Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Θ. Κανελλόπουλος για τα χρήματα απ’ το Στοίχημα: “Ελπίζουμε η στήριξη της κυβέρνησης να γίνει θεσμός”

Published

on

Πραγματική «ανάσα» ήταν η χρηματοδότηση που έλαβαν τα ερασιτεχνικά σωματεία της Αχαΐας με τη λήξη της χρονιάς (δόθηκε το 60% των χρημάτων) αναλογικά με τη συμμετοχή τους στα εθνικά πρωταθλήματα που συμμετέχουν στα κουπόνια του Στοιχήματος ή σε άλλους αγώνες επίσημου στοιχηματισμού.

Ο ΝΕΠ έβαλε στα ταμεία της ένα εντυπωσιακό πόσο κοντά στα 80.000 ευρώ διότι είναι η μοναδική πατρινή ομάδα που έχει ερασιτεχνικό σωματείο σε Α’ Εθνική ομαδικού αθλήματος στην Ελλάδα (Α1 πόλο Γυναικών), ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Διαγόρας Βραχνεΐκων με 12.676,17 ευρώ.

Στην εποχή του Covid και πάντα μιλώντας για την προηγούμενη σεζόν έχει σημασία και ποια πρωταθλήματα διεξήχθησαν τελικά και πόσοι αγώνες παίχθηκαν στο Στοίχημα. Για παράδειγμα, η Γ’ Εθνική μπάσκετ δεν διεξήχθη σχεδόν καθόλου (έγιναν 5 αγωνιστικές), στη Γ’ Εθνική παίχθηκε μόλις ένας γύρος, ενώ στο πόλο για παράδειγμα μπορεί να έγιναν Όμιλοι εξπρές αλλά διεξήχθη όλη η κανονική περίοδος.

Ο Αίολος Αγυιάς έλαβε 10.081,44 ευρώ, ο Απόλλων Πατρών 8.156,49 ευρώ, η Παναχαϊκή 7.220,09 ευρώ, ο Προμηθέας 6.763,53 ευρώ, ο ΝΟΠ 6.511,754 ευρώ , η Ολυμπιάδα 5.275,33 ευρώ (εδώ ο αναλυτικός πίνακας).

Θ. Κανελλόπουλος:

«Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του συλλόγου»

Η ΝΕΠ είναι η μεγάλη κερδισμένη του τοπικού μας αθλητισμού. Μιλάμε για ένα ποσό τεράστιο που οδηγεί τον σύλλογο σε νέα εποχή, ενώ υπάρχει και συνέχεια. Όπως τονίζει στη «Match» ο γενικός αρχηγός της ΝΕΠ Θόδωρος Κανελλόπουλος, το ποσό αυτό αφορά μόλις στο 60% των συνολικών χρημάτων που θα λάβει ο σύλλογος για την περσινή χρονιά. Κι όλα θα πάνε στην ανάπτυξη υποδομών και συνολικών δραστηριοτήτων, όπως και το υπόλοιπο 40% που θα εκταμιευθεί μέσα στο 2022 (θεωρητικά δεν θα αργήσει πολύ).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θ. Κανελλόπουλου:

«Τα χρήματα έχουν μπει ήδη στο λογαριασμό μας. Είναι όντως ένα πολύ υψηλό ποσό κι έφτασε σε αυτό το νούμερο διότι είμαστε το μόνο ερασιτεχνικό σωματείο στην Πάτρα που συμμετέχει στη μεγαλύτερη κατηγορία του πόλο (Α’ Εθνική Γυναικών). Εν τούτοις η συμμετοχή μας στην Α’ Εθνική δεν αποτέλεσε το μοναδικό κριτήριο, καθώς υπήρξαν διάφορες προϋποθέσεις για την εκταμίευση και στη ΝΕΠ τα πάντα λειτουργούν άψογα και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Περιμένουμε σύντομα κι άλλα χρήματα. Αυτά που λάβαμε αποτελούν το 60% του συνολικού ποσού, ενώ ακολουθεί το υπόλοιπο 40%. Βέβαια δεν πήραμε καθαρά 80 χιλιάδες ευρώ καθώς υπάρχει παρακράτηση ενός ποσοστού που πηγαίνει στις εκάστοτε Ομοσπονδίες της χώρας».

