Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Εννέα πρόσωπα του στίβου μιλούν στη “Match” για το φαινόμενο “Μίλτος Τεντόγλου”

Εννέα άνθρωποι του κλασικού αθλητισμού σχολιάζουν στη «Match» το χρυσό μετάλλιο του Έλληνα αθλητή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο οποίος πριν λίγες ημέρες κατέκτησε και την κορυφή στο Diamond League

Published

on

Όλη η Ελλάδα πανηγύρισε πριν λίγες ημέρες για τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή Μίλτο Τεντόγλου που πρόσθεσε στο ενεργητικό του και το τελευταίο χρυσό μετάλλιο που του έλειπε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, ο οποίος πρόσφατα κατέκτησε και την κορυφή στο Diamond League.

Να θυμίσουμε ότι κατέκτησε την πρωτιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου (έχει ήδη Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο) στο τελευταίο του άλμα με επίδοση στα 8.52μ., αφήνοντας δεύτερο τον βασικό του αντίπαλο τον Τσαμαϊκανό Πίνοκ με επίδοση στα 8.50μ.

Ένας αθλητής που αποτελεί πρότυπο με την συμπεριφορά του εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, που παλεύει και τελικά κερδίζει χρυσά μετάλλια ακόμη και στο τελευταίο του άλμα, που χειροκροτεί και εμψυχώνει τους αντιπάλους του, που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά και που… σκοτώνει με το αυθεντικό του χιούμορ.

Η «Match» ζήτησε από εννέα ανθρώπους του κλασικού αθλητισμού να σχολιάσουν το «φαινόμενο» Μίλτος Τεντόγλου και ιδού τι μας δήλωσαν…

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΛΑΣΗΣ (Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου):

«Ένας ευγενικός αντιστάρ»

«Τεράστιος αθλητής, σπουδαία προσωπικότητα. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες του νίκες που μας ξεσηκώνουν και μας γεμίζουν χαρά, είναι και ο τρόπος που πραγματοποιούνται αναδεικνύοντας τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Ευγενικός, αντιστάρ με ασυμβίβαστη προσωπικότητα, έχει κατακτήσει όλους τους Έλληνες που βρίσκουν στο πρόσωπό του ανάταση από τα δεινά που τους κατακλύζουν.

Συγχαρητήρια είναι πολύ λίγο να του πούμε. Ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας ταιριάζει περισσότερο. Είναι ευχής έργο που βρέθηκε στο χώρο μας. Πολλά συγχαρητήρια και στον προπονητή του, τον Γιώργο Πομάσκι που έδεσε καλά η χημεία μεταξύ τους όπως ένας πολύ καλός δάσκαλος με έναν ταλαντούχο μαθητή. Να έχουν υγεία και τώρα περιμένουμε κι ένα Πανελλήνιο ρεκόρ που θα μείνει στην ιστορία. Μικρός είναι ακόμα, υπάρχει χρόνος για επαναλήψεις των επιτυχιών του».

ΝΤΙΝΑ ΜΠΟΡΝΙΒΕΛΛΙ (προπονήτρια):

«Πηγή έμπνευσης για τους αθλητές»

«Ήταν μια από τις μεγαλύτερες στιγμές που έχει ζήσει ο ελληνικός στίβος. Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε ότι είναι ο καλύτερος αθλητής του μήκους στον κόσμο! Η δύναμη της ψυχής του, η αγωνιστικότητα του, η αποφασιστικότητα του σε συνδυασμό με το ταλέντο του και την στοχευμένη προπόνηση που του παρέχει ο Γιώργος Πομάσκι αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους τους αθλητές και προπονητές της Ελλάδας. Θερμά συγχαρητήρια και στους δύο γιατί είναι αχτύπητο δίδυμο».

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (αθλητής):

«Ψυχρός εκτελεστής»

«Είμαι περήφανος και εκστασιασμένος με αυτόν τον ‘ψυχρό εκτελεστή’ όπως και όλοι οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού! Παρουσιάζεται πάντα συγκεντρωμένος στον στόχο του, ανεξαρτήτως σε ποια προσπάθεια θα τον πετύχει. Ένα μετάλλιο πολύ σημαντικό για τον Μίλτο! Το ιδανικό θα ήταν να συνοδεύεται με μια ατομική επίδοση ή ακόμα και με ένα Πανελλήνιο ρεκόρ όπως είπε και ο ίδιος, αλλά σημασία σε αυτούς τους αγώνες έχει το βάθρο των νικητών».

