Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Θησέας Πατρών: Η αναγέννηση, το νέο γήπεδο και ο μαέστρος!

Published

on

Ένας σύλλογος με μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό της Πάτρας, επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ σε όλα τα τμήματα για να επαναπροσδιορίσει το βόλεϊ στην πόλη και να δώσει πνοή με τις νέες αθλητικές του εγκαταστάσεις που έρχονται!

Όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Ο Θησέας Πατρών, ένα από τα ιστορικότερα σωματεία βόλεϊ της Πάτρας, αποσύρθηκε από τα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ τον περασμένο Οκτώβρη, μετά την διαμάχη του με το ΠΕΑΚ.

Λίγους μήνες αργότερα, όμως, ανασυγκροτείται σε όλες τις κατηγορίες του βόλεϊ και έχει βάλει ως στόχο την κορυφή!

Πρωτοπόροι του νέου εγχειρήματος είναι η Πρόεδρος, Άντζελα Σκουβάκη, η οποία εκτός από τα διοικητικά της καθήκοντα δραστηριοποιείται και στο χώρο των επιχειρήσεων, καθώς διαθέτει το κέντρο Ευεξίας, Σπα, Μασάζ και Χαμάμ «Edem Spa» (Παλαιών Πατρών Γερμανού 56-το συνιστούμε σε όλους τους αθλητές), τον έμπειρο προπονητή, Γιώργο Νικολακόπουλο, που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τη ψυχή του συλλόγου και τον ακρογωνιαίο του λίθο (θα έχει κεντρικό ρόλο στις ακαδημίες) και τέλος τον καταξιωμένο και επιτυχημένο τεχνικό Άρη Αγγελόπουλο που ανέλαβε προσφάτως τεχνικός διευθυντής και προπονητής της Αντρικής ομάδας.

Ο Γιώργος Νικολακόπουλος, πάνω στον οποίο έχει στηριχθεί όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος του Θησέα.

Ο σύλλογος, μάλιστα προχώρησε και σε αρκετές μεταγραφές (ξεχωρίζει ο λίμπερο-ακραίος, Κόζης Δημήτρης), ενώ παρέμειναν και παίκτες που βρίσκονταν ήδη στο ρόστερ με την εικόνα
να διαμορφώνεται ως εξής: Κόζης Δημήτριος (λίμπερο-ακραίος), Σαρακίνης Ανδρέας (ακραίος-διαγώνιος), Κουκουζέλης Γεώργιος (κεντρικός), Ζωντανός Δημήτριος-Νικόλαος (κεντρικός), Παυλόπουλος Αθανάσιος (πασσαδόρος), Πελεκούδας Γεώργιος (ακραίος-διαγώνιος), Χασάπης Γεώργιος (πασσαδόρος), Μητρογιάννης Αλέξανδρος (ακραίος), Καλλιακμάνης Μάριος (κεντρικός), Ξάνθης Ευάγγελος (ακραίος), Καλέντζης Αλέξανδρος (ακραίος), Κατσαρός Βασίλειος (κεντρικός).

Στην ομάδα ανανέωσαν επίσης και παρέμειναν οι παρακάτω αθλητές: Κωνσταντόπουλος Κίμωνας, Τσεκίνης Παύλος, Δεπούντης Φαίδωνας, Αγαπίου Μάριος, Γιαννόπουλος Νικόλαος, Γιαννόπουλος Σωτήριος, Τσιμπούκης Κών/νος, Ζίου Νικόλαος, Μυλωνίδης Δημήτριος, Αλεξόπουλος Ανδρέας, Καλαβρουζιώτης Θωμάς, Δίπλας Ιωάννης, Δίπλας Μάνθος, Δίπλας Οδυσσέας, Κωνσταντόπουλος Βασίλειος, Δεπούντης
Στέφανος.

Η «Match» μίλησε με τον… μαέστρο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη νέα εποχή της ομάδας, τον Άρη Αγγελόπουλο.

