Connect with us

ΡΟΗ

Συνάντηση ΕΣΗΕΑ – ΠΣΑΤ με τον Βασιλειάδη

Τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη συνάντησαν αντιπροσωπείες του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ σχετικά με το θέμα βίαιας σε βάρος των αθλητικών συντακτών και προτείνοντας τρόπους για την καταπολέμησή του.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ:

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη είχαν το απόγευμα της Δευτέρας (5/11) στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, αντιπροσωπεία της Ενώσεως αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Μ. Αντωνιάδου, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Μ. Διόγο, τη Β’ Αντιπρόεδρο κυρία Α. Αγάτσα και αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλο, τον Έφορο κ. Μ. Σταραμόπουλο και τη Σύμβουλο κυρία Α. Βελονάκη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η συνάδελφος δημοσιογράφος Σοφία Μπράνκο, Πρόεδρος του Συνδικάτου Δημοσιογράφων Πορτογαλίας SDJ, η οποία βρισκόταν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στον «Διάλογο Δημοσιογραφικών Ενώσεων – Μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας».

H κυρία Μπράνκο μας ενημέρωσε ότι στην Πορτογαλία το πρόβλημα της βίας κατά των δημοσιογράφων εντοπίστηκε στο ποδόσφαιρο, αφού προηγήθηκε εκτεταμένη χρήση «ρητορικής μίσους» από συγκεκριμένους διοικητικούς ηγέτες ΠΑΕ. Στη συνέχεια παρουσίασε τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στην Πορτογαλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι οποίες είναι οι εξής:

Συνάντηση με όλους τους διευθυντές των πορτογαλικών ΜΜΕ και οδηγίες για αναφορά από πλευράς τους ακόμη και του παραμικρού γεγονότος που εμπεριέχει επίθεση κατά αθλητικού δημοσιογράφου. Η Ένωση Δημοσιογράφων Πορτογαλίας εν συνεχεία συγκέντρωσε όλα τα περιστατικά βίας κατά Αθλητικών Δημοσιογράφων σε ένα ντοσιέ, το οποίο απεστάλη σε όλους τους Αρμόδιους Φορείς και Αρχές.
Αναφορά από την Ένωση Δημοσιογράφων Πορτογαλίας στον Εισαγγελέα κάθε μεμονωμένου περιστατικού επίθεσης κατά Αθλητικών Δημοσιογράφων. Ενημέρωση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που λαμβάνει χώρα το περιστατικό επίθεσης κατά ενός Αθλητικού Συντάκτη.

Παράλληλη αναφορά προς τη Διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος Πορτογαλίας (αντίστοιχη Super League).
Μεταρρύθμιση του Ποινικού Δικαίου, ώστε να περιλαμβάνει τους Δημοσιογράφους (όπως και τους Διαιτητές) στην κατηγορία των Επαγγελμάτων Υψηλού Κινδύνου. Πλέον, οι Δημοσιογράφοι αντιμετωπίζονται στην Πορτογαλία ως άτομα που πρέπει να χαίρουν Ειδικής Προστασίας.

Οδηγίες προς τους Δημοσιογράφους να αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από συνεντεύξεις Τύπου στις οποίες καταστρατηγείται ο ρόλος τους με παράλληλες οδηγίες στους Διευθυντές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για στήριξη και προστασία των Δημοσιογράφων τους που αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τέτοιες συνεντεύξεις Τύπου.

Έκκληση από τον Συνήγορο του Πολίτη της Πορτογαλίας προς τα Δημόσια ΜΜΕ για μείωση του χρόνου των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών σχολιασμού/άποψης για ποδοσφαιρικούς αγώνες, καθώς παρατηρούνταν αντεγκλήσεις και «ρητορική μίσους» ανάμεσα στους ομιλητές/προσκεκλημένους, με συχνή αλληλεπίδραση και συμμετοχή φιλάθλων.

Δημόσια συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας με θέμα «Η βία στον Αθλητισμό», η οποία έχει πραγματοποιηθεί τρεις φορές μέχρι σήμερα. Το ίδιο το Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας διοργάνωσε Συνέδριο με προσκεκλημένους τους εκπροσώπους όλων των Αθλητικών Φορέων και Αρχών. Αίτημα για ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις στα ντέρμπι στις Ζώνες όπου κινούνται οι Αθλητικοί Δημοσιογράφοι εντός του σταδίου.

Παράλληλο αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας για αύξηση των Αστυνομικών Δυνάμεων για την προστασία των Αθλητικών Δημοσιογράφων στα γήπεδα. Οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζονται εξάλλου νομικά ως Δημόσια Πρόσωπα και γι’ αυτό πρέπει να προστατεύονται από την Αστυνομία και όχι από Ιδιωτική Ασφάλεια.

