Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στο μουσείο χειροσφαίρισης το 44ο δημοτικό σχολείο Πάτρας

Το 44ο δημοτικό σχολείο Πατρών πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη εκπαιδευτική – διδακτική επίσκεψη

Published

on

Το 44ο δημοτικό σχολείο Πατρών πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη εκπαιδευτική – διδακτική επίσκεψη για την χειροσφαίριση στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ Πάτρας Κ. Πετρόπουλος στο Κουκούλι.

Συγκεκριμένα οι μαθητές – τριες των τάξεων ΣΤ΄ 1 και 2 με συνοδούς την εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής κ. Έφη Παπακωνσταντοπούλου και την δασκάλα Βασιλική Τζελέπη, είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν την χειροσφαίριση στον φυσικό της χώρο όπου το άθλημα καλλιεργείται στην Πάτρα, ενώ πραγματοποίησαν και βιωματικές ασκήσεις για όλα αυτά που διδάχτηκαν από τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΑΠ/ΟΧΕ Γιάννη Παπαγιαννόπουλο.

Τέλος οι μαθητές και μαθήτριες ενθουσιάστηκαν και από τα εκθέματα του μουσείου χειροσφαίρισης που στεγάζεται σε χώρο του συγκεκριμένου κλειστού γυμναστηρίου και το οποίο έχει δημιουργήσει ο σύλλογος της Ακαδημίας των Σπορ και τελεί υπό την αιγίδα του ΠΕΑΚ Πάτρας και της Ο.Χ.Ε., ενώ δεν έλλειψαν να ευχαριστήσουν τον κ. Γιάννη Παπαγιαννόπουλο για αυτά που διδάχτηκαν και για την ξενάγησή τους στο μουσείο.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Γ. Παπαγιαννόπουλος: “Συγχαρητήρια στους αθλητές έχουν πλέον την εμπειρία για το βήμα παραπάνω”

Με την φετινή συμμετοχή της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, συμπληρώθηκαν 25 συμμετοχές σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών

Published

on

Με την φετινή συμμετοχή της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ στο  πρωτάθλημα της  Α2 Εθνικής κατηγορίας, συμπληρώθηκαν 25 συμμετοχές σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών της Ο.Χ.Ε.,  εκ των οποίων οι 12 έχουν πραγματοποιηθεί στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών.

Στο φετινό νεανικό – ελπιδοφόρο και υποσχόμενο πολλά για το μέλλον σύνολο της Ακαδημίας των Σπορ αγωνίστηκαν  29 αθλητές που είναι οι (σε παρένθεση οι συμμετοχές και τα γκολ που σημείωσε ο καθένας): Α. Αγγελακόπουλος (13-0), Π. Ανδριόπουλος (4-0),  Γ. Βασιλείου (5-25), Ι. Γιαννακούρας (18-11),  Δ. Γιαννόπουλος (12- 0), Κ. Γεωργίου (12-44), Α. Διαμαντόπουλος (9-0),  Η. Ευθυμίου (16-3), Γ. θεοδωρογλάκης (19-14), Δ. Καλούδης (4-4), Κ. Καρυτινός (2-0), Π. Λάζαρης (5-1), Ν. Κολλύρης (19-83), Α. Μπεκιάρης (17-0), Γ. Μπολιάρης (2-2), Α. Μπιλάλης (13-3), Α. Μπούλης (2-0), Χ. Παντός (18-79), Π. Παναγιωταρόπουλος (7-10), Γ. Παπαδιονυσόπουλος (8-9), Αλ. Παπαγιαννόπουλος (14-45), Χαρ.  Παπαγιαννόπουλος (20-84), Ι. Παπακωστόπουλος (4-2), Η. Παπαχαρτοφίλης (5-4), Γ. Ρουσσόπουλος (12-41), Π. Σαρικάς (19-11), Α. Σμυρνιώτης (17-29), Α. Τσάμης (3-0), Θ. Τόμοβιτς (13-28).

Ο προπονητής  Γιάννης Παπαγιαννόπουλος ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας για 28 χρόνια, τονίζει: “Έχουμε δημιουργήσει ένα νεανικό σύνολο το οποίο είναι ελπιδοφόρο για το μέλλον του αθλήματος στην πόλη μας. Ο κύριος κορμός της ομάδας κυμαίνεται από τα 18 έως τα 21 χρόνια και σε συνδυασμό  με την δυναμική της έδρας μας, έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο το οποίο είναι ικανό για τα πάντα, ιδιαίτερα στην Πάτρα.

