.

24 Απριλίου 2017. Το εγχείρημα της Παναχαϊκής Συμμαχίας αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Το σύνολο του Οφρυδόπουλου τερματίζει στην 1η θέση στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής και ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερα όνειρα και φιλοδοξίες. Ήταν η πρώτη χρονιά της Παναχαϊκής Συμμαχίας, με τους φιλάθλους να αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό την προσπάθεια των πατρινών επιχειρηματιών. Αλλά και μια χρονιά όπου άρχιζαν να εκφράζονται οι πρώτες διαφωνίες από μερίδα Συμμάχων για κινήσεις του Κώστα Κατσουράνη. Στον Προμηθέα, ο Βαγγέλης Λιόλιος ζητάει συνάντηση από τον Βαγγέλη Αγγέλου. Ήδη στο μυαλό του «στριφογυρνάει» το όνομα «Μάκης Γιατράς». Μετά το τέλος της σεζόν επισημοποιείται η συμφωνία με τον πατρινό προπονητή. Με τα γνωστά πολύ θετικά αποτελέσματα για τον Προμηθέα σε όλα τα επίπεδα. Η ομοιογένεια, το οικογενειακό κλίμα και η δίψα για διάκριση, γίνονται τα μεγάλα «όπλα» της ομάδας.

19 Μαρτίου 2018. Η Παναχαϊκή που προελαύνει στην πρώτη χρονιά της Παναχαϊκής Συμμαχίας στην Football League, υποδέχεται τον Άρη στην κατάμεστη από πατρινούς Αγυιά. Το κορεό που αναρτήθηκε με την είσοδο των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο γράφει ιστορία, όμως ο Σταύρος Ντούνης στο 88’ έμελλε να χαλάσει το γιορτινό σκηνικό που είχε στηθεί. Τελικό αποτέλεσμα 1-1, το οποίο ήταν η απαρχή για την τελική κατάληψη της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα και την απώλεια της ανόδου. Μια σεζόν όπου δημιουργήθηκαν μετά από χρόνια υψηλές προσδοκίες στον κόσμο, δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν άπαντες.

29 Μαΐου 2018. Ο Προμηθέας για πρώτη φορά στην ιστορία του φθάνει στους ημιτελικούς των πλέι-οφ της Basket League. Εκεί θα βρει τον Ολυμπιακό σε μια σειρά που θα απολαύσει η ομάδα της Πάτρας, δείχνοντας πως… τα όνειρα της δεν έχουν ταβάνι. Ο αποκλεισμός από τους ερυθρόλευκους με 3-0 ήρθε φυσιολογικά, ενώ στους μικρούς τελικούς ο Προμηθέας δεν τα καταφέρνει απέναντι στον ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά η 4η θέση στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία του Προμηθέα, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα.

1η Απριλίου 2019. Στην δεύτερη σεζόν της στη Football League, η Παναχαϊκή ξεμένει από δυνάμεις, κυρίως οικονομικές. Λίγους μήνες νωρίτερα (Ιανουάριος 2019), η Παναχαϊκή Συμμαχία έδινε τα «κλειδιά» της ΠΑΕ στον Δημήτρη Δρόσο. Ο οποίος έκανε φιλότιμη προσπάθεια, αλλά αποδείχθηκε στην πορεία ότι δεν είχε το οικονομικό μέγεθος για να επιβιώσει διοικητικά. Η ήττα από τον Εργοτέλη μέσα στην Αγυιά εξαφανίζει τις όποιες ελπίδες για κατάληψη των προνομιούχων θέσεων. Τελικά η Παναχαϊκή τερματίζει 5η στο πρωτάθλημα, με τον Βόλο και τον Πλατανιά να κερδίζουν την άνοδο «στα σαλόνια».

