Connect with us

Uncategorized

Θρίαμβος της Σάκκαρη στο US Open

Published

on

Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση για την Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία τενίστρια στη χώρα μας αυτή τη στιγμή (Νο.95) στον κόσμο κατάφερε να νικήσει την Αρίνα Ροντιόνοβα (No. 134) με 2-0 σετ (7-5, 6-3) και να τσεκάρει το εισιτήριο της για τον 3ο γύρο του US OPEN.

H Σάκκαρη έδειξε χαρακτήρα στο πρώτο σετ, εκεί που έκανε break στο 6-5 για να γράψει το 1-0 στα σετ. Η ελληνίδα τενίστρια πήρε τις σωστές αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία και του δεύτερου σετ και κατάφερε να γίνει η πρώτη τενίστρια της Ελλάδας μετά το 2004 και τη Λένα Δανιηλίδου που φτάνει στον τρίτο γύρο του US Open.

Επόμενη αντίπαλος της Μαρίας λογικά θα είναι η εμβληματική Βίνους Ουίλιαμς, η οποία καλείται να επικρατήσει της Οσεάν Ντοντέν. Άλλο ένα μεγάλο ματς περιμένει την Σάκκαρη, η οποία αυξάνει συνεχώς τις φήμη της και βελτιώνει τη θέση της παγκόσμια κατάταξη. Μένει να δούμε αν το ταξίδι της στο US OPEN θα συνεχιστεί!

Uncategorized

Η ΝΕΠ θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α1 Εθνική κόντρα στον Άρη Θεσσαλονίκης

Η πρόκριση στον τελικό σημαίνει ταυτόχρονα την άνοδο στην Α1 Εθνική

Published

on

Μετά από έναν συγκλονιστικό τρίτο προημιτελικό, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, ο Άρης Θεσσαλονίκης έκαμψε την αντίσταση του Ιωνικού Νίκαιας στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, επικράτησε με 16-14 (κανονικός αγώνας 13-13), έκανε το 2-1 στις νίκες και προκρίθηκε στα ημιτελικά των Play Off της Α2 πόλο Ανδρών. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη ΝΕΠ, με μειονέκτημα έδρας, διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό και ταυτόχρονα την άνοδο στην Α1.

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, με συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ. Ο Άρης προηγήθηκε με 13-11 στο τέταρτο οκτάλεπτο, αλλά ο Ιωνικός κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στο φινάλε (13-13) και να “στείλει” το ματς στα πέναλτι. Εκεί ο Άρης ευστόχησε σε τρία πέναλτι, ενώ ο Ιωνικός μόλις σε ένα.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν σε τρομερή μέρα τον τερματοφύλακά τους Γιώργο Σαλαμάνη, που απέκρουσε συνολικά πέντε πέναλτι, τα τρία στην ψυχοφθόρο διαδικασία και τα δύο στη κανονική διάρκεια του αγώνα.

Οκτάλεπτα: 4-5, 3-2, 3-4, 3-2, πέν. 3-1.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κώστας Παυλίδης): Σαλαμάνης, Φωτίου, Καλαμπόκας 2, Ζιούτας, Ζαρκαντζάς, Αλιαπούλιος, Παπαδόπουλος Δ. 1+1, Παυλίδης Β., Γκοτσόπουλος, Μπάσελ 4+1, Σολογάνης 1, Σιώπκας 4, Κούστας, Τάτσης 1+1, Ταγρές.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Αρσένης Μαρούλης): Τσαλίκης, Φέγγος Δαλαμπέκης, Μακαντάνης, Μπουργούρης 1, Κατρίτσης 1, Χέλμης 0+1, Αλευρόπουλος, Μπαγλατζής 3, Ζουρίδης 3, Μπόγρης 1, Μήλας 4, Πάνης.

Διαιτητές: Γιώργος Σταυρίδης, Νίκος Μπουδραμής

Αλυτάρχης: Πολυζώης Σιώης

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι πρώτοι αγώνες της σειράς των ημιτελικών θα γίνουν 17 & 18/4, οι δεύτεροι στις 21/4 και οι τρίτοι (αν χρειαστεί) στις 25/4. Πλεονέκτημα έδρας έχουν οι αναφερόμενοι πρώτοι. Οι ομάδες που θα φτάσουν στις 2 νίκες ανεβαίνουν στην Α1 Ανδρών.

