Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα νέα πρόσωπα για τον πάγκο της ΕΘνικής

Published

on

Ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει αποφασίσει να πορευτεί με δύο τεχνικούς στην Εθνική ανδρών, έναν για τις μεγάλες διοργανώσεις και έναν για τα παράθυρα των προκριματικών.

Αν ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ δεν έχει αφήσει να περάσει ούτε μισή μέρα της θητείας του χωρίς να ασχοληθεί με τα νέα του καθήκοντα και τις ατελείωτες εκκρεμμότητες που πρέπει να διευθετηθούν για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος ετών, είναι επειδή είχε καταγράψει εδώ και καιρό τα προβλήματα και πριν καν εκλεγεί ήταν έτοιμος να τα αντιμετωπίσει.

Στο post της προηγούμενης εβδομάδας σας είχα προϊδεάσει ότι οι αλλαγές που θα επιφέρει θα είναι σαρωτικές και θα έχουν σε πρώτο βαθμό τρεις άξονες: την σύγχρονη λειτουργία της Εθνικής ομάδας, την οργάνωση του αναπτυξιακού προγράμματος και φυσικά την αναδιοργάνωση του νευραλγικού τομέα της διαιτησίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Gazzetta, μάλιστα, μετά από οκτώ ημέρες συνεχών διαβουλεύσεων και επαφών με τους στενούς του συνεργάτες αλλά και με όλους τους φορείς του αθλήματος, ο Βαγγέλης Λιόλιος φέρεται να έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του, τις οποίες και θα ανακοινώσει στην πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει την ερχόμενη Τρίτη (28/09).

Γιατί η Εθνική δεν μπορεί να έχει προπονητή με full time συνεργασία

Το δεδομένο ότι σε σχεδόν δύο μήνες από σήμερα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ρίχνεται στην μάχη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 και στο τετραήμερο 25-28 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει την Μεγάλη Βρετανία εκτός (25/11) και την Λευκορωσία εντός έδρας (28/11), καθιστά ως υποχρεωτική την άμεση λύση του απαιτητικού ζητήματος που αφορά στην τεχνική ηγεσία του.

Η αρχική πρόθεση του 54χρονου Πατρινού διοικητικού ηγέτη της ομοσπονδίας ήταν να αλλάξει εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής ανδρών και να επιλέξει προπονητή που υπηρετήσει το νέο μοντέλο και θα δουλέψει σε αποκλειστική συνεργασία και σε βάθος τετραετίας. Ωστόσο, το καλεντάρι πάνω στο οποίο είναι δομημένο το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε διασυλλογικό επίπεδο (οι κορυφαίοι προπονητές εργάζονται σε ομάδες της Euroleague), δεν του επιτρέπει να επιλέξει έναν τεχνικό εγνωσμένης αξίας, ο οποίος θα δεχτεί να μην έχει καθημερινή τριβή με την δουλειά του.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να πορευτεί η «επίσημη αγαπημένη» με δύο προπονητές. Κάτι που ίσχυσε και την περυσινή σεζόν με τον Θανάση Σκουρτόπουλο στα «παράθυρα» των προκριματικών για το Eurobasket του 2022 και τον Ρικ Πιτίνο για το προολυμπιακό τουρνουά.

Το ραντεβού με τον Σκουρτόπουλο

Υπ’ αυτό το πρίσμα έγινε μία πρώτη αναγνωριστική συνάντηση του νέου προέδρου της ΕΟΚ με τον 56χρονο προπονητή του Ηρακλή. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 με την ομοσπονδία, με την αρμοδιότητα του πρώτου προπονητή της ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και παράλληλη υποχρέωση (αν ο ίδιος το επιθυμεί) το κοουτσάρισμα της Εθνικής νέων.

Στο σημερινό (20/09) ραντεβού ο Βαγγέλης Λιόλιος άκουσε τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό (δήλωσε διατεθειμένος να ολοκληρώσει την αποστολή που έχει αναλάβει) και επέλεξε να μην ανοίξει τα χαρτιά του. Κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, αφότου επιστρέψει από την Γενεύη, όπου και θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή. Η απόφασή του, πάντως, δεν αποκλείεται καθόλου να έχει επιρροές και από τα όσα άκουσε από όλους ανεξαιρέτως τους διεθνείς παίκτες, με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικά (μίλησε μέχρι και με τον Καλάθη) και αντάλλαξε απόψεις.

Η αρχικά θετική προδιάθεση του Ιτούδη

Η επιθυμία του 51χρονου δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης να συνεργαστεί κάποια στιγμή με την Εθνική ομάδα της χώρας του και η διαθεσιμότητά του από την στιγμή που θα βρεθεί η κατάλληλη πλατφόρμα συνεργασίας, είχε γίνει γνωστή από το 2017, όταν και έγινε η πρώτη απόπειρα από την ΕΟΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης».

Τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς, ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε ταξιδέψει στην Μόσχα και είχε συναντηθεί με τον Βεροιώτη προπονητή αλλά και με τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν. Ο Δημήτρης Ιτούδης είχε χαρακτηρίσει μεγάλη τιμή την πρόταση και παρά την άρνηση της ρωσικής ομάδας όσον αφορά στην παράλληλη απασχόληση, είχε αφήσει ανοιχτό το παράθυρο για μελλοντική συνεργασία.