Ένας προπονητής που έχει εξελίξει στο έπακρο όλες τις ομάδες που έχει δουλέψει, τις έχει οδηγήσει σε επιτυχίες και ανόδους στις εθνικές κατηγορίες και που ήταν «χείμαρος» σε όσα μας είπε.

Συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό ότι γίνεται μια πολύ δυναμική προσπάθεια στον Θησέα, με αποκορύφωμα την πρόσληψή σας. Πότε έγινε η πρώτη προσέγγιση;

«Με τον Θησέα υπήρχε μια επαφή, ιδιαίτερα με την πρόεδρο κ. Σκουβάκη που γνωρίζω εδώ και χρόνια, αλλά και μια συνεργασία, διότι ο σύλλογος χρησιμοποιούσε τα γήπεδα του Πανεπιστημίου και έβλεπα όλο αυτό τον καιρό την προσπάθεια που γινόταν στον Θησέα και παράλληλα είχα ένα πολύ καλό δείγμα του τι γίνεται στον σύλλογο.

Όπως βλέπουμε, τώρα τελευταία στην Πάτρα υπάρχει ένα θέμα σοβαρό με το βόλεϊ, από το οποίο μπορώ να πω ότι ταλανίζεται και όλη η Ευρώπη, όμως, η κρίση σε μας είναι μεγαλύτερη, γιατί ακριβώς δεν έχουμε τις δομές και την οργάνωση ώστε να το ξεπεράσουμε. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να κατεβάσω μια άλλη ομάδα για φέτος, αλλά σε μια χρονική στιγμή επικοινώνησε η κ. Σκουβάκη μαζί μου και δεν το σκέφτηκα πολύ.

Θεωρώ ότι αυτό το restart που κάνει ο Θησέας σε συνδυασμό με όσα χρειάζονται να γίνουν στο βόλεϊ της Πάτρας, νομίζω κάνουν ιδανικό το timing για μια τέτοια συνεργασία που θα έλεγα ότι αποτελεί
τον επαναπροσδιορισμό του πατρινού βόλεϊ σε πολλά πράγματα.

Μάλιστα, ο σύλλογος είναι προ των πυλών να φτιάξει το δικό του γήπεδο όπως έχω ενημερωθεί, τις δικές του αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουν προχωρήσει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν ξεπεραστεί τα περισσότερα γραφειοκρατικά ζητήματα (απομένει ένα χαρτί από το κτηματολόγιο που πολύ δύσκολα θα αποτελέσει εμπόδιο).

Και από τη στιγμή που όλα «τρέξουν», θα έχει ολοκληρωθεί το όλο εγχείρημα σε 15-20 μέρες, θα έχει στηθεί και θα μπορεί να λειτουργεί ακόμα και μέσα στον Σεπτέμβρη, έτσι ώστε η ομάδα να εγκατασταθεί εκεί, στην οδό Πανεπιστημίου 298.

Το πλάνο εμπεριέχει προς το παρών να γίνει ένα γήπεδο, αλλά στην πορεία θα λειτουργήσει και ένα δεύτερο με πισίνα και άλλες παροχές για τους αθλητές μας.

Ποιο ήταν το κίνητρο για να πείτε το «ναι»;

«Κάθε ομάδα θα πρέπει να βάζει την φιλοσοφία της στο παρκέ. Ένας λόγος παραπάνω που μου άρεσε το πρότζεκτ και ήθελα να συνεργαστώ, είναι ότι ο Θησέας είναι μια ομάδα που έχει μόνο βόλεϊ. Ήθελα να είμαι ένα κομμάτι αυτής της μεγάλη προσπάθειας που γίνεται, καθώς θεωρώ ότι είμαστε στη φάση του επαναπροσδιορισμού του βόλεϊ της πόλης μας και πρέπει να του δώσουμε ώθηση, ώστε να πετύχουμε κάτι το διαφορετικό και φρέσκο.

Είμαστε σε μια περιοχή που έχει ζωντάνια, νεολαία που ενδιαφέρεται να αθληθεί και να μυηθεί στο βόλεϊ, το οποίο καλλιεργεί ψυχοσωματικές ικανότητες που δεν μπορούν να τις προσφέρουν άλλα αθλήματα».

