Γ ΕΘΝΙΚΗ
Τ. Λαμπρόπουλος: «Ευκαιρία για τα νέα παιδιά του Πάτραι»
Ο πρόεδρος των Παλαιμάχων της Πάτρας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των «πράσινων», μίλησε στη «Match» για την φετινή πορεία του Πάτραι και τον σπουδαίο Μίμη Παπαϊωάννου.

Στη «Match» για την φετινή πορεία του Πάτραι, αλλά και την τεράστια απώλεια του Μίμη Παπαϊωάννου, μίλησε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των «πράσινων», Τάκης Λαμπρόπουλος.
Ο πρόεδρος των Παλαιμάχων της Πάτρας αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την παρακαταθήκη που αφήνει ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τον χαρακτήρα του, ενώ έδωσε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση στη χρονιά για το Πάτραι, αλλά και σε αυτή που ακολουθεί.
Ιδού τα λεγόμενά του για τους Πατρινούς. «Χάσαμε την κατηγορία δυστυχώς, συνεχίζουμε όμως κανονικά τα παιχνίδια που μας απομένουν και τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά. Δυστυχώς ‘κλοτσήσαμε’ τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Είναι μία καλή ευκαιρία για τα νέα παιδιά να δείξουν ότι αξίζουν να είναι εδώ ενόψει και της νέας σεζόν, να δοκιμαστούν όλοι και να πάρουν την πολύ σημαντική εμπειρία.
Το Πάτραι πλέον είναι ένας οργανισμός με ομάδες σε όλες τις ηλικίες, σε ιδιόκτητο αθλητικό χώρο και μέσα σε τρία χρόνια έχει κάνει τεράστια οργανωτικά άλματα. Όπως έγινε και αγωνιστικά με τη συμμετοχή μας στη Γ’ Εθνική αλλά δυστυχώς δεν βοήθησε και ο όμιλος. Τα ταξίδια στα νησιά μας… τελείωσαν. Θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα χωρίς αυτά.
Είναι στόχος μας η άμεση επάνοδος. Μπορεί η διαδρομή του Πάτραι να είναι πιο μικρή σε σχέση με τις ιστορικές ομάδες της πόλης, αλλά το όνομά του είναι αρκετά βαρύ, με παίκτες όπως ο Λάκης Παπαϊωάννου, αλλά και όλη τη ‘χρυσή φουρνιά’ της Παναχαϊκής, να έχουν φορέσει τη φανέλα του», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε για τον μεγάλο Μίμη Παπαϊωάννου:
«Ένας μεγάλος παίκτης, αλλά και άνθρωπος που δίδαξε κυρίως ήθος και ποδόσφαιρο. Ήταν ένα ίνδαλμα για όλους μας, ανεξαρτήτως ομάδας, όπως ο Δομάζος, ο Σιδέρης και τόσοι άλλοι. Θα μείνουν αξέχαστοι στη μνήμη μας, τα λόγια είναι φτωχά.
Άφησε μεγάλο αποτύπωμα στο ποδόσφαιρο και πρέπει να γίνει ένα παράδειγμα για όλα τα παιδιά. Έπαιξε σε πολύ δύσκολες εποχές, στη σημερινή εποχή θα έπαιζε στην Ευρώπη. Αδικήθηκαν εκείνα τα παιδιά που έπαιζαν σε μία εποχή που δεν μπορούσαν να φύγουν για το εξωτερικό. Είναι πραγματικά τεράστιος και αξέχαστος».
Ηλίας Μάτσας

Γ ΕΘΝΙΚΗ
Πρώτη απώλεια αλλά παραμένει πρώτος ο Παναιγιάλειος
Αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Παλληξουριακό στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου για την 5η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου.

