Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ από την παράταξη Λιόλιου

Published

on

Οι επεισοδιακές εκλογές της ΕΟΚ πέρασαν εδώ και λίγες ώρες στο παρελθόν…

Η παλιά φρουρά με επικεφαλής τον Γιώργο Βασιλακόπουλο παρέδωσε οριστικά την σκυτάλη στον Βαγγέλη Λιόλιο, ο οποίος αποτελεί το νέο «αφεντικό» του ελληνικού μπάσκετ. Μάλιστα και τα 13 μέλη από την παράταξή του κατάφεραν να βρεθούν στο νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, εκ των οποίων λίγοι είναι οι γνωστοί και περισσότεροι οι… άγνωστοι.

Φυσικά ούτε ο Δήμος Ντικούδης που σάρωσε στις εκλογές με 317 ψήφους, αλλά ούτε και η Άννυ Κωνσταντινίδου των 281 ψήφων χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς έχουν τιμήσει και με το παραπάνω με την παρουσία τους τα ελληνικά παρκέ. Το ίδιο και ο Βασίλης Ντάκουρης, ο οποίος συγκέντρωσε από τη πλευρά του 302 ψήφους.

Όμως ποιοι είναι οι υπόλοιποι 10 που θα έχουν λόγο στα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΟΚ; Το Gazzetta τους παρουσιάζει έναν προς έναν ξεχωριστά.

Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος – 260 ψήφοι

Ο 35χρονος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη. Επιπλέον υπήρξε αθλητής των υποδομών της ομάδας ενώ συνέχισε εθελοντικά ως ενεργό μέλος του ΔΣ από το 2015. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Μίλωνα και διοικητικός υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ. Επιπλέον είναι σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας ο οποίος έχει λάβει μέρος και αναλάβει την επικοινωνιακή διαχείριση και συμβουλευτική εγχώριων και διεθνών οργανισμών, εκστρατειών και εταιρειών που αφορούν στη βιομηχανία, την ενέργεια, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τον τουρισμό, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη ναυτιλία.

Γιάννης Ηλιόπουλος – 239 ψήφοι

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1973 και είναι απόφοιτος της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων σε Project Management και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από το 1999 εργάζεται σε μεγάλη Τεχνική Εταιρεία ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ακινήτων ενώ η σχέση του με το μπάσκετ έμεινε σε ερασιτεχνικό επίπεδο έχοντας περάσει από τις ομάδες του Χολαργού και της Παλλήνης. Από το 2013 συμμετέχει στον Γυμναστικό Σύλλογο Γλυκών Νερών, ενώ από το 2019 είναι Γενικός Γραμματέας.

Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας – 222 ψήφοι

Ο Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας είναι 55 χρονών και μαζί με τα αδέλφια του, Ιωάννη και Πλάτωνα, ηγείται της «Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ» της μεγαλύτερης επιχείρησης αναψυκτικών και χυμών στην Ελλάδα, 100% ελληνικής ιδιοκτησίας. Η σχέση του με το μπάσκετ είναι ιδιαίτερα στενή καθώς έχει αναλάβει τη θέση του Προέδρου στην ομάδα όπου έπαιζε κατά το παρελθόν, τον Έσπερο Πατρών. Από τον Αύγουστο του 2020 κατέχει την θέση του αντιπροέδρου στον Απόλλωνα Πάτρας.

Νίκος Ζεϊμπέκης – 221 ψήφοι

Ο Νίκος Ζεϊμπέκης έχει «βαρύ» μπασκετικό παρελθόν καθώς έχει περάσει ως παίκτης από όλες τις κατηγορίες των Εθνικών και Τοπικών Πρωταθλημάτων Μπάσκετ, ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, ΑΣ Άρης, Γενικός Αρχηγός της ΚΑΕ Άρης, αλλά και πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αθλητικών σωματείων μπάσκετ. Μάλιστα το 2014 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στην Θεσσαλονίκη και διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Αθλητισμού. Το 2019 συμμετείχε εκ νέου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις οποίες επανεξελέγη και τιμήθηκε με τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητος και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και του προέδρου της ΔΕΠΘΕ. Το 2020 εξελέγη και πρόεδρος της ‘Ένωσης των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ελλάδος.