«Θα καλυφθούν πολλές ‘τρύπες’»

Σε ερώτηση που κάναμε στον Θόδωρο Κανελλόπουλο για το πλάνο που υπάρχει στη ΝΕΠ σχετικά με τη διαχείριση του παχυλού αυτού ποσού, ο γενικός αρχηγός του συλλόγου ανέφερε πως «τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως για την ανάπτυξη των υποδομών και γενικότερα του συλλόγου. Κι επειδή όλες οι ομάδες τα περίμεναν και από πριν είχαν δημιουργήσει υποχρεώσεις όπως πιο υψηλά μπάτζετ στα ρόστερ τους και στον συνολικό τους προϋπολογισμό, θα καλύψουν κι αρκετές ‘τρύπες’ που υπάρχουν. Αυτός ήταν κι ο σημαντικότερος λόγος που αγχωθήκαμε ιδιαίτερα φθάνοντας στο τέλος της χρονιάς και χρήματα δεν είχαμε λάβει. Διότι γνωρίζοντας πως θα τα λάβουμε δημιουργήσαμε από πριν αρκετά έξοδα. Όμως, τέλος καλό, όλα καλά, καθώς σε ενδεχόμενο ‘πισωγύρισμα’ της κυβέρνησης θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα».

Το «ευχαριστώ»

«Θα ήθελα εκ μέρους όλης της οικογένειας της ΝΕΠ και μέσω του βήματος που μας δίνει η εφημερίδα σας, να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που στέκεται δίπλα στα σωματεία σε μια δύσκολη συγκυρία του αθλητισμού, παρά τις πιέσεις που υπήρξαν απ’ τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και τα πιο εμπορικά πρωταθλήματα που ήθελαν όλη την ‘πίτα’ του Στοιχήματος δικιά τους. Είναι γεγονός πως τα ερασιτεχνικά σωματεία είχαν πολλά χρόνια να δουν χρήματα στα χέρια τους. Ευελπιστούμε ότι η έμπρακτη αυτή στήριξη της κυβέρνησης θα έχει συνέχεια κάθε χρόνο, να γίνει θεσμός οδηγώντας τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σε μια νέα εποχή αναγέννησης. Ολοκληρώνοντας να προσθέσω πως για να παίρνει ένα σωματείο χρήματα κάθε χρόνο, θα πρέπει να παρουσιάζει επίσημα στοιχεία για το πως επένδυσε τα χρήματα που έλαβε την προηγούμενη χρονιά».

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σπουδαία προσθήκη του ΝΟΠ στο τμήμα κολύμβησης

Published

on

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή κολύμβησης Γιάννη Σαλογιάννη.

Ο Γιάννης είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα κολύμβησης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου επάνω στην «Ψυχολογία της Άσκησης», διαθέτει αρκετά χρόνια εμπειρίας σαν προπονητής κολύμβησης ενώ έχει συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν με τον όμιλό μας.

«Σε συνεργασία με τον πολύ επιτυχημένο Λευτέρη Μήτρακα θα αναλάβουν να  καθοδηγήσουν τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες του ΝΟΠ.

Καλωσορίζουμε το Γιάννη στην οικογένεια του ΝΟΠ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του!», ανέφερε το σχετικό μήνυμα.

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΝΕΠ: Ξεκινούν οι προπονήσεις σε πόλο και κολύμβηση

Published

on

Η ΝΕΠ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η φετινή αγωνιστική περίοδος με τις πρώτες προπονήσεις σε Άνδρες και Γυναίκες στο πόλο, καθώς και στα κολυμβητικά τμήματα του Συλλόγου.

Αναλυτικά:

– Γυναικεία ομάδα πόλο (Α1 Εθνική): Δευτέρα 29/8

– Ανδρική ομάδα πόλο (Α2 Εθνική): Δευτέρα 29/8

– Υποδομές πόλο: Δευτέρα 29/8

– Κολυμβητικά τμήματα Αρχαρίων Α΄ και Β΄: Δευτέρα 29/8

– Αγωνιστική-Προαγωνιστική ομάδα κολύμβησης και τμήμα Επιλέκτων: Πέμπτη 1/9

– Τμήμα καλλιτεχνικής κολύμβησης: Δευτέρα 12/9

Οι προπονήσεις θα γίνονται στα γνωστά ωράρια. Πληροφορίες στο κιόσκι της ΝΕΠ στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» και στα εξής τηλέφωνα: 2614-000.973 και 6983.909097.

Continue Reading

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ασταμάτητη η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης – Χάλκινο μετάλλιο ο Γκολομέεβ

Published

on

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ, τερμάτισε στην τρίτη θέση στα 50 μέτρα ελεύθερο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης.

Νέα σημαντική επιτυχία για την Ελληνική κολύμβηση .Ο Κριστιάν Γκολομέεβ πραγματοποίησε άλλη μια σπουδαία εμφάνιση και με χρόνο 21.75 κατάφερε να ανέβει στη ζώνη των μετάλλιο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο μετάλλιο μετά το αργυρό της Γλασκώβης και το χάλκινο της Βουδαπέστης.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.