13 Μαΐου 2019. Ο αρχηγός της Παναχαϊκής Νίκος Λουμπαρδέας ανοίγει την καρδιά του σε μια αποκλειστική συνέντευξη στη «Match» που πέφτει σαν «βόμβα» στην Πάτρα. Ο Λουμπαρδέας στη συνέντευξη του είναι «ποταμός» και τα λέει έξω απ’ τα δόντια, θέτοντας τους πάντες προ των ευθυνών τους, σκιαγραφώντας όλο το χρονικό από την αρχή της Παναχαϊκής Συμμαχίας μέχρι το «αντίο» του Δημήτρη Δρόσου. Εκείνες τις μέρες θα έβγαινε στην επιφάνεια και το ενδιαφέρον Σουηδών επιχειρηματιών για εμπλοκή τους στην Παναχαϊκή. Τον Ιούνιο του 2019 ο Σάκης Καλογερόπουλος θα γινόταν ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα…

10 Ιουνίου 2019. Ο Προμηθέας αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στους τελικούς της Basket League, αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό και χάνει τη σειρά με 3-0. Λίγες μέρες νωρίτερα θα «αλώσει» το ΟΑΚΑ νικώντας μετά από μεγαλειώδη και παλικαρίσια εμφάνιση την ΑΕΚ 85-84. Μια ομάδα από την Πάτρα κατάφερε να αναδειχθεί δευτεραθλήτρια Ελλάδας. Ποιος να το φανταζόταν…

21 Οκτωβρίου 2019. Είναι η πρώτη σεζόν του Προμηθέα στο Eurocup και υποδέχεται την Μπολόνια του Μίλος Τεόντοσιτς. Εκείνη τη χρονιά οι πατρινοί φίλαθλοι ζουν μεγάλα ματς στην Ευρώπη, απολαμβάνοντας μια ομάδα μοντέλο που κατέθετε την ψυχή της στο παρκέ. Όμως η πανδημία γκρεμίζει τα όνειρα της αρμάδας του Γιατρά. Ο Προμηθέας προκρίνεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης με αβαντάζ έδρας απέναντι στην Τόφας, αλλά οι αγώνες δεν θα γίνουν ποτέ. Χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία καθώς ο Προμηθέας αν προκρινόταν στα ημιτελικά, θα μπορούσε να διεκδικήσει την είσοδό του στην Ευρωλίγκα. «Υπάρχει πικρία και ένα ερωτηματικό για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, έχοντας και μια ομάδα που πέταγε στην κυριολεξία μέσα στο γήπεδο», ήταν τότε η αναφορά του Βαγγέλη Λιόλιου στη «Match».

03 Φεβρουαρίου 2020. Μεγάλη μέρα η 1η Φεβρουαρίου για τον τεράστιο Κώστα Πετρόπουλο. Ο «Νουρέγιεφ» λαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες τιμές που μπορεί να λάβει ένας πρώην αθλητής: Ένα γήπεδο παίρνει το όνομά του, σε αναγνώριση όσων έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ. Το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι της Πάτρας, όπου και πέρασε τα καλύτερα μπασκετικά του χρόνια, ονομάζεται “Κώστας Πετρόπουλος”, με την πόλη να τιμά έναν αθλητή που την τίμησε όσο κανείς άλλος. Σημαίνοντα πρόσωπα του Ελληνικού μπάσκετ, δίνουν το παρών και χαίρονται με τη χαρά του Κώστα Πετρόπουλου.

17 Φεβρουαρίου 2020. Ένα ακόμη πρωτοσέλιδο αφιερωμένο στα επιτεύγματα του Προμηθέα. Για πρώτη φορά το σύνολο του Γιατρά αγωνίζεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία, καθώς η ΑΕΚ δεν φάνταζε ανυπέρβλητο εμπόδιο για να σηκώσει η ομάδα της Πάτρας την κούπα. Το βάρος του «πρωτάρη» και η μέτρια εμφάνιση βασικών του παικτών οδηγούν στην ήττα με 61-57.

