Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Βαγγέλης Λιόλιος: «Με Ιτούδη δεν είχαμε plan B, η λαχτάρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μας συνεπαίρνει»

Published

on

“Αυτό το κομμάτι του «παζλ» είναι η 1η «σελίδα» ενός μεγάλου «παζλ» που πρέπει να φτιάξουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Λιόλιος, για τη συμφωνία της ΕΟΚ με τον Δημήτρη Ιτούδη, για τη θέση του προπονητή της Εθνικής μπάσκετ. Το σχόλιο του για την επαφή που υπήρξε με τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέλυσε όλο το παρασκήνιο της συμφωνίας με τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο πρόεδρος της EOK τόνισε πως ο Έλληνας κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτέλεσε τη μοναδική επιλογή για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στη λαχτάρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίξει στη |Γαλανόλευκη”.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε…

Για το πώς οδηγήθηκε στην επιλογή Ιτούδη: «Απ’ την πρώτη στιγμή αυτό το οποίο δηλώσαμε σαν διοίκηση είναι πως η επιλογή μας για ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Ιτούδης. Ο λόγος ήταν εμφανής, όπως είπαμε και προεκλογικά, θέλαμε στην Εθνική ομάδα όπως θα έχουμε τους καλύτερουςπαίκτες να έχουμε και αυτόν που φαντάζει καλύτερος προπονητής. Νομίζω πως ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ένας απ’ τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, αν όχι ο καλύτερος, αυτήν τη στιγμή. Ήταν μια δύσκολη «εξίσωση». Όταν μας ρώτησαν αν έχουμε ΡlanΒ σε περίπτωση που δεν προχωρήσει κάτι ή χαλάσει η συμφωνία, τους είπα ότι έχουμε μόνο Ρlan Α. Είχαμε επικοινωνία με την ΤΣΣΚΑ, που βασίστηκε πάρα πολύ στον σεβασμό. Ο σεβασμός είναι το κυριότερο συστατικό για μια συμφωνία».

Για τη συνάντηση στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ: «Η συνάντηση στη Μόσχα που έκανα ήταν καταλυτική για να γίνει αυτό που έγινε. Ήταν πάρα πολύ καλή, γιατί γνωρίστηκα με τον Βατούτιν, ανθρώπινα, και γυρνώντας μέσα μου πίστευα ότι στο τέλος ο Δημήτρης Ιτούδης θα ήταν προπονητής της Εθνικής ομάδας. Δεν ήταν εύκολη διαδικασία, αλλά γνωρίζοντας τους ανθρώπους και τις διαδικασίες ενός αλλού οργανισμού μαθαίνεις ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχεις. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήμουν αισιόδοξος».

Τι ένιωσε όταν ανακοινώθηκε ότι ο Ιτούδης θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής: «Νομίζω ότι όταν υπήρξε η συμφωνία σε όλα τα επίπεδα με την ΤΣΣΚΑ, ήταν ένα βήμα για να πάμε στα επόμενα. Κάνουμε αυτό που είναι πάντα καλύτερο για την Εθνική. Και «όχι» να ήταν η απόφαση, πάλι σεβασμός θα υπήρχε ανάμεσά σε εμάς και την ΤΣΣΚΑ. Για να πετύχουμε αυτό το οποίο στην αρχή φαινόταν πολύ δύσκολο, είναι απλά ένα βήμα προς το να είμαστε περήφανοι για την Εθνική στο μέλλον. Είχαν προηγηθεί κι άλλα βήματα, όπως το ότι παίκτες των δύο «αιωνίων» βρέθηκαν στην Εθνική στα «παράθυρα», και αυτό δείχνει και μια θέληση των ομάδων στο να πάμε στην επόμενη μέρα. Αυτό το κομμάτι του «παζλ» είναι η 1η«σελίδα» ενός μεγάλου «παζλ» που πρέπει να φτιάξουμε».