Χρήστος Βασιλειάδης – 215 ψήφοι

Ο Χρήστος Βασιλειάδης είναι από το 2001 ο πρόεδρος του Πρωτέα Βούλας. Τα τελευταία 20 χρόνια ο Σύλλογος έχει αναδειχθεί Κυπελλούχος Ελλάδος Γυναικών, ενώ έχει κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων και Κορασίδων 5 φορές. Επιπλέον είναι πτυχιούχος Οικονομικών με εξειδίκευση στον προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστημίου Stirling του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει πλούσια εμπειρία στον Τραπεζικό Κλάδο καταλαμβάνοντας επί πολλά έτη διευθυντικές θέσεις.

Τρύφωνας Δίτσιος – 211 ψήφοι

Ο Τρύφωνας Δίτσιος είναι ο «βενιαμίν» του Δ.Σ. Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1998 και σε ηλικία 10 ετών ως αθλητής των ακαδημιών του τοπικού Συλλόγου Καστοριάς. Κατά τη διάρκεια της αθλητικής του πορείας συμμετείχε σε τρεις τελικές φάσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Εφήβων. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση ΔΤΣ Α.Ε. με έδρα την Καστοριά, με ενεργό ρόλο τόσο στην διοίκησή της, όσο και στο εμπόριο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Εκείνος και η οικογένειά του δημιούργησαν πριν από πέντε χρόνια σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών) την καμπάνια «Φτύσε για κάτι που αξίζει», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για δωρεά μυελού των οστών.

Λάμπρος Τάκης – 209 ψήφοι

Ο Λάμπρος Τάκης αγωνίστηκε στον Μ.Α.Σ. Αετός Θεσσαλονίκης σχεδόν για μία δεκαετία (1977-1986). Είναι Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης από το 2009, ενώ ήταν και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το 2013. Από το 2012 έως και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΘ, ενώ τα τελευταία έξι έτη είναι Πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ίδιας ένωσης. Πρόκειται για πτυχιούχο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Οικονομικού Τμήματος της σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Νίκος Νικολόπουλος – 197 ψήφοι

Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ο μοναδικός που… συνεχίζει από το προηγούμενο Δ.Σ. της ΕΟΚ καθώς είχε εκλεγεί και το 2016. Αγωνίστηκε ως αθλητής σε αρκετές ομάδες ενώ παράλληλα ξεκίνησε και την προπονητική ( κατέχει δίπλωμα προπονητή Γ΄ κατηγορίας της Γ.Γ.Α), με παρουσίες σε τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα. Από το 2003 αποτελεί μέλος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ενώ από το 2011 εκτελεί χρέη Προέδρου. Επιπλέον έχει περάσει και από το προπονητικό μετερίζι συμπληρώνοντας 40 χρόνια στον χώρο του μπάσκετ.

Δημήτρης Ευαγγέλου – 191 ψήφοι

Ο Δημήτρης Ευαγγέλου είναι επικεφαλής του Τμήματος μπάσκετ στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης στον οποίο δραστηριοποιείται για τέσσερις και πλέον δεκαετίες. Ο ίδιος ασχολήθηκε ενεργά με το μπάσκετ, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Παράλληλα διετέλεσε για τρεις θητείες Πρόεδρος όλου του Συλλόγου ο οποίος διαθέτει 9 Ολυμπιακά αθλήματα και 2.000 περίπου αθλητές.

Γιάννης Πεταλωτής – 178 ψήφοι

Ο Γιάννης Πεταλωτής αποτελεί τον πρόεδρο της ΓΑΣ Κομοτηνή και έναν άνθρωπο ο οποίος αποτελεί «σήμα κατατεθέν» του μπάσκετ στον νομό Ροδόπης. Από το 1980 αποτελούσε μέλος του συλλόγου ως παίκτης των Ακαδημιών αλλά το 1990 αποφάσισε να βγάλει την αθλητική περιβολή συνεχίζοντας να υπηρετεί το άθλημα από άλλο πόστο. Ασχολείται επιχειρηματικά με εμπόριο υγρών καυσίμων ωστόσο βρίσκεται πάντα δίπλα στην αγαπημένη του ΓΑΣ Κομοτηνή.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα νέα πρόσωπα για τον πάγκο της ΕΘνικής

Published

on

Ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει αποφασίσει να πορευτεί με δύο τεχνικούς στην Εθνική ανδρών, έναν για τις μεγάλες διοργανώσεις και έναν για τα παράθυρα των προκριματικών.

Αν ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ δεν έχει αφήσει να περάσει ούτε μισή μέρα της θητείας του χωρίς να ασχοληθεί με τα νέα του καθήκοντα και τις ατελείωτες εκκρεμμότητες που πρέπει να διευθετηθούν για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος ετών, είναι επειδή είχε καταγράψει εδώ και καιρό τα προβλήματα και πριν καν εκλεγεί ήταν έτοιμος να τα αντιμετωπίσει.

