Connect with us

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Θ. Δούρος στην “Πολιτεία”: «Με κάθε τρόπο να σωθούν οι θέσεις εργασίας»

Published

on

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Πέρα από την υγειονομική απειλή, ο κορωνοϊός μας βομβαρδίζει καθημερινά και με τους ορατούς κινδύνους για την οικονομία. Σε μια εποχή που οι Έλληνες μόλις είχαμε αρχίσει να ορθώνουμε ανάστημά παίρνοντας τις πρώτες ανάσες, μετά τα δεινά της δεκαετούς κρίσης των μνημονίων. Αναζητώντας κι εμείς να σκιαγραφήσουμε, κατ’ εκτίμηση, την περιβόητη «επόμενη μέρα» καταγράψαμε πολλά και ενδιαφέροντα σημεία στο πλαίσιο μιας αυθόρμητης, ανθρώπινης συζήτησης, μακριά από τύπους και στεγανά, με έναν από τους δραστήριους και καταξιωμένους πατρινούς επιχειρηματίες. Τον Θεόδωρο Δούρο.

Ερ.  Κύριε Δούρο, κατ’ αρχάς πιστεύετε ότι ο κορωνοϊός αλλάζει τον κόσμο μας;

Απ Απ’ ό,τι φαίνεται, ναι. Πρώτα απ’ όλα, έχει ήδη αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε. Έχει ενισχύσει την digital επικοινωνία. Και προσωπικά για εμένα που μένω σπίτι μου είναι δύσκολο. Αλλά για τα παιδιά μας, διασκεδαστικό. Επικοινωνούν με φίλους και συμμαθητές και βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους να περνούν τη μέρα τους, μέσα πάντα από το διαδίκτυο. Κάτι που δεν είναι εύκολο, ούτε για εμένα, ούτε για την σύζυγό μου. Κατά συνέπεια, βλέπω την πρώτη μεγάλη και σημαντική διαφορά που ήλθε στη ζωή μας: Την εξ αποστάσεως επικοινωνία και την digital επαφή των ανθρώπων. Και για να μιλήσω και για το κομμάτι που με αφορά, το επιχειρείν, όσο από αυτό θα καταφέρει να μείνει όρθιο θα κοιτάξει να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο περιβάλλον και να ενισχύσει με τη σειρά του την digital δραστηριοποίησή του.

Ερ.  Μιας και ξεκινήσαμε με την καθημερινότητά μας, την κουβέντα μας, πως είναι το δικό σας 24ωρο αυτής της περιόδου;

Απ. Περιλαμβάνει πολλή δραστηριότητα με τις δύο κόρες μου και συμμετέχω δυνατά στα εξ αποστάσεως μαθήματά τους. Όμως αυτό που παλεύω να αποφύγω είναι να με πιάσει η… «υπνηλία» της καραντίνας. Μήπως στο τέλος αναπτυχθούν αντισώματα στην εγρήγορση στην οποία βρισκόμασταν πριν. Κάτι τέτοιο μου προκαλεί μεγάλη ανησυχία για όλους μας, διότι τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Για αυτό και όσο μένω σπίτι δεν εφησυχάζω καθόλου. Είτε από το σπίτι, είτε από το γραφείο, φροντίζω να είμαι διαρκώς σε επικοινωνία με ανθρώπους της αγοράς, με κυβερνητικούς, με συνδικαλιστές, με ανθρώπους θεσμικούς. Μεταφέροντας τις σκέψεις και τις ανησυχίες μου και προσπαθώντας να συντονιστώ και να εναρμονιστώ σε αυτό το νέο και διαφορετικό περιβάλλον που θα ξημερώσει.

Ερ. Η σκέψη δηλαδή είναι επικεντρωμένη στο νέο που έρχεται;

Απ. Κάθε μέρα, στις 6 μ.μ., παρακολουθούμε, προσηλωμένοι, τις εξελίξεις στον κορωνοϊό, από το στόμα του καθηγητή κ. Τσιόδρα. Εγώ όμως θα ήθελα επίσης, αν όχι κάθε μέρα αλλά συχνά, να γίνεται και μια ενημέρωση αναφορικά με το κομμάτι της οικονομίας για την επόμενη μέρα. Διότι η οικονομία αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Ο κορωνοϊός είναι το sos θέμα σαφώς, αλλά και η οικονομία εξίσου. Θα υπάρχουν δουλειές; Θα σταθεί η οικονομία; Πώς θα αντιδράσουμε; Υπάρχει σχέδιο; Θα ήθελα να έχω ενημέρωση για τις σκέψεις και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και σε αυτό το κομμάτι.