Continue Reading

Uncategorized

Ελ. Λεγάτου στη «Match»: «Συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στα πλέι οφ»

Ο Ερυθρός υποδέχεται την Κυριακή στις 9 το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο “Κ. Πετρόπουλος”  τα Αστέρια Αχαΐας

Published

on

Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Κυριακή στις 9 το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο “Κ. Πετρόπουλος”  τα Αστέρια Αχαΐας στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Στα πλέι οφ ο Ερυθρός Αστέρας θα αντιμετωπίσει τα Αστέρια Αχαΐας με πλεονέκτημα έδρας, αλλά με μειονέκτημα στις νίκες, αφού είναι 2-0 υπέρ της ομάδας της Κάτω Αχαΐας, θέλοντας επί της ουσίας τρεις συνεχόμενες νίκες για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Η Ελένη Λεγάτου δήλωσε στη «Match»: «Είμαι ικανοποιημένη για την εικόνα των κοριτσιών σε
όλο το πρωτάθλημα. Συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στα πλέι οφ».

Continue Reading

Uncategorized

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μαξίμοβιτς

Published

on

Η συμφωνία που είχε «κλειδώσει» από το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου, επισημοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (21/3) από τον Παναθηναϊκό. Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς θα φορέσει τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο μέρος της καρδιάς απ’ την 1η Ιουλίου 2024, όταν και θα μείνει και τυπικά ελεύθερος από τη Χετάφε, με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν από τώρα το μεγάλο deal με τον διεθνή Σέρβο μέσο.

Το συμβόλαιο του 29χρονου μέσου (σ.σ. ο οποίος ήρθε στην Αθήνα και φωτογραφήθηκε στο προπονητικό κέντρο του «τριφυλλιού») θα έχει διάρκεια για τρία χρόνια, με οψιόν επέκτασης για άλλον ένα (2027/28), ενώ οι ετήσιες αποδοχές του στον Παναθηναϊκό θα «αγγίζουν» τα 2 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Νεμάνια Μαξίμοβιτς! Ο Σέρβος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και θα ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας μας το προσεχές καλοκαίρι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την ισπανική Χετάφε.

Ο Μαξίμοβιτς γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1995 στη Μπάνια Κοβιλιάτσα της Σερβίας. Από τα εφηβικά χρόνια εντάχθηκε στην ακαδημία του Ερυθρού Αστέρα. Μετά τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19, όπου και κατέκτησε με τη Σερβία το τρόπαιο, τον απέκτησε η Ντομζάλε της Σλοβενίας.

Την άνοιξη του 2015 αποκτήθηκε από την κορυφαία ομάδα του Καζακστάν, την Αστάνα, κάνοντας απόσβεση από τους πρώτους μήνες, καθώς ένα δικό του γκολ στην Κύπρο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, χάρισε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League στην ομάδα του για πρώτη φορά στην ιστορία της! Εκείνο το καλοκαίρι θα μείνει αξέχαστο στον Μαξίμοβιτς, αφού με την εθνική Σερβίας Κ20 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, σκοράροντας μάλιστα το νικητήριο γκολ στην παράταση του τελικού κόντρα στη Βραζιλία!

Προτού μετακομίσει τον Ιούνιο του 2017 στη Βαλένθια, πρόλαβε να κατακτήσει στην Αστάνα δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ. Στις «νυχτερίδες», όμως, δεν μπόρεσε να καθιερωθεί κι ένα χρόνο μετά βρήκε το ποδοσφαιρικό σπίτι του στη Χετάφε. Εκεί, όχι απλά πήρε τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι του, αλλά έγινε σημείο αναφοράς για το σύλλογο της Μαδρίτης. Στη Χετάφε αγωνίστηκε σε περισσότερα από 200 παιχνίδια, ολοκληρώνοντας το Μάιο τη θητεία του εκεί, προκειμένου να ενσωματωθεί στον Παναθηναϊκό.

Χρίστηκε διεθνής στην εθνική Σερβίας σε ηλικία 21 ετών, είναι ενεργό μέλος της, έχοντας ήδη καταγράψει 48 συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και τους τρεις αγώνες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Καλωσορίζουμε τον Νεμάνια στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!».

Πηγή

Continue Reading
Advertisement

Facebook