Connect with us

SUPER LEAGUE 2

Superleague 2 (4η-Play Out): Τρεις παλεύουν για την παραμονή

Published

on

Η νίκη της ΑΕ Καραϊσκάκης στη Δράμα στην τελευταία αγωνιστική των Play Out της Superleague 2 κράτησε το ενδιαφέρον για την τέταρτη αγωνιστική και ίσως το ίδιο να συμβεί και για την πέμπτη.

Εκτός βαθμολογικού κάδρου έχει βγει ο ΟΦ Ιεράπετρας, αφού δεν μπορεί να αποφύγει μια από τις δύο τελευταίες θέσεις, ενώ από εκεί και πέρα είναι πολλά ανοικτά.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης κυνηγά Δόξα Δράμας, Τρίκαλα, αλλά και τον Απόλλωνα Λάρισας ακόμα, που με δύο ήττες υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί προ εκπλήξεων, με συνδυασμό βέβαια αρκετών αποτελεσμάτων.

Απόλλων Λάρισας – ΑΕ Καραϊσκάκης

Αφού φούντωσε το ενδιαφέρον με τη νίκη της στη Δράμα, τώρα η ΑΕ Καραϊσκάκης θα επιχειρήσει να κάνει νίκη και στη Φιλιππούπολη επί του Απόλλωνα Λάρισας. Το σίγουρο είναι ότι με νίκη θα ανέβει μια θέση τουλάχιστον, αφού τα Τρίκαλα και η Δόξα Δράμας παίζουν μεταξύ τους και θα έχει η μια τουλάχιστον απώλειες.

Η ομάδα της Άρτας ξύπνησε αργά, καθώς έκανε τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, ενώ είχε δύο στα πρώτα 21 του πρωταθλήματος! Έστω κι έτσι, ελπίζει βάσιμα πλέον να αποφύγει τις δύο τελευταίες θέσεις.

Ο προπονητής της ΑΕ Καραϊσκάκης, Γιάννης Μάγγος, δοκιμάζεται αντίπαλος της ομάδας, που ξεκίνησε τη σεζόν, αλλά έφυγε μετά από πέντε αγωνιστικές. Στην κανονική διάρκεια ο Απόλλων είχε επικρατήσει με 3-0, αφού είχε φύγει ο Μάγγος. Η ήττα της ΑΕ Καραϊσκάκης εκεί, έγινε η αιτία πρόσληψης του Μάγγου στην ομάδα της Άρτας, στη θέση του Δημήτρη Μπέλα.

Τρίκαλα – Δόξα Δράμας

Όταν τελείωνε η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και τα Τρίκαλα με τη Δόξα Δράμας έμειναν οριστικά εκτός εξάδας, φαίνονταν βαθμολογικά αδιάφορες. Ωστόσο τώρα με την αντεπίθεση της ΑΕ Καραϊσκάκης το παιχνίδι ανάμεσά τους είναι σαν τελικός.

Η ομάδα της Άρτας είναι δύο βαθμούς πίσω από τα Τρίκαλα και δύο από τη Δόξα Δράμας. Τα Τρίκαλα έχουν μια νίκη στα επτά τελευταία τους και η Δόξα μια στα οκτώ τελευταία της, αλλά τώρα καλούνται να πάρουν ένα πολύτιμο τρίποντο.

Στην κανονική διάρκεια στις 27 Ιανουαρίου τα Τρίκαλα επικράτησαν με 3-0 (40′ σουτ Τζαλόσι, 60′ σουτ Σταματής, 76′ σουτ Ευθυμίου) σε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα που έκαναν στη σεζόν.

Θυμηθείτε εδώ την ανάλυση για το ματς της Παναχαϊκής με τον Ο.Φ Ιεράπετρας.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής*Όλα τα ματς στις 14.45:

Ο.Φ. Ιεράπετρας-Παναχαΐκή

Τρίκαλα-Δόξα Δράμας

Απόλλων Λάρισας-Α.Ε Καραϊσκάκης

SUPER LEAGUE 2

Superleague 2: Σέντρα στις 12/9 στο νέο πρωτάθλημα

Published

on

Στις 12 Σεπτεμβρίου λήφθηκε η απόφαση να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Superleague 2 όπως διαρρέεται από τη σημερίνη (16/5) συνεδρίαση του ΔΣ.

Ωστόσο, παραμένει το ζήτημα εκκρεμές για το πώς θα είναι το πρωτάθλημα τη νέα περίοδο, όταν αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό.

Αναμένεται μέσα στην επόμενη ώρα η επίσημη τοποθέτηση από τη διοργανώτρια…

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Νέα Superleague 2: Αύξησε Μετοχικό Κεφάλαιο και εγγυητική ο Αυγενάκης

Published

on

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του στη Βουλή έκανε γνωστό ότι για τη συμμετοχή στη νέα Super League 2 το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο θα είναι 350.000 ευρώ και η εγγυητική τουλάχιστον 150.000.

Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη νέα Super League 2 αυστηροποιούνται ακόμα περισσότερο.

Όπως έκανε γνωστό στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ των προϋποθέσεων είναι ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο 350 χιλιάδες (και όχι 250 χιλιάδες όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά) και εγγυητική τουλάχιστον 150 χιλιάδες (αντί 100 χιλιάδων που είχε προαναγγγείλει.

Η σχετική ενημέρωση του Υπουργείου:

Σημεία από τη σημερινή ομιλία στη Βουλή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στην 4η και τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας», το οποίο θα εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια, μεθαύριο Πέμπτη, 17 Ιουνίου.