Ερ. Πριν λίγο είπατε ότι θέλετε ενημέρωση για το σχέδιο της επόμενης μέρας στην οικονομία. Τι είναι αυτό που περιμένετε να ακούσετε;

Απ. Βασικός στόχος πρέπει να είναι οι θέσεις εργασίας. Άρα η κυβέρνηση θα πρέπει να τις επιδοτήσει. Και να επιδοτήσει την ίδια την επιχείρηση, χωρίς δυσβάσταχτους όρους. Ήρθε η ώρα της αλληλεγγύης στους πολλούς. Διότι οι περιβόητοι «στρατηγικοί κακοπληρωτές» είναι και ήταν πάντα οι… ελάχιστοι. Μια μικρή μειοψηφία που υπήρχε και θα υπάρχει σε όλες τις κρίσεις. Αλλά είναι «στρατηγικός κακοπληρωτής» και εκείνος που δεν πληρώνει την Εφορία για να πληρώσει τους μισθούς στους εργαζόμενους; Και εκείνος που δεν πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, για να πληρώσει το ρεύμα στο σπίτι του; Όχι, δεν είναι. Και δεν είναι καιρός να επιχειρηματολογούμε με τέτοιες εκφράσεις. Και δεν μπορεί λοιπόν το σύνολο της κοινωνίας να την… πληρώνει εξ ονόματος μιας μειοψηφίας που εκμεταλλεύεται καταστάσεις. Ο ιδιωτικός τομέας σήκωσε το μεγάλο βάρος στην κρίση. Πλήρωσε τις υποχρεώσεις του. Έδωσε ό,τι ήταν να δώσει. Οι μικρομεσαίοι στάθηκαν όρθιοι στα χρόνια της κρίσης με πολλή προσπάθεια, θυσίες και αγωνία. Τώρα ήρθε η ώρα της πολιτείας. Ήρθε η ώρα των κρατών.

Όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης και όλων των άλλων χωρών. Με ποιον τρόπο; Κάποιοι λένε να κοπεί χρήμα ή να υπάρξουν γενικευμένα κουρέματα ή πάγωμα χρεών. Εγώ δεν μπορώ να δω άλλον τρόπο. Δοσολογίες και ρυθμίσεις, επί της ουσίας απλώς μας… αγόρασαν χρόνο για να βγούμε από την προηγούμενη κρίση. Τώρα δεν υπάρχει τέτοιο περιθώριο. Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις. Ούτε φυσικά μπορώ να δεχθώ αυτές τις επαναλαμβανόμενες, παρατεταμένες και τυποποιημένες νουθεσίες τύπου «Γίνε ανταγωνιστικός», «Γίνε καινοτόμος», «κάνε εκείνο», «κάνε τ’ άλλο», που συνηθίσαμε να ακούμε στα χρόνια της κρίσης και ειλικρινά έχω βαρεθεί να μου τα λένε. Ο άνθρωπος της αγοράς ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, αρκεί να έχει τις προϋποθέσεις που τα κράτη οφείλουν να εξασφαλίζουν. Ας αφήσουν αυτά, λοιπόν, κι ας επικεντρωθούν σε όσα έχουν χρέος να δώσουν, ως πολιτεία, στους πολλούς.

Ερ.  Λέτε και για την Ευρώπη…

Απ. Ναι. Γιατί προσφάτως μιλούσα με έναν Ιταλό προμηθευτή μου. Διέκρινα σε αυτόν περισσότερη αγανάκτηση. Διότι, ξέρετε, εμείς ξαναπεράσαμε κρίση και το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία –δεν ξέρω για πόσο όμως– αλλά ένας Ιταλός είναι η πρώτη φορά που το ζει και εξοργίζεται. Η Ευρώπη και τα κράτη οφείλουν να αναθεωρήσουν. Ιδίως για τα κράτη που ταλαιπωρήθηκαν έντονα από τον κορωνοϊό. Πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι κουβεντιάζοντας ένα νέο πλαίσιο.