 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΥΡΤΑ (αθλήτρια):

«Διαχειρίζεται την πίεση μοναδικά»

«Ο Μίλτος είναι ένας τεράστιος αθλητής με ψυχή! Θα έπρεπε να είναι πρότυπο για όλους, ώστε να μην τα παρατάνε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να διαχειρίζεται την πίεση των αγώνων και είναι αξιοθαύμαστο το πώς καταφέρνει να ξεπερνά τις δυσκολίες. Σχετικά με την πορεία του, οι επιδόσεις του από μικρή ηλικία μέχρι και σήμερα, αλλά και οι διακρίσεις του δείχνουν ότι είναι ένας κορυφαίος αθλητής που μας κάνει (και θα συνεχίσει να μας κάνει) πραγματικά υπερήφανους».

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΑΚΗΣ (προπονητής):

«Είμαστε τυχεροί που τον βλέπουμε»

Παναγιώτης Μαυρουδάκης στο thebest.gr: &...

«Το παιδί (σ.σ. Τεντόγλου) είναι απίστευτος, μοναδικός! Από τις επιτυχίες που έχει εντός γηπέδου, αλλά και τη στάση ζωής εκτός γηπέδου! Είμαστε τυχεροί που τον βλέπουμε να αγωνίζεται και εννοείται πως θέλω πάρα πολύ να δω ένα Πανελλήνιο ρεκόρ».

ΑΝΤΩΝΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ (πρώην πρωταθλήτρια ύψους):

«Είναι κατόρθωμα»

«Το χρυσό μετάλλιο και ειδικά σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα… μετράει. Είναι ένα κατόρθωμα από μόνο του, ενώ ο τρόπος που το κατάφερε έχει μεγαλύτερη αξία και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την μοναδικότητα του. Μπράβο σε όλη την ομάδα του Μίλτου».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (αθλητής):

«Του έφταναν τα 8.40μ. και έκανε 8.52μ»

«Τα λόγια πλέον γι’ αυτό το παιδί (σ.σ. Τεντόγλου) είναι περιττά! Το να είσαι δεύτερος και να μπαίνεις στο 6ο και τελευταίο άλμα και να κάνεις όχι 8.40μ. για να κερδίσεις απλά, αλλά 8.52μ. δείχνει την ψυχραιμία και το ποσό μεγάλος αθλητής είσαι! Για μένα ίσως είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές στίβου όλων των εποχών με βάση τις επιτυχίες και την σταθερότητα του. Είναι το σωστό πρότυπο για το κάθε παιδί που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό».

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΜΑΝΤΑ (αθλήτρια):

«Είναι σοβαρός τυπάς»

«Είναι ένας και μοναδικός. Είναι σοβαρός τυπάς… Ο Τεντόγλου είναι ένα τεράστιο ταλέντο κάτι που φάνηκε από την πρώτη κιόλας σεζόν που αγωνίστηκε. Τώρα πλέον έχει επιβεβαιώσει και με το παραπάνω τα προγνωστικά των ανθρώπων που τον ανακάλυψαν, τον πίστεψαν και τον ανέδειξαν, κατακτώντας κάθε τίτλο πρωταθλητή που υπάρχει. Ευρώπης, κόσμου και φυσικά αυτόν του χρυσού Ολυμπιονίκη. Το δε εντυπωσιακότερο όλων είναι η τρομερή αγωνιστικότητα, ψυχραιμία και συγκέντρωση που επιδεικνύει κατά τη διάρκεια των αγώνων, καταφέρνοντας να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει ακόμη και στο τελευταίο άλμα! Πραγματικό πρότυπο αθλητή και ανθρώπου».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ (αθλητής):

Έχει καταφέρει όσα ονειρευόμαστε σαν αθλητές»

«Ο Μίλτος είναι τρομερό ταλέντο και πρότυπο αθλητή. Έχει καταφέρει όσα ονειρευόμαστε σαν αθλητές τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Εκτός από το ταλέντο του στο μήκος, η προσωπικότητα του είναι αυτή που καταφέρνει να τον κρατά στην κορυφή. Θαυμάζω την αγνότητα της συμπεριφοράς του και την ειλικρίνεια του. Είναι πρότυπο αθλητή και πρωταθλητή και είμαστε τυχεροί που ζούμε αυτές τις στιγμές που μας προσφέρει».