Είστε ικανοποιημένος από το υπάρχον ρόστερ όπως διαμορφώθηκε;

«Η οργάνωση έχει πολλές διαδρομές. Μια είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει η… ατμομηχανή, δηλαδή οι μεγάλες ομάδες, η αντρική και η γυναικεία, και από εκεί και πέρα είναι οι υποδομές. Όσον αφορά το αντρικό τμήμα, έχουν έρθει παιδιά τα οποία πάνω από όλα είναι καλοί χαρακτήρες και αγαπούν αυτό που κάνουν.

Είδα στα μάτια τους τη διάθεση για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του πατρινού βόλεϊ, είναι βεβαίως έμπειροι αθλητές, αλλά πήραμε και αθλητές που είναι νέα και ταλαντούχα παιδιά. Και σε συνδυασμό με τα παιδιά που προϋπήρχαν και έμειναν στο ρόστερ, συμπληρώθηκε ένας ικανοποιητικός αριθμός.

Το ίδιο γίνεται και με τα κορίτσια, όπου έχουν ήδη γίνει 3-4 σημαντικές προσθήκες με εξαιρετικό χαρακτήρα, ώστε να δώσουν στα νέα παιδιά την αγάπη και τη διάθεση. Επιπλέον, έχουν ήδη γίνει και προπονήσεις και την αντίστοιχη δική τους μεγάλη προσπάθεια θα αναλάβει ο Ανδρέας Φαλιέρος».

Ποια είναι η αγωνιστική φιλοσοφία που θα θέλατε να βγάζει η ομάδα στο γήπεδο;

«Η φιλοσοφία είναι ότι και… τάβλι να παίζουμε, πρέπει να κερδίζουμε. Θέλω να κάνω τα παιδιά να καταλάβουν πως δεν κατεβαίνουμε στο πρωτάθλημα για πλάκα, αλλά για να κερδίσουμε και να εξελιχθούμε, όπως ακριβώς και στη ζωή μας, αυτά άλλωστε είναι τα μηνύματα που δίνει ο αθλητισμός.

Πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι, καλλιεργώντας όλες τις αθλητικές ικανότητες που χρειάζεται ένας βολεϊμπολίστας και χωρίς να σημαίνει ότι αν χάσουμε ήρθε η καταστροφή. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια πολύ δυνατή ομάδαπου θα μάχεται σε κάθε πόντο και σετ και στο τέλος θα κάνουμε το δικό μας λογαριασμό».

Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος έχει μεγάλη παράδοση και επιτυχίες και στα μικρότερα ηλικιακά τμήματα. Είναι στα σχέδια σας και η αξιοποίηση των ακαδημιών και η ανάδειξη ταλέντων, με δεδομένο ότι είστε και τεχνικός διευθυντής;

«Η οργάνωση των Ακαδημιών είναι καθοριστική. Από το πιο μικρό κορίτσι ή αγόρι που θα οδηγηθούν κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα.

Το αναπτυξιακό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα, ειδικότερα για τον Θησέα που αυτό το πράγμα το έχει κάνει πράξη και τα προηγούμενα χρόνια. Σαν αντίπαλος θυμάμαι στα Final-4 της Πελοποννήσου κοιτούσα πάντα με θαυμασμό που έβλεπα ένα ρόστερ του Θησέα γεμάτο σωστά παιδαγωγημένους αθλητές.

Εμείς τώρα πρέπει να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη δυναμική και να το εμπλουτίσουμε όπως ξέρουμε, καθώς είναι απαραίτητο οι ομάδες της επαρχίας να βασίζονται στις υποδομές, στοιχείο που δίνει ζωή
και συνέχεια σε ένα σύλλογο.