Ερ. Για την Ελλάδα, κοινωνικά, τι φοβάστε;

Απ. Δεν θέλω να γίνουμε ζούγκλα. Είναι πολύ άδικο για τους Έλληνες και για την γενιά μας, ότι βγαίνουμε από μια κρίση με χίλιες θυσίες και πληγές και με το που πάμε να πάρουμε ανάσα ξαναμπαίνουμε σε ένα νέο σκοτεινό τούνελ. Είναι πολύ άδικο. Και περισσότερο φοβάμαι ότι επειδή αντέξαμε με πολύ υπομονή τόσα χρόνια, μέρος επιχειρηματιών και ανθρώπων της αγοράς μπορεί τώρα να πει: «Τα παρατάω. Δεν αντέχω άλλο!». Και αυτό θα είναι το χειρότερο. Γιατί θα είναι και ψυχολογικοί οι λόγοι. Με κίνδυνο να υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές.

 

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τρόμος για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, τον λήστεψαν υπό την απειλή σφυριού και ψαλιδιού

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή αφού εντόπισαν χρήματα και κοσμήματα

Published

on

Θύματα ληστείας έπεσαν ένας 85χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και μία 54χρονη μέσα στο διαμέρισμά τους, στον 7ο όροφο πολυκατοικίας, επί της οδού Σικελιανού 62-64, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, το βράδυ της Τρίτης (23/5) στις 10, όπως αναφέρει το NEWS247.

Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμα και αφού ακινητοποίησαν τα θύματά τους με την απειλή σφυριού και ψαλιδιού, έψαξαν όλους τους χώρους της οικίας και αφαίρεσαν όσα χρήματα και κοσμήματα βρήκαν, αλλά και προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων τους.

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και παρά τις αναζητήσεις που ακολούθησαν στην γύρω περιοχή δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των δραστών, ενώ διενεργείται έρευνα ώστε να καταστεί δυνατή η ταυτοποίησή τους, ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεύτερο κύμα επίθεσης στην Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί άμαχοι και στρατιώτες

Published

on

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης.

Όλες οι εξελίξεις σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1 και τους ανταποκριτές και απεσταλμένους σε Ουκρανία και Ρωσία, Αχιλλέα Πατσούκα, Γιάννη Σουλιώτης, Ανδριάνα Μαγγανιά.

Δραματικές ώρες ζει η Ουκρανία από την επίθεση της Ρωσίας. Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το Κιεβο, με την ουκρανική προεδρία να ανακοινώνει ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και γύρω στους δέκα πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, όπως και σχεδόν «50 Ρώσοι κατακτητές». Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο σκοτώθηκε από βομβαρδισμό διαμερίσματος στο Χάρκοβο.

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα είναι στόχος ενός δεύτερου κύματος πληγμάτων με πυραύλους. Οι αρχές στο Κίεβο επεσήμαναν ότι κατά το πρώτο κύμα επλήγησαν διοικητικά κέντρα του στρατού και άλλα κτίρια σε διάφορες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον της Ουκρανίας από πολλές κατευθύνσεις και πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιστέκονται στην επίθεση. “Όχι, δεν είναι μια ρωσική εισβολή μόνο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά μια ευρείας κλίμακας επίθεση από πολλές κατευθύνσεις“, έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έχουν καταλάβει εδάφη από τον ουκρανικό στρατό. Σύμφωνα με τον στρατηγό Ίγκορ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι αντάρτες προχώρησαν τρία χιλιόμετρα στην επαρχία Ντονέτσκ και ενάμισι χιλιόμετρο στην επαρχία Λουχάνσκ. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν δήλωσε ότι το «κίνημα της απελευθέρωσης θα τελειώσει πολύ γρήγορα».

Νωρίτερα σήμερα η ουκρανική συνοριοφρουρά είχε ανακοινώσε ότι «ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις επαρχίες Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά) από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι περισσότερες μονάδες των συνοριοφρουρών δέχθηκαν πυρά στις ίδιες επαρχίες».

Παράλληλα η συνοριοφρουρά δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται ρωσικά στρατιωτικά οχήματα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμμα «Ζ» να περνούν από ένα σημείο ελέγχου μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και της ηπειρωτικής Ουκρανίας. Σφοδρές συγκρούσεις έχουν αναφερθεί σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εξάλλου ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοτώσει σχεδόν 50 «Ρώσους κατακτητές» στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχει καταρρίψει συνολικά έξι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στην ίδια περιοχή και έχει καταστρέψει τέσσερα ρωσικά τανκς σε έναν δρόμο κοντά στο Χάρκοβο.

