Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Θέλει να έχεις υπομονή με τον Παναθηναϊκό, δεν θα βρει καλύτερη διοργάνωση από την Ευρωλίγκα»

Published

on

Ο Τζόρντι Μπερτομέου σχολίασε στην El Pais τις σκέψεις του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι ο Παναθηναϊκός θα εγκαταλείψει την Euroleague. Με τον Παναθηναϊκό, το καλύτερο που πρέπει να κάνεις, είναι να έχεις υπομονή, ικανότητα να συζητήσεις μαζί τους και να τους κάνεις να καταλάβουν.

Αλλά ο Παναθηναϊκός γνωρίζει επίσης ότι εκτός Euroleague δεν υπάρχει καλύτερο σενάριο, αλλά πολύ χειρότερο σενάριο. Είναι προφανές για όποιον μπορεί να το καταλάβει. Και παρά το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο έχει κάνει ανακοινώσεις αυτού του τύπου, δεν έχει συμβεί ποτέ. Και αν συμβεί, αν φύγει, θα έλθει άλλη ομάδα. Πριν από μερικά χρόνια είχαμε τη Μπενετόν Τρεβίζο, την Σιένα και άλλες», τόνισε.

Μιλώντας για την απόφαση ακύρωσης της σεζόν στην Ευρωλίγκα ο επικεφαλής της διοργάνωσης είπε:

«Η προτεραιότητα ήταν πάντα η υγεία και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η απόφαση δεν μπορούσε να αναβληθεί. Υπήρχε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση στην Ευρώπη όσον αφορά τα ταξίδια. Πολλοί παίκτες είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάποιοι στην Ασία. Και στην Ευρώπη υπήρχαν προβλήματα επειδή οι καταστάσεις είναι πολύ διαφορετικές όσον αφορά τα ταξίδια και την καραντίνα. Σε ορισμένες χώρες εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η προπόνηση, ούτε είναι γνωστό για πόσο καιρό θα διαρκέσει η κατάσταση.

Στη Ρωσία δεν μπορείς να κάνεις τίποτε μακριά από το σπίτι, στην Ιταλία μπορείς να προπονηθείς στην ύπαιθρο αλλά όχι σε εσωτερικούς χώρους… Δεν μπορούμε να παίξουμε αγώνες στην Euroleague με ομάδες που δεν είναι προετοιμασμένες ή μερικές σε καλύτερη κατάσταση από άλλες. Εν ολίγοις, θα ήταν ένα φιάσκο και αυτό που θα βλέπαμε, δεν θα ήταν η Euroleague, θα ήταν κάτι άλλο».

Όσο για το λόγο που δεν επελέγη να ολοκληρωθεί αργότερα η σεζόν; «Δεν θέλαμε να παίξουμε τον Αύγουστο. Το NBA έχει μια ελευθερία που δεν έχουμε εμείς. Μπορεί να γίνουν παιχνίδια τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν τον Δεκέμβριο.

Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη σεζόν θα τελειώσει τον Ιούλιο του επόμενου έτους. Μπορούν να το κάνουν, πρώτα επειδή κατά την διάρκεια του έτους δεν χρειάζεται να το συνδυάσουν με κάτι, δεν έχουν εθνικά πρωταθλήματα. Και δεύτερον, γιατί εάν στο τέλος υπάρχει σύμπτωση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχουν ούτε τα προβλήματα που έχουμε σε σχέση με τις εθνικές ομάδες», υπογράμμισε.

Σχετικά με τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία στο μπάσκετ είπε: «Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν τη νέα πραγματικότητα. Οι παίκτες το έχουν ήδη καταλάβει. Η χειρονομία αποδοχής μείωσης μισθού κατά 20%, δείχνει ότι ήταν ενήμεροι και πολύ υπεύθυνοι. Αυτό που έχουν κάνει, αξίζει αναγνώρισης. Δεν ήταν εγωιστές. Εκτιμώ ότι μέρος της διοργάνωσης τη νέα σεζόν θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, αν και είναι μία πρόωρη άποψη.

Οι κυβερνήσεις ορισμένων από τις χώρες με τις οποίες έχουμε εργαστεί για την ολοκλήρωση της Euroleague, πρόκειται τον Ιούλιο, να επιτρέψουν την παρουσία θεατών ο αριθμός των οποίων θα καλύπτει το 50% της χωρητικότητας. Εάν τον Ιούλιο θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, το λογικό είναι να σκεφθούμε ότι τον Οκτώβριο, θα μπορούσε να επιτραπεί η παρουσία περισσοτέρων θεατών. Θα είναι λίγο περίεργο σχέδιο. Δεν είναι στα χέρια μας.

Το πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά σε αυτήν την ζωή είχαμε να διαχειριστούμε κάτι για το οποίο δεν ελέγχουμε καθόλου».

ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική Εφήβων: Αναχωρεί για Γερμανία με Ρουμελιώτη στο ρόστερ

Published

on

Η Εθνική Ελλάδος Εφήβων ταξιδεύει σήμερα για την Γερμανία, αφού αύριο (30/3) ξεκινά το τουρνουά “Άλμπερτ Σβάιτσερ”, όπου θα λάβει μέρος. 

Στη σύνθεση της ομάδας βρίσκεται ο άσσος του Γλαύκου/Έσπερου, Διονύσης Ρουμελιώτης, ενώ οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι τις 6 Απριλίου. 

Ο προπονητής της Εθνικής, Σήφης Νικολαΐδης, επέλεξε τους εξής παίκτες για την αποστολή, που απαρτίζεται από 14 αθλητές. 

Σερμπέζης (Μπάγερν Μονάχου), Λιοτόπουλος (ΔΕΚΑ), Πατρίκης (ΔΕΚΑ), Παπαζώτος (Πανερυθραϊκός), Παγώνης (Μίλων), Καζαμίας (Άρης), Τσαχτσίρας (Άρης), Μανθόπουλος (ΠΑΟΚ), Σπάρταλης (Ολυμπιακός), Αλεξάκης (Περιστέρι), Κομνιανίδης (ΧΑΝΘ), Χαντζής (Πρωτέας Σχηματαρίου), Ξανθόπουλος (ΕΦΑΟΖ), Ρουμελιώτης (Γλαύκος/Έσπερος) 

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Μονόδρομος η νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Μπολόνια

Published

on

Μετά την χθεσινή σημαντική νίκη του Ολυμπιακού στη δύσκολη έδρα της Παρτιζάν, την σκυτάλη παίρνει ο Παναθηναϊκός στην 32η αγωνιστική της Euroleague 

Οι “πράσινοι” θέλουν τη νίκη στην έδρα της Βίρτους, με σκοπό να αγκαλιάσουν το πλεονέκτημα έδρας, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. 

Μετά από πολύ καιρό η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα παραταχθεί με όλα τα “όπλα” της, ενώ από πλευράς Ιταλών επιστρέφουν οι Χάκετ και Κορτινιέ και θα λείψει μόνο ο Κέικοκ. 

Ο αγώνας ξεκινά στις 21:30 και θα μεταδοθεί από το κανάλι Novasports Prime. Σε ενδεχόμενο ήττας το σενάριο για ελληνικό “εμφύλιο” στα πλέι-οφ θα είναι αρκετά πιθανό, αν ο Ολυμπιακός κάνει το 2/2 με Ερυθρό Αστέρα εκτός και Φενέρ εντός και ο Παναθηναϊκός νικήσει την Μπάγερν (έξω) και την Άλμπα στο ΟΑΚΑ.

Το πανόραμα της 32ης: 

19:45 Φενέρμπαχτσε – Άλμπα Βερολίνου
21:30 Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός
21:30 Ρεάλ Μαδρίτης – Ερυθρός Αστέρας
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βαλένθια 95-80
Ζαλγκίρις Κάουνας – Αρμάνι Μιλάνο 87-73
Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 79-87
Μπασκόνια – Αναντολού Εφές 76-97
Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74
Βιλερμπάν – Μoνακό 77-87 

 

Η κατάταξη 

Ρεάλ Μαδρίτης 25-6 

Μονακό 21-11 

Μπαρτσελόνα 21-11 

Παναθηναϊκός 20-11 

Ολυμπιακός 20-12 

Φενέρμπαχτσε 19-12 

=================== 

Μακάμπι Τελ Αβίβ 19-13 

Βίρτους Μπoλόνια 17-14 

Μπασκόνια 16-16 

Αναντολού Εφές 15-17 

==================== 

Ζάλγκιρις Κάουνας 14-18 

Αρμάνι Μιλάνο 14-18 

Παρτιζάν 14-18 

Βαλένθια 14-18 

Μπάγερν Μονάχου 13-19 

Ερυθρός Αστέρας 11-20 

Βιλερμπάν 7-25 

Άλμπα Βερολίνου 5-26 

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Παίκτης του Προμηθέα στην κορυφαία 5άδα του BCL

Published

on

Ο Προμηθέας προκρίθηκε στους “8” του BCL και ετοιμάζεται για τις μάχες με την ισχυρή Ουνικάχα Μάλαγα. 

Η Λίγκα έβγαλε την κορυφαία 5άδα για τον Μάρτιο και σε αυτή συγκαταλέγεται ο Χάιμε Ετσενίκε. 

Ο Κολομβιανός σέντερ μέτρησε 13.3 πόντους και 5.7 ριμπάουντ μέσο όρο και έδωσε πολύτιμες λύσεις στους Αχαιούς. Επίσης στην 5άδα βρίσκεται και ο άσσος του Περιστερίου, Τζο Ράγκλαντ, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να προκρίνεται στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Βόννη. 

Οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται από τους Μαρσελίνο Χουέρτας (Τενερίφη), Τζέισον Γκριβς (Λούντβισμπουργκ) και Ντάστιν Σλέβα (Μούρθια).

Continue Reading
Advertisement

Facebook