Αμαλία Λαλιώτη

ΣΤΙΒΟΣ

Χάλκινο μετάλλιο για τον Φίλιππο Χριστόπουλο του Αρίωνα Πατρών

Published

on

Το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα κατέκτησε ο Φίλιππος Χριστόπουλος του Αρίωνα Πατρών με  χρόνο 1:57.04, πίσω από τον πρώτο Άρη Κατσέλη που τερμάτισε με 1.55.69 και το δεύτερο  Βασίλης Σάλπας με 1.55.98 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18, που πραγματοποιείται στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας.

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Καλές επιδόσεις και σήμερα στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών Κ18 της Πάτρας

Published

on

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών Κ18 διεξάγεται στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας το διήμερο 15-16 Ιουνίου.

Ολοκληρώθηκαν τα πρωινά αγωνίσματα της δεύτερης μέρας. Το απογευματινό πρόγραμμα ξεκινά με σφυροβολία στις 17.00 και εντός σταδίου στις 17.30 με τα 400 μ. με εμπόδια αγοριών.

Εφτά έπιασαν το όριο για τον τελικό στο ακόντιο των αγοριών και πέντε πέρασαν με επίδοση. Πρόκριση έδωσε επίδοση στα 47.26

Στην 7η σειρά των 200 μέτρων η Καλλιόπη Ρέμπελου κέρδισε με χρόνο 25.54 (0.1) και στην 8η και τελευταία η Ιλιάνα Στυλιανού με 26.07 (-0.2)

Τελικός με όριο στο ακόντιο και για τον Μπαρμπαλέξη με βολή στα 56.17.

Η Παρασκευή Καυκούλα της Νίκης Βόλου κέρδισε την 5η σειρά στα 200 μ. με χρόνο 25.88 και αντίθετο άνεμο 0.2. Στην 6η πρώτη ήταν η Μελπομένη Κοτάνη με 26.26 (-0.3).

Ανακοινώθηκε ότι έπειτα από ένσταση, ο νικητής του τελικού των 400 μ., Έρικ Λίλα, ακυρώθηκε για αλλαγή διαδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι πανελληνιονίκης αναδεικνύεται ο Παναγιώτης Μπερτόλης με 49.52, δεύτερος Σπύρος Κονιδιάρης με 49.91 και τρίτος ο Κώστας Αυλωνίτης με 50.37.

Ξεκίνησαν τα 200 μ. των κοριτσιών. Προκρίνεται η πρώτη κάθε σειράς και οχτώ χρόνοι. Νικήτρια στην 1η σειρά η Κοκόση με 26.34 (0.6) και στη 2η η νικήτρια των 100 μ. Κασσάνδρα Γρηγοριάδη με 25.45 (-0.3). Στην 3η, η Στέλλα Ορφανίδη τερμάτισε σε 24.97 (0.6), επίδοση καλύτερη από το όριο (25.20) για την Μπάνσκα Μπιστρίτσα (Ευρωπαϊκό Κ20), ενώ στην 4η πρώτη ήταν η Ιωάννα Τσρεκέζη με 25.73 (1.0).

Στον ακοντισμό το όριο έχει τεθεί στα 50 μέτρα. Το έχουν πιάσει μέχρι τώρα οι Ασλαματζίδης (57.91), Γκατσιούδης (57.18), Τοπαλίδης (54.05), Παραδείσου (51.96) και Σουλάι (50.75). Είναι σε εξέλιξη η δεύτερη προσπάθεια.

Τελικός με επίδοση στο μήκος και για τον Μητρόπουλο με 6.73. Πέρασαν όσοι πήδηξαν μακρύτερα από 6.49.

Φινάλε στον προκριματικό της σφαίρας με τέσσερις να πιάνουν το όριο και τη 12η θέση να κρίνεται με βολή στα 11.41.

