Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τίμησαν τη μνήμη του Νίκου Μοίραλη στο τουρνουά του Γλαύκου – ΦΩΤΟ

Published

on

Ότι καλύτερο φρόντισε και πέτυχε (οργανωτικά και αγωνιστικά) ο Γλαύκος στο τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε με ομάδες U18 στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή του Νίκου Μοίραλη.

Η διοίκηση του Γλαύκου φρόντισε για την κάθε λεπτομέρεια εντός κι εκτός αγωνιστικών γραμμών, με την ομάδα του διοργανωτή να παίρνει την 1η θέση νικώντας στον μεγάλο τελικό 83-74 τον Απόλλωνα.

Στον μικρό τελικό για την 3η θέση ο Έσπερος ΑΟΠΑ μετά από ένα δραματικό 40λεπτο επικράτησε του Προμηθέα 70-66 κι έτσι η τελική κατάταξη ήταν: 1ος) Γλαύκος, 2ος) Απόλλων, 3ος) Έσπερος ΑΟΠΑ και 4ος) Προμηθέας.

Σε ότι αφορά τον μεγάλο τελικό Γλαύκου-Απόλλων 83-74 οι λεπτομέρειες ήταν:

Τα 10λεπτα: 26-21, 19-16, 18-15, 20-22.

ΓΛΑΥΚΟΣ: Μοίραλης 4, Παρασκευόπουλος 23 (3), Ξούλος 2, Στεργίου 14, Κυριακόπουλος 5, Καραπιπέρης 14 (2), Σταθόπουλος 12 (4), Αγγελόπουλος 7 (1), Νίκος 2, Γκράμμξς, Σταματόπουλος, Καρλαμίτσης. 

ΑΠΟΛΛΩΝ: Παπανικολάου 6, Ν. Κογιώνης 3 (1), Καλογιάννης 15, Χατζούλης 14, Αθανασόπουλος 12, Κατσιφάρας 6 (2), Φιλίππου 7, Κανελλάκης 11 (1), Γιαννακόπουλος, Τζόγκλης, Σωτηρόπουλος, Αλεξόπουλος, Κονδύλης.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Επικίνδυνη έξοδος για Ολυμπιακό

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Euroleague

Published

on

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Euroleague και οι ομάδες εντείνουν τις προσπάθειές τους, είτε για να πλασαριστούν στην πρώτη εξάδα της κατάταξης, που δίνει το απευθείας «εισιτήριο» για τα πλέι οφ, είτε για να καταταγούν στις θέσεις 7-10, οι «κάτοχοι» των οποίων θα διεκδικήσουν μέσω των play-in τη θέση τους στην οκτάδα.

Πλέον όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα και γι’ αυτό οι «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ, οι οποίοι αγωνίζονται εκτός έδρας στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής, καλούνται να συνεχίσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση, προκειμένου να παραμείνουν εντός της πρώτης εξάδας.

Πρώτος «ρίχνεται στη μάχη» της 32ης «στροφής» ο Ολυμπιακός, που αναμετράται την Πέμπτη (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να «ζευγαρώσουν» τις νίκες τους κόντρα στη σερβική ομάδα στην τρέχουσα σεζόν, προκειμένου να διατηρηθούν στην πέμπτη θέση της κατάταξης, όπου «συγκατοικούν» με την έκτη Φενερμπαχτσέ, και ενώ από απόσταση… βολής ακολουθεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το έργο των Πειραιωτών αναμένεται δύσκολο κόντρα στην Παρτιζάν, η οποία χρειάζεται τη νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να πλασαριστεί στις θέσεις που οδηγούν στα play-in, αφού είναι αυτή τη στιγμή ενδέκατη, έχοντας το ίδιο ρεκόρ με την δέκατη Αρμάνι Μιλάνο (14 νίκες-17 ήττες).

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο για να καταβάλει την αντίσταση της Παρτιζάν τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς ο Ολυμπιακός επικράτησε 98-94 στην παράταση στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Συνολικά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις από το 2000, ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι, καθώς μετράει επτά νίκες έναντι πέντε της Παρτιζάν.

Η «αυλαία» της 32ης αγωνιστικής άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης (27/3) στο Βελιγράδι, όπου η -τυπικά γηπεδούχος- Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε της Βαλένθια με 95-80.

Πηγή

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ναν: «Δεν είμαι βέβαιος αν θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ»

Published

on

Ο Κέντρικ Ναν σε συνέντευξη που έδωσε, ρωτήθηκε για το μέλλον του, για τα μηνύματα αγάπης που παίρνει από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και από τους φιλάθλους της ομάδας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του στον Παναθηναϊκό.

Ο Αμερικανός σούτινγκ Γκαρντ δήλωσε:

«Στην αρχή ήρθα με σκοπό να επιστρέψω στην πατρίδα μου, αλλά αφού η ομάδα πάει καλά, λαμβάνω και πολλά μηνύματα αγάπης από τον κόσμο, μου αρέσει η ζωή εδώ και ο Παναθηναϊκός, δεν διαγράφω από το μυαλό μου την παραμονή μου στους πράσινους».

Για την ζωή στην Ελλάδα:

«Είναι πάρα πολύ όμορφα. Πολλές ηλιόλουστες μέρες, όμορφος καιρός, όμορφη πόλη, όμορφα εστιατόρια και καλοί άνθρωποι. Έχω νιώσει σίγουρα την αγάπη εδώ και δεν έχω πολλά παράπονα για την χώρα».

Για τους αντιπάλους που τον έχουν δυσκολέψει περισσότερο:

«Οι πιο δύσκολοι αμυντικοί που με έχουν ταλαιπωρήσει είναι ο Ταβάρες και ο Φαλ. Οι γκαρντ δεν με ανησυχούν γιατί παίζουν αλλαγές στα σκριν, όποτε ο συμπαίκτης μου προφανώς θα με απελευθερώσει και μετά έχω τον ψηλό απέναντι μου, που απλά κάθεται εκεί και με περιμένει».

Για το ποιον του θυμίζει ο Κώστας Σλούκας:

«Σκέφτηκα κάποιον όταν πρωτοήρθα εδώ. Αλλά τον βλέπω σαν έναν Ευρωπαίο Ντράγκιτς. Είναι σαν τον Γκόραν Ντράγκιτς».

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αταμάν: «Να τα δώσουμε όλα για να υπερασπιστούμε την 2η θέση»

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Facebook