Η περιοχή της Πάτρας νομίζω ότι θα βρει διέξοδο σε όλα τα θέματα μέσω του Θησέα και είναι ένα «στοίχημα» μεγάλο για εμάς που νομίζω ότι θα το φέρουμε εις πέρας. Τέλος, πρέπει να πω ότι όλο αυτό το εγχείρημα των Ακαδημιών το αναλαμβάνει ο Γιώργος Νικολακόπουλος που ήδη βρισκόταν σε αυτό το πόστο, ενώ θα τον πλαισιώσουν και άλλα μέλη τα οποία και επρόκειτο να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

Έχετε πολυετή παρουσία στον χώρο με μεγάλες ανόδους και διακρίσεις σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες του σπορ. Πιστεύετε, όμως, ότι το συγκεκριμένο πρότζεκτ του Θησέα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς ως τώρα;

«Κάθε νέα κατάσταση είναι πρόκληση. Σίγουρα για μένα ο Θησέας αποτελεί τεράστια πρόκληση. Βλέπουμε δυστυχώς ιστορικές ομάδες που δεν θέλουν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος και πλέον το βάρος πέφτει σε σωματεία όπως ο Θησέας.

Η προσπάθεια μας θα είναι να μεγαλώσουμε το βόλεϊ ξανά και να το φέρουμε στα πρότυπα που αρμόζει σε μια πόλη όπως είναι η Πάτρα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όταν γύριζα από τις σπουδές μου, όλα εδώ στην πόλη βρίσκονταν σε τοπικό επίπεδο, σχετικά με το άθλημα. Μάζεψα τριάντα πιτσιρίκια τότε στην ΕΑΠ και φτάσαμε όλοι μαζί να παίξουμε και Ευρώπη,
εκτός του ότι ανεβήκαμε όλες τις κατηγορίες με δικά μας παιδιά.

Μετά βρέθηκα και στην Παναχαϊκή, όπου και εκεί καταφέραμε πολλά. Χρειάζεται κόπος, όποιος δουλεύει, όμως, ανταμείβεται.

«Ποταμός» στην Match ήταν ο Άρης Αγγελόπουλος

Τι δεν πάει καλά και έχει φτάσει στην παρακμή το βόλεϊ;

«Προσπαθώ και εγώ να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί. Υπάρχει μια κρίση γενικότερη, αλλά νομίζω αν το θέσουμε με νούμερα, στην Ελλάδα ως σύνολο, το 65% που ασχολείται με το άθλημα, δεν ξέρει να ασχολείται ή μάλλον… κοροϊδεύει.

Ένα 20% δουλεύει πραγματικά και σωστά και ένα 15% που είναι όπως μου αρέσει να τους ονομάζω οι «ροκανιστές», οι οποίοι τρώνε αυτούς που δουλεύουν. Εκεί, εντοπίζω το μεγάλο πρόβλημα και αυτό το τελευταίο ποσοστό έχει μια τάση αυξητική και τρώει το 20%, το οποίο αντίστοιχα θα έπρεπε να επηρεάζει τα υπόλοιπα ποσοστά και να γίνει αυτό δυνατό.

Δεν είμαστε σε καλό δρόμο λοιπόν και για αυτό φταίνε πολλά. Η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, δεν υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που να επενδύουν στο βόλεϊ και έρχεται και μετά η οργάνωση και η δομή του αθλήματος.

Έχω παρατηρήσει επίσης το φαινόμενο ότι ορισμένοι γονείς μαζεύουν, «παρκάρουν» τα παιδιά στις Ακαδημίες για… «φύλαξη» μία-δύο ωρών, κάτι που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει. Το παιδί πρέπει να έρχεται να μαθαίνει, να μυείται στον αθλητισμό, να πάρει πρωτοβουλίες, να γυμναστεί και να ξεφύγει από την τεχνολογία που είναι μεν στα φόρτε της, αλλά λειτουργεί με κακό τρόπο αν η χρήση της είναι αλόγιστη και ωθεί τα παιδιά μακριά από το βόλεϊ και τα άλλα αθλήματα.

Νομίζω αρκετά σωματεία το έχουν καταλάβει αυτό και δουλεύουν με οργάνωση ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που θέλουμε να πετύχουμε και εμείς στον Θησέα».