Η απομόνωση που νιώθουμε ως η μοναδική εκπρόσωπος της χερσαίας Δυτικής Ελλάδας στην Α2 εθνική κατηγορία, είναι το μεγάλο μας αρνητικό   σε σχέση με τις ομάδες της Αθήνας. Είμαστε  αναγκασμένοι να δουλεύουμε και να παράγουμε παίκτες, χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια να τους αλλάζουμε στις μεταγραφικές περιόδους, όπως κάνουν οι σύλλογοι της Αθήνας.

Με την φετινή μας παρουσία αναδείξαμε την ιδιαίτερη δυναμική μας και για τη νέα χρονιά θέλω να πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν αποκτήσει τις εμπειρίες για να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Όσον αφορά ότι στο φετινό πρωτάθλημα χρησιμοποιήσαμε ένα μεγάλο αριθμό αθλητών – 29 παίκτες – δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, διότι η έλλειψη αγώνων στην περιοχή μας πρέπει με κάποιο τρόπο να αναπληρωθεί  και αυτό μπορεί να γίνει μόνον δια μέσου της  ανδρικής ομάδας.

Θα ήθελα να συγχαρώ και δημόσια όλους  τους αθλητές μου για την προσπάθειά τους όλη την χρονιά, γιατί αυτοί αποτελούν την ομάδα και το άθλημα στην Πάτρα και να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου, Βάσω Βουκελάτου  – Ε. Αραβαντινού (προπονήτριες) και Α. Μεντζελόπουλο – Δ. Ευθυμίου (έφοροι) για την άψογη συνεργασία μας.

Τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ πάει στους φιλάθλους μας που αποτελούν το όγδοο παίκτη μας σε κάθε αγώνα που δίνουμε”.

Το Δ.Σ. αισθάνεται την υποχρέωση και δια του τύπου να ευχαριστήσει όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς της ομάδας  της φετινής χρονιάς που  στάθηκαν δίπλα μας,  γιατί χωρίς αυτούς η ύπαρξή μας δεν θα ήταν εφικτή και είναι οι:

Το ΔΙΚΤΥΟ 10 και τον Διονύσιο Γιακουμάτο, το cafe Skiouros, τον Γρηγόριο Παλούμπη ταχογράφοι-ταξίμετρα, τα φροντιστήρια δ/θμιας εκπ/σης  ΠΡΟΣΗΜΟ, τον πολιτικό μηχανικό Ευάγγελο Βισβίκη, το Abraco cafe, την Smart Sogks και τον Κώστα Καραγιάννη, την Dole και τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, το συνεργείο αυτοκινήτων Αφοί Παπαδόπουλου, το CATERING του Ιωάννη Κωτσόπουλου, τα παιδικά παπούτσια Zouzouni και Papino και τέλος τα υγρά καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης του Αλέξη Παπαγιαννόπουλου.

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2, νίκησε 27-25 την ΑΕΚ

Σε πέμπτο ματς θα κριθεί ο τίτλος στην Α1 χάντμπολ των ανδρών

Published

on

Σε πέμπτο ματς θα κριθεί ο τίτλος στην Α1 χάντμπολ των ανδρών. Ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή νίκησε σήμερα την ΑΕΚ στο κλειστό της Ηλιούπολης με 27-25 (ημίχρονο 16-12), στον τέταρτο αγώνα για τους τελικούς της Handball Premier, και έκανε το 2-2 στη σειρά. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο «Δικέφαλος» και οι -κάτοχοι του τίτλου- «ερυθρόλευκοι» θα λύσουν οριστικά τις… διαφορές τους στον πέμπτο τελικό των πλέι οφ, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Τετάρτη 31 Μαΐου στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ.

Μετά το 4-4 στο 9΄, ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία «αναπάντητα» γκολ και προηγήθηκε 7-4, αλλά η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει 11-11 στο 21΄. Με νέο σερί 3-0 ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 14-11 και, αφού ο Ρογκούλσκι μείωσε με πέναλτι σε 14-12, οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τους Γκράτζαν και Οστρούτσκο και «έκλεισαν» το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 16-12, που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά τους στο α΄ μέρος. Η ΑΕΚ πρσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και με δύο γκολ του Αραμπατζή μείωσε σε 18-16 στο 38΄. Όμως, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με τέσσερα γκολ από τους Οστρούτσκο, Παπαβασίλη και Παπαδόπουλο (2) προηγήθηκε 23-17, διαφορά στο σκορ που ήταν η μέγιστη για τους «ερυθρολεύκους» στο ματς.