Οι συνθήκες πλέον έχουν αλλάξει και ο χρόνος έχει ωριμάσει και από τις δύο πλευρές. Την προ μηνών φιλολογική συζήτηση με τον ατζέντη του Νίκο Σπανό, διαδέχτηκε και μία πρώτη αναγνωριστική-εθιμοτυπική επαφή μεταξύ των δύο ανδρών μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου ισχυρού άνδρα του ελληνικού μπάσκετ. Αν υπάρχει κάτι που αυτή την στιγμή μπορούμε να μεταφέρουμε με βεβαιότητα, είναι ότι τόσο ο τεχνικός της «ρωσικής αρκούδας», όσο και ο διοικητικός ηγέτης της ομοσπονδίας μαζί με τον υπεύθυνο Εθνικών ομάδων, Δήμο Ντικούδη (συνεργάστηκε μαζί του ως παίκτης), επιθυμούν να βρεθεί η φόρμουλα, ώστε τα λόγια (έχουν κατά καιρούς δηλώσει ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής πρέπει να είναι Έλληνας και από το ψηλότερο ράφι) να γίνουν πράξεις.

Άλλωστε, αν όλα πάνε καλά, η Εθνική ανδρών θα παραταχθεί με όλα της τα αστέρια στο Eurobasket του ερχόμενου Σεπτεμβρίου (Γιάννη Αντετοκούνμπο παρόντος), ενώ και ο Δημήτρης Ιτούδης αντιμετωπίζει ως μεγάλη πρόκληση την προοπτική να καθοδηγήσει την «γαλανόλευκη» σε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Γι’ αυτό και σύμφωνα με το πως έχουν τα πράγματα μέχρι αυτή την στιγμή, έχει θέσει εαυτόν στην διάθεση της ομοσπονδίας στην λογική της part-time συνεργασίας. Φυσικά σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο τρόπος με τον οποίο θα τελειώσει η ΤΣΣΚΑ την σεζόν, αλλά οι πρώτες ενδείξεις συνηγορούν ότι το ερχόμενο καλοκαίρι η Εθνική ανδρών θα έχει Έλληνα προπονητή και μάλιστα πολύ εγνωσμένης αξίας.

 

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

«Match Αχαΐας»: Το ραντεβού με την ιστορία, η «λευκή πετσέτα» και η ώρα της αλήθειας

Published

on

Διαβάστε στην εφημερίδα της μεγάλης κυκλοφορίας:

Σε απόσταση βολής απ’ το να γράψει ιστορία και να προκριθεί στους «8» του BCL βρίσκεται ο Προμηθέας που ζει το Ευρωπαϊκό του όνειρο *Ο «τελικός» της Τετάρτης (20/3) με την ΑΕΚ στην Αθήνα.

 

ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ

Ο Απόλλων γνώρισε την 11η ήττα του σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες και βαδίζει ολοταχώς για την Α2 *Η απογοήτευση του Χριστόπουλου και ο Ολυμπιακός που έρχεται στην Περιβόλα.

 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Η ώρα της αλήθειας

Η Παναχαϊκή μαθαίνει σήμερα το πρόγραμμα για τα πλέι άουτ και καλείται να δείξει ότι θα σώσει οριστικά την παρτίδα – Το αναλυτικό προφίλ των αντιπάλων της

– Όσα έγιναν στο φιλικό με την Κ19.

– Αφιέρωμα: Οι πρωταγωνιστές της χρονιάς και ο αδύναμος κρίκος.

 

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Γλέντησαν με

την ψυχή τους

Πρόσωπα του αθλητισμού χόρεψαν και διασκέδασαν στους δρόμους της Πάτρας. Πλούσιο φωτορεπορτάζ στη «Match».

 

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ: ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ

Ο φετινός τίτλος στην Α’ κατηγορία αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες *Η «καρδιά» της 4ης στροφής των πλέι-οφ (23/3) χτυπάει στα Προσφυγικά.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η μεγάλη ευκαιρία για

πρόκριση στο EURO 2024

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Χατούπης και Θέος μιλούν στη «Match»

 

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο υπεραθλητής που τον

φώναζαν «Μπερούκα»

 

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Νέα ήττα στη Ρόδο για τον Παναιγιάλειο που έπεσε από την πεντάδα

 

ΜΠΑΣΚΕΤ

Φουλ αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού

 

ΠΟΛΟ

Στην Καλαμάτα έσπασε

το αήττητο της ΝΕΠ

 

ΒΟΛΕΪ

Φλερτάρει με τον υποβιβασμό η Ολυμπιάδα

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Χριστόπουλος: «Οι άνθρωποι της ομάδας να λάβουν τις αποφάσεις που πρέπει»

Published

on

Η ήττα του Απόλλωνα στο Λαύριο τον φέρνει σε δυσχερή θέση για την παραμονή, αφού χρειάζεται ένα “θαύμα”, για να τα καταφέρει. 

