Connect with us

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Το ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο στην Κολωνία

Published

on

Αντιπροσωπεία από το διοικητικό συμβούλιο του ΝΟΠ αποτελούμενη από τον γραμματέα κ. Τάκη Καλοκαιρινό και τον έφορο κολύμβησης κ. Δημήτρη Πολύζο, προσκλήθηκε να λάβει μέρος σε ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο για σύμβουλους νέων-παιδαγωγούς, στα πλαίσια ειδικού Eλληνο-γερμανικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που συντονίζει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος (ΕΘΝΟΑ) και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) .

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία (05-09 Μαρτίου 2019) έλαβαν μέρος 12 αντιπροσωπείες από ελληνικούς συλλόγους και ισάριθμες από την Γερμανία. Πρωταρχικός στόχος του σεμιναρίου ήταν ο σχεδιασμός ανταλλαγών νέων μεταξύ Ελλάδος και της Γερμανίας σε επίπεδο αθλητικών σωματείων.

Απώτερος σκοπός είναι η προπαρασκευή της ίδρυσης ενός Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας που θα προωθήσει με κάθε τρόπο την αμοιβαία γνωριμία και κατανόηση, καθώς και την στενή αλληλεπίδραση της νεολαίας της Ελλάδος και της Γερμανίας στο πλαίσιο της Ευρώπης, με την επίγνωση ότι η ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής κοινωνίας των πολιτών αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για μια ζωντανή δημοκρατία, που αφορά κυρίως τη νέα γενιά της Ευρώπης.

Ο εταίρος του ΝΟΠ από την άλλη πλευρά είναι ένας από τους αρχαιότερους συλλόγους της Γερμανίας Wasserfreunde Spadau 04 (https://spandau04.de/) που έχει έδρα τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού κολυμβητήριου του Βερολίνου, όπου διατηρεί αθλητικό γυμνάσιο και ξενώνες. Μέσα στον Μάιο νέα αποστολή του ΝΟΠ σε τεχνικό επίπεδο, θα μεταβεί στο Βερολίνο προκειμένου να οργανώσει τις πρώτες αμοιβαίες αποστολές αθλητών από την κολύμβηση και το πόλο, που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο ΝΟΠ ευχαριστεί θερμά την ΕΘΝΟΑ και την ΕΟΕ για την επιλογή να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και διαβεβαιώνει ότι θα συμβάλει στην επιτυχία και ανάπτυξη του προγράμματος, που θα δώσει την δυνατότητα για νέες εμπειρίες σε αθλητές του, να γνωρίσουν, να συνεργαστούν και να ανταγωνιστούν μέσω του αθλητισμού αντίστοιχης ηλικίας παιδιά από το Βερολίνο.

 

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Προμηθέας: Έρχεται το 2ο Μαθητικό – Οικογενειακό Πρωτάθλημα Σκακιού

Published

on

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στην περιοχή μας το Μαθητικό – Οικογενειακό Πρωτάθλημα Σκακιού. Πρόκειται για μία Γιορτή του Σκακιού, μία φιλόδοξη ιδέα, που δίδει τη δυνατότητα σε γονείς/κηδεμόνες και παιδιά να δημιουργήσουν τη δική τους Ομάδα και να απολαύσουν παίζοντας το πιο όμορφο πνευματικό παιχνίδι.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιμελητηρίου Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58, Πάτρα ).

Συνοπτική προκήρυξη αγώνων – Πληροφορίες:

Ομάδες αποτελούμενες από μαθήτριες/μαθητές & κηδεμόνες.