Από πλευράς του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει στην Ουκρανία δεν έχουν στόχο πόλεις και δεν απειλούν τους αμάχους. Ένας από τους επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία δήλωσε ότι βασικός τους στόχος είναι να ανακτήσουν τον έλεγχο όλων των περιοχών στις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε “εκτός λειτουργίας” αεροπορικές βάσεις της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αυτονομιστών του Ντονιέτσκ ο ουκρανικός στρατός έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από την Mαριούπολη την πόλη με το έντονο ελληνικό στοιχείο, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έκλεισαν τα λιμάνια της χώρας, σύμφωνα με επίσημη πηγή.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος το πρωί ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ολόκληρη την επικράτεια σε κατάσταση πολέμου, κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει.

Για γενικευμένη επίθεση από αέρος κάνουν λόγο τα διεθνή πρακτορεία. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως κλείνει όλο τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία, ενώ το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναερίου χώρου λόγω του «υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια» των πτήσεων.

FOTO3 SWSTH

Τα ρωσικά ΜΜΕ δηλώνουν έκπληκτα, καθώς πίστευαν ότι θα είναι στόχος η ανατολική Ουκρανία και όχι η πρωτεύουσα. Το βράδυ μάλιστα όλα έμοιαζαν φυσιολογικά και τα καταστήματα ήταν ανοιχτά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνέλευση του Συμβουλίου Ασφαλείας στον ΟΗΕ, ενώ οι πρεσβευτές των 30 χωρών μελών του NATO συγκλήθηκαν να πάρουν μέρος σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στις Βρυξέλλες.

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «επέλεξε» να εξαπολύσει «έναν πόλεμο εκ προμελέτης» εναντίον της Ουκρανίας. Λίγο αργότερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντομίρ Ζελένσκι. Όπως ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν «Καταδίκασα την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Τον ενημέρωσα για τα βήματα που θα κάνουμε για να συντονίσουμε τη διεθνή καταδίκη, συμπεριλαμβανομένων όσων διημήφθησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Ο πρόεδρος Ζελένσκι μου ζήτησε να επικοινωνήσω με όλους τους ηγέτες προκειμένου να καταδικάσουν την επιθετικότητα του Πούτιν και να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Ουκρανίας» πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος την Παρασκευή θα συναντηθεί με τους ηγέτες της G7, και οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της θα επιβάλουν σοβαρές κυρώσεις στη Ρωσία.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία «εν ονόματι της ανθρωπότητας».

 

Στην καταδίκη της «ασύνετης και απρόκλητης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία» προχώρησε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι «θέτει σε κίνδυνο αναρίθμητες ζωές αμάχων».

Τις πλέον ισχυρές και σκληρές κυρώσεις που έχουν εφαρμοστεί ποτέ, ετοιμάζονται να υιοθετήσουν κατά της Ρωσίας, οι ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ. «Διανύουμε τις πλέον σκοτεινές ώρες από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο», υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ κατά τη διάρκεια δήλωσης που έκανε από τις Βρυξέλλες μαζί με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι ζήτησε σήμερα να υπάρξει άμεση απάντηση στην επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανίας, κάνοντας λόγο για “τις ισχυρότερες δυνατές” κυρώσεις.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνομίλησε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα και τον διαβεβαίωσε για την αλληλεγγύη της Γερμανίας, ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο Twitter.

Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σε συνεργασία με τους εταίρους και τους συμμάχους της να επιτύχει την παύση των εχθροπραξιών, ανέφερε σήμερα σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Καταδικάζουμε ενέργειες, οι οποίες παραβιάζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα μιας ανεξάρτητης χώρας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς καταδίκασε έντονα τη ρωσική στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας. “Θα λάβουμε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα για να ανταποκριθούμε στην σημερινή κατάσταση“, συνέχισε η ίδια, καταγγέλλοντας μια “κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου“.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα ότι ο στρατός της χώρας του, η οποία είναι σύμμαχος της Μόσχας, δεν μετέχει στην εισβολή στην Ουκρανία που εξαπέλυσε το πρωί η Ρωσία, ενώ σύμφωνα με το Κίεβο η Ρωσία χρησιμοποιεί το λευκορωσικό έδαφος για την εισβολή της.