24 Φεβρουαρίου 2020. Η Παναχαϊκή έχει ήδη περάσει στα χέρια του Γιώργου Μπάρλου και ο Σάκης Καλογερόπουλος αποτελεί παρελθόν. Τα πρώτα αποτελέσματα της διοικητικής αλλαγής φαίνονται στο γήπεδο, όμως όπως είναι γνωστό η συνέχεια της εποχής Μπάρλου δεν ήταν ανάλογη. Εκείνη τη σεζόν αποφασίστηκε η αναστολή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας στις 13 Μαρτίου. Στις 22 Ιουνίου αποφασίστηκε η διακοπή του πρωταθλήματος και η επικύρωση της βαθμολογίας, όπως είχε διαμορφωθεί πριν τη αναστολή του πρωταθλήματος. Η Παναχαϊκή τερματίζει στην 7η θέση, ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

09 Μαρτίου 2020. Ο Ελληνικός αθλητισμός δεν… γλιτώνει από την πανδημία του κορωνοϊού. Τα τοπικά γήπεδα αδειάζουν, τα σωματεία ασφυκτιούν οικονομικά, οι Ακαδημίες μαραζώνουν. Ήταν το ξεκίνημα μιας περιόδου που όσοι εμπλέκονται επιχειρηματικά με τον αθλητισμό, ζουν πολύ δύσκολες στιγμές. Η «Match» εκείνη την περίοδο, επιχειρεί να αποτελέσει μια μεγάλη «δεξαμενή» απόψεων φιλοξενώντας το σύνολο των αθλητικών παραγόντων της περιοχής, αλλά και λοιμωξιολόγους και πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, θέλοντας να συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών. Κάθε Δευτέρα από τις σελίδες της ενημερωνόταν ακόμη και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

19 Απριλίου 2021. Ακόμα μία χαμένη σεζόν στη Super League 2 για την Παναχαϊκή. Το αφήγημα Μπάρλου έχει αποδομηθεί και βγαίνουν στο φως διάφορες αλλοπρόσαλλες κινήσεις που έχει κάνει στη διοίκηση. Τελικά η Παναχαϊκή τερματίζει 7η, όμως υποβιβάζεται στη Γ’ Εθνική λόγω μη χορήγησης πιστοποιητικού για την σεζόν 2021-22 λόγω χρεών. Μαύρη σελίδα, μία από τις πολλές στη σύγχρονη ιστορία της Παναχαϊκής.

10 Μαΐου 2021. Ο Προμηθέας αγωνίζεται για 2η φορά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, καταγράφοντας ακόμα έναν άθλο. Μάχεται μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τον Παναθηναϊκό να στέφεται κυπελλούχος (91-79 το τελικό σκορ).

22 Ιουνίου 2021. Ο Ολυμπιακός Β’ κατεβαίνει για δύο αποτελέσματα στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα για το παιχνίδι που έδινε άνοδο στην Basket League. Οι μελανόλευκοι κυριαρχούν με 70-63 και επιστρέφουν απευθείας και πανηγυρικά στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ, εν μέσω αποθέωσης στο «καμίνι» της Περιβόλας.

9 Αυγούστου 2021. Η Παναχαϊκή περνάει στα χέρια του Πέτρου Σταθάκη και των Αμερικανών επενδυτών. Μετά την Παναχαϊκή Συμμαχία είναι η πρώτη διοίκηση που έχει ουσία και ειλικρίνεια σε αυτά που υπόσχεται, χωρίς να τάζει… τον ουρανό με τ’ άστρα, όπως έκαναν οι προηγούμενοι. Είναι μια προσπάθεια η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και πρωταρχικό της στόχο έχει να εξυγιάνει την Παναχαϊκή οικονομικά και δευτερευόντως να κατακτήσει την άνοδο.

6 Ιουνίου 2022. Στην πρώτη χρονιά του Πέτρου Σταθάκη και των Αμερικανών στη διοίκηση, η Παναχαϊκή μετά από μια ξέφρενη πορεία στη Γ’ Εθνική, τερματίζει πρώτη στα μπαράζ ανόδου που οδηγούν στην Super League 2 και αναδεικνύεται πρωταθλήτρια. Ομάδα και κόσμος πανηγυρίζουν στην Αγυιά και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Super League 2. Σήμερα η Παναχαϊκή είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας και έχει βλέψεις ανόδου.

