Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Τ. Πετρόπουλος στη “Match”: “Τρεις µεγάλοι στόχοι ύψους 6 εκατ. ευρώ!”

Published

on

Ο Δήμος Πατρέων και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος “τρέχουν” εδώ και αρκετό καιρό ένα πρότζεκτ τεράστιας σημασίας για τον αθλητισμό της περιοχής.

Η “Match” ανέδειξε την προηγούμενη εβδομάδα τη μεγάλη επιτυχία που είχε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Αλέκα Σιούλη” με πρωτοβουλία των Αντιδημάρχων Τάκη Πετρόπουλου, Τασίας Τογιοπούλου και Βαγγέλη Κατσιακούλη, όπου πήραν μέρος και μέλη των Διοικουσών Επιτροπών των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το θέμα της σύσκεψης ήταν οι 34 υπάρχουσες μικρές δημοτικές συνοικιακές αθλητικές εγκαταστάσεις, που χρήζουν ανακατασκευής κι εκσυγχρονισμού και άλλες 10 νέες περίπου που χρειάζεται η πόλη.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος του θέματος είναι το γεγονός ότι στην πρόσκληση των Αντιδημάρχων όχι μόνο ανταποκρίθηκαν οι 26 από τους 34 (ποσοστό 76 %) Προέδρους Διαμερισματικών, Κοινοτικών και Τοπικών Συμβουλίων της πόλης, αλλά τοποθετήθηκαν όλοι καθιστώντας πολύ ουσιαστική τη σύσκεψη.

Ο άμεσος στόχος του Δήμου Πατρέων είναι να γίνει ο τελικός έλεγχος της χαρτογράφησης των υπαρχόντων γηπέδων, να διαμορφωθεί η τελική πρόταση για τα νέα γήπεδα, να ελεγχθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους και η χρήση γης για να προχωρήσει η τοπογραφική αποτύπωση των χώρων που είναι προϋπόθεση των αναγκαίων τεχνικών μελετών, που θα συνταχθούν και με τη συνδρομή της Γ.Γ.Α. για να πάρει σειρά υλοποίησης αυτό το πολύ σημαντικό έργο για τις γειτονιές και τις κοινότητες της πόλης.

Επιπλέον, ο Δήμος δεν μένει… στα λόγια, καθότι ήδη έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα Δημοτικά Γήπεδα Ποδοσφαίρου της πόλης, στο πλαίσιο του σχεδίου ανακατασκευής-εκσυγχρονισμού-αναβάθμισης τους, καθώς και η κατασκευή νέων σύγχρονων Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα.

Μάλιστα, τοποθετήθηκαν εξωτερικά όργανα μυϊκής ενδυνάμωσης στα Δημοτικά Γήπεδα Ποδοσφαίρου Ρίου και στο νέο Γήπεδο Ποδοσφαίρου 9 Χ 9 με φυσικό χλοοτάπητα Λεύκας, που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 29 Ιουλίου και παραδίδεται στην τοπική κοινωνία.

Ο αντιδήμαρχος, Τάκης Πετρόπουλος μίλησε για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες στη “Match”, θέτοντας τρεις μεγάλους στόχους αναφορικά με το πλάνο και τις κινήσεις του Δήμου Πατρέων:

“Καλύψαμε μια σειρά από θέματα μεγάλης σημασίας στη συνάντηση που κάναμε την περασμένη εβδομάδα και είχε μεγάλη επιτυχία. Είναι πολύ σημαντικό να αναδειχθούν μέσα από αυτή τη διαδικασία οι προτάσεις των τοπικών συμβουλίων για τις περιοχές τους, όπως για παράδειγμα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την περιοχή του Δρεπάνου. Τι άποψη θα είχαν οι κάτοικοι, θέλουν γήπεδο, κι αν ναι, ποδοσφαίρου, μπάσκετ ή κάτι άλλο;