Διαρκείς συναντήσεις με τους εκπροσώπους της αντίστοιχης Διοργανώτριας Αρχής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος (της αντίστοιχης Super League). Δημιουργία Ομάδας στη διοργανώτρια Αρχή του πορτογαλικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος (αντίστοιχη Super League) που ονομάζεται «MME και Ποδόσφαιρο» με τη συμμετοχή διαιτητών, προπονητών, διοικητικών ηγετών, αθλητικών δημοσιογράφων και της Ένωσης Δημοσιογράφων Πορτογαλίας.

Συμβουλευτική από την Ένωση Δημοσιογράφων Πορτογαλίας σε Αθλητικούς Συντάκτες ως προς την αυτοπροστασία τους.
Εκτενή δημοσιοποίηση κάθε μίας ενέργειας, συνάντησης ή οποιασδήποτε κίνησης από πλευράς της Ένωσης Δημοσιογράφων Πορτογαλίας για την καταπολέμηση της στοχοποίησης και της επίθεσης κατά Αθλητικών Συντακτών.

Το τελευταίο δίμηνο, σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιθέσεων εναντίον αθλητικών συντακτών από παράγοντες του αθλητισμού και των δημόσιων αντεγκλήσεων μεταξύ συναδέλφων, ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, αισθανόμενοι βαθιά ευθύνη και αποφασισμένοι να δώσουν «μάχη» για την πάταξη της βίας κατά Αθλητικών Δημοσιογράφων έχουν προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

Συνάντηση και διεξοδική συζήτηση του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ με τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Συνάντηση ανάμεσα στα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, με αντικείμενο συζήτησης τα θέματα δεοντολογίας και της βίας εναντίον των εργαζόμενων στα αθλητικά ΜΜΕ. Συνάντηση των Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ με τον Πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη.

Επιστολή της ΕΣΗΕΑ στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σχετικά με την στοχοποίηση των Αθλητικών Συντακτών. Κοινές ανακοινώσεις των Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ που καταγγέλλουν και αποδοκιμάζουν στοχοποίηση Αθλητικών Δημοσιογράφων από πλευράς Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών (ΠΑΕ).

ΡΟΗ

Θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Τσιομήτα

Την “μάχη” με ανίατη νόσο δεν κατάφερε να κερδίσει ο πρώην διαιτητής, Γιώργος Τσιομήτας σκορπίζοντας τη θλίψη στην τοπική κοινωνία της Ηλείας.

Συγκεκριμένα, ο πρώην ρέφερι του Σ.Δ.Π. Ηλείας, έχασε χθες τη ζωή του, από ανίατη νόσο.

Όλοι όσοι τον ήξεραν κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, με ήθος και αξίες.

Μέχρι το 2015 ήταν μέλος των Ηλειακής διαιτησίας.

Διάβασε Περισσότερα

ΡΟΗ

Εντυπωσιάζει το νέο… λίφτινγκ στην εφημερίδα «Match» Αχαΐας

Πέρασαν 7 χρόνια από την πρώτη έκδοση της «Match».

Η μοναδική αθλητική εφημερίδα της Δυτ. Ελλάδας και μία από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά, αγαπήθηκε έντονα από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της από την τοπική κοινωνία, παρουσιάζοντας σταθερή αύξηση στις πωλήσεις της, φθάνοντας αυτή τη στιγμή να αριθμεί εκατοντάδες συνδρομητές και πάνω από 220 διαφημίσεις από γνωστές τοπικές επιχειρήσεις που προβάλλονται στις σελίδες της.

Στόχος των εκδοτών ήταν -και είναι- η στήριξη του τοπικού αθλητισμού της περιοχής ξεκινώντας από τους μεγάλους και ιστορικούς συλλόγους μέχρι το κομμάτι των υποδομών, εκεί όπου παράγει ένα σημαντικό έργο, προσελκύοντας όλο και πιο πολλούς νέους-ες προς τον αθλητισμό και τα οφέλη του.

Πλέον, με μεγαλύτερο μέγεθος σε ύψος, η «Match» γίνεται ακόμη πιο πλούσια και εντυπωσιακή, θέλοντας το 2019 να ανεβάσει το επίπεδο της αθλητικής ενημέρωσης ένα σκαλί πιο πάνω και να παραμείνει ένας από τους βασικούς πυλώνες του αθλητισμού της περιοχής.

Μαζί με το matchnews.gr, η δημοσιογραφική μας ομάδα υπόσχεται και φέτος έγκυρη και χορταστική ενημέρωση!

Διάβασε Περισσότερα

ΡΟΗ

Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο “αντίο” στον Θεόδωρο Ρογδάκη, μεγάλη η συγκίνηση

Το τελευταίο “αντίο” είπε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα πλήθος κόσμου στον 54χρονο γιατρό Θόδωρο Ρογδάκη, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του.

Το κλίμα όπως ήταν φυσιολογικό ήταν αρκετά “βαρύ” και επικρατούσε τεράστια κίνηση, για έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν πάντα χαμογελαστός, πράος και προσέφερε πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία.

Τραγικές φιγούρες η αδελφή του Άννα Μαρία, ο αδελφός του Μανώλης και η σύζυγος του Ελένη.

 

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Copyright © 2018 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.