Πιο συγκεκριμένα, η εκάστοτε Ομάδα δύναται να αποτελείται από δύο (2) μέλη. Στην πρώτη (1η) σκακιέρα παίζει ο γονέας/κηδεμόνας, στη δεύτερη (2η) και διπλανή σκακιέρα παίζει μία μαθήτρια/ένας μαθητής.
Ομάδα= γονέας/κηδεμόνας (1η σκακιέρα) + μαθήτρια/μαθητής (2η σκακιέρα) (εναλλάξ τα χρώματα)

Σύστημα Αγώνων: Ελβετικό των 5 Γύρων (με συνολικό χρόνο κάθε παρτίδας 30΄)
Δεν απαιτούνται αθλητικά δελτία των συμμετεχόντων
Χώρος αγώνων: Επιμελητήριο Αχαΐας
Επιβεβαίωση συμμετοχής: 9.00 έως 9.30
Ώρα έναρξης: 10.00
Ώρα Απονομών: 13.30

Η Διοργάνωση παρέχει στους συμμετέχοντες: Μετάλλια στις τρεις πρώτες Ομάδες & Αναμνηστικά Διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες
Δήλωση Συμμετοχής (μέχρι 13/06/2019) μέσω e-mail: [email protected]

Διάβασε Περισσότερα

ΠΟΛΟ

ΝΕΠ: Τέλος ο Σταύρος Νταλαχάνης

Published

on

Η ΝΕΠ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το οριστικό διαζύγιο με τον προπονητή κολύμβησης Σταύρο Νταλαχάνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΕΠ:

“Το Δ.Σ. της ΝΕ Πατρών σε έκτακτη συνεδρίαση του που έγινε την Δευτέρα 21/5/2019 μετά την υποβολή επιστολής παραίτησης του προπονητή της αγωνιστικής ομάδας μας κ. Σταύρου Νταλαχάνη αποφάσισε ομόφωνα να μην κάνει δεκτή την παραίτηση, καθώς αναγνωρίζει και στηρίζει τις προσπάθειες του συγκεκριμένου προπονητή τα 15 τελευταία χρόνια που ανέδειξε την ομάδα μας στις κορυφαίες της Ελλάδας και ανέθεσε στον πρόεδρο κ. Μανώλη Τσουραμάνη, στον Ταμία και έφορο κολύμβησης κ. Γιώργο Ανδρουτσέλη, καθώς και στον τεχνικό σύμβουλο της ομάδας μας (Σ.Σ. άγνωστο γιατί, δεν αναφέρεται το όνομα του τεχνικού συμβούλου) να έλθουν σε επαφή με τον προπονητή μας κ. Σταύρο Νταλαχάνη προκειμένου να τον μεταπείσουν και να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της αγωνιστικής ομάδας μας έως την λήξη της περιόδου αλλά και με την εντολή ανανέωσης της σύμβασης του για ένα χρόνο ακόμα.

Παρ όλες τις προσπάθειες που έγιναν ο προπονητής μας εμμένει στην απόφασή του για αποχώρηση από την ομάδα και διαβεβαίωσε τους ανθρώπους του Δ.Σ. ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας μας και θα είναι πάντα κοντά σε αυτή.

Επειδή η χρονική περίοδος απαιτεί άμεσες λύσεις προς όφελος των αθλητών και μόνων αυτών καθώς υπάρχουν σοβαρές αγωνιστικές υποχρεώσεις έως και 10 Αυγούστου και μην υπάρχοντος πολλών και εναλλακτικών λύσεων αποφάσισε την ανάθεση της αγωνιστικής ομάδας κολύμβησης στην κα. Λίνα Μαστροπάσκουα προπονήτρια της προ αγωνιστικής ομάδας των 11 και 12 ετών παράλληλα με τα καθήκοντά της σε αυτή έως και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Το Δ.Σ. της Ν.Ε. Πατρών οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια τον Σταύρο Νταλαχάνη για την μέχρι σήμερα συνεργασία του και να υποσχεθεί ότι η πόρτα της ομάδας μας είναι πάντα ανοικτή και περιμένει να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους στο άμεσο μέλλον.

Σταύρο σε ευχαριστούμε και σε περιμένουμε και πάλι κοντά μας”.