ΠΟΛΟ

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

Published

on

Η ΝΕ Πατρών πήρε προβάδισμα 1-0 νίκες στη μάχη της ανόδου στην Α1, καθώς επιβλήθηκε με 11-10 επί του Άρη Θεσσαλονίκης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των ημιτελικών των Play Off της Α2 πόλο Ανδρών, το βράδυ της Πέμπτης (18/4) στο κολυμβητήριο «Αντ. Πεπανός» της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 21/4 στην έδρα του Άρη, στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα που θα φτάσει τις 2 νίκες ανεβαίνει στην Α1.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό, με τους Θεσσαλινικείς να παίρνουν ένα προβάδισμα μέχρι και δύο γκολ (6-4) στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά οι Πατρινοί έκαναν στο τέλος την ανατροπή και έφτασαν στη νίκη. Το νικητήριο γκολ (11-10) της ΝΕΠ πέτυχε ο Τρασάι, 2:22 πριν από τη λήξη του αγώνα.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11-10

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 5-4, 3-2.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Μάκης Λυκούδης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης Σπ. 4, Χάρισον 1, Σαλπόγλου, Τσίπης, Καραΐσκος 2, Τρασάι 4, Κωνσταντακόπουλος, Πιτσίκας, Καρράς, Αντίοχος, Καλαμάς, Δραγώνας, Αβαγιανός, Γιαννακόπουλος.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κώστας Παυλίδης): Σαλαμάνης, Φωτίου 1, Καλαμπόκας 3, Ζιούτας, Ζαρκαντζάς 1, Αλιαπούλιος, Παπαδόπουλος Δ. 1, Παυλίδης Β., Αληχανίδης, Μπάσελ 3, Σολογάνης 1, Σιώπκας, Κούστας, Τάτσης, Ταγρές.

Continue Reading

ΠΟΛΟ

ΝΕΠ: Όλη η χρονιά στα ημιτελικά με τον Άρη – Τον υποδέχεται (20:00) στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός”

Κάλεσμα του Χριστόφορου Τρασάι μέσω του Matchnews.gr στους Πατρινούς φιλάθλους

Published

on

Η ανδρική ομάδα πόλο της ΝΕΠ μπαίνει στην τελική ευθεία της διεκδίκησης της ανόδου στην Α1 Εθνική κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν σήμερα Πέμπτη στις 8 το απόγευμα στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» όπου οι παίκτες του Μάκη Λυκούδη θα δώσουν την πρώτη τους αναμέτρηση με τον Άρη με μοναδικό στόχο τη νίκη προκειμένου να κάνουν το πρώ- το βήμα για τον τελικό.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στον τελικό κερδίζουν απευθείας την άνοδο στην Α1 Εθνική με τους πολίστες της ΝΕΠ να γνωρίζουν καλά ότι η επιστροφή της ομάδας στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού πόλο εξαρτάται αποκλειστικά από τις αναμετρήσεις με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Δύο αντίπαλοι εντελώς διαφορετικοί με την πατρινή ομάδα να στηρίζεται στους νεαρούς ταλαντούχους αθλητές της που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις και από την άλλη ο Άρης με έμπειρους παίκτες στο ρόστερ του θα διεκδικήσει και αυτός την πρόκριση στον τελικό και την άνοδο.

Για το σημερινό παιχνίδι ο Χριστόφορος Τρασάι  της ΝΕΠ δήλωσε στο Matchnews.gr: “Σήμερα έχουμε το πρώτο αγώνα της σειράς με τον Άρη στην έδρα μας. Θα χρειαστούμε την υποστήριξη του κόσμου για να καταφέρουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα. Στόχος μας είναι η πρόκριση στον τελικό που θα μας δώσει το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία της Α1 Εθνικής, γεγονός σπουδαίο για την πόλη μας καθώς μετά από αρκετά χρόνια η Πάτρα θα μπορεί να έχει δύο ομάδες στην πρώτη κατηγορία”.