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, με το πέρας της χθεσινής αναμέτρησης, ανέφερε: 

«Πήραμε κάποιες λάθος αποφάσεις και είναι εμφανές  πως όταν στερείσαι πλήρη αριθμό παικτών το πληρώνεις. Το ίδιο συνέβη και σήμερα για εμάς. Μέχρι να τελειώσει η σεζόν οφείλουμε να παλεύουμε όσο μπορούμε και να είμαστε αυτό που πρέπει.  Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή οι άνθρωποι της ομάδας να λάβουν τις αποφάσεις που πρέπει». 

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Γ΄γύρος: “Κλείδωσε” η πρεμιέρα με τον Προμηθέα να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό

Published

on

Ο Γ΄γύρος της Basket League θα είναι κάτι νέο στο φετινό πρωτάθλημα και προηγείται των πλέι-οφ. 

Στην πρεμιέρα (30-31/3) ο Προμηθέας θα δοκιμαστεί στην έδρα του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού. 

Το πρόγραμμα του Γ’ γύρου (θέσεις 1-6) 

1η αγωνιστική 
Παναθηναϊκός – Προμηθέας
Ολυμπιακός – Άρης
Περιστέρι – ΑΕΚ/Κολοσσός 

2η αγωνιστική 
Ολυμπιακός – Περιστέρι
Προμηθέας – Άρης
ΑΕΚ/Κολοσσός – Παναθηναϊκός 

3η αγωνιστική 
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Προμηθέας – ΑΕΚ/Κολοσσός
Περιστέρι – Άρης 

4η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Περιστέρι
Άρης – ΑΕΚ/Κολοσσός
Ολυμπιακός – Προμηθέας 

5η αγωνιστική
Άρης – Παναθηναϊκός
Περιστέρι – Προμηθέας
ΑΕΚ/Κολοσσός – Ολυμπιακός 

 

Continue Reading
Advertisement
ΑΘΛΗΜΑΤΑ9 hours ago

«Match Αχαΐας»: Το ραντεβού με την ιστορία, η «λευκή πετσέτα» και η ώρα της αλήθειας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 hours ago

ΕΠΟ: Συνάντηση Μπαλτάκου με τους αρχηγούς της Εθνικής

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 hours ago

Γκουστάβο Πογέτ για το Ελλάδα – Καζακστάν: Είμαστε έτοιμοι αλλά το πιο επικίνδυνο θα είναι να πιστέψουμε ότι είναι κάτι εύκολο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ16 hours ago

Χριστόπουλος: «Οι άνθρωποι της ομάδας να λάβουν τις αποφάσεις που πρέπει»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ17 hours ago

Γ΄γύρος: “Κλείδωσε” η πρεμιέρα με τον Προμηθέα να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό

BASKET LEAGUE18 hours ago

Φινάλε στην Basket League με το ενδιαφέρον στην 6η θέση

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ1 day ago

Ήττα και στο Λαύριο (82-75) για τον Απόλλωνα

NATIONAL LEAGUE 21 day ago

Μπάσκετ: Η βαθμολογία στη National League 2 (1ος όμιλος) μετά την 20η αγωνιστική 

ΜΠΑΣΚΕΤ1 day ago

Στο νήμα θα κριθεί η 6άδα για τον Γλαύκο/έσπερο, ήττα στους Γαργαλιάνους

ΜΠΑΣΚΕΤ1 day ago

Ο Προμηθέας 2014 πρωταθλητής στον όμιλο του, εύκολη νίκη επί Παραμυθιάς

ΑΘΛΗΜΑΤΑ9 hours ago

«Match Αχαΐας»: Το ραντεβού με την ιστορία, η «λευκή πετσέτα» και η ώρα της αλήθειας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 hours ago

ΕΠΟ: Συνάντηση Μπαλτάκου με τους αρχηγούς της Εθνικής

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 hours ago

Γκουστάβο Πογέτ για το Ελλάδα – Καζακστάν: Είμαστε έτοιμοι αλλά το πιο επικίνδυνο θα είναι να πιστέψουμε ότι είναι κάτι εύκολο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ16 hours ago

Χριστόπουλος: «Οι άνθρωποι της ομάδας να λάβουν τις αποφάσεις που πρέπει»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ17 hours ago

Γ΄γύρος: “Κλείδωσε” η πρεμιέρα με τον Προμηθέα να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό

BASKET LEAGUE18 hours ago

Φινάλε στην Basket League με το ενδιαφέρον στην 6η θέση

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ1 day ago

Ήττα και στο Λαύριο (82-75) για τον Απόλλωνα

NATIONAL LEAGUE 21 day ago

Μπάσκετ: Η βαθμολογία στη National League 2 (1ος όμιλος) μετά την 20η αγωνιστική 

ΜΠΑΣΚΕΤ1 day ago

Στο νήμα θα κριθεί η 6άδα για τον Γλαύκο/έσπερο, ήττα στους Γαργαλιάνους

ΜΠΑΣΚΕΤ1 day ago

Ο Προμηθέας 2014 πρωταθλητής στον όμιλο του, εύκολη νίκη επί Παραμυθιάς

Facebook