Δεν μπόρεσε να κάνει το 4/4 ο Παναιγιάλειος, μένοντας στο 0-0 με τον Παλληξουριακό στο Αίγιο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των μπαράζ πρωταθλητών με έπαθλο μια θέση στην Γ’ Εθνική.
Οι “μελανόλευκοι” είχαν δύο καλές φάσεις στο 12′ και στο 61′ με τον Γκάτση, ενώ οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, θέλοντας να “χαλάσουν” το παιχνίδι των γηπεδούχων, κάτι που εν τέλει το κατάφεραν.
Στο 92′ αποβλήθηκε ο αρχηγός Τάκης Παπαδόπουλος, καθώς απώθησε αντίπαλο, που έκανε καθυστερήσεις εσκεμμένα.
Ο Παναιγιάλειος έφτασε τους 10 βαθμούς και ζητάει τουλάχιστον μια νίκη, είτε με Αμυκλιακό εντός, είτε με ΠΑΟΒ εκτός, για να σφραγίσει την άνοδο.
Παναιγιάλειος: Αθανασόπουλος, Βλάχος, Παπαδόπουλος, Χούσα, Οικονόμου (63′ Μ.Σπανός), Κοτσόκολος, Αρβανίτης (63′ Κόρμπος), Σκούτας, Λιάτος, Ανδ.Σπανός, Γκάτσης
Το πανόραμα της 5ης αγωνιστικής:
Παναιγιάλειος- Παλληξουριακό 0-0
Λεωνίδιο- Λεβάντε 6-2
Αμυκλιακός- ΠΑΟ Βάρδας 0-0 στο ημίχρονο (17:00)
Ρεπό η Εράνη Φιλ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναιγιάλειος (8-4) 10
ΠΑΟ Βάρδας(6-3) 7
Παλληξουριακός (4-3) 7
Εράνη Φιλ. (10-5) 6
Αμυκλιακός (3-1) 6
Λεωνίδιο (8-11) 3
Λεβάντε (5-18) 1
– Ανεβαίνουν στην Γ’ Εθνική οι τρεις πρώτες ομάδες
Γ ΕΘΝΙΚΗ
Ζωντανά η μάχη του Παναιγιάλειου με τον Παλληξουριακό

Ο Παναιγιάλειος με νίκη επί του Παλληξουριακού αγκαλιάζει την άνοδο και επιστρέφει στην Γ’ Εθνική.
Δείτε ζωντανά το 5ο ματς της ομάδας του Θόδωρου Ανδριόπουλου στα μπαράζ των πρωταθλητών.
Γ ΕΘΝΙΚΗ
Παναιγιάλειος: Κερδίζει τον Παλληξουριακό και “αγκαλιάζει” την άνοδο
Μονόδρομος η νίκη για να έρθει πιο κοντά στην επάνοδο στις Εθνικές κατηγορίες

Ο Παναιγιάλειος υποδέχεται σήμερα στις 16:00 τον Παλληξουριακό για την 5η πράξη των μπαράζ ανόδου με έπαθλο την άνοδο στην Γ’ Εθνική.
Μετράει μόνο νίκες και μετά από την επιβλητική επικράτηση επί του Λεβάντε στην Ζάκυνθο, θέλει να συνεχίσει με το απόλυτο, για να πλησιάσει μια ανάσα από τον στόχο του.
Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Γιώργος Καζανάς από το σύνδεσμο Αιτωλοακαρνανίας με βοηθούς τους Κοκμοτό και Ροκοπάνο από τον ίδιο σύνδεσμο.
Συνοπτικά το πρόγραμμα:
16:00, Παναιγιάλειος-Παλληξουριακός, Καζανάς, Κόκμοτος, Ροκοπάνος (Αιτ/νίας)
17:00, Λεωνίδιο-Λεβάντε, Βαρτσάκης, Αντωνόπουλος (Λακωνίας), Χ. Μπουρίκας (Μεσσηνίας)
17:00, Αμυκλιακός-ΠΑΟ Βάρδας, Κομπιλίρης, Νικολόπουλος, Καραμπέτσος (Μεσσηνίας)
Η βαθμολογία (Σε 4 αγώνες)
1 Παναιγιάλειος 9 (8-3)
2 ΠΑΟ Βάρδας 7 (6-3)
3 Αμυκλιακός 6 (3-1)
4 Εράνη Φιλιατρών 6 (10-5)
5 Παλληξουριακός 6 (4-3)
6 ΑΟ Λεβάντε 1 (3-12)
7 Λεωνίδιο 0 (2-9)