ΠΟΛΟ
Θλίψη στο ΝΟΠ για τον θάνατο του Λάμπρου Κωνσταντόπουλου
Ο Λάμπρος Κωνσταντόπουλος, ήταν ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία του υγρού στίβου στην Ελλάδα.

Θλίψη έχει σκόρπισε στο ΝΟΠ το άκουσμα του θανάτου του Λάμπρου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Όπως αναφέρει ο Πατρινός Όμιλος: “Ο Λάμπρος Κωνσταντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία του υγρού στίβου στην Ελλάδα.
Αθλητής και πρωταθλητής με την ομάδα πόλο του ΝΟΠ, υπηρέτησε στην συνέχεια από νεαρή ηλικία και μέχρι το τέλος, σε διάφορες υπηρεσιακές και διοικητικές θέσεις, υποστηρίζοντας ακατάπαυστα την ανάπτυξη της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα .
Ο ΝΟΠ και η Πάτρα αποχαιρετά ένα σπουδαίο άνθρωπο του αθλητισμού που η παρουσία του συνέβαλε στον αληθινό μύθο της πατρινής κολύμβησης και καταγράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΝΟΠ και του υγρού στίβου πανελλήνια.
Τιμή και Μνήμη στον Λάμπρο Κωνσταντόπουλο.
Χαίρε Πάτρα – Χαίρε ΝΟΠ
Ποιος ήταν ο Λάμπρος Κωνσταντόπουλος;
Γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1931, στα Ψηλά Αλώνια. Γόνος μιας σπουδαίας πατρινής οικογένειας με πρωτοπόρα πολιτική δράση και σημαντική κοινωνική προσφορά και έργο (όπως το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα) .
(Από πρόσφατη συνέντευξη στον Ν.Χαραλαμπόπουλου)
«… Από 15 ετών βρίσκεται στον υγρό στίβο, αρχικά ως αθλητής, κολυμβητής του ιστορικού ΝΟΠ. Μάλιστα, αμέσως μετά τον πόλεμο αναδείχθηκε νικητής σε πανελλήνιους αγώνες, ως κολυμβητής στο πρόσθιο. Κατέκτησε μετάλλια ως παις και αργότερα ως έφηβος, στο αγώνισμα του προσθίου στο Ζάππειο κολυμβητήριο.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το πόλο, όπου αγωνίστηκε από το 1948 μέχρι το 1951 στον ΝΟΠ και στη συνέχεια σταμάτησε τον αθλητισμό σε ηλικία μόλις 20 ετών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ένιωθα ότι είχα τις δυνατότητες να είμαι πρωταγωνιστής, δεν είμαι ο καλύτερος», και έτσι ξεκίνησε να ασχολείται με τα διοικητικά.
Έτσι, φτάνοντας στην Αθήνα το 1952 ξεκίνησε να εργάζεται σε μια μεγάλη οικογενειακή επιχείρηση της εποχής, την Εταιρεία Οδών και Οδοστρωμάτων. Ήταν από το 1951 κριτής, χρονομέτρης και επόπτης γραμμών στο πόλο, ενώ από το 1955 και έπειτα ήταν διαιτητής…
… Ο Λάμπρος Κωνσταντόπουλος είχε να θυμηθεί αρκετές ανέκδοτες ιστορίες. Αμέτρητες φωτογραφίες στο αρχείο του, για άλλες εποχές. Θυμάται τη δεκαετία του ’40 και του ’50 στην Πάτρα, τότε που ξεκινούσε την καριέρα ως αθλητής.
Αναφορικά με τον τρόπο που κολυμπούσαν τότε οι αθλητές στην Πάτρα, θυμάται «οι προπονήσεις μας γίνονταν στο λιμενοβραχίωνα της Αγίου Νικολάου. Υπήρχε μια πλωτή εξέδρα που χρησιμοποιούσαμε για την αφετηρία και τον τερματισμό στην κολύμβηση.Δεν θα ξεχάσω το 1952 όταν κάποια στιγμή ο Ανδρέας Γεωργιάδης, πρόεδρος του ΝΟΠ χρειάστηκε τον Γιάννη Τούμπα, Ναύαρχο και μετέπειτα πρόεδρο της ΚΟΕ, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κάκιστων καιρικών συνθηκών και του αέρα κατά τη διάρκεια των αγώνων”.