Στο post της προηγούμενης εβδομάδας σας είχα προϊδεάσει ότι οι αλλαγές που θα επιφέρει θα είναι σαρωτικές και θα έχουν σε πρώτο βαθμό τρεις άξονες: την σύγχρονη λειτουργία της Εθνικής ομάδας, την οργάνωση του αναπτυξιακού προγράμματος και φυσικά την αναδιοργάνωση του νευραλγικού τομέα της διαιτησίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Gazzetta, μάλιστα, μετά από οκτώ ημέρες συνεχών διαβουλεύσεων και επαφών με τους στενούς του συνεργάτες αλλά και με όλους τους φορείς του αθλήματος, ο Βαγγέλης Λιόλιος φέρεται να έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του, τις οποίες και θα ανακοινώσει στην πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει την ερχόμενη Τρίτη (28/09).

Γιατί η Εθνική δεν μπορεί να έχει προπονητή με full time συνεργασία

Το δεδομένο ότι σε σχεδόν δύο μήνες από σήμερα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ρίχνεται στην μάχη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 και στο τετραήμερο 25-28 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει την Μεγάλη Βρετανία εκτός (25/11) και την Λευκορωσία εντός έδρας (28/11), καθιστά ως υποχρεωτική την άμεση λύση του απαιτητικού ζητήματος που αφορά στην τεχνική ηγεσία του.

Η αρχική πρόθεση του 54χρονου Πατρινού διοικητικού ηγέτη της ομοσπονδίας ήταν να αλλάξει εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής ανδρών και να επιλέξει προπονητή που υπηρετήσει το νέο μοντέλο και θα δουλέψει σε αποκλειστική συνεργασία και σε βάθος τετραετίας. Ωστόσο, το καλεντάρι πάνω στο οποίο είναι δομημένο το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε διασυλλογικό επίπεδο (οι κορυφαίοι προπονητές εργάζονται σε ομάδες της Euroleague), δεν του επιτρέπει να επιλέξει έναν τεχνικό εγνωσμένης αξίας, ο οποίος θα δεχτεί να μην έχει καθημερινή τριβή με την δουλειά του.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να πορευτεί η «επίσημη αγαπημένη» με δύο προπονητές. Κάτι που ίσχυσε και την περυσινή σεζόν με τον Θανάση Σκουρτόπουλο στα «παράθυρα» των προκριματικών για το Eurobasket του 2022 και τον Ρικ Πιτίνο για το προολυμπιακό τουρνουά.

Το ραντεβού με τον Σκουρτόπουλο

Υπ’ αυτό το πρίσμα έγινε μία πρώτη αναγνωριστική συνάντηση του νέου προέδρου της ΕΟΚ με τον 56χρονο προπονητή του Ηρακλή. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 με την ομοσπονδία, με την αρμοδιότητα του πρώτου προπονητή της ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και παράλληλη υποχρέωση (αν ο ίδιος το επιθυμεί) το κοουτσάρισμα της Εθνικής νέων.

Στο σημερινό (20/09) ραντεβού ο Βαγγέλης Λιόλιος άκουσε τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό (δήλωσε διατεθειμένος να ολοκληρώσει την αποστολή που έχει αναλάβει) και επέλεξε να μην ανοίξει τα χαρτιά του. Κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, αφότου επιστρέψει από την Γενεύη, όπου και θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή. Η απόφασή του, πάντως, δεν αποκλείεται καθόλου να έχει επιρροές και από τα όσα άκουσε από όλους ανεξαιρέτως τους διεθνείς παίκτες, με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικά (μίλησε μέχρι και με τον Καλάθη) και αντάλλαξε απόψεις.

Η αρχικά θετική προδιάθεση του Ιτούδη

Η επιθυμία του 51χρονου δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης να συνεργαστεί κάποια στιγμή με την Εθνική ομάδα της χώρας του και η διαθεσιμότητά του από την στιγμή που θα βρεθεί η κατάλληλη πλατφόρμα συνεργασίας, είχε γίνει γνωστή από το 2017, όταν και έγινε η πρώτη απόπειρα από την ΕΟΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης».

Τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς, ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε ταξιδέψει στην Μόσχα και είχε συναντηθεί με τον Βεροιώτη προπονητή αλλά και με τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν. Ο Δημήτρης Ιτούδης είχε χαρακτηρίσει μεγάλη τιμή την πρόταση και παρά την άρνηση της ρωσικής ομάδας όσον αφορά στην παράλληλη απασχόληση, είχε αφήσει ανοιχτό το παράθυρο για μελλοντική συνεργασία.