Για λόγους ασφαλείας επιστρέφει στην Αθήνα η πτήση της ΑEGEAN A3 880 Αθήνα-Μόσχα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της AEGEAN, η πτήση A3 880 από την Αθήνα με προορισμό τη Μόσχα, λίγο πριν την είσοδο του αεροσκάφους στον ρωσικό εναέριο χώρο, για λόγους ασφάλειας και λόγω χαρακτηρισμού της ευρύτερης περιοχής ως περιοχής υψηλής επικινδυνότητας, έλαβε εντολή από το επιχειρησιακό κέντρο της εταιρείας να επιστρέψει στην Αθήνα.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Όλες οι λεπτομέρειες για το κερδισμένο ΚΙΝΟ των 75.000 ευρώ: “Ο πελάτης μας δεν το πίστευε…”

Published

on

Πόσο ευχάριστα ήχησε στ’ αυτιά μας η είδηση του κερδισμένου δελτίου ΚΙΝΟ των 75.000 στην Πάτρα. Και πόσο χαρήκαμε που το δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ δυο φίλων της «Match»: Του Κώστα Τσάμη και του Σπύρου Νικολόπουλου.

Μάλιστα, ο πρώτος μιλώντας στη «Match» και το Matchnews.gr, τόνισε ότι ο μεγάλος τυχερός είναι άνθρωπος της βιοπάλης που πραγματικά είχε ανάγκη τα χρήματα. Ήταν μια πολύ ευχάριστη είδηση μέσα στην οικονομική… μαυρίλα του Ιανουαρίου. Γι’ αυτό θελήσαμε να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες από τον Κώστα Τσάμη (φωτό):

Κώστα, τόσα χρήματα κερδισμένα στο ΚΙΝΟ, είναι κάτι που δεν συναντάμε συχνά στην Πάτρα. Κι όμως συνέβη, στο πρακτορείο σας. Πώς το εισπράττετε συναισθηματικά εσύ και ο Σπύρος;

«Τι άλλο από χαρά; Είναι από τις φορές που βλέπεις πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κι εμείς νιώσαμε έστω μέσω του πελάτη μας αυτό το τρομερό συναίσθημα».

Έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο πρακτορείο σας, αν όχι στο ΚΙΝΟ, σε κάποιο άλλο τυχερό παιχνίδι;

«Έχει συμβεί στο παρελθόν αρκετές φορές, αν και όχι με ένα τόσο μεγάλο ποσό, όχι όμως σε εμένα αλλά στον συνέταιρο μου που κάνει χρόνια το επάγγελμα. Έχει τύχει, πελάτες του να κερδίσουν πολύ μεγαλύτερα χρηματικά ποσά σε διάφορα παιχνίδια. Τα πιο συνηθισμένα ποσά που βλέπουμε να κερδίζονται αφορούν νούμερα, όπως 2.000 ή ακόμα και 7.000 ευρώ (πρόσφατα). Χρήματα που μπορεί να μην αλλάζουν δραματικά τη ζωή του τυχερού, βοηθούν όμως να γίνει καλύτερη.

Ίσως αυτά τα ποσά στο παρελθόν να μην ήταν και τόσο σοβαρά για κάποιους, πλέον όμως, λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε όλοι, μάς βοηθούν στην καθημερινότητά μας. Θα σας πω μόνο πρόσφατα με έναν πελάτη μας πως είχε έρθει να πληρώσει έναν διακανονισμό στην ΔΕΗ και με τα ρέστα του λογαριασμού έπαιξε ένα σκρατς των 3 ευρώ το οποίο του έδωσε εκείνη την στιγμή 1.000 ευρώ μετρητά. Ο πελάτης εξόφλησε εκείνη κιόλας την στιγμή όλα τα χρέη του (της ρύθμισης) και πήρε και μερικά ακόμα για να τα πάει στην οικογένειά του! Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπεις τέτοια πράγματα;»

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση του τυχερού μόλις είδε ότι κερδίζει το δελτίο του;

«Αρχικά δεν το πίστευε. Σκανάρισε το δελτίο του και μόλις είδε το ποσό, νόμισε πως είχε βλάβη το μηχάνημα! Αφού το έβαλε μερικές φορές ακόμα, ρώτησε τον Σπύρο (σ.σ. Νικολόπουλο) να το κοιτάξει στην τερματική του μηχανή… Η συνέχεια ήταν απερίγραπτη… Φωνές, γέλια, πανηγύρι! Μας άκουσε κυριολεκτικά όλη η οδός Γούναρη».