Για την επαφή με τους διεθνείς: «Η επαφή με του διεθνείς παίκτες έχει γίνει ήδη από Ντικούδη Ζήση κι εμένα και προχωράμε τώρα που έχει ολοκληρωθεί και το βασικότερο κομμάτι της Εθνικής που μας έλειπε, ο ομοσπονδιακός προπονητής δηλαδή, είμαστε πανέτοιμοι για να προχωρήσει ο σχεδιασμός της Εθνικής ομάδας για την επόμενη και τις επόμενες σεζόν. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η Εθνική θα μας κάνει σύντομα περήφανους και δεν εννοώ μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά συνολικά από την εικόνα και την υγεία της».

Για το αν έχει τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για λήξη της συμφωνίας: «Ο χρονικός ορίζοντας σε οτιδήποτε κάνουμε στην ομοσπονδία έχει να κάνει με το όσο είμαστε στην ομοσπονδία. Οπότε σε αυτήν τη λογική, αυτό που είπαμε με Ιτούδη έχει να κάνει και με τις επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, εφόσον προκριθούμε στις τελικές φάσεις, όχι μόνο για το Eurobasket 2022».

Για το τεχνικό επιτελείο: «Αυτό συζητήθηκε από την 1η στιγμή. Οι επιλογές που είχαν γίνει για τα «παράθυρα» της Εθνικής δεν ήταν απόφαση μόνο της ομοσπονδίας, αλλά ήταν απόφαση και του Ιτούδη».

Για την επαφή με τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο: «Υπάρχει ένα ταξίδι από Ντικούδη και Ζήση στην Αμερική για να συζητήσουν με τον Γιάννη και τον Θανάση. Οι σχέσεις που έχουμε με τον Γιάννη και τον Θανάση είναι εξαιρετικές. Ο Γιάννης θέλει πάρα πολύ να παίξει με την Εθνική και αυτή η λαχτάρα του μας συνεπαίρνει όλους».

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ανταγωνιστικός ο Προμηθέας στο πρώτο ημίχρονο (44-36) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League.

Published

on

Χωρίς άγχος ο Προμηθέας, με εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο, στέκεται ανταγωνιστικά απέναντι στον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο της μεταξύ τους μάχης στο ΣΕΦ, για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Basket League.

Ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού για να βρει 12 πόντους, είναι όμως εξαιρετικά άστοχος από την περιφέρεια (5/18 τρίποντα). Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι πήραν 24 πόντους από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 44-36.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Α ΜΕΡΟΥΣ

Ολυμπιακός: 14/21 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 4/4 βολές, 21 ριμπάουντ (15 αμυντικά – 6 επιθετικά), 17 ασίστ, 6 λάθη, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ

Προμηθέας: 7/14 δίποντα, 5/18 τρίποντα, 7/11 βολές, 14 ριμπάουντ (8 αμυντικά – 6 επιθετικά), 6 ασίστ, 3 λάθη, 5 κλεψίματα

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

ΝΒΑ: Αγωνία στους Χιτ, πονάει στο γόνατο ο Μπάτλερ – Φόβοι για μεγάλη ζημιά

Published

on

Ο Τζίμι Μπάτλερ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί γόνατο, από την αναμέτρηση των Μαϊάμι Χιτ με τους Φιλαδέλφεια 76ερς και στην ομάδα της South Beach επικρατεί αγωνία για την κατάστασή του.

Οι Μαϊάμι Χιτ δεν αγχώνονται μόνο για την θέση στα Playoffs της Ανατολής, η οποία στην παρούσα φάση είναι στον… αέρα, αλλά -κυρίως- για την κατάσταση του Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι του Play-In tournament, κόντρα στους Φιλαδέλφεια 76ερς, στην Πενσιλβάνια. Μια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στις τάξεις της ομάδας της South Beach.