Στην 8η σειρά των 200 μέτρων κέρδισε ο Πυλαρινός με 23.08 (0.5) και στην 9η ο Σκούρας με 22.71 (0.3) ύστερα από ένα συναρπαστικό φινάλε, καθώς έτρεχε δίπλα-δίπλα με τον Σλούσα (22.75). Ο Ταλλαρός στην 10η σειρά έγραψε 22.90 (0.6) και ο Μακρής στην 11η και τελευταία 22.53 (0.6)

Αρκετές οι προκρίσεις στον τελικό μέχρι στιγμής στο μήκος. Άλμα στα 7.15 για τον Κουλούρη, 6.95 για τον Κωστάκη, 6.93 για τον Γερολυμάτο, 6.87 για τον Ισαακίδη, 6.71 για τον Κουλιέρη και 6.87 για τον Καϊμακάμη. Το όριο πρόκρισης είναι 6.65.

Χρόνος 22.33 (-0.5) για τον νικητή της 5ης σειρά στα 200 μ., Κωνσταντίνο Λαζάκη. Η επίδοσή του είναι καλύτερο από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Επίδοση 22.46 (-0.5) για τον Μπερτόλη στην 6η. Στην 7η σειρά πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο νικητής των 400 μ., Έρικ Λίλα με χρόνο 22.48 (0.5).

Τέλος και στον προκριματικό του ύψους. Προκρίθηκαν όσοι πέρασαν το 1.80, πλην των Χρονόπουλου και Γκούμα.

Στη σφαίρα έπιασαν με την πρώτη βολή το όριο των 12.80 οι Ανδρεάδη (13.37), Παρτσινεβέλου (12.89) και Μπελεγρή (12.87).

Η Μαρία Ραφαηλίδου χρειάστηκε και δεύτερη βολή, που μετρήθηκε 13.55.

Στην 3η σειρά των 200 μ. πρώτος τερμάτισε ο Φίλιππος Γεωργαντάς με χρόνο 22.60 (0.2). Μάχη ανάμεσα σε Σταματάκο και Κονιδιάρη στην 4η. Νικητής ο πρώτος με 22.46 (0.4) και 22.58 για τον δεύτερο της κούρσας.

Στα 22.96 (0.3) σταμάτησε το χρονόμετρο για τον Απόστολο Ιωαννίδη στην 1η σειρά των 200 μέτρων. Πρώτος στη 2η σειρά με μεγάλη διαφορά και χρόνο 22.25 (0.0) ήταν ο Παναγιώτης Κριζέας. Προκρίνονται οι 16 καλύτεροι χρόνοι από τις 11 σειρές.

Ο χρόνος της νικήτριας, Ναταλίας Αμοριανού στην 3η σειρά των 800 μ. ήταν 2.23.85. Ελάχιστα, 8/100, πίσω της η Πολυτίμη Καϊσάκη. Στην 4η και τελευταία κέρδισε η Ραφαέλα Μπέντο με 2.19.85. Η Ελπίδα Δημοπούλου ήταν δεύτερη με 2.20.59.

Ξεκίνησαν και τα 800 μ. κοριτσιών με την Ιουλιάννα Ρούσσου να κερδίζει την 1η σειρά με 2.20.93 και την Ελισάβετ Ψωμά τη 2η με 2.18.03.

Στο ύψος πέρασαν το όριο πρόκρισης (1.88) στο πρώτο γκρουπ οι Αλιβιζάτος και Τσορλιάνος. Στο δεύτερο γκρουπ ο πήχης είναι στο 1.80.

Νικητές στην 4η και 5η προκριματική σειρά των 800 μ. οι Αλέξανδρος Σταυρόπουλος κα Αλέξανδρος Καραγιάννης με 2.00.36 και 2.00.95 αντίστοιχα.

Ολοκληρώθηκε και ο προκριματικός του δίσκου. Πλην των τριών προαναφερθέντων, το όριο έπιασαν και οι Παπουλίδης (48.53), Τζαμτζής (47.93) και Τζίκας (45.85). Η πρόκριση έκλεισε στο 38.31.

Σε εξέλιξη οι προκριματικοί στα 800 μέτρα. Περνούν στον τελικό οι νικητές και εφτά χρόνοι. Την 1η σειρά κέρδισε ο Βασίλης Σάλπας με 2.02.46, τη 2η ο Αριστείδης Κατσέλης με 1.58.17 και την 3η ο Φίλιππος Χριστόπουλος με 2.00.34.

