ΜΠΑΣΚΕΤ
Στο γήπεδο της ΑΕΚ η μάχη της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Τουρκία

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ των Ανδρών θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας για το δεύτερο παιχνίδι στα «παράθυρα» των προκριματικών του Mundobasket 2023.
Το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, το νεοσύστατο γήπεδο της ΑΕΚ, θα φιλοξενήσει την εν λόγω μάχη της «γαλανόλευκης» ομάδας.
Η σχετική ανακοίνωση από την ΕΟΚ, αναφέρει:
Στο Ολυμπιακό Κέντρο Ανω Λιοσίων θα διεξαχθεί ο αγώνας της Εθνικής Ανδρών με αντίπαλο την Τουρκία (25/2) για το δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023.
Η διοίκηση της ΕΟΚ ολοκλήρωσε τη συμφωνία με αυτήν της ΚΑΕ ΑΕΚ την οποία και ευχαριστεί για το πνεύμα συνεργασίας και τη διάθεση διευκόλυνσης της Εθνικής ομάδας εν όψει της σημαντικής αυτής αναμέτρησης.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Μπάσκετ: Πικρή ήττα με την εκπνοή του Αίολου Αγυιάς από το Παγκράτι!
Με 78-77 στην «Παναγία Αλεξιώτισσα» για τον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Μεγάλη νίκη για το Παγκράτι στο κλειστό της «Παναγίας Αλεξιώτισσας» απέναντι στον Αίολο Αγυιάς με 78-77 και πικρή ήττα του τελευταίου που δεν «εξαργύρωσε» την πολύ καλή εμφάνιση που έκανε.
«Δράστης» ο Πιτούλης, ο οποίος με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο χάρισε τη νίκη στους «ροσονέρι» οι οποίοι έφτασαν στο 2-0 απέναντι στον Αίολο Αγυιάς, που είχε σε σπουδαία ημέρα τον Παπαφωτίου που σημείωσε 28 πόντους.
Τα 10λεπτα: 22-22, 38–45 (ημ.), 60-60, 77-78.
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ (Παπαδημητρίου): Χατζόπουλος 3, Πλώτας 15 (3), Βαλάης, Γιαννικόπουλος 8, Νιφόρας 13 (2), Θανόπουλος 4, Παπαφωτίου 28 (5), Γκάτζιος 6 (1), Λυμπέρης, Χριστόπουλος, Γοργότσης.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Ζαβός): Στογιάνοβιτς 2, Κάδρας 6, Πολέμης 13, Αγγελόπουλος 17 (3), Κοντραφούρης, Ζαρίφης 8, Ψάρρας 11 (3), Πιτούλης 3, Βασιλειάδης, Ντιαλλό 8, Καριώτης, Αγγέλου 10 (2).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Πήρε το «θρίλερ» με τον Κολοσσό ο Προμηθέας και… πάτησε τετράδα (pics)
Επικράτησε με 80-76 στο «Δ. Τόφαλος» για την 14η αγωνιστική της Basket League.