Με το σκορ στο 22-22 στα τέλη της πρώτης περιόδου, ο Μπάτλερ βρέθηκε στο transition και ήταν έτοιμος να σκοράρει. Η παρέμβαση του Κέλι Ούμπρε τζούνιορ αποσόβησε ένα σίγουρο καλάθι, ενώ ταυτόχρονα κατά την πτώση του στο παρκέ ο Jimmy Buckets πονούσε υπερβολικά στο δεξί γόνατο και από τις πρώτες αντιδράσεις του έδειχνε να υποφέρει.

Αμέσως άπαντες πήγαν προς το μέρος του για να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος, όμως ο Μπάτλερ συνέχισε κανονικά την αναμέτρηση και μάλιστα αγωνίστηκε 39 λεπτά, έχοντας 19 πόντους, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα στο διάστημα αυτό. Την ίδια ώρα όμως οι πόνοι παραμένουν και έγιναν ακόμα πιο έντονοι με το πέρας του αγώνα.

Με την επιστροφή των Χιτ στη βάση τους ο Μπάτλερ θα υποβληθεί σε εξετάσεις, για να διαπιστωθεί το πλήρες μέγεθος του προβλήματος. Η αγωνία είναι μεγάλη στις τάξεις της ομάδας, καθώς όσον αφορά τον ηγέτη του συνόλου φοβούνται πως θα μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω του τραυματισμού στο γόνατο. Οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει άλλωστε και αυτό κάνει ακόμα πιο έντονη την αγωνία στις τάξεις των τρις πρωταθλητών του ΝΒΑ.

Πηγή

Continue Reading

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: «Συμφωνία με Έβανς, σε προχωρημένες συζητήσεις με Ντόρσεϊ»

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός μπορεί να διέψευσε τις πληροφορίες αυτές αλλά ένα δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας sportando ήρθε να βάλει και πάλι… φωτιά.

Published

on

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας Sportando ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Κίναν Έβανς και είναι κοντά στην επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει τα χέρια με τον γκαρντ της Ζαλγκίρις, Κίναν Έβανς, για διετές συμβόλαιο, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά και στις συζητήσεις που υπάρχουν με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, προκειμένου ο διεθνής γκαρντ να επιστρέψει στο Λιμάνι μετά από δύο χρόνια.

Ωστόσο, για την περίπτωση του Ντόρσεϊ όλα θα εξαρτηθούν και από τη λύση του συμβολαίου που έχει με τη Φενέρμπαχτσε.

 

Πηγη

Continue Reading
Advertisement
ΔΙΕΘΝΗ12 mins ago

Παρί Σεν Ζερμέν: Έστειλε επιστολή στην UEFA για ρατσιστικές συμπεριφορές οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ

ΔΙΕΘΝΗ30 mins ago

Μπαρτσελόνα: Στα «ραντάρ» ο Ντιμπάλα, η… αστεία ρήτρα που έχει ο Αργεντινός με τη Ρόμα

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ57 mins ago

Ανταγωνιστικός ο Προμηθέας στο πρώτο ημίχρονο (44-36) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

SUPER LEAGUE 11 hour ago

ΑΕΚ: Παραμένουν εκτός κανονικού προγράμματος Άμραμπατ και Μουκουντί ενόψει Άρη

ΔΙΕΘΝΗ2 hours ago

ΝΒΑ: Αγωνία στους Χιτ, πονάει στο γόνατο ο Μπάτλερ – Φόβοι για μεγάλη ζημιά

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Ολυμπιακός: «Συμφωνία με Έβανς, σε προχωρημένες συζητήσεις με Ντόρσεϊ»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 hours ago

Παπασταθόπουλος: «Οταν έφυγα από τον Ολυμπιακό νόμιζα θα ήταν η τελευταία μου χρονιά, ο Δέλλας ήταν ο “δάσκαλος” μου στην ΑΕΚ»

ΠΟΛΟ3 hours ago

ΝΕΠ: Όλη η χρονιά στα ημιτελικά με τον Άρη – Τον υποδέχεται (20:00) στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός”