Συμμετείχατε στη διημερίδα που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμνοπούλας στα Ιωάννινα το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου. Θα μπορούσαν να γίνονται τέτοια σεμινάρια και στην Πάτρα;

«Έχω την τιμή να είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Ελλήνων προπονητών στο βόλεϊ. Βρέθηκα και τον περασμένο Γενάρη στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου μίλησα σε μια παρόμοια διημερίδα και όπου εκεί ανέβασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους ομάδα στην Α1, τον ΟΦΗ, και την ΓΕ Ηρακλείου που ανέβηκε στην Α2.

Τόσο στην Κρήτη όσο και στα Ιωάννινα είδα δίψα μεγάλη και ενδιαφέρον.

Σοκαρίστηκα από το γεγονός πως 14-15 παιδιά είχαν τεράστιο πάθος για να μάθουν τα πάντα γύρω από το βόλεϊ μαζί με τους προπονητές τους που τα καθοδηγούν. Αυτό το πάθος νομίζω τώρα λείπει από την Πάτρα.

Έδωσα και εγώ κάποιες σωστές κατευθύνσεις και είμαι σίγουρος πως θα γίνει το ίδιο στην Πάτρα τον επόμενο καιρό για να μπει το βόλεϊ σε μια διαφορετική τροχιά.

Ο κόσμος της Πάτρας θα το «αγκαλιάσει» όπως έκανε πάντα, αλλά πρέπει να τον ξαναφέρουμε πάλι στο γήπεδο. Ακόμα και τα ΜΜΕ παίζουν σημαντικό ρόλο και πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια».

ΒΟΛΕΙ

Β’ Εθνική Γυναικών Ε.Σ.ΠΕ.Π.: Εμφατικό πέρασμα από την Σπάρτη για τον Ερυθρό Αστέρα

Published

on

Πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε ο Ερυθρός Αστέρας στην Β’ Εθνική Γυναικών της Ε.Σ.ΕΠ.Π., παραμένοντας για 7η αγωνιστική αήττητος.

Το σύνολο του Χρήστου Καράβολα επικράτησε εμφατικά με 3-0 σετ στην Σπάρτη σε βάρος του Σπαρτιατικού.

Τα σετ: 0-3 (18-25,19-25,21-25).

Ερυθρός Αστέρας (Χρ.Καράβολας): Κόλλια Έλενα (αρχηγός), Κοτσόκολου, Κατσιμήγα, Μπένου, Κασπίρη Σ., Κόλλια Δ., Κασπίρη Μ. (λίμπερο)/ Ραζακλή, Μαυρομμάτη, Ηλιοπούλου Τζιουβάρα, Στυλιανοπούλου (λίμπερο).

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Ερυθρός Αστέρας: Νίκη των Νεανίδων με 3-0 σετ σε βάρος της Παναχαϊκής

Published

on

Σημαντική νίκη σημείωσαν οι Νεανίδες του Ερυθρού Αστέρα με 3-0 σετ σε βάρος της ΠΓΕ, για την 7η αγωνιστική του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΠΕ.Π..

Να σημειωθεί, πως ο Χρήστος Καράβολα κατά την διάρκεια του αγώνα, έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε μικρότερες ηλικιακά αθλήτριες του συλλόγου.

Τα σετ: 25-13, 25-11, 25-14.

Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Β’ Εθνική Γυναικών Ε.Σ.ΠΕ.Π.: Νίκη με ανατροπή για τον Αίολο Αγυιάς!

Published

on

Σπουδαίο αποτέλεσμα πανηγύρισε ο Αίολος Αγυιάς του Αντώνη Γεράνιου.

Σε ένα παιχνίδι για… γερά νεύρα οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς απέναντι στον Ποσειδώνα Λουτρακίου (3-2 σετ), με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μπροστά με 2-0.

Μάλιστα, σύσσωμη ομάδα του Αίολου αφιέρωσε τη νίκη στις αθλήτριες που έλειπαν από το ματς και κυρίως στην Μαρίζα Σουβαλιώτη, που είναι τραυματίας.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.