Οι 26 από τους 34 Προέδρους Διαμερισματικών, Κοινοτικών και Τοπικών Συμβουλίων της πόλης ανταποκρίθηκαν πλήρως, αλλά ακόμα και στους υπόλοιπους οκτώ που δεν παρευρέθηκαν θα γίνει διαδικασία να ενημερωθούν εκτενώς. Μετά τη συνάντηση στάλθηκε ένα έγγραφο με τη χαρτογράφηση σε όλους τους προέδρους και ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο ήδη έχουν αρχίσει να απαντούν. Με βάση τα όσα προκύπτουν ως τώρα από αυτή τη διαδικασία (χωρίς να υπάρχει deadline), διαπιστώσαμε νέα πράγματα τα οποία δεν γνωρίζαμε, πόσο μάλλον σε μια πόλη 250.000 κατοίκων που αρχίζει από τον Ψαθόπυργο τελειώνει στα Καμίνια και οριοθετείται από τη θάλασσα μέχρι το Παναχαϊκό”.

“Οι προτάσεις θα εξεταστούν ενδελεχώς”

“Όλες αυτές οι προτάσεις από το ερωτηματολόγιο που θα έρθουν πίσω ως feedback-ανατροφοδότηση θα εξεταστούν ενδελεχώς και θα συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό μας. Αρχικά, και πριν τη σύσκεψη είχαμε ως δεδομένο πως υπάρχουν 34 μικρά συνοικιακά γήπεδα και θα γίνουν τελικά με βάση το σχέδιο μας περίπου 10-11 ακόμη καινούργια, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό στα 44-45! Θα αρχίσει σύντομα η τοπογραφική αποτύπωση των χώρων αυτών, ενώ ξεκινάμε και την έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους και τη χρήση γης.

Σε ορισμένες επισκέψεις που είχαμε σε διάφορες περιοχές με ανοικτά και κλειστά γήπεδα σε Εγκαταστάσεις και σχολεία, διαπιστώσαμε πως ο Δήμος δεν μπορεί να επέμβει και να παράγει έργο, δεν έχει δικαιοδοσία, καθότι αυτά τα γήπεδα είναι ιδιόκτητα και μόνο οι σύλλογοι μπορούν να επέμβουν. Και ούτε μπορούμε να μοιράζουμε σε αυτούς μεγάλα ποσά, καθώς μετέπειτα θα γυρίσει… ντόμινο και δεν μπορούμε -ούτε θα ήταν σωστό- να ανταποκριθούμε σε κάτι τέτοιο. Μόνο να βοηθήσουμε με ορισμένα μηχανήματα”.

“Παράνομο το γήπεδο Ακταίου”

“Ακόμα και στα Αραχωβίτικα, στο γήπεδο του Ακταίου που θέλουν οι ιθύνοντες εκεί να γίνει κλειστή εγκατάσταση, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει παρανομία, καθώς έχει κατασκευαστεί πάνω σε επιχωμάτωση χειμάρρων, και δεν γίνεται να χτιστεί τίποτα σε αυτό το σημείο. Τους εξήγησα πως πρέπει για να μπορέσουμε να επέμβουμε, να αναβαθμίσουμε το ανοιχτό γήπεδο. Θα πρέπει να το νομιμοποιήσουν, κάτι που δεν έχουν κάνει ακόμα και παράλληλα μας κατηγορούν σαν Δήμο πως το έχουμε εγκαταλείψει.

Είναι απόφαση της Δημοτικής αρχής να δρομολογήσουμε την ανακατασκευή όσων γηπέδων από αυτά μπορέσουμε, έχοντας, όμως, προβεί πρώτα σε ορισμένα αλγοριθμικά βήματα όπως προαναφέραμε. Έπειτα θα έχουμε και τις τεχνικές μελέτες, που είναι σχετικά εύκολες, καθώς ήδη έχει γίνει μια συνάντηση και κουβέντα στην αντιδημαρχία Παιδείας με τον αντιδήμαρχο αρχιτεκτονικού έργου που προχωράει στην υλοποίηση των έργων”.

Στηρίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

“Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μας ξεκαθάρισε πως τους αρέσει ιδιαίτερα το έργο του Δήμου μας και πως έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, έχοντας και έτοιμες μελέτες για κάθε σχέδιο δημιουργίας αθλητικής Εγκατάστασης σε βαθμό 70%-80% ακόμα και… 100% ενίοτε που έτσι μας “λύνει” τα χέρια.

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του ο κ. Πετρόπουλος τόνισε: “Οι τρεις μεγάλοι στόχοι μας ως Δημοτική αρχή είναι: 1ον, η ανακατασκευή 40-45 συνοικιακών γηπέδων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, 2ον, η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός του αθλητικού κέντρου του Λαδόπουλου που ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ, και 3ον, η ανακαίνιση των σχολικών γηπέδων τα οποία βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση και κοστολογούνται πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά δηλαδή θα πάμε στα 6 εκατομμύρια ευρώ”.

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος 

ΣΤΙΒΟΣ

Οι επιδόσεις που εντυπωσίασαν στο Πανελλήνιο

Published

on

Εκτός από τις επιδόσεις των πατρινών αθλητών, υπήρξαν γενικότερα αξιοθαύμαστες προσπάθειες.

Στην τρίτη διαδοχική της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ έφτασε η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) στα 100 μέτρα, στην πρώτη ημέρα των αγώνων στην Πάτρα.

Η 26χρονη αθλήτρια τερμάτισε σε 11.43 (1,1) και έφτασε εύκολα στην επικράτηση δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ έκανε το… νταμπλ το απόγευμα καθώς πήρε και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 23.20 στα 200μ. γυναικών που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της. Η Μαρία Γάτου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) προσπάθησε να κυνηγήσει στα πρώτα μέτρα την Σπανουδάκη και τερμάτισε στη δεύτερη σε 11.68.

Στους Άνδρες, ο περσινός νικητής, Γιάννης Νυφαντόπουλος(ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αφού ήταν νικητής με 10.52 (-1,3), ωστόσο πιέστηκε μέχρι το τέλος από τον έφηβο Θοδωρή Βροντινό (ΠΑΟΚ), που τερμάτισε τελικά δεύτερος με 10.53, κοντά στο ατομικό του 10.51.

Παπαμιχαήλ και Ντρισμπιώτη οι κυρίαρχοι στα 20χλμ. βάδην

Με το αγώνισμα των 20χλμ. βάδην ξεκίνησε η χθεσινή τελευταία ημέρα της διοργάνωσης. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) έφτασε στην 11η νίκη του στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αφού πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού σε 1ώρα 28.36.

Στις γυναίκες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) στον τελευταίο της αγώνα στη σεζόν δεν είχε κανένα πρόβλημα να τερματίσει σε 1.34.00 και να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κύκλο των εμφανίσεων της.

Το σερί των νικών της συνέχισε και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΑΣ Φαρσάλων), που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία για 10η χρονιά, ενώ η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) αναδείχθηκε νικήτρια στο επί κοντώ των γυναικών.

Φοβερά ρεκόρ από τις Γναφάκη και Χατζηπουργάνη

Η Δήμητρα Γναφάκη (Κύδων Χανίων), η Άννα Χατζηπουργάνη (Αρχέλαος Κατερίνης), αλλά και η Ολυμπία Καραγιάννη (ΑΕΚ) έκαναν πολύ καλή κούρσα.