Α. ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ/ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών επαγγελματικού ποδοσφαίρου μέσω συγχώνευσης σε μια ενιαία κατηγορία, της Super League 2 με την Football League, διορθώνει το πανθομολογούμενα αποτυχημένο μοντέλο που εφαρμόστηκε το 2019. Τότε νομοθετήθηκαν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, όπου κάθε Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία στην κατώτερη, την Football League, μπορούσε να συσταθεί με μόλις 30.000€, με υποσχέσεις χορηγιών από την ΕΡΤ και χωρίς να διασφαλίζεται κανένα κριτήριο βιωσιμότητας. Επειδή, λοιπόν, οι οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες, αλλά και οι ποδοσφαιρικές, στη χώρα απαιτούν αυξημένη:

Βιωσιμότητα
Αξιοπιστία
Ανταγωνιστικότητα
Ποιότητα και
Αναπτυξιακά κριτήρια

Προχωράμε σε μια ενιαία 2η επαγγελματική κατηγορία, κάτω από τη «βιτρίνα» της Super League 1, με ισχυρές ΠΑΕ που

θα έχουν Μετοχικό Κεφάλαιο τουλάχιστον 350.000€ (αντί 100.000€ που ίσχυε έως τώρα για την SL2 και 30.000€ για FL), με συνακόλουθη αύξηση στις 700.000€ για την Super League 1 (από 500.000€),

θα καταθέτουν Εγγυητική Επιστολή στην ΕΕΑ τουλάχιστον 150.000€ (αντί 15.000€),
οι μισοί ποδοσφαιριστές τους, τουλάχιστον, που θα δηλώνονται κάθε φορά στο φύλλο αγώνα, θα πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα, οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας,

θα έχουν τουλάχιστον 3ετή συμφωνία κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων,

θα εισπράττουν το 15% του ποσού για τον επαγγελματικό αθλητισμό -και έως 7.500.000€ ετησίως- από τη νέα φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος,

δεν θα ξεπερνούν σε αριθμό τις 18 ομάδες το καλοκαίρι του 2024, με ανάλογους υποβιβασμούς και προβιβασμούς από την ερασιτεχνική Γ’ Εθνική, όπως έχουν δεσμευθεί ΕΠΟ και SL2, ειδικά για τη φετινή σεζόν, η αναπροσαρμογή των Μετοχικών Κεφαλαίων θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 23 Ιουλίου, προκειμένου κατόπιν η ΕΕΑ να ελέγξει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να δώσει ή όχι πιστοποιητικό συμμετοχής, για την απόκτηση μετοχών, αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και κατάθεση εγγυητικής Επιστολής από φυσικό πρόσωπο, πέραν των υπολοίπων προϋποθέσεων του νόμου, θα απαιτείται πλέον και η προσκόμιση Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν Έσχες), προκειμένου να δικαιολογείται πλήρως η προέλευση των χρημάτων.

Β. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Β’ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΠΑΕ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

Νομοθετούμε τη δυνατότητα συγκρότησης Β’ ομάδας για τις ΠΑΕ της Super League 1, κατόπιν συμφωνίας των αρμοδίων ποδοσφαιρικών φορέων (ΕΠΟ, SL1 και SL2). Η δημιουργία Β’ ομάδων έχει εντελώς αναπτυξιακά χαρακτηριστικά:

Δεν διοργανώνεται στη χώρα μας Πρωτάθλημα για επαγγελματίες κάτω των 23 ετών, με συνέπεια κάθε χρόνο οι ΠΑΕ να αναζητούν ποδοσφαιρική «στέγη» για τους ταλαντούχους παίκτες τους, μεταξύ των 19 και των 23 ετών, ώστε να αποκτήσουν τις κατάλληλες εμπειρίες προκειμένου να μπορέσουν να αγωνιστούν κατόπιν στην Α’ ομάδα. Έτσι, έως τώρα δίδονταν μαζικά δανεικοί από τις ΠΑΕ τους, εντός και εκτός συνόρων και έπαυαν να έχουν ενιαία εκπαίδευση, εποπτεία και εξέλιξη, κάτι που αποβαίνει εις βάρος του ποδοσφαίρου μας συνολικά.

Η συμμετοχή τους στην Super League 2 θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και την εμπορικότητα της διοργάνωσης. Οι Β’ ομάδες, φυσικά, απαγορεύεται να αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία με τη μητρική ΠΑΕ, ενώ μπορούν να επιλέξουν εάν θα συμμετάσχουν στην Super League 2 ή στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική. Κάθε άλλη προϋπόθεση συμμετοχής των Β’ ομάδων θα καθορίζεται από τους κανονισμούς της ΕΠΟ

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Απόλλων Λάρισας: «Έσκασε» προσφυγή από Γλύκο

Published

on

Τα οφειλόμενά του διεκδικεί ο Παναγιώτης Γλύκος από τον Απόλλωνα Λάρισας, προχωρώντας σε προσφυγή.

Συγκεκριμένα, ο άλλοτε γκολκίπερ του ΠΑΟΚ αποχώρησε από τους «κυανόλευκους» προτού καν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και τελικά προχώρησε και σε προσφυγή κατά της πρώην ομάδας του, διεκδικώντας τα οφειλόμενα, με την υπόθεση να εκδικάζεται στις 26 του Ιούλη.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο 34χρονος γκολκίπερ με την φανέλα του Απόλλωνα Λάρισας κατέγραψε συνολικά εννιά συμμετοχές.

Continue Reading
Advertisement

Facebook