Connect with us

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄κατηγορία: Ο απόηχος της 10ης αγωνιστικής στους 3 ομίλους

Published

on

Η 10η αγωνιστική πέρασε για την Β΄ΕΠΣΑ κατηγορία και το θέαμα ήταν άφθονο όσο και το σασπένς και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πάμε να δούμε τον απόηχο στους 3 ομίλους μέσα από το «μάτι» της “Match” Αχαϊας.

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

Γίνεται «καπνός…»

Το Λιμνοχώρι πήρε το ντέρμπι με τον Φαραϊκό (1-0) και ξέφυγε στο +6

Το Λιμνοχώρι απέσπασε σπουδαία νίκη στην επάνοδο του στην φυσική του έδρα, αφού έριξε στο καναβάτσο τον Φαραϊκό με 1-0 στο ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου και της 10ης αγωνιστικής.

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Αντώνης Καρρίτσα στο 8΄και έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση. Έτσι η ομάδα του Ανδρέα Πετρόπουλου αποσπάστηκε στο +5 από την 2η θέση και το σύνολο του Σάκη Κατσαντούλα και κάνει κουμάντο στον όμιλο της Κάτω Αχαγιάς. Τα Καμίνια πανηγύρισαν την 5η φετινή νίκη τους, καθότι υπέταξαν την αντίσταση του ποιοτικού Ατρόμητου Λάππα με 1-0 και έτσι αναρριχήθηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας, αποπνέοντας σταθερότητα και δείχνοντας ικανά για πορεία πρωταθλητισμού.

Το Σταροχώρι πιστοποίησε την ανοδική του τροχιά, αφού κέρδισε τον Πείρο Ισώματος με 2-0 και πέτυχε την 3η σερί νίκη του, πιάνοντας στην 4η θέση τον Αχαιό Σαραβαλίου, που τα «βρήκε σκούρα» από τον Ίκαρο Πετρωτού και «κόλλησε» στο μηδέν (0-0). Ο Λέων Αλισσού εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Σέρμπο έφτασε στη νίκη επί των Ροϊτίκων με 2 τέρματα του κεντρικού αμυντικού των «λιονταριών».

Ο Ωλενιακός δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή με τον Απόλλωνα Βίδοβας, που «τσίμπησε» εκτός έδρας πόντο (1-1), ενώ ο Αστέρας Μιντιλογλίου στα «χασομέρια» πήρε νίκη «χρυσάφι» επί της Προοδευτικής με 3-2.

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

Μίλησαν τα φαβορί

Οι «μεγάλοι» έκαναν το καθήκον τους και η βαθμολογία έμεινεανέπαφη *Μεγάλα «διπλά» για Πολύτεκνο, Εγλυκάδα και Ρωμανό…

Δεν είχαμε πολλές εκπλήξεις για την 10η αγωνιστική στον όμιλο της Πάτρας, αφού τα φαβορί επιβεβαίωσαν την ισχύ τους και άλλα εύκολα άλλα πιο δύσκολα έφτασαν στην πηγή και ήπιαν νερό.

Ο Ηρακλής Πατρών επανήλθε στις νίκες με πρωταγωνιστή τον Ζαχαρία Νιάχο, που σκόραρε εις διπλούν και «λύγισε» την σθεναρή αντίσταση των Πετεινών με 2-1, επιστρέφοντας στις νίκες μετά το «Χ» με τον Πυρσό. Ο Απόλλων Εγλυκάδας πήρε το ντέρμπι από τον Παναχαϊκό και παραμένει σε απόσταση βολής από τον «Γηραιό», ενώ η Περιβόλα έκανε επίδειξη δύναμης στην Δόξα Πατρών, επικρατώντας με το ευρύ 5-0.