Οι συνθήκες πλέον έχουν αλλάξει και ο χρόνος έχει ωριμάσει και από τις δύο πλευρές. Την προ μηνών φιλολογική συζήτηση με τον ατζέντη του Νίκο Σπανό, διαδέχτηκε και μία πρώτη αναγνωριστική-εθιμοτυπική επαφή μεταξύ των δύο ανδρών μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου ισχυρού άνδρα του ελληνικού μπάσκετ. Αν υπάρχει κάτι που αυτή την στιγμή μπορούμε να μεταφέρουμε με βεβαιότητα, είναι ότι τόσο ο τεχνικός της «ρωσικής αρκούδας», όσο και ο διοικητικός ηγέτης της ομοσπονδίας μαζί με τον υπεύθυνο Εθνικών ομάδων, Δήμο Ντικούδη (συνεργάστηκε μαζί του ως παίκτης), επιθυμούν να βρεθεί η φόρμουλα, ώστε τα λόγια (έχουν κατά καιρούς δηλώσει ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής πρέπει να είναι Έλληνας και από το ψηλότερο ράφι) να γίνουν πράξεις.

Άλλωστε, αν όλα πάνε καλά, η Εθνική ανδρών θα παραταχθεί με όλα της τα αστέρια στο Eurobasket του ερχόμενου Σεπτεμβρίου (Γιάννη Αντετοκούνμπο παρόντος), ενώ και ο Δημήτρης Ιτούδης αντιμετωπίζει ως μεγάλη πρόκληση την προοπτική να καθοδηγήσει την «γαλανόλευκη» σε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Γι’ αυτό και σύμφωνα με το πως έχουν τα πράγματα μέχρι αυτή την στιγμή, έχει θέσει εαυτόν στην διάθεση της ομοσπονδίας στην λογική της part-time συνεργασίας. Φυσικά σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο τρόπος με τον οποίο θα τελειώσει η ΤΣΣΚΑ την σεζόν, αλλά οι πρώτες ενδείξεις συνηγορούν ότι το ερχόμενο καλοκαίρι η Εθνική ανδρών θα έχει Έλληνα προπονητή και μάλιστα πολύ εγνωσμένης αξίας.

 

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: «Εκτός» δ.σ. ερασιτέχνη ο Βαγγέλης Λιόλιος, αυτοί εκλέχτηκαν

Published

on

Κάλπη έστησε πρόσφατα ο ερασιτέχνης Προμηθέας για εκλογή νέου δ.σ. και καθώς ο επί σειρά ετών πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος λόγω της προεδρίας που ανέλαβε στην ΕΟΚ δεν μπορούσε να παραμείνει.

Έτσι έγιναν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου δ.σ. το οποίο πιθανόν θα συγκροτηθεί σε σώμα το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λάσκαρης ήταν αυτός που πλειοψήφησε και αναλυτικά όλοι όσοι εκλέγηκαν είναι:

Λάσκαρης Ανδρέας, Αργυροπούλου Εύη, Αθανασίου Παντελής, Τσίρος Θεόδωρος, Γεωργόπουλος Σάκης, Λιόλιου Βάλυ, Μιχαλόπουλος Χαράλαμπος, Μήλας Χρήστος, Τριανταφυλλίδης Αθανάσιος.

Εκτός του Βαγγέλη Λιόλιου στο νέο δ.σ. δεν συγκαταλέγεται ούτε ο Τάσος Χρυσανθόπουλος που ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της Τοξοβολίας.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Ζούμπος: «Να τα καταφέρουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε…»

Published

on

Ντεμπούτο με την ιδιότητα του αρχηγού στον Απόλλωνα έκανε στην εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ για λογαριασμό των μελανόλευκων ο Φώτης Ζούμπος, που υπογράμμισε:

«Ο Απόλλων επέστρεψε εκεί που ανήκει με πολύ σταθερά βήματα, με την στήριξη του κόσμου και με κορμό παικτών όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί με τις προσθήκες που έγιναν και τον προπονητή, θέλουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που έχουμε θέσει ως στόχο.

Θέλουμε να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ και με την ώθηση του κόσμου να έρθει ο στόχος όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Παράλληλα και στις πιο χαμηλές κατηγορίες που έχω αγωνιστεί για χρόνια θέλω να δω να γίνονται πράγματα, αφού είναι παραμελημένες», ήταν τα λόγια του.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook