Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Συμμετοχή ΝΟΠ σε συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού

Published

on

Στο συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά ο ΝΟΠ.

Η εν εξελίξει προσπάθεια οργάνωσης και λειτουργίας του ΝΟΠ με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο θα παρουσιαστεί από τον εισηγητή και εκπρόσωπο του ΝΟΠ Βασίλη Τουντόπουλο.

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής (ΕλλΕΕΔΑΑ) (www.elleda.gr), σε συνεργασία με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης οργανώνουν το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής, που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, στις 24- 26 Νοεμβρίου 2017, με κεντρική θεματική: «Βιώσιμη Αθλητική Ανάπτυξη: Ο Ρόλος του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συλλόγων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

Η μέχρι ήμερα εμπειρία από την διοίκηση του ΝΟΠ σε νέα βάση θα είναι και το θέμα που ο Β.Τουντόπουλος θα αναπτύξει συμμετέχοντας ως ομιλητής στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Αθλητικοί Ερασιτεχνικοί και Επαγγελματικοί Σύλλογοι. Σύγχρονες Μορφές Ανάπτυξης», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:30, στο Επιμελητήριο Έβρου.
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν επιστήμονες, αθλητές, επιχειρηματίες του αθλητισμού, ερευνητές, φοιτητές και παράγοντες του Ελληνικού αθλητισμού. Στόχος είναι η αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων αναφορικά με τα σημαντικά ζητήματα της οργάνωσης και της διοίκησης του αθλητισμού και της αναψυχής, η ανάδειξη και καταγραφή καλών πρακτικών, η παρουσίαση των νέων τάσεων της αγοράς και των ερευνητικών και πρακτικών
δεδομένων για την οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού.

Επίσης στα πρακτικά του συνεδρίου έχει κατατεθεί σχετική εργασία που αποτελεί το μοντέλο για την σύγχρονη διοίκηση ενός ιστορικού ερασιτεχνικού σωματείου όπως ο ΝΟΠ. Ειδικότερα η εργασία έχει ως εξής:

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: «CLUBMARK» ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ.

Τουντόπουλος, B.,1 & Γαργαλιάνος, Δ.2
1 Ναυτικός Όμιλος Πατρών
2 ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ
Εισαγωγή
Κίνητρο για την συγγραφή της παρούσας εργασία είναι η διαπίστωση ότι ο υφιστάμενος τρόπος οργάνωσης και διοίκησης των αθλητικών σωματείων δεν είναι τόσο αποδοτικός, όσο θα μπορούσε / έπρεπε να είναι. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο επιχείρημα ότι αν βελτιωθεί και τυποποιηθεί μπορεί να αποτελέσει οδηγό διάδοσης τεχνογνωσίας για την καλή λειτουργία και ανάπτυξη των αθλητικών
σωματείων και, κατά συνέπεια, του αθλητισμού της χώρας.

Η εργασία βασίζεται στην επιστημονική θεωρητική προσέγγιση της Διοίκησης του Αθλητισμού, όπως αυτή περιγράφεται από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού (1998).

Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής (ΕλλΕΕΔΑΑ)

Η ΕλλΕΕΔΑΑ (1993) είναι ένας επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Μέλη της είναι κάτοχοι βασικού, μεταπτυχιακού, ή/και διδακτορικού τίτλου στην οργάνωση / διοίκηση του αθλητισμού, επαγγελματίες στον αντίστοιχο χώρο και φοιτητές. Είναι αναγνωρισμένη από τις αντίστοιχες Διεθνείς (World Leisure & Recreation
Association) και Ευρωπαϊκές (European Sport Management Association) Ενώσεις και εκδίδει το αναγνωρισμένο από τις διεθνείς βάσεις δεδομένων (EBSCO) επιστημονικό περιοδικό με τίτλο «Περιοδικό Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής».
(www.elleda.gr),

Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής (ΕλλΕΕΔΑΑ)

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ

Δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια για το Fight Club Patras στη Σερβία

Published

on

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το διήμερο των αγώνων του 6th Asteriks Cup στις 14-15 Μαΐου που πραγματοποιήθηκε στην Σερβία με την κατάκτηση 4ων μεταλλίων.

Με δυο ασημένια, δυο χάλκινα και τεράστια εμπειρία επέστρεψε η ομάδα του Μαχητικού Συλλόγου Πάτρας από την πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνες εκτός συνόρων.

Αναλυτικά, ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν η Δούβρη Ελισάβετ στην κατηγορία -41kg Cadet και ο Δημακόπουλος Σεραφείμ Ανδρέας στην κατηγορία -30kg , χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Κοντογεωργακόπουλος Ανδρέας στην κατηγορία -40kg και ο Λαζανάς  Γιώργος στην κατηγορία -44kg πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Η Μαρία Πολύζου Πρέσβειρα του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2022 «Φάνης Τσιμιγκάτος»

Published

on

Η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου αποδέχτηκε, μετά τον Σπύρο Ανδριόπουλο, την πρόταση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, να είναι Πρέσβειρα του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2022 «Φάνης Τσιμιγκάτος», που θα πραγματοποιηθεί εφέτος το Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Η Πατρινή Μαρία Πολύζου είναι η πρώτη Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Ατλάντα 1996), είναι κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ Μαραθωνίου, κατέχει την καλύτερη επίδοση στην κλασσική διαδρομή Μαραθώνας – Αθήνα, είναι η 1η Ελληνίδα που πήρε χρυσό μετάλλιο στο Μαραθώνιο σε Βαλκανικούς Αγώνες, έχει καταρρίψει 14 Πανελλήνια ρεκόρ σε διάφορες αποστάσεις κι έχει πετύχει το Φιδιππείδιο άθλο.

Το παραμύθι της Μάγδας Κωστοπούλου – Μπέριου «Ένας γίγαντας που τον έλεγαν Μ.Π.» είναι εμπνευσμένο από τη ζωή της Μαρίας Πολύζου κι ένας από τους παρουσιαστές του στην πόλη μας το 2017 ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος.

Η Μαρία Πολύζου μετά τον ορισμό της σε Πρέσβειρα του Αγώνα δήλωσε :

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η πρόσκληση του Δημάρχου της γενέτειρας πόλης μου, Κώστα Πελετίδη, να είμαι Πρέσβειρα του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2022, που γίνεται για να τιμηθεί η μνήμη του μεγάλου Πατρινού μαραθωνοδρόμου  Φάνη Τσιμιγκάτου.

Είχα την τύχη να συναντηθούν οι δρόμοι μας με το Φάνη και να τρέχουμε συχνά μαζί στην προπόνηση, είτε στο Εθνικό στάδιο είτε στην Καλογριά που με έπαιρνε αρκετές φορές μαζί του.

Πιστεύω ότι ο αγώνας αυτός θα στηρίξει και θα αναπτύξει τον αθλητισμό της πόλης και όχι μόνο. Οι αγώνες δρόμου αποτελούν ιδανικό τουριστικό και αθλητικό προορισμό για κάποιον, που θέλει να συνδυάσει το τρέξιμο και την επίσκεψη σε έναν τόπο.

Δηλώνω παρούσα στον αγώνα και στέκομαι στο πλευρό της πόλης μου. Μάλιστα από σήμερα δηλώνω την συμμετοχή μου στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου.

Θα είναι πολύ συγκινητικό για μένα να αγωνιστώ σε μία μεγάλη απόσταση και να φορέσω τα αθλητικά μου παπούτσια όπως όταν διένυα τα πρώτα μου χιλιόμετρα και έφτιαχνα τα όνειρα μου στο Εθνικό στάδιο της Πάτρας πολλά χρόνια πριν.

Πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας μπορεί και πρέπει να γίνει θεσμός και να προσελκύσει δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.»

Continue Reading

ΠΟΛΟ

Λαμπάτος: «Παίζουμε την άνοδο, να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο»

Published

on

Εξαιρετικά ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του κόντρα στον Νηρέα Γέρακα δήλωσε στη «Match», ο προπονητής του ΝΟΠ, Βασίλης Λαμπάτος που έδωσε παράλληλα το σύνθημα για την άνοδο, αναλύοντας τα παιχνίδι με τον Ηλυσιακό.

Για την πρόκριση κόντρα στον Νηρέα: «Γνωρίζαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα, όμως, αυτό έπρεπε να το αποδείξουμε και στην πισίνα. Και το κάναμε αυτό. Είχαμε μελετήσει καλά το προφίλ του αντιπάλου μας και νομίζω ότι κάναμε την κατάλληλη… πρόβα για τα πολύ κρίσιμα ματς ανόδου που έρχονται».

Για τα ματς… ανόδου με τον Ηλυσιακό: «Πρόκειται για μια δεδομένα καλή ομάδα. Ενισχύθηκαν και με τον Αμερικάνο Γούτχεντ, μια κίνηση που θεωρώ κάπως… unfair για το επίπεδο αυτό του πρωταθλήματος. Ωστόσο, εμείς θα τα δώσουμε όλα, θα αγωνιστούμε με αποφασιστικότητα και ελπίζουμε στο καλύτερο»!

Ο Βασίλης Λαμπάτος ελπίζει και ο κόσμος της ομάδας να δώσει βροντερό «παρών» την Τετάρτη, ώστε να βοηθήσει εκείνον και τους παίκτες του: «Περιμένουμε να γεμίσει το γήπεδο, θέλουμε πολύ τον κόσμο στο πλευρό μας».

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.