Ο ΑΠΟ Αρόης «διέλυσε» τον Πυρσό εκτός έδρας με 6-0 με τον Σπύρο Δεπούντη να πετυχαίνει χατ-τρικ και τον Κυδωνιάτη να σκοράρει άλλες δύο φορές, φτάνοντας τα 4 τέρματα σε 2 σερί παιχνίδια, ενώ ο Πολύτεκνος έβαλε τρικλοποδιά στην ντεφορμέ Γαλήνη, ξεπερνώντας το εμπόδιο της με 2-1 και συνέχισε με την 3η σερί επιτυχία του. Ο Ολυμπιακός Πατρών απέσπασε το 3ο διαδοχικό του «τρίποντο», κερδίζοντας τα Ψηλαλώνια με 3-1, τα οποία αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 40΄, αφού αποβλήθηκε ο Μπανταδάκης με 2 κίτρινες στην ίδια φάση.

Ο Ρωμανός συνήλθε από την «6αρα» με τον Ολυμπιακό Πατρών και με ηγέτη τον αειθαλή Κώστα Κουκή, που τίναξε τα δίχτυα του Αχαϊκού 4 φορές, πήρε τους 3 πολύτιμους πόντους σε ένα «γεμάτο» 5-2.

Γ΄ΟΜΙΛΟΣ

Κομφούζιο… παντού

Το ντέρμπι στην Ροδιά ήρθε «Χ», τρεις ομάδες πλησίασαν απειλητικά

Από τις πιο συναρπαστικές αγωνιστικές ήταν η 10η στον όμιλο της Αιγιαλείας, αφού στα πάνω στρώματα αλλά και στα κάτω επικρατεί ένας χαμός και οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές.

Στο ντέρμπι κορυφής της Ροδιάς, η τοπική Φλόγα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αιγείρα/Ακράτα με σκορ 2-2 και αμφότεροι συνεχίζουν να φιγουράρουν στην κορυφή, αλλά πλέον τρεις ομάδες ανασαίνουν «καυτά» στις πλάτες τους. Ο Αετός Ρίου ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Απόλλωνα Συνοικισμού/Αιγίου με 3-0, η Δόξα Ελαιώνα πέρασε δια πυρός και σιδήρου από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Φλόγα Κάτω Καστριτσίου με 2-1 και τα Καλάβρυτα είχαν το πάνω χέρι στο «σπίτι» τους, «λυγίζοντας» την αντίσταση της Αργυράς Πατρών με «καθαρή νίκη».

Έτσι από την 1η θέση μέχρι την 7η οι ομάδες χωρίζονται από 5 βαθμούς και το ενδιαφέρον «χτύπησε» κόκκινο. Βέβαια και στα χαμηλά επίπεδα γίνεται «πόλεμος», αφού η Αυτόνομη Π.Ο. με ανατροπή πανηγύρισε τεράστια νίκη στην έδρα του Αστέρα Τέμενης (2-1), με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Θοδωρή, που σκόραρε στο 85΄και 90΄.

Ο Κεραυνός 2016 έμεινε αήττητος για 3η σερί παιχνίδι και σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με το Άνω Καστρίτσι βγήκε θριαμβευτής με 3-2. Οι φιλοξενούμενοι του Βασίλη Μπαλατή είχαν 4 δοκάρια και ηττήθηκαν με αυτογκόλ. Ο Ολυμπιακός Ζαρουχλεΐκων πήρε το «εξάποντο» με τον Κεραυνό Σελιανιτίκων και μπήκε ζεστά στο «κόλπο» της σωτηρίας.

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα ματς την Κυριακή της Β’ Κατηγορίας

Published

on

Η προτελευταία στροφή της κανονικής περιόδου στην Β’ Κατηγορία θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (14/4). Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στις μάχες για τις θέσεις των πλέι-οφ.

Ο Άτλας ζητά 2 βαθμούς, για να κλειδώσει τη θέση του στην 5άδα και αντιμετωπίζει το Σταροχώρι, που παλεύει να μπει στα μπαράζ ανόδου.

Η Δάφνη «μεθυσμένη» από τον τίτλο θα παίξει στο Λιμνοχώρι, που με νίκη θα αγκαλιάσει τα πλέι οφ, ενώ ο Πυρσός
έχει το πιο εύκολο έργο (φαινομενικά) με αντίπαλο τον Κρίνο, που επιδιώκει τα πλέι-άουτ.

Η Νεάπολη που κρατά την τύχη στα χέρια της για είσοδο στα πλέι-άουτ έχει δύσκολη αποστολή στο Μιντιλόγλι, μιας και ο εκεί Αστέρας με νίκη θα πλησιάσει τα πλέι οφ.

Continue Reading

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄Κατηγορία, Β΄όμιλος: Τρεις ομάδες και στην μέση το πρωτάθλημα

Μάχη για τον τίτλο από τρεις ομάδες και δύο στροφές πριν το φινάλε

Published

on

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου ο όμιλος της Αιγιάλειας στην Β΄κατηγορία έχει πάρει…φωτιά, όσον αφορά στον τίτλο, που παράλληλα δίνει απευθείας άνοδο στα “σαλόνια” της ΕΠΣ Αχαΐας. 

Ο Αστέρας Λεοντίου μετράει 49 βαθμούς και κινεί τα νήματα στη βαθμολογία, με Αχιλλέα Καμαρών και Ηρακλή Πατρών να ακολουθούν στο -1, συγκατοικώντας στη 2η θέση. 

Ίσως η αγωνιστική που ακολουθεί να κρίνει πολλά, μιας και ο Αστέρας Λεοντίου δοκιμάζεται στην έδρα του Φοίνικα Ζήριας, που παλεύει για είσοδο στα μπαράζ ανόδου. Ο Αχιλλέας έχει φαινομενικά βατό έργο με τους Πετεινούς, ενώ ο Ηρακλής Πατρών μάχεται με τον σκληροτράχηλο Αστέρα Τέμενης. 

Το πρόγραμμα των διεκδικητών ως το τέλος: (με αστερίσκο τα εκτός έδρας)  

Αστέρας Λεοντίου (49 πόντοι): *Φοίνικας Ζήριας, Αίας Π. 

Αχιλλέας Καμαρών (48 πόντοι): *Πετεινοί, *Αστήρ Τέμενης 

Ηρακλής Π. (48 πόντοι): Αστήρ Τέμενης, *Απόλλων Εγλυκάδας 

Continue Reading

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β΄κατηγορία, Β΄όμιλος: Τριάδα τίτλου δύο στροφές πριν το φινάλε

Published

on

Ο Αστέρας Λεοντίου με τέρμα του Κατσούρη έκαμψε την σθεναρή αντίσταση της ΑΕ Αρόης και κράτησε τα ηνία της πρωτιάς στον 2ο όμιλο της Β’ κατηγορίας, με το πέρας της 24ης αγωνιστικής. 

Πάντα από κοντά και στο -1 παραμένει ο Αχιλλέας Καμαρών, που «καθάρισε» σε διάστημα έξι λεπτών (30΄πέν. Ραμαντάνης, 36΄Μπούρδος) τον Απόλλωνα Συνοικισμού/Αιγίου, αλλά και ο Ηρακλής Πατρών, που είχε εύκολο βράδυ με τους Πετεινούς.  

Η ΑΕ Αιγίου έχασε τη νίκη στην εκπνοή, με τον Αστέρα Τέμενης να ισοφαρίζει σε 2-2, ενώ είχε πάρει το προβάδισμα εις διπλούν. Πάντως παραμένει σε τροχιά πλέι οφ, παρότι πλέον έχει συγκάτοικο την Πάτρα 2005, που «ξέσπασε» πάνω στην Άβυθο με 6άρα και επανήλθε εμφατικά στο δρόμο των επιτυχιών.  

Πανιώνιος από ατσάλι 

Ο Πανιώνιος/Αχιλλέας κυνηγά την απευθείας παραμονή και η επιτυχία του επί του Φοίνικα Ζήριας κρίνεται σημαντική. Τα γκολ της ομάδας του Κ.Λάζαρη σημείωσαν οι Γκλαβάς και Γ.Μποζιονέλος. Ευρεία νίκη σημείωσε και ο Απόλλωνας Εγλυκάδας κόντρα στον ουραγό Αίαντα και συνεχίζει να ελπίζει για την αποφυγή των πλέι άουτ.  

Τα παιχνίδια της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής θα διεξαχθούν την Κυριακή (14/4), κάτι που θα συμβεί και στον 1ο όμιλο της κατηγορίας για λόγους αξιοπιστίας. 

Τα αποτελέσματα: 

Απόλλων Εγλυκ.- Αίας Π. 6-0 

Άβυθος- Πάτρα 2005 2-6 

Αχιλλέας Καμ.- Απόλλων Συνοικ. 2-0 

ΑΕ Αρόης- Αστέρας Λεοντίου 0-1 

Πετεινοί- Ηρακλής Π. 1-6 

Αστήρ Τέμενης- ΑΕ Αιγίου 2-2 

Πανιώνιος/Αχιλλέας- Φοίνικας Ζήριας 2-1 

 

Η Βαθμολογία (Σε 24 παιχνίδια)

1 Αστέρας Λεοντίου 49 (38-24)  

—————-  

2 Αχιλλέας Καμαρών 48 (44-25)  

3 Ηρακλής Πατρών 48 (54-19)  

4 ΑΕ Αιγίου 43 (49-32)   

5 Πάτρα 2005 43 (48-31)  

——————  

6 Φοίνικας Ζήριας 42 (49-32) 

7 Πανιώνιος/Αχ. 37 (43-30)  

8 Απόλλων Συνοικ. 34 (41-36)  

——————————-   

9  Απόλλων Εγλ. 34 (45-37)   

10 Αστήρ Τέμενης 33 (43-33) 

11 ΑΕ Αρόης 31 (50-51)  

12 Αβυθος Αιγιαλείας 26 (34-58)  

—————————————  

13 Πετεινοί 6 (24-66)  

14 Αίας 3 (19-107) 

Continue Reading
Advertisement
ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Champions League: Απόψε οι πρώτες μεγάλες ρεβάνς για τα εισιτήρια των ημιτελικών

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Ψάξτε τον δεύτερο: Μυθικό ρόστερ οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

UEFA: Πειθαρχική έρευνα για το Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

BASKET LEAGUE12 hours ago

Basket League: Ο Σλούκας καθάρισε για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το 3/3 απέναντι στον Ολυμπιακό

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Δύμη ’07 πήρε το ντέρμπι με τα Ροΐτικα στην Κ. Αχαΐα

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Με μια 7άδα οι Νέοι Γλαύκου «καθάρισαν» την Ανδραβίδα εκτός

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ19 hours ago

Γιάννης Σπανός: Η φάση στο ντέρμπι με τον Ατρόμητο που έδειξε το ήθος του

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ19 hours ago

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΑΙΓΑΛΕΩ  1-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ16 hours ago

ΠΑΕ Παναχαϊκή και Γιάννης Τάτσης απαγόρευσαν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ17 hours ago

Παναχαϊκή: Άλμα… παραμονής με Ζαμόρα και Κολοβούρη (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Οι πρωταγωνιστές του ντέρμπι που έκρινε τον τίτλο

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η ΕΑΠ με νέο «αίμα» νίκησε εύκολα τον Ηρακλή Πύργου, ο Κατοχιανός 37π. (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Champions League: Απόψε οι πρώτες μεγάλες ρεβάνς για τα εισιτήρια των ημιτελικών

ΔΙΕΘΝΗ6 hours ago

Ψάξτε τον δεύτερο: Μυθικό ρόστερ οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 hours ago

UEFA: Πειθαρχική έρευνα για το Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α1 ΕΣΚΑΗ11 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

BASKET LEAGUE12 hours ago

Basket League: Ο Σλούκας καθάρισε για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το 3/3 απέναντι στον Ολυμπιακό

Α1 ΕΣΚΑΗ12 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Δύμη ’07 πήρε το ντέρμπι με τα Ροΐτικα στην Κ. Αχαΐα

Α1 ΕΣΚΑΗ13 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Με μια 7άδα οι Νέοι Γλαύκου «καθάρισαν» την Ανδραβίδα εκτός

Facebook