Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασιλειάδης: “Αν η ΕΟΚ παραμείνει απαθής, η πολιτεία θα αλλάξει αντιμετώπιση”

Published

on

Στο Sport24 Radio 103.3 μίλησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και είχε να πει πολλά, ειδικά για το μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Για το τι έγινε στην σύσκεψη: “Τινάχθηκε στον αέρα. Κανονικά θα συζητούσαμε για πώς θα συνεχιζόταν το φετινό πρωτάθλημα και ακολούθως τι θα γίνει στο επόμενο Από σήμερα και μετά θα δεχθούμε όλες τις πρωτοβουλίες που όλοι συμφωνήσανε, για να δούμε πώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα, για να δούμε τι θα γίνει του χρόνου.

Για τον λόγο που περίμενε μέχρι δύο ημέρες πριν το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για να καλέσει την σύσκεψη: “Δεν μπορούσα να οργανώσω μία σύσκεψη που οι ίδιοι δεν οργάνωσαν τόσο καιρό. Το πρώτο που θέλαμε ήταν να δούμε τι θα κάνουμε την Κυριακή για να ξεπεράσουμε τις γραφειοκρατίες και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα για κανέναν. Είναι μία ιστορία που δεν έχει νόημα έτσι όπως έγινε. Έπρεπε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι για να συνεχίσουν να κουβεντιάζουν. Δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Αν συμφωνηθεί ένα σαφές πλαίσιο από όλες τις πλευρές για το πώς προχωράμε, όλα τίθενται σε συζήτηση και οι σκληρές συμπεριφορές δεν θα έχουν νόημα. Θα πρέπει να υπάρξει όμως ο διάλογος και να βρεθεί λύση.”.

Για τις συνέπειες της απόφασης του Ολυμπιακού και τις σκέψεις των “ερυθρόλευκων” για ένταξη στην Αδριατική Λίγκα: “Το να πέσει ο Ολυμπιακός ή να πάει στην Αδριατική Λίγκα είναι καλό ή κακό; Είναι προφανές, δεν χρειάζεται να βγάλουμε αναλύσεις από την εποχή που η ΑΕΚ έπεσε κατηγορία στο ποδόσφαιρο και πώς έπληξε αυτό το γεγονός το προϊόν. Διαφωνώ με την απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού με τα τελεσίγραφα, αλλά υπάρχει μία δεδομένη κατάσταση που πρέπει να κουβεντιάσουμε. Από την στιγμή που δεν παίρνει κανείς πρωτοβουλία την πήραμε εμείς.”.

Για την απουσία του Γιώργου Βασιλακόπουλου: “Με ενόχλησε. Δεν έχουμε μιλήσει αυτές τις μέρες και δεν έχει και νόημα. Η ΕΟΚ και ο Πρόεδρος έχουν γράψει μία ιστορία. Εν πολλοίς το ελληνικό μπασκετ είχε μια δυνατή Ομοσπονδία, έχουν συμβάλΛει να φτάσουμε εδώ. Με το να γυρνάμε την πλάτη στα προβλήματα δε νομίζω ότι κερδίζουμε απολύτως τίποτα. Δεν μπορούμε να καθόμαστε να το βλέπουμε. Είναι προφανές ότι κάθε απόφαση περνάει από την Ομοσπονδία και έτσι πρέπει να γίνεται, για αυτό πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες. Για αυτό έπρεπε να είμαστε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο της εκπροσώπησης της σύσκεψης της Παρασκευής και σε οποιοδήποτε εδώ και πέρα”.

Για το αν μπορεί να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και ποιες είναι η σκέψεις της Πολιτείας για την ΕΟΚ: “Αφού ξεπεράσαμε τον σκόπελο της Κυριακής, περιμένω να δω τι θα γίνει. Αν η Ομοσπονδία παραμείνει απαθής, θα αλλάξουν τα δεδομένα αντιμετώπισης της Ομοσπονδίας από την Πολιτεία. Χρειάζεται πρωτοβουλία για εκτόνωση. Για αυτό το πρωτάθλημα δεν ενδιαφέρεται κανείς και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι πάλι τη λύση εμείς τη δώσαμε μέσω της ΕΡΤ. Το καλό του ελληνικού μπάσκετ δεν αφορά την τσέπη δύο, τριών ή τεσσάρων. Σήμερα είναι Δευτέρα, έχει τελειώσει αυτό το πράγμα της Κυριακής χωρίς να κάνουμε ακόμα χειρότερη την κατάσταση και περιμένουμε τις αποφάσεις που θα πάρουν οι αρμόδιες αρχές. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια να περιμένουμε”.