Οι «κιτρινόμαυροι», ωστόσο, αντέδρασαν και με επιμέρους σκορ 6-1 μείωσαν σε 24-23 στο 53΄. Ο Νιοκάς «έκοψε» το ρυθμό της ΑΕΚ «γράφοντας» το 25-23 στο 55΄, ο Μπάουερ απέκρουσε δύο επιθέσεις της Ένωσης, ωστόσο ο Κεδέρης μείωσε σε 25-24. Ο Δομπρής διαμόρφωσε το 26-24 στο 58΄, για να απαντήσει ο Τσέπιτς (26-25 στο 59΄). Στα 35 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Παπαδόπουλος με πέναλτι «έγραψε» το 27-25, το οποίο ήταν το τελικό σκορ, καθώς η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στο 59:40, αλλά ο Μπάουερ απέκρουσε την εκτέλεση του Μαντάλινιτς «σφραγίζοντας» τη νίκη του Ολυμπιακού.

Continue Reading

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Θετικά έκλεισε η χρονιά για τη γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ

Με την φετινή συμμετοχή της γυναικείας ομάδας χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ στην Α2 Eθνική κατηγορία, η πατρινή ομάδα συμπλήρωσε 25 συμμετοχές

Published

on

Με την φετινή συμμετοχή της γυναικείας ομάδας χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ στην Α2 Eθνική κατηγορία, η πατρινή ομάδα  συμπλήρωσε 25 συμμετοχές σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών πρωταθλημάτων Ο.Χ.Ε., εκ των οποίων οι 14 έχουν πραγματοποιηθεί στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών.

Το νεανικό σύνολο της Βάσως Βουκελάτου τερμάτισε φέτος στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας  ικανοποιημένες τόσο αυτήν όσο και τη συνεργάτιδά της Ελένη Κονταξή.

Στο  νεανικό σύνολο της Ακαδημίας των Σπορ  φέτος αγωνίστηκαν 21 αθλήτριες που είναι οι (σε παρένθεση οι συμμετοχές και τα γκολ που σημείωσε η κάθε μία):

Αθ. Αναστοπούλου (8-7), Αλεξ. Αποστολοπούλου (15-4), Ελ. Δάρρα (7-1), Ελ. Καλογιαννίδου (12-3), Ελισ. Καναρίου (8-0), Ελ. Κονταξή (12-0), Αλκ. Κωτσοπούλου (15-21), Αν.-Μαρ. Λούη (1-4), Ασημ. Ξηνταροπούλου (15-143), Ελ. Παλαιολόγου (4-0), Κων. Παναγιωτακοπούλου (12-9), Αν. Παπαδοπούλου (3-5), Μαρ.-Ελ. Παπαγιαννοπούλου (11-0), Δημ. Ρώση (9-17), Ελ. Στασινού (8-3), Αγγελ. Στελλάτου (14-0), Ανδρ. Τσινιά (3-0), Ηλιοστ. Φαρμάκη (7-13), Λιλ. Φιλιππάτου (1-0), Χρ. Φραγκίδη (13-4), Χρ. Χάλα (12-29).

Η προπονήτρια της ομάδας Βάσω Βουκελάτου τονίζει: “Το γυναικείο χάντμπολ στην Πάτρα επιστρέφει δυναμικά με ένα ελπιδοφόρο σύνολο, όπου στο μέλλον φιλοδοξούμε  ότι θα φανεί αντάξιο της ιστορίας του αθλήματος στην πόλη μας. Σιγά -σιγά χτίζεται μία νέα ομάδα με μικρές σε ηλικία αθλήτριες και  με τις προσθήκες από τη νέα χρονιά από τις υποδομές μας βαδίζουμε με  βήματα θετικά για το μέλλον.

Το νεαρό της ηλικίας τους και αγάπη τους για το άθλημα είναι αυτό που διακρίνει τις αθλήτριες μας, όπου μαζί με την Ελένη Κονταξή και τον σύλλογο να στέκεται δίπλα μας, μας δίνουν το κίνητρο να δουλεύουμε μαζί τους για το αύριο της χειροσφαίρισης στην Πάτρα.

Θέλω όλες και όλους τους παραπάνω να τους ευχαριστήσω και δημόσια και να τους συγχαρώ  την κάθε μια και τον καθένα του Δ.Σ. ξεχωριστά για τις προσπάθειες τους όλη την χρονιά”.

Επίσης μεταξύ άλλων στην Ακαδημία των Σπορ αναφέρουν: “Το Δ.Σ. αισθάνεται την υποχρέωση και δια του τύπου να ευχαριστήσει όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς της ομάδας από τη φετινή χρονιά στάθηκαν δίπλα μας, γιατί χωρίς αυτός ύπαρξή μας δεν θα ήταν εφικτή και είναι οι:

Το ΔΙΚΤΥΟ 10 και τον Διονύσιο Γιακουμάτο, το cafe Skiouros, τον Γρηγόριο Παλούμπη ταχογράφοι-ταξίμετρα, το φροντιστήριο δ/θμιας εκπ/σης  ΠΡΟΣΗΜΟ, τον πολιτικό μηχανικό Ευάγγελο Βισβίκη, το Abraco cafe, την Smart Sogks του  Κώστα Καραγιάννη, την Dole και το  Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, το συνεργείο αυτοκινήτων Αφοί Παπαδόπουλου, το catering του Ιωάννη Κωτσόπουλου, τα καταστήματα  παιδικών παπουτσιών  Zouzouni και Papino και τέλος τα υγρά καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης του Αλέξη Παπαγιαννόπουλου”.

