Το ενδιαφέρον στις δύο τελευταίες αγωνιστικές είναι στραμμένο αφενός στη «μάχη» της τετράδας και το τελικό πλασάρισμα για τους Περιστέρι bwin, Προμηθέα και Άρη Midea. Αφετέρου στην ομάδα που θα καταλάβει την έκτη θέση και θα συμμετάσχει στο Τop-6 εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Η νίκη του Κολοσσού H Hotels Collection επί τους ΠΑΟΚ mateco αλλά και του Αμαρουσίου στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη Midea, σε συνδυασμό με την εντός έδρας της ΑΕΚ Betsson, έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην κούρσα της 6άδας.

Η ομάδα της Ρόδου και οι δύο «δικέφαλοι» ισοβαθμούν πλέον με ρεκόρ 8-12 ωστόσο δεν είναι πλέον μόνο δική τους υπόθεση, καθώς τόσο ο Μαρούσι, όσο και το Λαύριο Megabolt ακολουθούν με μία νίκη λιγότερη (7-13). Σε μεγαλύτερη απόσταση ακολουθεί η Καρδίτσα Ιαπωνική με ρεκόρ 6-14.

Την επόμενη αγωνιστική το Μαρούσι υποδέχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά την ΑΕΚ Betsson, ενώ το Λαύριο Megabolt παίζει στην έδρα του με τον ουραγό (και δεδομένα 12ο) Απόλλωνα Carna. Την ίδια στιγμή ο Κολοσσός H Hotels Collection δοκιμάζεται στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα, ενώ ο ΠΑΟΚ mateco φιλοξενεί τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό AKTOR.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης αγωνιστικής θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το πώς θα πάνε οι πέντε ομάδες στην τελευταία αγωνιστική. Μάλιστα συγκεντρώνει ιδιαίτερα μεγάλες πιθανότητες στην 22η αγωνιστική να υπάρχει ως και 5απλή ισοβαθμία στην 6η θέση!

Τα μεταξύ τους παιχνίδια

Η «κούρσα» για την 3η θέση

Με τις νίκες που σημείωσαν τόσο το Περιστέρι bwin όσο και ο Προμηθέας, αποκόμισαν προβάδισμα για να είναι στην πρώτη τετράδα. Πολλά -αν όχι όλα- όμως θα κριθούν το ερχόμενο Σάββατο όταν το Περιστέρι bwin θα υποδεχθεί τον Άρη Midea. Σε περίπτωση νίκης τους οι «κυανοκίτρινοι» θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την 3η θέση καθώς υπερτερούν σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τον Προμηθέα. Αν όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάρει το ροζ φύλλο αγώνα τότε οι θέσεις 3-4-5 θα κριθούν στο φινάλε του δευτέρου γύρου.

Τα μεταξύ τους παιχνίδια

Οι επόμενες αγωνιστικές

21η αγωνιστική

Σάββατο 16 Μαρτίου

Προμηθέας – Κολοσσός H Hotels Collection

Περιστέρι bwin – Άρης Midea

Μαρούσι – ΑΕΚ Betsson

Ολυμπιακός – Καρδίτσα Ιαπωνική

Κυριακή 17 Μαρτίου

ΠΑΟΚ mateco – Παναθηναϊκός AKTOR

Λαύριο Megabolt – Απόλλων Π. Carna

22η αγωνιστική

Σάββατο 23 Μαρτίου

Άρης Midea – Λαύριο Megabolt

ΑΕΚ Betsson – Περιστέρι bwin

Κυριακή 24 Μαρτίου

Κολοσσός H Hotels Collection – Μαρούσι

Απόλλων Π. Carna – Ολυμπιακός

Καρδίτσα Ιαπωνική – ΠΑΟΚ mateco

Δευτέρα 25 Μαρτίου

Παναθηναϊκός AKTOR – Προμηθέας