Για την προσεχή συνέλευση της ΕΟΚ και τις πιθανές αλλαγές καταστατικού: “Νομοθετικά, για να παρέμβει το κράτος, πρέπει να υπάρχει συμφωνία του αθλήματος. Στην Ισπανία, το κράτος επικύρωσε την συμφωνία της λίγκας με την Ομοσπονδία. Περιμένουμε κι εμείς να δούμε. Περιμένουμε κάθε πρωτοβουλία για εκτόνωση, αλλά για να βρεθεί λύση, όχι να ψαχνόμαστε ξανά σε ένα μήνα. Μέχρι την επόμενη συνάντησή τους θα πρέπει να έχει λυθεί το πρόβλημα, αλλιώς ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του”.

Για το Ευρωμπάσκετ του 2021 που κανονικά θα έπρεπε να καταθέσει υποψηφιότητα η Ελλάδα: “Κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε για το Ευρωμπάσκετ του 2021. Το Ευρωμπάσκετ του 2021 θα έπρεπε να είναι ο στόχος. Τι να κουβεντιάσουμε όμως Να καλέσω την Ομοσπονδία να κουβεντιάσουμε για το Ευρωμπάσκετ του 2021 με αυτά που γίνονται;”

Για την ΚΕΔ: “
Περιμέναμε όλοι, όπως υπήρχε η διαβεβαίωση, ότι το θέμα της ΚΕΔ θα λυθεί. Εγώ δε μπορώ να αλλάξω την ΚΕΔ“.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο πένθος βυθίστηκε ο Εργκίν Αταμάν και η οικογένεια του Παναθηναϊκού

Πέθανε ο πατέρας του τεχνικού των “πράσινων” σε ηλικία 90 ετών

Published

on

Βαρύ πένθος για τον Εργκίν Αταμάν. Ο πατέρας του τεχνικού των “πράσινων” έφυγε από την ζωή σήμερα (18/4) σε ηλικία 90 ετών, βυθίζοντας στην θλίψη τον Εργκίν Αταμάν και την οικογένειά του.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Παναθηναϊκός AKTOR με ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι θα είναι στο πλευρό του προπονητή του σε αυτή την δύσκολη στιγμή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού AKTOR αναφέρει:

“Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν, για την απώλεια του πατέρα του. Ο Ιμπραήμ Αταμάν έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε ηλικία 90 ετών. Στεκόμαστε στο πλευρό του προπονητή μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για εκείνον και την οικογένειά του”.

Πηγή

Continue Reading

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Χρ. Σαλούστρος: «Ηχηρή» προσθήκη μόνο στα… χαρτιά!

Μεταγραφή που έγινε με μεγάλες προσδοκίες στο αρχικό «χτίσιμο» της ομάδας

Published

on

Μπορεί με καλάθι του Χρήστου Σαλούστρου ο Απόλλωνας 1’20” πριν το τέλος του αγώνα να μείωσε στο τρίποντο τη διαφορά με το Μαρούσι κάνοντας το ντέρμπι (71- 68), όμως η όλη εικόνα του ήταν για μία ακόμα φορά κάτω του μετρίου.

Παρότι ο Χριστόπουλος τον χρησιμοποίησε για σχεδόν 34’, τουλάχιστον στο παραγωγικό κομμάτι ο διεθνής παίκτης ήταν σκέτη απογοήτευση, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί του στη στατιστική.

Μεταγραφή που έγινε με μεγάλες προσδοκίες στο αρχικό «χτίσιμο» της ομάδας, που όμως διαψεύστηκαν στη συνέχεια. Τρανή απόδειξη το ότι σε 22 συμμετοχές καταγράφει μόλις 4.7 πόντους κατά μέσο όρο.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προμηθέας: Με γεμάτο το «οπλοστάσιο» για το καλύτερο δυνατό (17:15) με Ολυμπιακό 

Published

on

Το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει ο Προμηθέας στον έξτρα γύρο του πρωταθλήματος το δίνει σήμερα το απόγευμα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (5.15μ.μ, ΕΡΤ-3).

Παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο και για τις δυο ομάδες, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να θέλει να φανεί ανταγωνιστική όσο περισσότερο μπορεί διεκδικώντας το ανάλογο αποτέλεσμα και πιστοποιώντας για ακόμη μια φορά ότι είναι στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος.

Η αποστολή βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο λεκανοπέδιο με μόνη εκκρεμότητα που θα φανεί λίγο πριν το τζάμπολ, ποιος ξένος παίκτης θα κοπεί αναγκαστικά στη 12άδα που θα δηλωθεί.

Ο Έλληνας προπονητής των Αχαιών έχει ζητήσει από τους παίκτες του να δείξουν την αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι προκειμένου να κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό.

Εκμεταλλευόμενοι ίσως το ότι οι γηπεδούχοι προέρχονται από την «νωπή» ακόμη ήττα στο ντέρμπι των αιωνίων κι έχουν το μυαλό τους στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα.

Μίλτος Σπυρόπουλος

Continue Reading
Advertisement

Facebook