Σας είπε τι σκέφτεται να κάνει ο τυχερός πελάτης με τα χρήματα;

«Ο νικητής που τυχαίνει να είναι και φίλος μας, είναι ένας βιοπαλαιστής της ζωής. Είχε πραγματική ανάγκη αυτά τα χρήματα, κάτι που μας κάνει διπλά ευχαριστημένους. Αυτό μόνο θα πω χωρίς να θέλω να επεκταθώ».

Ο διαδικτυακός τζόγος άνθισε την εποχή του κορωνοϊού. Ποια, όμως, είναι τα  πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν τα φυσικά καταστήματα ΟΠΑΠ σε σχέση με το διαδίκτυο;

Δημιουργούνται πολλά προβλήματα στο διαδίκτυο. Η πιο συχνή καταγγελία των παικτών έχει να κάνει με τη φραγή λογαριασμών, ακολουθούν ζητήματα κανονιστικής συμπεριφοράς και συμμόρφωσης, καταγγελίες υπάρχουν και στη διευθέτηση των κερδών αλλά και στην ανάληψη των χρημάτων. Ενώ και μέσω της διαδικασίας ταυτοποίησης δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ είχαν κερδίσει χρήματα, δεν προχώρησε η διαδικασία και τα έχασαν. Όλα αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία αναρτημένα στο ίντερνετ. Και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Να προσθέσω όμως και το πλεονέκτημα του ανθρώπινου παράγοντα. Τα πρακτορεία εκτός όλων των άλλων, προσφέρουν και μια μικρή διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι χώροι μας έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Πλέον μπορείς να πιεις έναν καφέ, να μιλήσεις, να διαβάσεις εφημερίδες, να δεις ζωντανά όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ακόμα και να συμβουλευτείς τον πράκτορα για θέματα δελτίων στοιχηματισμού κ.λπ.. Αυτά τα πλεονεκτήματα με κάνουν αρκετά αισιόδοξο. Μόλις αφήσουμε πίσω μας την πανδημία, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα επιστρέψουν στις καλές εποχές, όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου».

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΛΟ17 mins ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

Α2 ΕΣΚΑΗ30 mins ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

SUPER LEAGUE 11 hour ago

Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ1 hour ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 hours ago

Οι διεθνείς θα πιέσουν την ΕΠΟ για παραμονή του Πογιέτ

Α2 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Προφήτης Ηλίας σπουδαίο «διπλό» με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στην παράταση

Α2 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας «καθάρισε» το Σκαγιοπούλειο, βήμα για τα πλέι-οφ (pics)

ΠΟΛΟ12 hours ago

Οι άνδρες της ΝΕΠ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον Ηλυσιακό και παρέμειναν στην κορυφή

BASKET LEAGUE13 hours ago

Basket League: Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο!

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός έβαλε «φωτιά» στη μάχη τίτλου νικώντας (πάλι) τον Διαγόρα (pics)

ΠΟΛΟ17 mins ago

Έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος αθλητής του ΝΟΠ Κώστας Θεοχάρης – Η ανακοίνωση των “δαιμόνων”

Α2 ΕΣΚΑΗ30 mins ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

SUPER LEAGUE 11 hour ago

Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ1 hour ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 hours ago

Οι διεθνείς θα πιέσουν την ΕΠΟ για παραμονή του Πογιέτ

Α2 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Προφήτης Ηλίας σπουδαίο «διπλό» με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στην παράταση

Α2 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας «καθάρισε» το Σκαγιοπούλειο, βήμα για τα πλέι-οφ (pics)

ΠΟΛΟ12 hours ago

Οι άνδρες της ΝΕΠ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον Ηλυσιακό και παρέμειναν στην κορυφή

BASKET LEAGUE13 hours ago

Basket League: Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο!

Α2 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός έβαλε «φωτιά» στη μάχη τίτλου νικώντας (πάλι) τον Διαγόρα (pics)

Facebook