Η επιστολή παραίτησης, όπως την δημοσιοποίησε η διοίκηση της ΝΕΠ:

«Κύριε πρόεδρε,

Μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της κολυμβητικής μας ομάδας στο Grand Prix «Ακρόπολις» και την επιστροφή της αποστολής στην Πάτρα, σας υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του προπονητή της Αγωνιστικής ομάδας της ΝΕ Πατρών για οικογενειακούς λόγους.

Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία που είχα με την ομάδα, με όλους τους αθλητές μου, τους γονείς τους και τους συναδέλφους προπονητές. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρώην πρόεδρο του Θριάμβου Πατρών και της ΝΕΠ, Κώστα Σκουζέ, ο οποίος πριν από 15 χρόνια μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω στην ομάδα. Επίσης, όλες τις διοικήσεις που ακολούθησαν και κάθε χρόνο μου πρότειναν νέα συνεργασία.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μανώλη Τσουραμάνη, τον Γιώργο Ανδρουτσέλη και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας (Σ.Σ. ομοίως δεν αναφέρεται το όνομα του τεχνικού συμβούλου) για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για το κολυμβητικό τμήμα και για την στήριξή τους.

Εύχομαι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της ομάδας μας!

Με εκτίμηση,
Νταλαχάνης Σταύρος».

Διάβασε Περισσότερα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Πραγματοποιήθηκε η τελευταία ημέρα μίνι χάντμπολ ΤΕΧ Πελοποννήσου

Published

on

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Κουκούλι η τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος μίνι χάντμπολ ΤΕΧ Πελοποννήσου αγοριών – κοριτσιών με την συμμετοχή όλων ομάδων από το Ναύπλιο, Άργος, Λουτράκι Αίγιο και Πάτρα, με συντονιστή τον ομοσπονδιακό προπονητή ανάπτυξης Πελοποννήσου – Λουτρακίου Γιάννη Παπαγιαννόπουλο.

Τα αποτελέσματα των αγώνων για τις Πατρινές ομάδες αγοριών ήταν:

Ακαδημία των Σπορ – Ποσειδών Λ. = 12-6, Ολυμπιακός Π. – Ποσειδών Λ.= 4-9, Ακαδημία των Σπορ – Διομήδης 1 = 15-16 στα πέναλτυ,12-12 κανονικός αγώνας, Ολυμπιακός Π. – Διομήδης 2 =5-10, Ακαδημία των Σπορ – Διομήδης 2 =9-11, Ακαδημία των Σπορ – Πολυνίκης Ν. = 11-10, Ολυμπιακός Π. – Πολυνίκης Ν. = 12-22, Ολυμπιακός Π. – Διομήδης 1 = 23-30, Ελπίδες Π. – Πολυνίκης Ν. = 11-13,Ελπίδες Π. – Διομήδης 2 =12-22, Ελπίδες Π. = Ποσειδών Λ. = 16-8, Ελπίδες Π. – Διομήδης 1 = 6-14.

Τα αποτελέσματα των κοριτσιών ήταν:

Ακαδημία των Σπορ – Πολυνίκης Ν. = 3-10, Ακαδημία των Σπορ – Σεριφάτο Α. = 5-9.

Για το πρωτάθλημα παμπαίδων Β΄ ΤΕΧΠ έγινε ο αγώνας:

Ακαδημία των Σπορ – Ποσειδών Λ. = 28-10(13-4).

Διαιτήτευσε ο Γ. Αβράμης.

ΤΑ 5λεπτα: 3-0, 6-0, 10-2, 13-4, 16-5, 21-6, 25-8, 28-10.