Το όριο στο μήκος έπιασε και η Μαριάννα Ζαφειρίδου με άλμα στα 5.58. Η πρόκριση έκλεισε στα 5.32 με την Ευαγγελία Παυλακάκη να είναι η άτυχη της ημέρες, καθώς είχε επίσης 5.32, όσο και η Ελισάβετ Αναστασιάδη, το ίδιο δεύτερο καλύτερο άλμα (5.20), αλλά χειρότερο τρίτο (5.06 έναντι 5.09).

Ολοκληρώθηκε ο προκριματικός της σφυροβολίας, με μια μεγάλη έκπληξη, καθώς έμεινε εκτός (13η) με βολή στα 47.74 η Αλεξάνδρα Τσέρνοβα, η οποία είχε την καλύτερη φετινή επίδοση με 60.85. Η πρόκριση έκλεισε στα 48.44.

Την πέμπτη και τελευταία προκριματική σειρά των 400 μ. με εμπόδια κέρδισε η Μαρία Κωνσταντάκη με 66.55.

Άλλη μια πρόκριση με όριο στη σφύρα από την Μαργαρίτα Παπανίκου με επίδοση 53.82. Ο αγώνας είναι στην τρίτη προσπάθεια.

Σε εξέλιξη και ο προκριματικός της δισκοβολίας. Το όριο είναι 44.00 και το έχουν ξεπεράσει ήδη οι Γεωργούσης (47.21), Παρασκευόπουλος (44.92) και Κανοτζιάν (44.26).

Πρώτη στην τρίτη σειρά στα 400 μ. με εμπόδια η Λυδία Κουτσούπα με χρόνο 67.18. Νίκη με μεγάλη διαφορά στην τέταρτη σειρά για την Χριστίνα Αδάμου σε 66.55.

Όριο στο μήκος (είναι 5.55) μέχρι στιγμής από τις Τσαρτσιταλίδου με 5.69, Μαλάτου με 5.65, Βαρδιάμπαση με 5.62, Μητροπούλου με 5.75 και Μαρκουλή με 5.74.

Η Ραφαηλία Γιαννουλίδου του ΑΣ Βεργίνα κέρδισε την πρώτη σειρά στα 400 μ. με εμπόδια κοριτσιών με 65.96 και η Ελευθερία Καραμηνά της Νίκης Βύρωνα τη δεύτερη με μεγάλη διαφορά και χρόνο 65.97.

Ξεκίνησε και ο προκριματικός του μήκους, όπου μετέχουν όλα τα κορίτσια που ξεχώρισαν την πρώτη μέρα στο τριπλούν.

Άλλα τρία κορίτσια εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό της σφύρας. Οι Βερβαινιώτη (51.84), Κάρτσωνα (51.58) και Μπονάτου με 51.11. Βρισκόμαστε στη δεύτερη προσπάθεια.

Στην τρίτη σειρά στα 400 μ. με εμπόδια πρώτευσε ο Χρυσόστομος Ράπτης του Πρωτέα Ηγουμενίτσας με 57.91. Στην τέταρτη πρώτος τη γραμμή του τερματισμού πέρασε ο Φώτης Ρουφικτός με 57.56.

Ο Βαγγέλης Πετλής νικητής στην 1η προκριματική σειρά στα 400 μ. με εμπόδια με χρόνο 56.82. Ο Ταχίρ Μπιτσάκου με χρόνο 57.42 κέρδισε τη 2η σειρά.

Στη σφύρα το όριο των 51.00 έπιασαν ήδη οι Πετεινάρη (55.22), Τσακίρη (54.53) και Τσιλιμιγκάκη (53.35).

Πρώτος πανελληνιονίκης τη δεύτερη μέρα των αγώνων, ο Παναγιώτης Σάλτης του Φωκιανού Καρδίτσας με επίδοση 22.57.98. Δεύτερος ο Νίκος Μάρτος (Βικέλας Βέροιας) (23.23.44) και τρίτος ο Φώτης Κλαδής (ΑΓΕ Ζακύνθου) 24.21.51.

