Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκλονιστικό ματς στο “Κλ.Βικελίδης”, στον τελικό η ΑΕΚ

Published

on

Πολλές συγκινήσεις έκρυβε το δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής  σειράς του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Άρης και ΑΕΚ στο “Κλ.Βικελίδης”.

Ο Άρης προηγήθηκε με τον Μαντσίνι στο 57′ και διπλασίασε τα τέρματα του στο 90+3′ με τον Ντιγκινί, και με το 2-0 κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.

Ο Λιβάγια μείωσε σε 2-1 στο 90+6′ όπου με διπλή προσπάθεια οδήγησε το ματς στην παράταση, ενώ στο 102’ μετά από έξοχο συνδυασμό Αλμπάνη και Ολιβέιρα ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-2 και ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Καρέρα για 5η σερί φορά.

Λίγο πριν τη λήξη της παράτασης του αγώνα τρεις “κιτρινόμαυροι” αποβλήθηκαν. Αρχικά λοιπόν ο Μάνταλος αντίκρισε σκόπιμα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς με την πρώτη συμπλήρωνε τρεις και θα έχανε τον τελικό.

Και στη συνέχεια το ίδιο συνέβη και με τους Σιμόες-Ολιβέιρα (που επίσης είδαν δεύτερη κίτρινη) και επίσης θα απουσιάσουν από το προσεχές ντέρμπι των πλέι-οφ του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Λούκας Σάσα, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Τόνσο (96’ Μαρτίνες), Μπρούνο Γκάμα (89’ Ντιγκινί), Φετφατζίδης (78’ Μπα), Λάρσον (49’ Μαντσίνι), Ιντέγε

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης (46’ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπεζ (65’ Χουλτ), Σιμάο, Κρίστισιτς (73’ Αραούχο), Μάνταλος, Λιβάγια (111’ Σιμάνσκι), Βέρντε (65’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποινή αφαίρεσης 18 βαθμών για τη Φίτεσε λόγω αδειοδότησης

Published

on

Τίτλους… τέλους στην προσπάθεια της Φίτεσε να γλιτώσει έναν ατιμωτικό υποβιβασμό, τον πρώτο της μετά από 35 χρόνια σερί παρουσίας στην Eredivisie έβαλε την Παρασκευή (19/4) η ανεξάρτητη επιτροπή αδειοδότησης της Ολλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (KNVB), που επέβαλλε ποινή αφαίρεσης 18 βαθμών στην ομάδα του Άρνεμ για σωρεία παραβάσεων.

Η «Φίτε» που ήταν ούτως ή άλλως στην τελευταία θέση του εφετινού πρωταθλήματος Ολλανδίας με 17 βαθμούς, έπεσε πλέον στο… -1, μετά από 30 αγωνιστικές στην Eredivisie.

Ο ολλανδικός σύλλογος τιμωρήθηκε, καθώς λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων του, δεν πληρούσε επίμονα τις απαιτήσεις των κανονισμών αδειοδότησης για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως ανέφερε η KNVB σε ανακοίνωσή της.

Η Φίτεσε ανέφερε επίσης ότι δεν θα ασκήσει έφεση καθώς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την τρέχουσα άδεια της, την οποία θα λάβει κανονικά για την επόμενη σεζόν, εφόσον τιμωρήθηκε με την αφαίρεση 18 βαθμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας του Άρνεμ:

«Η Φίτεσε έλαβε σήμερα αφαίρεση 18 βαθμών από την επιτροπή αδειοδότησης της KNVB επειδή δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις αδειοδότησης. Με αυτή τη βαθμολογική ποινή, η ομάδα μας υποβιβάστηκε και επίσημα. Η Φίτεσε δεν θα ασκήσει έφεση κατά της τιμωρίας και θα αρπάξει την ευκαιρία να διατηρήσει την άδεια της.

Μια ποινή βαθμών… κρεμόταν πάνω από τον σύλλογο εδώ και καιρό. Αφού είχε προηγουμένως λάβει πρόστιμο 100.000 ευρώ -για παράλειψη δήλωσης διακοπής της τραπεζικής σχέσης από τη Revolut- μια τέτοια τιμωρία φαινόταν αναπόφευκτη. Άλλωστε, ο σύλλογος δεν μπόρεσε να καλύψει ορισμένες προϋποθέσεις αδειοδότησης.

Για παράδειγμα, η Φίτεσε δεν υπέβαλε σωστά τα εξαμηνιαία στοιχεία, ενήργησε λανθασμένα σε σχέση με την ING Bank και το υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Κλίματος και η έκθεση Wladimiroff δεν ήταν σε θέση να αποδείξει εάν υπάρχουν ή όχι διασυνδέσεις μεταξύ της Φίτεσε και του Ρομάν Αμπράμοβιτς».

Απ’ την πλευρά του ο προσωρινός γενικός διευθυντής του κλαμπ, Έντβιν Ρέιντιες τόνισε πως: «Αν και αυτή είναι μια μαύρη μέρα για τα πάντα και για όλους όσους ενδιαφέρονται για τη Φίτεσε, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά, και θέλω πραγματικά να το καταστήσω σαφές σε όλους, είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι με την ευκαιρία που μας προσφέρεται να διατηρήσουμε την άδειά μας. Αυτό κρέμονταν επίσης από μια κλωστή.

Ωστόσο, φαίνεται ξεκάθαρα στην απάντηση της Επιτροπής Αδειοδότησης ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη νέα κατεύθυνση του συλλόγου. Εμμένουμε σε αυτό και θα συνεχίσουμε με αυτό. Το είπα και πριν: Η Φίτεσε δεν πρέπει και δεν μπορεί να εξαφανιστεί»

Η Φίτεσε προβιβάστηκε στην Eredivisie το 1989 αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ το πρωτάθλημα. Το μοναδικό σημαντικό τρόπαιό της ήρθε το 2017 όταν κατέκτησε το Κύπελλο Ολλανδίας.

 

Πηγή

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στον τελικό του Youth League ο Ολυμπιακός!

Published

on

Το θαύμα συνεχίζεται! Στον τελικό του Youth League προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 3-1 στα πέναλτι της Ναντ στον ημιτελικό της Νιόν. Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε 0-0 και στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ακόμα μία πρόκριση από την «άσπρη βούλα» όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης, εναντίον της Ίντερ και της Λανς.

Έτσι, έγιναν η πρώτη ομάδα μετά τον Παναθηναϊκό το 1971 που προκρίνεται σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA και τη Δευτέρα (22/4, 19:00) θα διεκδικήσουν το τρόπαιο με αντίπαλο την Πόρτο ή τη Μίλαν που αγωνίζονται αργότερα.

Δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες έχασε η Ναντ στο πρώτο ημίχρονο με τον Σίνα να πραγματοποιεί απίθανη επέμβαση στην προβολή του Μαφουμπί στο 17΄, ενώ στο 38΄ ο Ντιγκάρ… κατάφερε να αστοχήσει σε κεφαλιά, σε απόσταση μικρότερη από ένα μέτρο από την εστία! Ενδιάμεσα, στο 34΄, ο Μπάμπης Κωστούλας είχε βρεθεί σε θέση βολής μετά από κόντρες, αλλά το αριστερό σουτ εξουδετέρωσε ο Μαμπόν. Στις καθυστερήσεις (45+1΄) ο στράικερ του Ολυμπιακού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως στην πορεία της είχε βρει στο χέρι του αδελφού του, Κώστα Κωστούλα. Ανεπαίσθητη η επαφή, όμως με βάση τους κανονισμούς και μετά από έλεγχο VAR το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 67΄ ο Παπακανέλλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη λάθος απόκρουση του Μαμπόν, ενώ ο Ολυμπιακός πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο κυρίως με «στημένες» φάσεις. Η Ναντ έμοιαζε πολύ πιο κουρασμένη από την ελληνική ομάδα και μάλλον ευχαριστημένη που το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι Μπάκουλας, Μπ. Κωστούλας, Λιατσικούρας αποδείχθηκαν πολύ πιο ψύχραιμοι από τους Γάλλους που είχαν δύο άστοχα σουτ, ενώ μία εκτέλεση απέκρουσε ο Σίνα. Έτσι, με σκορ 3-1 ο «Θρύλος» συνεχίζει να ονειρεύεται την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

Διαιτητής: Τσιορκίρκα (Ρουμανία)

Κίτρινες: Κ. Κωστούλας, Μπ. Κωστούλας, Δάμα – Ασουμανί, Λε Ρου, Σοβέν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Μαυρογενίδης): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (90+2΄ Τανούλης), Κουτσογούλας (79΄ Λιατσικούρας), Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπάκουλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61΄ Δάμα), Μπ. Κωστούλας

ΝΑΝΤ (Στεφάν Μορό): Μαμπόν, Ακαπαντί, Μουαμπά, Ντιγκάρ, Γκοτιέ (69΄ Κουμούς), Ασουμανί (82΄ Λε Του), Γκόμες, Λε Ρου, Γκιρασί (77΄ Τουρέ), Μαφουμπί, Νζιτά (69΄ Σοβέν)

* Παρών στο Centre Sportif de Colovray της Νιόν ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ.

 

Πηγή

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πώς η Ελλάδα παίρνει πέντε εισιτήρια του χρόνου στην Ευρώπη

Η μάχη του πρωταθλήματος και ο τελικός στην OPAP Arena

Published

on

Ιστορικό ήταν το βράδυ της 18ης Απριλίου για τον Ολυμπιακό, καθώς επικράτησε της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι με 3-2 και για πρώτη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εν προκειμένω του Conference League.

Οι ερυθρόλευκοι πλέον έχουν μπροστά τους το εμπόδιο της Άστον Βίλα στα ημιτελικά. Ο πρώτος αγώνας είναι στο Μπέρμιγχαμ στις 2 Μαΐου και η ρεβάνς μια εβδομάδα μετά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι Πειραιώτες απέχουν δύο βήματα από τον τελικό της OPAP Arena στις 29 Μαΐου και έναν ακόμα από το τρόπαιο.

Η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου πέρα από τη δόξα που μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό (συν τα κέρδη από οικονομικής πλευράς), του αποφέρει και κέρδη ως προς το ευρωπαϊκό του μέλλον τη νέα χρονιά. Η Ελλάδα μπορεί φυσικά να κερδίσει έξτρα εισιτήριο, στο πιο άσχημο για τον Ολυμπιακό σενάριο ως προς τη μάχη του τίτλου.

Τα δεδομένα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και οι δύο δρόμοι του Ολυμπιακού

Η Ελλάδα για την επόμενη σεζόν έχει εξασφαλισμένα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο πρωταθλητής πηγαίνει στα προκριματικά του Champions League, ο Κυπελλούχος στα προκριματικά του Europa League και ο δεύτερος και ο τρίτος του πρωταθλήματος στο Conference League.

Αν όμως ο Παναθηναϊκός τερματίσει τουλάχιστον δεύτερος στο πρωτάθλημα και κατακτήσει το Κύπελλο, τότε εισιτήριο για το Conference League θα πάρει και ο τέταρτος του πρωταθλήματος, με τον Άρη (ο έταιρος φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου) να μένει εκτός Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός εκτός από το πρωτάθλημα, έχει μπροστά του και τον δρόμο του Conference League για να εξασφαλίσει μια θέση στην Ευρώπη. Σε περίπτωση που κατακτήσει το Conference League θα έχει μια εξασφαλισμένη θέση στο League Stage (μιας και πλέον μιλάμε για πρωτάθλημα και όχι για ομίλους) του Europa League.

Αν οι ερυθρόλευκοι κάνουν… νταμπλ (κατακτήσουν πρωτάθλημα και Conference League) τότε θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τους εξής δρόμους. Ο πρώτος είναι να εγκαταλείψουν την απευθείας θέση στο League Stage του Europa League και να συμμετάσχουν στα προκριματικά του Champions League.

Ο δεύτερος είναι να μη συμμετάσχουν στα προκριματικά του Champions League και να επιλέξουν τον δρόμο του Europa League. Σε αυτό το σενάριο η Ελλάδα δεν έχει εκπροσώπηση στο Champions League, καθώς δεν θα “μεταβιβαστεί” σε άλλη ελληνική ομάδα το εισιτήριο που θα έχει ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει μόνο το Conference League, τότε αυτομάτως παίρνει μια θέση στο Europa League.

Η κατάκτηση του Conference League τον σώζει από τον κίνδυνο να μείνει εκτός Ευρώπης του χρόνου
Παρά την εξαιρετική πορεία που έχει στο Conference League, στην Ελλάδα είναι ορατό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να μείνει εκτός θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη.

Αυτό θα συμβεί αν οι Πειραιώτες τερματίσουν τέταρτοι στο πρωτάθλημα (τη θέση που είναι αυτή τη στιγμή) και ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson κόντρα στον Παναθηναϊκού.

Ωστόσο μέσω της κατάκτησης του Conference League εξασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και προστίθεται κι αυτός στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Ευρώπη σε αυτό το σενάριο, με τον πρωταθλητή στο Champions League (έναν εκ των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ), τον Κυπελλούχο Άρη στο Europa League και τους άλλους δύο (μεταξύ ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ) στο Conference League.

Σε αυτό το σενάριο λοιπόν η Ελλάδα κερδίζει έξτρα εισιτήριο. Να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το Conference League, αλλά να μείνει εκτός Ευρώπης μέσω πρωταθλήματος.

 

Πηγή

Continue Reading
Advertisement
ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

BASKET LEAGUE3 hours ago

Ματσάρα χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει το Περιστέρι

ΑΘΛΗΜΑΤΑ3 hours ago

Το «Α. Πεπανός» επισκέφθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Πήρε το «θρίλερ» ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Open της Βαρκελώνης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Ποινή αφαίρεσης 18 βαθμών για τη Φίτεσε λόγω αδειοδότησης

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ5 hours ago

Διπλή παρουσία του Α.Σ. Αγωγή στην επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΝΕ στο Hereya Open 2024 στη Σόφια

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ5 hours ago

Προμηθέας: Θέλει άλλους τρεις πόντους για να τα χιλιάσει ο Κάουαν

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ6 hours ago

Έκανε το «9×9» η ΠΥΓΜΗ στο πανελλήνιο κύπελλο Σούμο

ΠΟΛΟ6 hours ago

Ο ΝΟΠ υποδέχεται το Σάββατο τα Χανιά για τα πλέι άουτ

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ7 hours ago

Α.Σ. Λέων: Κορυφαίες ευχές για Ράπτη και Παυλοπούλου

ΜΠΑΣΚΕΤ1 hour ago

Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε πιθανή συνάντηση με τον Ολυμπιακό

BASKET LEAGUE3 hours ago

Ματσάρα χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει το Περιστέρι

ΑΘΛΗΜΑΤΑ3 hours ago

Το «Α. Πεπανός» επισκέφθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου

ΑΘΛΗΜΑΤΑ4 hours ago

Πήρε το «θρίλερ» ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Open της Βαρκελώνης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 hours ago

Ποινή αφαίρεσης 18 βαθμών για τη Φίτεσε λόγω αδειοδότησης

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ5 hours ago

Διπλή παρουσία του Α.Σ. Αγωγή στην επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΝΕ στο Hereya Open 2024 στη Σόφια

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ5 hours ago

Προμηθέας: Θέλει άλλους τρεις πόντους για να τα χιλιάσει ο Κάουαν

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ6 hours ago

Έκανε το «9×9» η ΠΥΓΜΗ στο πανελλήνιο κύπελλο Σούμο

ΠΟΛΟ6 hours ago

Ο ΝΟΠ υποδέχεται το Σάββατο τα Χανιά για τα πλέι άουτ

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ7 hours ago

Α.Σ. Λέων: Κορυφαίες ευχές για Ράπτη και Παυλοπούλου

Facebook