ΠΟΛΟ
Δεύτερη απώλεια βαθμών για τις γυναίκες της ΝΕΠ
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Ντένια Κουρέτα φόρεσε το σκουφάκι της Γλυφάδας και αγωνίστηκε σαν αντίπαλος της ΝΕΠ

Η ΝΕΠ κατάφερε για ένα μόνο οκτάλεπτο να αντισταθεί στη Γλυφάδα από την οποία γνώρισε την ήττα με 15-7 πριν λίγη ώρα στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» για τη 2η αγωνιστική της Α1 Εθνικής των γυναικών.
Συγκεκριμένα τα κορίτσια του Σακκαλή έμειναν μέσα στο σκορ στην πρώτη περίοδο, όπου ήταν πίσω με 2-1, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν 6-1 και 7-3 στο ημίχρονο, με το παιχνίδι να λήγει με 15-7 υπέρ της Γλυφάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Ντένια Κουρέτα φόρεσε το σκουφάκι της Γλυφάδας και αγωνίστηκε σαν αντίπαλος της ΝΕΠ στο μεγάλο πρωτάθλημα.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-5, 3-5, 1-3.
ΝΕΠ (Κώστας Σακκαλής): Ανδρ. Κοντάκου, Ανδρουτσέλη 1, Σνέλγκαρ 2, Δήμητρα Κοντάκου, Ευφροσύνη Τσιμάρα 1, Μπαλατσά 1, Ζαφειράκη, Μπινιάρη, Μοίραλη, Λιαπάκη 2, Τύχινα, Μαρία Κεπενού, Μπεκρή, Άρνα, Ζήκου.
ΓΛΥΦΑΔΑ I REPAIR (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Καρύτσα, Παναγιώτα Νίνου 4, Μουστακαρία 1, Αναστασία Λούδη, Γρηγοροπούλου 3, Ρουμελιώτη, Κανελλοπούλου, Φράνκι, Ο’Ράιλι 2, Φουντωτού 3, Πιοβάν 2, Κουρέτα, Τσιάρα, Κατσώνη, Σαλταμανίκα.
Αμαλία Λαλιώτη

Την πρώτη του ήττα με 17-6 από το Περιστέρι έκτος έδρας γνώρισε ο ΝΟΠ , για τη 2η αγωνιστική της Α1 Εθνικής των ανδρών.
Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής από την αρχή, κάτι που φάνηκε και στο ημίχρονο όπου η πατρινή ομάδα έχανε με 8-3, ενώ η επανάληψη είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με το ΝΟΠ να γνωρίζει την ήττα από το Περιστέρι με 17-6.
Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα των Πατρινών Ανδρέα και Χρήστου Μπιτσάκου αγωνίζεται στην Ευρώπη έχοντας εντελώς διαφορετικούς και πιο υψηλούς στόχους από την πατρινή.
Τα 8λεπτα: 4-2, 4-1, 5-1, 4-2.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Λούδης): Σέννης, Μπιτσάκος Χρ. 2, Παπαδημητρίου 2, Πρέκας 1, Χρυσοσπάθης 1, Κουκουμάκης, Άντζιτς 3, Καρούντζος 2, Φώσκολος 4, Μπεριστιάνος 1, Τοράκης, Μπιτσάκος Ανδ. 1, Χόλαντ, Μαστρογιαννάκος, Μπιτσάκος Χ.
ΝΟΠ (Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης 1, Αγγελόπουλος 3, Κανελλόπουλος, Γεωργαράς, Παπαχριστόπουλος, Παπαδόγκωνας 1, Πασσάς 1, Ανδρικόπουλος, Γκότσης, Κρεμανταλάς, Γαβαλάς, Βυθούλκας, Λαμπάτος, Μπετχαβάς.
* Επόμενος αγώνας για το ΝΟΠ την Τετάρτη (4/10 – 17:00) στο ανοιχτό κολυμβητήριο του Ομίλου όπου θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Αμαλία Λαλιώτη
ΠΟΛΟ
Δύσκολη αποστολή για το ΝΟΠ – Παίζει εκτός με το Περιστέρι
Με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί των Χανιών, ο ΝΟΠ θα παίξει εκτός έδρας σήμερα με το Περιστέρι

Με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί των Χανιών, ο ΝΟΠ θα παίξει εκτός έδρας σήμερα στις 4.30 το απόγευμα με το Περιστέρι για τη 2η αγωνιστική της Α1 Εθνικής πόλο των ανδρών.
Η πατρινή ομάδα έχει δύσκολο έργο κόντρα σε μία δυνατή αντίπαλο, ωστόσο θα διεκδικήσει ότι καλύτερο της αναλογεί στο σημερινό αγώνα.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γιώργου Ντόσκα στο “Matchnews.gr” για το παιχνίδι με το Περιστέρι: «Έχουμε ένα δύσκολο αγώνα, αλλά εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό».
Αμαλία Λαλιώτη