 

Continue Reading
Advertisement
ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Διαβάστε στη «Match»: Προς το παρόν ούτε «ενόχληση» για την ΠΑΕ

ΔΙΕΘΝΗ4 hours ago

Πατέρας Μέσι: «Ο Λέο θέλει να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, υπάρχουν πολλά ακόμα να συζητήσουμε»

ΔΙΕΘΝΗ5 hours ago

«Βόμβα» στο NBA: «Ο Καϊρί Ίρβινγκ μίλησε με τον Λεμπρόν Τζέιμς για να πάει μαζί του στους Ντάλας Μάβερικς»

ΔΙΕΘΝΗ5 hours ago

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Τα εκπληκτικά γκολ, ο θαυμασμός προς τον Ρονάλντο και οι απίστευτες ατάκες

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

Μπάσκετ: Ο Άγγελος Τσάμης αποχωρεί από τη δράση, η συγκινητική ανάρτησή του 

ΤΕΝΙΣ7 hours ago

Κάρλος Αλκαράθ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Βραδινός ο «μεγάλος» προημιτελικός στο Roland Garros

ΡΟΗ8 hours ago

Γιώργος Γεωργίου: Τα συλλυπητήρια του χώρου του αθλητισμού για τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ11 hours ago

Μπάσκετ: Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Κόροιβου στον Κώστα Δελέγκο, χωρίζουν οι δρόμοι τους 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ14 hours ago

Τρίγκας στο matchnews: “Πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή”

ΡΟΗ15 hours ago

Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ14 hours ago

Τρίγκας στο matchnews: “Πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή”

Γ ΕΘΝΙΚΗ15 hours ago

Πανηγύρισε την άνοδο μαζί με τον κόσμο του ο Παναιγιάλειος

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ11 hours ago

Μπάσκετ: Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Κόροιβου στον Κώστα Δελέγκο, χωρίζουν οι δρόμοι τους 

ΡΟΗ15 hours ago

Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ17 hours ago

Ιστορική άνοδος για την Νεάπολη Πατρών

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

Μπάσκετ: Ο Άγγελος Τσάμης αποχωρεί από τη δράση, η συγκινητική ανάρτησή του 

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Διαβάστε στη «Match»: Προς το παρόν ούτε «ενόχληση» για την ΠΑΕ

ΡΟΗ8 hours ago

Γιώργος Γεωργίου: Τα συλλυπητήρια του χώρου του αθλητισμού για τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου

ΤΕΝΙΣ7 hours ago

Κάρλος Αλκαράθ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Βραδινός ο «μεγάλος» προημιτελικός στο Roland Garros

ΔΙΕΘΝΗ5 hours ago

«Βόμβα» στο NBA: «Ο Καϊρί Ίρβινγκ μίλησε με τον Λεμπρόν Τζέιμς για να πάει μαζί του στους Ντάλας Μάβερικς»

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Διαβάστε στη «Match»: Προς το παρόν ούτε «ενόχληση» για την ΠΑΕ

ΔΙΕΘΝΗ4 hours ago

Πατέρας Μέσι: «Ο Λέο θέλει να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, υπάρχουν πολλά ακόμα να συζητήσουμε»

ΔΙΕΘΝΗ5 hours ago

«Βόμβα» στο NBA: «Ο Καϊρί Ίρβινγκ μίλησε με τον Λεμπρόν Τζέιμς για να πάει μαζί του στους Ντάλας Μάβερικς»

ΔΙΕΘΝΗ5 hours ago

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Τα εκπληκτικά γκολ, ο θαυμασμός προς τον Ρονάλντο και οι απίστευτες ατάκες

ΜΠΑΣΚΕΤ7 hours ago

Μπάσκετ: Ο Άγγελος Τσάμης αποχωρεί από τη δράση, η συγκινητική ανάρτησή του 

ΤΕΝΙΣ7 hours ago

Κάρλος Αλκαράθ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Βραδινός ο «μεγάλος» προημιτελικός στο Roland Garros

ΡΟΗ8 hours ago

Γιώργος Γεωργίου: Τα συλλυπητήρια του χώρου του αθλητισμού για τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ11 hours ago

Μπάσκετ: Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Κόροιβου στον Κώστα Δελέγκο, χωρίζουν οι δρόμοι τους 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ14 hours ago

Τρίγκας στο matchnews: “Πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή”

ΡΟΗ15 hours ago

Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Facebook