SUPER LEAGUE 13 hours ago

Super League (playoffs): Ο Πορτογάλος Μιγκέλ Νογκέιρα στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ξένος VAR στο Άρης – ΑΕΚ

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ4 hours ago

Χάλκινο μετάλλιο για την Αγγελική Παπαμιχαήλ του Warriors Club

NATIONAL LEAGUE 224 hours ago

Nations League 2: Η Παναχαϊκή προβάδισμα πρόκρισης, με μεγάλα τρίποντα Γκόβα (pics)

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ10 hours ago

Παναχαϊκή: Ανατροπή με Μούλντερ;

Α2 ΕΣΚΑΗ21 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Η Ακράτα νίκη γοήτρου επί του Σείριου εντός έδρας

Α2 ΕΣΚΑΗ19 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας πήρε το… ντέρμπι με τον ουραγό Ίφιτο Πύργου! * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ7 hours ago

Χρ. Σαλούστρος: «Ηχηρή» προσθήκη μόνο στα… χαρτιά!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ5 hours ago

Παναχαϊκή: Ο Ηλίας Κοκκόρης της ΕΠΣ Αρκαδίας έχει οριστεί για να διευθύνει τον αγώνα με τον Γιούχτα

ΒΟΛΕΙ6 hours ago

Φιλικό με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων και απονομή στις πρωταθλήτριες της Παναχαϊκής

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23 hours ago

Άκυρος ο συναγερμός! H UEFA ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Έλληνα ποδοσφαιριστή

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ11 hours ago

Προμηθέας: Με γεμάτο το «οπλοστάσιο» για το καλύτερο δυνατό (17:15) με Ολυμπιακό 

ΜΠΑΣΚΕΤ6 hours ago

Στο πένθος βυθίστηκε ο Εργκίν Αταμάν και η οικογένεια του Παναθηναϊκού

ΔΙΕΘΝΗ12 mins ago

Παρί Σεν Ζερμέν: Έστειλε επιστολή στην UEFA για ρατσιστικές συμπεριφορές οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ

ΔΙΕΘΝΗ30 mins ago

Μπαρτσελόνα: Στα «ραντάρ» ο Ντιμπάλα, η… αστεία ρήτρα που έχει ο Αργεντινός με τη Ρόμα

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ57 mins ago

Ανταγωνιστικός ο Προμηθέας στο πρώτο ημίχρονο (44-36) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

SUPER LEAGUE 11 hour ago

ΑΕΚ: Παραμένουν εκτός κανονικού προγράμματος Άμραμπατ και Μουκουντί ενόψει Άρη

ΔΙΕΘΝΗ2 hours ago

ΝΒΑ: Αγωνία στους Χιτ, πονάει στο γόνατο ο Μπάτλερ – Φόβοι για μεγάλη ζημιά

ΜΠΑΣΚΕΤ2 hours ago

Ολυμπιακός: «Συμφωνία με Έβανς, σε προχωρημένες συζητήσεις με Ντόρσεϊ»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 hours ago

Παπασταθόπουλος: «Οταν έφυγα από τον Ολυμπιακό νόμιζα θα ήταν η τελευταία μου χρονιά, ο Δέλλας ήταν ο “δάσκαλος” μου στην ΑΕΚ»

ΠΟΛΟ3 hours ago

ΝΕΠ: Όλη η χρονιά στα ημιτελικά με τον Άρη – Τον υποδέχεται (20:00) στο κολυμβητήριο “Α. Πεπανός”

SUPER LEAGUE 13 hours ago

Super League (playoffs): Ο Πορτογάλος Μιγκέλ Νογκέιρα στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ξένος VAR στο Άρης – ΑΕΚ

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΠΟΡ4 hours ago

Χάλκινο μετάλλιο για την Αγγελική Παπαμιχαήλ του Warriors Club

Facebook