Connect with us

ΡΟΗ

Το Matchnews.gr συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΜΜΕ

Published

on

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 28/4/2021 συνεδρίασή τους αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αύριο Τρίτη 4 Μάη 2021, ημέρα που θα εορταστεί η παγκόσμια ημέρα τιμής και μνήμης των εργατικών αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη, Υγεία και Ασφάλεια.

Το Matchnews.gr συμμετέχοντας στην απεργία δεν θα αναρτήσει ειδήσεις από τις 6 το πρωί της Τρίτης, έως 6 πμ της Τετάρτης.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ ακόμα αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας από την ΓΣΕΕ και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης 4 Μαΐου έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 5 Μαΐου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Ο εορτασμός της φετινής πρωτομαγιάς έρχεται σε μία πρωτόγνωρη παγκόσμια συγκυρία πανδημίας και υγειονομικής κρίσης, η οποία χρησιμοποιείται ως αφορμή για αμφισβήτηση και καπήλευση των συλλογικών μας δικαιωμάτων,  του ωραρίου, της εργασιακής μας αξιοπρέπειας. Την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα με ένα αντεργατικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την κατάργηση του 8ωρου, την επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα, την παραπέρα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας.

Η συνεχιζόμενη  πανδημία και υγειονομική κρίση, με την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, ανέδειξαν πιο επιβεβλημένα από ποτέ, στη σύγχρονη ιστορία,  τη σημασία της συλλογικής αλληλεγγύης και της μάχιμης εγρήγορσης απέναντι στις συνέπειες που φέρνει ένας «ακήρυχτος» οικονομικός πόλεμος σε καιρό ειρήνης.

Το μήνυμα της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς,  σε συνάφεια με το μήνυμα της 24ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκφράζει το φόρο τιμής σε όλους τους εργαζόμενους που σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο συνεχίζουν να στηρίζουν με αυταπάρνηση και απόλυτη αφοσίωση το καθήκον στη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Και αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς),  που η καθημερινή τους μάχη στην αντικειμενική και αδιάβλητη ενημέρωση των πολιτών υπήρξε και συνεχίζεται πιο δύσκολη αλλά και πιο αναγκαία από ποτέ.

Ο εορτασμός μάλιστα της Παγκόσμιας ημέρας Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου έρχεται να συμπληρώσει και να αναδείξει ακόμα περισσότερο την ανάγκη για υπεράσπιση, μέσα από την ελευθεροτυπία, των αρχών της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της  Ισότητας, του Σεβασμού στα Εργασιακά Δικαιώματα, για να μη συνθλίβεται η ποιότητα της Ενημέρωσης, αλλά να ανατροφοδοτείται με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ,

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ:

Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
Δωρεάν δημόσια υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους  ασφαλισμένους και στήριξη των Ταμείων του κλάδου
Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αυτοτελούς διεκδίκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας
Άμεσα συντονισμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας προσαρμοσμένα στις επαγγελματικές απαιτήσεις και επαγγελματικά χαρακτηριστικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ

καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της 4ης Μαΐου

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

Advertisement

ΡΟΗ

Έτσι ανοίγει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός-Οι εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων

Published

on

Σιγά σιγά ανοίγουν και οι υπόλοιπες δραστηριότητες και τα αθλήματα, που αφορούν τον ερασιτεχνικό και ημιεπαγγελματικό αθλητισμό.

Αυτά εισηγήθηκαν οι λοιμοξιωλογοι στο πλάνο που είχε καταθέσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την επανεκκίνηση:

Από τις 10/5/2021 να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασιδών) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

• Από τις 10/5/2021 να κάνουν χρήση κολυμβητηρίων και οι αθλούμενοι πολίτες, με τις ίδιες συνθήκες testing όπως και οι αθλητές, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ.

Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μη υπέρβαση του μέγιστου αριθμού χωρητικότητας των κολυμβητηρίων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες αποστάσεων, ενώ οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα κολυμβητήρια σε ώρες που δεν αθλούνται σε αυτά επαγγελματίες αθλητές.

Το πρόγραμμα ορίζεται με ευθύνη της διοίκησης κάθε κολυμβητηρίου.

• Από 15/05/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλο-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

• Από 17/5 να ξεκινήσουν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για 3 εβδομάδες.

• Από 01/06/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

• Από 01/06/2021 να ξεκινήσουν οι προπονήσεις για τα ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε γκρουπ των 6 (αντί για γκρουπ των 2 που είναι μέχρι τώρα).

• Από 07/06/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.

• Την έναρξη των ιπποδρομιών στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου καθώς οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές και μόνο με τους απολύτως απαραίτητους συντελεστές.

• Για τα ιδιωτικά γυμναστήρια θα μελετήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στην ΓΓΑ για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξης τους π.χ. στην αρχή πιλοτικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες.

