Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τηλεδιάσκεψη (25/3): «Euroleague και EuroCup θα συνεχιστούν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες»

Published

on

Οι εκπρόσωποι των ομάδων που αγωνίζονται στη φετινή EuroLeague, συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης, για την εξέλιξη και την κατάσταση στο πρωτάθλημα. 

Η διοργανώτρια αρχή με ανακοίνωση της, πάντως, ξεκαθάρισε πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διοργάνωση, εφόσον βελτιωθεί βέβαια η κατάσταση, σε διαφορετική ημερομηνία, ενδεχομένως και με νέο φορμάτ-ανάγκης.

Το ίδιο ισχύει και για το EuroCup στο οποίο αγωνίζεται ο Προμηθέας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague μετά την τηλεδιάσκεψη:

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο των Μετόχων της Ευρωλίγκας συναντήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 25 Μαρτίου για να αναλύσει την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 και τις επιπτώσεις στις διοργανώσεις και στην παγκόσμια κοινότητα.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συμφώνησαν ότι:

– Οι διοργανώσεις θα συνεχιστούν μόλις η κατάσταση επιτρέψει να υπάρχουν οι βέλτιστες συνθήκες υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των τοπικών κυβερνήσεων.

– Προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν 2019/2020 στην Ευρωλίγκα, με την υπάρχουσα μορφή, που σημαίνει να γίνουν οι εναπομείνασες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, των Playoffs και του Final Four. Αυτό πιθανότατα θα σήμαινε ότι θα τελειώσει πέρα ​​από τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες του Μαΐου, με συμπυκνωμένη συχνότητα των αγώνων εφόσον είναι απαραίτητο. Η ίδια προτεραιότητα υπάρχει για το EuroCup της σεζόν 2019/2020.

– Συνέχιση της ανάλυσης πιθανών εναλλακτικών format που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν μόνο εάν η κατάσταση το απαιτούσε.

– Κοινές πολιτικές και αρχές που θα προταθούν στην Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας και στο Προεδρείο των Προπονητών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις χώρες τους και τις υποχρεώσεις τους που θα προσαρμοστούν όπως και οι απολαβές τους κατά τη διάρκεια της αναστολής των αγώνων.

– Κάνοντας τους κανονισμούς Οικονομικής Σταθερότητας και Fair Play για τη σεζόν 2019/2020 πιο ευέλικτους, έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης.

– Η σημασία όλων των ενδιαφερομένων (λίγκα, σύλλογοι, παίκτες, προπονητές, διαιτητές, πρεσβευτές) να αναγνωρίσουν την ευθύνη τους ως σημεία αναφοράς και / ή ως πηγές έμπνευσης για πολλούς, να συμβάλλουν με συντονισμένο τρόπο στην καταπολέμηση του COVID-19 με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό μπορεί να συμβεί με την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, μένοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνες τις κοινότητες που έχουν ανάγκη ή απλά παρέχοντας μέσω τους σπιτιού τους ψυχαγωγικό περιεχόμενο γύρω από το μεγαλύτερο πάθος τους, το μπάσκετ. Η καμπάνια #EUROLEAGUEUNITED θα συγκεντρώσει και θα επεκτείνει τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβληθεί από όλους τους ενδιαφερόμενους για την υποστήριξη συνεχιζόμενων παγκόσμιων καμπανιών, όπως #IStayHome ή #InThisTogether.

Τα συμπεράσματα της συνάντησης κοινοποιήθηκαν στη συνέχεια σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας και του EuroCup.

BASKET LEAGUE

Η ΕΕΑ θέλει τον υποβιβασμό της Λάρισας από την Basket League

Published

on

Η ΕΕΑ απαιτεί από τον ΕΣΑΚΕ τον άμεσο υποβιβασμό της Λάρισας από την Basket League.

Ο λόγος είναι ότι η ομάδα είχε υποπέσει σε πολλές παρατυπίες που αφορούσαν θέματα του μετοχικού κεφαλαίου και πλέον το μπαλάκι της απόφασης πέφτει στον ΕΣΑΚΕ.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετώπισε και ο Ιωνικός, αλλά πήρε το ΑΦΜ του Διαγόρα Δρυοπιδέων και θα αγωνιστεί στο επερχόμενο πρωτάθλημα ως Ιωνικός 1965.

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

“Πυρά” από τον μάνατζερ του Ακερ με αποδεκτή τον Απόλλωνα

Published

on

Ο Γιώργος Ζαμπέλλης εξαπέλυσε τα βέλη του προς την πλευρα του Απόλλωνα Πατρων με δριμεία ανακοίνωση.