Η Γναφάκη με κάθε εμφάνιση της επιβεβαιώνει την ανοδική της πορεία και δείχνει τη δουλειά που έκανε τον τελευταίο χρόνο, παρά τα όποια προβλήματα της δημιούργησε η καραντίνα. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη τερμάτισε σε 58.17 και βελτίωσε το 58.22, που είχε πετύχει φέτος, τέσσερα χρόνια από το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ. Η Γναφάκη μετά το όγδοο εμπόδιο κατάφερε να αποσπαστεί από τις άλλες δύο αθλήτριες και να τερματίσει εύκολα στην πρώτη θέση. Εξαιρετική για μία ακόμη φορά ήταν η Χατζηπουργάνη, που μέχρι και το έβδομο εμπόδιο καταδίωξε την Γναφάκη και τερμάτισε τελικά σε 59.01 για να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18, το οποίο 59.17 και πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20.

Με την ολοκλήρωση των πρωινών αγωνισμάτων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων στην Πάτρα, η Σοφία Υφαντίδου (Βικέλας Βέροιας) πέρασε στην πρώτη θέση στο 7αθλο γυναικών με 4.570 βαθμούς.

Η έμπειρη πρωταθλήτρια του επτάθλου σημείωσε 5,68 μ. (0,3) στο μήκος κι έπειτα έστειλε το ακόντιο στα 55,21 μέτρα. Στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος βρίσκεται η Στέλλα Τζικανούλα (ΑΣ Τιτάν Σερβίων) με 4.438 β. και στην τρίτη η Μαρία Ζαχαρούδη (ΟΚΑ Καβάλας) με 4.272. Στους άνδρες ηγείται ο Άγγελος – Τζανής Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) με 6.05 3 και ακολουθεί ο δίδυμος αδελφός του, Αντώνης Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) με 5.759. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Μιχάλης Κιάφας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 5.744 βαθμούς.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ξανά στην πρώτη γραμμή η Πάτρα! (pics)

Published

on

Τι κι αν ζούμε στην εποχή του κορωνοϊού; Τι κι αν οι διοργανωτές είχαν να διαχειριστούν δυο μεγάλα «φορτία»; Τα πήγαν άψογα και εντυπωσίασαν με τον επαγγελματισμό τους εντός και εκτός των τερέν.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Πάτρα και το Παμπελοποννησιακό Στάδιο φιλοξένησαν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, ενώ πρώτη φορά η μεγάλη διοργάνωση συνυπήρξε με το Πανελλήνιο Κ-23.

Η Πάτρα παίρνει άριστα «10», καθώς όχι μόνο έφερε εις πέρας (και με το παραπάνω) δυο εντυπωσιακά πρωταθλήματα του «Βασιλιά Των Σπορ», αλλά ταυτόχρονα φιλοξένησε δεκάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα, ενώ και τα δικά της παιδιά την έκαναν για ακόμη μια φορά υπερήφανη με τις προσπάθειες τους.

«Δεδομένα αντιμετωπίζουμε φοβερές δυσκολίες φέτος, με την απουσία του κόσμου που δεν επιτρέπεται η προσέλευσή του, ωστόσο θα έρθει ένας μεγάλος αριθμός προπονητών, συνοδών και αθλητών και σίγουρα αυτό αποτελεί μια τόνωση για την οικονομία και τον αθλητισμό της πόλης.

Ο Στίβος όπως όλα τα χρόνια έτσι και φέτος έχει βοηθήσει και στο κοινωνικό κομμάτι και είμαι αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, Βαγγέλης Τζελάτης στη «Match» και σίγουρα σήμερα, Δευτέρα (10/8) θα νιώθει δικαιωμένος.

Έλαμψαν… ξανά!

Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν συγκεκριμένος, με 16 αθλητές και αθλήτριες να μετέχουν σε κάθε αγώνισμα, ενώ στα της ταχύτητας έτρεξαν μόνο 4 άτομα σε κάθε σειρά.

Οι Πατρινοί αστέρες… ξεχύθηκαν στα τερέν, κλέβοντας ξανά την παράσταση. Στο αγώνισμα των 20χλμ. βάδην η Αγγελική Μακρή της Ολυμπιάδας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (1.43.53), ενώ ο Ντεντόπουλος στους Άνδρες ξανά εκπροσωπώντας τους «πορτοκαλί» πήρε τη 2η θέση με 1.34.13.