Οι γηπεδούχοι όχι απλά έπιασαν τους θαλασσί στην κατάταξη της Basket League (με 8 νίκες και 6 ήττες), αλλά απέκτησαν κιόλας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία αφού κάλυψαν το σκορ, το οποίο είχαν ηττηθεί στο παιχνίδι του α’ γύρου.
Η πρώτη περίοδος ήταν απογοητευτική από άποψη θεάματος, με τον Κολοσσό να παίρνει το προβάδισμα (11-12), αλλά να έχει 4/14 σουτ και 4 λάθη. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έλεγχε την κατάσταση μέχρι τα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου, πριν έρθει η… καταιγίδα. Οι γηπεδούχοι σκόραραν κατά ριπάς από το 15′ μέχρι την ανάπαυλα, με αποτέλεσμα το +2 να εξελιχθεί σε +14 στο ημίχρονο. Μία διαφορά που καθιστούσε ως ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου.
Παρά το γεγονός πως είχε το μομέντουμ, αλλά και τον Τζον Τόμασον σε πολύ καλό βράδυ, ο Προμηθέας δεν ένιωθε ασφαλής. Σταδιακά, ο Κολοσσός άρχισε να ανακάμπτει μέσω της άμυνάς του και να περιορίζει το πατρινό προβάδισμα. Με την εκκίνηση της τέταρτης περιόδου δε, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου απέδιδε εξαιρετικά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, με αποτέλεσμα να περιορίσει τη διαφορά στην ελάχιστη δυνατή τιμή (66-65) με περίπου τέσσερα λεπτά για το τέλος.
Η αντεπίθεση ήταν πλέον διαρκείας, με τον Δημήτρη Κατσίβελη, τον Χάρη Γιαννόπουλο και τον Μάικλ Ντίξον να υπογράφουν την ολική ανατροπή σκηνικού στο “Δημήτρης Τόφαλος” (71-72) με 1’58” να απομένουν. Την κρίσιμη στιγμή όμως, ο Άντονι Κάουαν και ο Τζορτζ Κόντιτ ήταν “εκεί” για να δημιουργήσουν το +4 (76-72) του Προμηθέα με 41.1” για το τέλος.
Ο Κολοσσός δεν είχε νέα απάντηση σε όλα αυτά, με τον Δημήτρη Κατσίβελη να αστοχεί στην εκπνοή σε σουτ τριών πόντων, το οποίο -τουλάχιστον- θα διατηρούσε τους “θαλασσί” σε θέση ισχύος στην ισοβαθμία που διαμορφώθηκε.
Τα δεκάλεπτα: 11-12, 46-32, 60-49, 80-76.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Χριστόπουλος): Κάουαν 10 (0/3 τρίποντα, 9 ασίστ), Ντάνγκουμπιτς 12 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Μουράτος 8 (2), Χογκ 5, Κουλμπόκα 6 (1/7 σουτ, 7 ριμπάουντ, 3 λάθη), Κόντιτ 14 (5/5 δίποντα, 4/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 4 μπλοκ), Γκίκας (0/5 σουτ, 4 ασίστ), Τόμασον 24 (7/10 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ), Τανούλης 1.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος, Ντίξον 9 (3/10 σουτ, 3/4 βολές, 5 ασίστ), Χατζηδάκης 12 (6/10 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Κατσίβελης 3 (1/7 σουτ, 5 ασίστ, 4 λάθη, 2 κλεψίματα), Ιορδάνου, Κένταλ, Μορέιρα 2, Τζέιμς 18 (3/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Κόφι 15 (6/13 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/4 βολές, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Τιγκ 4 (1/7 σουτ), Γιαννόπουλος 13 (3/5 τρίποντα).
Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα Πάτρας: 19/36 δίποντα, 7/23 τρίποντα, 21/30 βολές, 39 ριμπάουντ (31 αμυντικά + 8 επιθετικά), 20 ασίστ, 10 λάθη, 6 κλεψίματα, 6 μπλοκ.
Τα ομαδικά στατιστικά του Κολοσσού: 19/45 δίποντα, 7/22 τρίποντα, 17/22 βολές, 43 ριμπάουντ (30 αμυντικά + 13 επιθετικά), 19 ασίστ, 10 λάθη, 5 κλεψίματα, 1 μπλοκ.
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Την επόμενη βδομάδα, ο Προμηθέας φιλοξενεί την Καρδίτσα, ενώ ο Κολοσσός επιστρέφει στο γήπεδό του για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Μπροστά με 46-32 ο εντυπωσιακός Προμηθέας επί του Κολοσσού στο ημίχρονο (pics)
Στο “Δ. Τόφαλος” για την 14η αγωνιστική της Basket League.

Καταπληκτικός ο Προμηθέας στο δεύτερο δεκάλεπτο, μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα προηγείται με 46-32 του Κολοσσού στο “Δ. Τόφαλος” για την 14η αγωνιστική της Basket League.
Εν αντιθέσει με το πρώτο δεκάλεπτο, το δεύτερο ήταν γεμάτο από καλάθια και όμορφες φάσεις. Στο +14 οι γηπεδούχοι, που είδαν τον Τζον Τόμασον (17 πόντοι) να κάνει θραύση.
Τα δεκάλεπτα: 11-12, 46-32.
ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: 10/21 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 14/20 βολές, 22 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 4 κλεψίματα, 5 λάθη, 4 μπλοκ.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ: 7/22 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 6/8 βολές, 20 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, 7 λάθη, 1 μπλοκ.