Όλα τα παραπάνω προτάθηκαν να γίνονται με χρήση self-test στις προπονήσεις, μια φορά την εβδομάδα, παρουσία του γιατρού ή του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας ο οποίος βεβαιώνει τη διεξαγωγή τους.

Για τα αθλήματα υψηλού ρίσκου η χρήση self test να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα εφόσον προπονούνται σε κλειστό χώρο.

Για τους αγώνες είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για τους συμμετέχοντες με rapid test 24 ωρών ή PCR τεστ 48 ωρών από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές και με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα που καταθέτουν οι ομοσπονδίες.

Επιπλέον

• Στα πνευματικά αθλήματα (σκάκι, μπριτζ) είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

• Συστήνεται η χρήση ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων όπου είναι δυνατό.

• Η ΓΓΑ θα συμπεριλάβει στις νέες διευκρινιστικές οδηγίες ειδική μνεία για την εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τη χρήση του κλιματισμού/εξαερισμού στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

• Η ΓΓΑ εκδίδει διευκρινιστικές οδηγίες για την εφαρμογή των γενικών αρχών που περιγράφονται στις αντίστοιχες ΚΥΑ

• Να εξεταστεί η δυνατότητα οι τελικές φάσεις των διαφόρων πρωταθλημάτων να γίνονται σε μορφή «φούσκας»

Continue Reading

ΡΟΗ

Την Τρίτη του Πάσχα στη «Match»: Σε ρυθμούς τελικού ο Προμηθέας!

Published

on

Ο Προμηθέας έκανε Πάσχα στο γήπεδο και περιμένει να μάθει αντίπαλο ενόψει του μεγάλου τελικού της Κυριακής (9/5) για το Κύπελλο Ελλάδας

 

ΓΙΑΤΡΑΣ: «ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ»

ΛΙΟΛΙΟΣ: ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

ΜΗΛΑΣ: ΜΕ «ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ

 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Δεν της φτάνει ο βαθμός

Σώζεται μαθηματικά με ένα βαθμό στην Άρτα (04/05-15:30) αλλά θέλει να βγάλει «σπασμένα» φεύγοντας με νίκη *Συνεχίζει πεισμωμένος και σοφότερος ο Μπάρλος *Αποδεικτικά πληρωμών πιθανώς θα βοηθήσουν στο ζήτημα των προσφυγών *«Μίλησα με Μπάρλο, είναι νωρίς» λέει ο Καραπίτσος

 

ΑΠΟΛΛΩΝ OSCAR

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!

Σε 4 μέρες ο Απόλλωνας χτίζει βάσεις ανόδου, ξεκίνημα από αύριο με Πανερυθραϊκό και μετά Ψυχικό για το «2 στα 2» * «Καταστροφή αν υποτιμήσουμε τον αντίπαλο» τονίζει ο Βετούλας, ενώ ο Ελευθεριάδης υπογραμμίζει τις αργές επιστροφές του Πανερυθραϊκού

 

Π. ΜΩΡΑΪΤΗΣ:

Βαλκάνιος συλλέκτης τίτλων

Ο 24χρονος επιθετικός μετά το περσινό πρωτάθλημα στο Μαυροβούνιο, επιθυμεί το ίδιο να πετύχει φέτος στη Βοσνία *Συνέντευξη στη «Match»…

 

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Η ψυχή τον πρώτο ρόλο

Πέφτουν κορμιά 6 αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία  *Σ. Πεφάνης, Β. Γκάτσης, Θ. Βλασσόπουλος, Π. Πολίτης μιλούν στη «Match»

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ

Έδειξαν κοινωνικό πρόσωπο,

θυμήθηκαν και τα παλιά

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΟΝ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Δραπετσώνα – Πάτρα,

ένα γήπεδο δρόμος…

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Πιο κοντά από ποτέ το άνοιγμα

ΔΙΕΘΝΗ

Εποχές προ-Covid στο Μιλάνο

με το 19ο τίτλο της Ίντερ

 

 

Continue Reading

ΡΟΗ

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο Παναχαϊκιώτης Νίκος Μπρουσινός

Published

on

Έφυγε από τη ζωή, ανήμερα του Πάσχα (2/5) ο Πατρινός Νίκος Μπρουσινός, που ήταν γνωστός και αγαπητός στην Πάτρα και φανατικός Παναχαϊκιώτης.

Άλλωστε υπήρξε και αθλητής στίβου της ΠΓΕ στα 800μ. και 1.500μ.

Ήταν γιος του Τακη Μπρουσινού, που υπήρξε αθλητής της Γυμναστικής Εταιρείας Πατρών (πάλη και στίβο) και ακολούθως έφορος στίβου και διοικητικό στέλεχος της Παναχαϊκής.

Το πατρικό του ήταν στην Κανακάρη και Κολοκοτρώνη, ενώ η καταγωγή του ήταν από την Καρυά Λευκάδας.

Continue Reading
Advertisement

Facebook