Ο Ιωσήφ Ορφανόπουλος της Ολυμπιάδας στα 400 μ. με επίδοση 49:65 πέτυχε ατομικό ρεκόρ και ταυτόχρονα πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία Κ23, ενώ ήρθε 5ος στην κατηγορία των ανδρών. Η Πολυτίμη Μαντά, επίσης της Ολυμπιάδας, με 56:82 ήταν 5η στα 400 μ. γυναικών, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και στα 200μ. με επίδοση 24.79.

Χάλκινο ο Κουτράκος

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Κουτράκος στο αντίστοιχο αγώνισμα των Αντρών (400μ εμπόδια) τερμάτισε πίσω από τους Νάκο Κωνσταντίνο και Λεβαντινό Δημήτριο και κατέλαβε την 3η θέση πραγματοποιώντας μια πολύ σημαντική επιτυχία.

Οι επιδόσεις των αθλητών του Νομού μας (Α’ Ημέρα):

400μ. Α: Ορφανόπουλος Ιωσήφ 5ος ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ –49.65 1 (2), 400μ. Γ: Μαντά Πολυτίμη 5η ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
– 56.82 1 (2), 1500μ. Α: Ιατρόπουλος Κωνσταντίνος 8ος ΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ – 3:59.04, 3000μ. στ. Α: Διονυσακόπουλος
Παναγιώτης 10ος ΑΟ ΠΕΛΩΨ ΠΑΤΡΩΝ – 10:17.23., Ύψος Γ: Κυριακοπούλου Αικατερίνη 6η ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ – 1.75m, Τριπλούν Γ: Ντουλάπτης Τέιβεν-Δάφνη 8η ΑΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΟΥΡΟΣ – 12.18m+0.1.

(Β’ Ημέρα):

400μ. εμπ. Α: Κουτράκος Κωνσταντίνος 3ος ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΙΝ42 52.33 2 (3), 200μ.: Πολυτίμη Μαντά 5η ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΠΑΤΡΩΝ – ΙΝ42 24.79 -0.3 1 (2)., 800μ. Α: Αργύρης Ηλίας 7ος 17 ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ – 1:56.35, Μήκος Α: Ανδρεοσόπουλος Άγγελος 10ος 19 ΑΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΟΥΡΟΣ – 6.87m +0.6.

***Ακολουθεί παρακάτω πλούσιο φωτορεπορτάζ της «Match» που έδωσε το παρών στη σπουδαία διοργάνωση και κατέγραψε τα καλύτερα φωτογραφικά στιγμιότυπα: 

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος 

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Η… απίθανη Τζένγκο

Published

on

Ακόμα μια τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε το «χρυσό» κορίτσι του Ελληνικού Στίβου, η Ελίνα Τζένγκο.

Το 18χρονο αστέρι κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό νεανίδων (Κ20) ρίχνοντας 63.96μ. με την πρώτη της προσπάθεια στη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ20, που διεξήχθη στα Γιάννενα, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς συνέχισε και στην Πάτρα τις εντυπωσιακές προσπάθειες.

Η νεανίδα αθλήτρια σε διάστημα μιας εβδομάδας κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με μια εντυπωσιακή προσπάθεια, στα 61,76 μ., στην τέταρτη βολή.

Η 18χρονη ξεκίνησε τον αγώνα με δύο άκυρες προσπάθειες συνέχισε στα 57,55 μ., έπειτα πέτυχε την νικητήρια βολή της, είχε 57,57 μ. στην πέμπτη και 61,23 μ. στην έκτη και τελευταία βολή.

Η Τζένγκο πέτυχε την δεύτερη και τρίτη καλύτερη βολή της καριέρας της, πίσω από το 63,96 μ. της περασμένης εβδομάδας κι έδειξε πως το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για εκείνη.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.