Αμαλία Λαλιώτη

 

Continue Reading

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Χάλκινο μετάλλιο για την Αγγελική Παπαμιχαήλ του Warriors Club

Published

on

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων και κορασίδων, για το A.C. Warriors Club με την Αγγελική Παπαμιχαήλ μετά από 3 παιχνίδια να χάνει στον ημιτελικό στο τελευταίο δευτερόλεπτο του τρίτου γύρου, αλλά να κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νεαρή αθλήτρια ήταν μικρότερη ηλικιακά στην κατηγορία παρόλο αυτά απέδειξε για ακόμη μια φορά τις δυνατότητες της κατακτώντας έτσι την τρίτη θέση.

Πολύ δυνατές ήταν και οι εμφανίσεις των αθλητών Αμτζοπούλου Νεφέλη και Αξιώτη Ανδρέα του A.C. Warriors Club, οι οποίοι αν και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια δεν μπόρεσαν να προκριθούν.

Οι προπονητές του συλλόγου Πετρόπουλος Βλάσιος και Πετρόπουλος Γεώργιος συγχαίρουν όλα τα παιδιά και στοχεύουν σε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 hours ago

Τέλος στο όνειρο – Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Κλαμπ Μπριζ

ΒΟΛΕΙ10 hours ago

Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break!

ΠΟΛΟ11 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ11 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές των αναμετρήσεων του Σαββατοκύριακου (20-21/04)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ12 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

ΕΟΚΑΝ: Ενημερωθήκαμε επίσημα από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ13 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 hours ago

Παναθηναϊκός: «Πληρώνει τα 4 εκατ. ευρώ για Ακαϊντίν»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ13 hours ago

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ23 hours ago

Παναχαϊκή: Ανατροπή με Μούλντερ;

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ20 hours ago

Χρ. Σαλούστρος: «Ηχηρή» προσθήκη μόνο στα… χαρτιά!

ΒΟΛΕΙ19 hours ago

Φιλικό με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων και απονομή στις πρωταθλήτριες της Παναχαϊκής

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ17 hours ago

Χάλκινο μετάλλιο για την Αγγελική Παπαμιχαήλ του Warriors Club

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ18 hours ago

Παναχαϊκή: Ο Ηλίας Κοκκόρης της ΕΠΣ Αρκαδίας έχει οριστεί για να διευθύνει τον αγώνα με τον Γιούχτα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ12 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ13 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

ΑΘΛΗΜΑΤΑ17 hours ago

ΠΑΟ ΦΙΛΙΑ 1988: Στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ24 hours ago

Προμηθέας: Με γεμάτο το «οπλοστάσιο» για το καλύτερο δυνατό (17:15) με Ολυμπιακό 

ΜΠΑΣΚΕΤ20 hours ago

Στο πένθος βυθίστηκε ο Εργκίν Αταμάν και η οικογένεια του Παναθηναϊκού

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 hours ago

Στους 4 του Conference ο Ολυμπιακός, με ήρωα τον Τζολάκη στην πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας του

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 hours ago

Τέλος στο όνειρο – Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Κλαμπ Μπριζ

ΒΟΛΕΙ10 hours ago

Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break!

ΠΟΛΟ11 hours ago

Πρώτο βήμα ανόδου για ΝΕΠ, 11-10 τον Άρη Θεσσαλονίκης με ανατροπή

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ11 hours ago

ΕΠΣ Αχαΐας: Οι διαιτητές των αναμετρήσεων του Σαββατοκύριακου (20-21/04)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ12 hours ago

Παναχαϊκή: Το γκολ του Ζαμόρα στη νίκη επί του Αιγάλεω (vid)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ12 hours ago

ΕΟΚΑΝ: Ενημερωθήκαμε επίσημα από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας

ΜΠΑΣΚΕΤ13 hours ago

Μπαρτζώκας: «Μου επιτίθεται εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 hours ago

Παναθηναϊκός: «Πληρώνει τα 4 εκατ. ευρώ για Ακαϊντίν»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ13 hours ago

Καλή παρουσία του Προμηθέα στο ΣΕΦ και ήττα (80-69) από τον Ολυμπιακό

Facebook