Η σύνθεση της Ακαδημία των Σπορ ( Β. Βουκελάτου – Ε. Δάρρα): Αβραμόπουλος, Γιαννόπουλος, Σαλαμαλίκης Π. και Α. 1, Γιώτης 5, Παπαδόπουλος 5, Νικολακόπουλος 3, Παπακωστόπουλος 5, Γιάγκος 4, Τσιτσάρας 1, Κοντοχρήστος 2, Μηλιώνης 2.

Ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δήλωσε:

“Η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πάρα πολύ μεγάλη σε έκταση και πολύ δύσκολη οικονομικά για τις ομάδες. Προσπαθούμε με τους συλλόγους, με όποιο κόστος, και κάθε χρόνο φέρνουμε σε πέρας τα πρωταθλήματα για το καλό των μικρών αθλητών – τριων. Μπορεί το πρόγραμμα αγώνων να είναι λίγο βαρύ για τα παιδιά, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση.

Ίσως η πολιτεία θα πρέπει να το δει και να βρει μια οικονομική λύση για συλλόγους μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, για το καλό και την διάδοση όλων των αθλημάτων, αλλά και της χειροσφαίρισης”.

Διάβασε Περισσότερα
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ57 λεπτά πριν

Το απόλυτο με Φαραϊκό ο Αχαιός Σαραβαλίου

ΜΠΑΣΚΕΤ1 ώρα πριν

MVP Ευρωλίγκα: Το βραβείο εις τριπλούν σε Έλληνες και Ισπανούς αθλητές

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 ώρες πριν

Το “ευχαριστώ” του Καζαρνόφσκι προς όλες τις κατευθύνσεις!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 ώρες πριν

Ηγετικός Ζούμπος στον “τελικό” με την Καβάλα

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ2 ώρες πριν

Τα 3 γκολ στην εκπνοή που έδωσαν την άνοδο στον ΑΠΟ Αρόης

Γ ΕΘΝΙΚΗ3 ώρες πριν

Γκοτσούλιας, Μπουρλάκης, Λαθύρης και οι “4” των μπαράζ που “χαμογέλασαν”

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ3 ώρες πριν

Οι τρεις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣ Αχαΐας για τη νέα σεζόν

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ3 ώρες πριν

Είδε την άνοδο της μπασκετικής Παναχαϊκής ο Οφρυδόπουλος

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ4 ώρες πριν

Ολοκληρώνεται αυτό το διήμερο 24-25 Μαΐου το Patras U15 Youth League 2019

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ1 ημέρα πριν

Αχαιοί Κυπελλούχοι σε όλη την Ελλάδα! *Σούπερ αφιέρωμα της “Match”

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ57 λεπτά πριν

Το απόλυτο με Φαραϊκό ο Αχαιός Σαραβαλίου

ΜΠΑΣΚΕΤ1 ώρα πριν

MVP Ευρωλίγκα: Το βραβείο εις τριπλούν σε Έλληνες και Ισπανούς αθλητές

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 ώρες πριν

Το “ευχαριστώ” του Καζαρνόφσκι προς όλες τις κατευθύνσεις!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ2 ώρες πριν

Ηγετικός Ζούμπος στον “τελικό” με την Καβάλα

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ2 ώρες πριν

Τα 3 γκολ στην εκπνοή που έδωσαν την άνοδο στον ΑΠΟ Αρόης

Γ ΕΘΝΙΚΗ3 ώρες πριν

Γκοτσούλιας, Μπουρλάκης, Λαθύρης και οι “4” των μπαράζ που “χαμογέλασαν”

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ3 ώρες πριν

Οι τρεις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣ Αχαΐας για τη νέα σεζόν

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ3 ώρες πριν

Είδε την άνοδο της μπασκετικής Παναχαϊκής ο Οφρυδόπουλος

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ4 ώρες πριν

Ολοκληρώνεται αυτό το διήμερο 24-25 Μαΐου το Patras U15 Youth League 2019

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ1 ημέρα πριν

Αχαιοί Κυπελλούχοι σε όλη την Ελλάδα! *Σούπερ αφιέρωμα της “Match”

Facebook

Copyright © 2019 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.