Ο μάνατζερ του Αλεξ Ακερ τοποθετήθηκε για την οφειλή που έχει προκύψει από την παρουσία του Αμερικανού γκαρντ στην πατρινη ομάδα και δεν εχει τακτοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση του Ζαμπέλλη αναφέρει:

«Εδώ και τρία χρόνια υφίσταται ένα χρέος από πλευράς της ομάδας του Απόλλωνα Πάτρας προς τον Άλεξ Άκερ.

Η οφειλή έχει αναγνωριστεί επίσημα από το BAT της FIBA κι έχει εκδοθεί σχετική απόφαση τον Σεπτέμβρη του 2019 . Οριστική κι αμετάκλητη.

Χωρίς να έχει τακτοποιηθεί ή πληρωθεί το ποσό που επιδικάστηκε μέχρι σήμερα, τρέχουν πλέον προσαυξήσεις που καθιστούν το ποσό της οφειλής υψηλότερο κατά δεκάδες χιλιάδες.

Όσα χρόνια ασχολούμαι με την εκπροσώπηση αθλητών είμαι υπέρ του διαλόγου, καθαρών συμφωνιών και σχέσεων τοσο με ελληνικές ομάδες όσο και με ευρωπαικές.

Απο την πλευρά του Απόλλωνα όλο αυτό το διάστημα έχω έρθει αντιμέτωπος με πρακτικές βασισμένες στην αδιαφορία, αμέλεια και κουτοπονηριά.

Έχω προσπαθήσει με κάθε τρόπο να εξηγήσω στους ανθρώπους του Απόλλωνα ότι η οφειλή, ότι κι αν κάνουν ότι κι αν τους συμβουλεύουν αποκλείεται να διαγραφεί. Πρέπει να πληρώσουν ότι οφείλουν βάσει της απόφασης που έχουμε. Η κίνησή μου αυτή να αναφερθώ πλέον δημόσια στην υπόθεση δεν έχει να κάνει με προσπάθεια να τους βγάλω τα άπλυτα στη φόρα αλλά γιατί είναι κρίμα να εκτίθεται μια ιστορική ομάδα που σέβομαι, από άτομα που μάλλον δεν διαχειρίζονται σωστά τα του συλλόγου.

Προσπάθησα με κόσμιο τρόπο να βρούμε λύσεις αλλά οι υπεύθυνοι του Απόλλωνα τηρούν στάση άρνησης. Θυμίζω την πρόσφατη επιστολή της FIBA προς την Ομοσπονδία που λέει ότι από εδώ και στο εξής θα είναι υπεύθυνη η Ομοσπονδία αν οι σύλλογοι στην Ελλάδα αγνοούν επίσημες αποφάσεις της FIBA μέσω των ΒΑΝ .

Τόσο εγώ όσο και ο Άλεξ Ακερ επιθυμούμε την άμεση λύση του θέματος . Όσο καθυστερούν είτε να αποπληρώσουν το ποσό είτε να γίνει κάποια άλλη διευθέτηση του ποσού, το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να αυξάνει η οφειλή με τις προσαυξήσεις. Ξεκαθαρίζω επίσης, διεκδικούμε μόνο τα νόμιμα και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει τίποτα παράτυπα, κάτι που επιθυμεί όχι μόνο ο Άκερ αλλά απαιτεί ο σεβασμός σε κάθε αθλητή που αγωνίστηκε και του οφείλονται χρήματα.

Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ που από κάτι τέτοιες ενέργειες χάνει ακόμα περισσότερο την έξωθεν καλή μαρτυρία ας μην επιτρέπουμε πλέον τέτοιες πρακτικές και ας πράττουμε ισότιμα των Ευρωπαϊκών ομάδων.

Αθλητικά και με σεβασμό
Γιώργος Ζαμπέλλης
Εκπρόσωπος Άλεξ Άκερ
Ιδιοκτήτης OMNIA SPORTS»

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Λουμπλιάνα, Παρίσι, Τρέντο – Το ταξίδι ξεκινά για τον Προμηθέα!

Published

on

Τον Προμηθέα περιμένουν πολλά ταξίδια και τη νέα σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι μια τάξη πραγμάτων που πλέον έχει γίνει συνήθεια στην ομάδα της Πάτρας και έχει προσαρμοστεί, περνώντας πολλές ώρες μέσα στο αεροπλάνο.

Ο νέος Ευρωπαϊκός χάρτης του Προμηθέα στο EuroCup της επόμενης περιόδου περιλαμβάνει νέους προορισμούς στην Γηραιά Ήπειρο, δύσκολες προκλήσεις, κι ελπίζουμε περισσότερες χαρές παρά λύπες.

Εκτός από τα νησιά Γκραν Κανάρια, όπου και πέρισυ ταξίδεψε εκεί ο Προμηθέας, θα επισκεφθεί την πανέμορφη πρωτεύσουσα της Σλοβενίας (Λουμπλιάνα), το γραφικό Τρέντο της Ιταλίας, τη Ναντέρ (προάστιο του Παρισίου), και την Προύσα της Τουρκίας, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

 

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.