 

Πηγή

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Χρυσό μετάλλιο για την Μυρτώ Βαλαχά του Πέλοπα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας

Αργυρό για τον Νίκο Μπιλιάνο επίσης του Πέλοπα στα 1.500 μέτρα των αγοριών

Published

on

Τα φαβορί, Αναστασία Μπουμπουλίδη και Μελίνα Ζάραγκα επικράτησαν σε επί κοντώ και τριπλούν στους τελικούς της πρώτης μέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ18, που διεξάγεται στο Παμπελοποννησιακό της Πάτρας. Επιβλητική νίκη και για την Ιωάννα Σταματοπούλου στα 2.000 μ. στιπλ, όπως και για τη Μυρτώ Βαλαχά στα 1.500 μέτρα.

Αφού καθάρισε την υπόθεση «νίκη» με άλμα στα 4.10 η Αναστασία Μπουμπουλίδη (ΓΣ Κηφισιάς) δοκίμασε για ατομικό ρεκόρ στα 4.25, χωρίς επιτυχία. Την ακολούθησαν η Γεωργία Τρανού (Πυγμή Ευόσμου) και η Λορένα Χατζηλέλεκα (Κάμειρος 2009) με 3.70 και 3.65 αντίστοιχα. Το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ18 είναι 3.65.

«Ήθελα το ατομικό ρεκόρ, αλλά δεν πειράζει που δεν βγήκε. Είμαι ευχαριστημένη με την εμφάνισή μου. Θέλω μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ18 και τελικό στο Παγκόσμιο Κ20» είπε η νικήτρια, αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου.

Πολύ καλή κούρσα στα 1.500 μ. των αγοριών με τον Κώστα Γόντικα (ΣΑΚΑ) να τερματίζει σε 3.57.92. Κάτω από το όριο για την Μπάνσκα Μπιστρίτσα και από τον Νίκο Μπιλιάνο (ΑΟ Πέλοψ) 3.58.76. Στην κούρσα των κοριτσιών, η Μυρτώ Βαλαχά του τοπικού ΑΟ Πέλοψ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της κερδίζοντας με χρόνο 4.35.38.

Νικήτρια στο ύψος με καλύτερες προσπάθειες η Αθανασία Ζαφείρη (Αναγέννηση Λαμίας) με άλμα στο 1.65 και στη σφαίρα ο Γιώργος Στεργιόπουλος (Σπαρτιατικός) με ατομικό ρεκόρ, 16.78.

Η Μελίνα Ζάραγκα (Παναθηναϊκός) κέρδισε στο τριπλούν με άλμα στα 12.81 με την Ελένη Μαμά (ΓΣ Ωρωπίων) να ακολουθεί με 12.59 και την Δέσποινα Πάσιου να κατατάσσεται τρίτη με 12.33, ενώ στον προκριματικό είχε πετύχει 12.47 με άνεμο -0.8.Νίκη για το φαβορί, την Ιωάννα Σταματοπούλου στα 2.000 μ. στιπλ με χρόνο 6.52.32.

«Ήταν μια καλή κούρσα. Τώρα κοιτάζω το Πανελλήνιο Κ20 και το Ευρωπαϊκό της κατηγορίας μου» είπε η νικήτρια, που έχει δεχτεί αρκετές συμβουλές στο πέρασμα της λίμνης από την συναθλήτριά της στον Πανιώνιο ΓΣΣ, πρωταθλήτρια Ελλάδας στις γυναίκες, Ισαβέλλα Κοτσαχείλη.

Η Ιωάννα Σταματοπούλου (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Στα στιπλ των ανδρών πανελληνιονίκης αναδείχτηκε ο Σαράντης Πιπίνης (Ολυμπιάδα Χίου) με επίδοση 6.03.64 σε μια κούρσα που κρίθηκε στο νήμα, με τον δεύτερο Μανώλη Βάρδα (ΓΣ Αγίου Νικολάου) να τερματίζει 14/100 πίσω.

Η Ειρήνη Μαρίνου (Καζώνης Καλύμνου) είχε την καλύτερη βολή στον ακοντισμό με 4.25.

Στην σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. των αγοριών ταχύτερη ήταν η ομάδα του Κάλλιστου με 43.69 και στην αντίστοιχη των κοριτσιών ο Φίλιππος Καβάλας με 47.67.

Στο τελευταίο αγώνισμα της πρώτης μέρας, τα 5.000 μ. βάδην πρώτευσε η Χαρά Γερού (ΑΟ Πρέβεζας) με 25.29.51.

Continue Reading
Advertisement

Facebook