Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Βασίλης Βενέρης: «Το βάρος στις μικρές ηλικίες»

Published

on

Δεν αρκούν μόνο οι επιτυχίες ενός τμήματος, για να θεωρηθεί επιτυχημένος ένας ολόκληρος σύλλογος. Στη περίπτωση της Παναχαϊκής, μπορεί η ομάδα ποδοσφαίρου να μονοπωλεί πολλές φορές το ενδιαφέρον, ωστόσο, οι «κοκκινόμαυροι», όντας ένα «γεμάτο» σωματείο, διαθέτουν μια άρτια οργάνωση σε διάφορα ακόμη τμήματα.

Τα χρώματα της Παναχαϊκής έχουν αποτυπωθεί σε σωρείες «καμβάδων», φιλοτεχνώντας αθλητικά έργα τέχνης. Οι επιτυχίες πολλές, όπως και οι αθλητές που τίμησαν τη φανέλα της. Με κοιτίδα την Αγυιά, διακρίνουμε τη κοινή πορεία παιδιών, έως ότου φτάσουν στο σημείο να κατασταλάξουν ποιο άθλημα θα υπηρετήσουν. Όσα επιλέξουν τον στίβο, θα συναντήσουν έναν χαμογελαστό κύριο, με άφθονη όρεξη να τους μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του.

Η πρώτη εβδομάδα της σεζόν

Ο προπονητής στίβου της Παναχαϊκής, Βασίλης Βενέρης, μίλησε στη «Match», για τη νέα σεζόν, σχολιάζοντας ταυτόχρονα και καίρια ζητήματα του αθλήματος.

«Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε ξεκινήσει τις προπονήσεις. Η προσέλευση των παιδιών στις μικρές κατηγορίες είναι αρκετά μεγάλη. Συνεχίζουμε δυναμικά και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως σε αυτή του Γυμνασίου, όπου έχουμε παιδιά που διακρίνονται στις ταχύτητες και στα άλματα. Στις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, διαθέτουμε όμως κι εκεί μια καλή ομάδα που συνεχίζει τη σκληρή δουλεία. Πιστεύω πως η χρονιά θα κυλήσει ομαλά», δήλωσε ο Βασίλης Βενέρης για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι μικρές ηλικίες και ο στίβος

Η ύπαρξη πλάνου είναι βασικό συστατικό επιτυχίας για έναν σύλλογο. Οι «κοκκινόμαυροι» από τη πλευρά τους, εστιάζουν στις μικρότερες ηλικίες: «Το βάρος μας πέφτει στις μικρές κατηγορίες, όπου έχουμε κάνει και μια ανανέωση. Έχει γίνει μια άρτια επιλογή σε παιδιά δημοτικού και Γυμνασίου», τα λόγια του έμπειρου προπονητή.

Αναφορικά με τους λόγους που ένα παιδί επιλέγει τον στίβο και όχι κάποιο άλλο άθλημα, ο Βασίλης Βενέρης επιστρατεύει τις γνώσεις του και μας απαντά: «Τα περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες επιλέγουν τον στίβο για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, που θα τους χρειαστεί, με όποιο αγώνισμα και να ασχοληθούν στο μέλλον.

Κάθε σύλλογος διαθέτει κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά, που είτε απωθούν, είτε ελκύουν αθλητές και γονείς. Σχετικά λοιπόν με το ίδιον της Παναχαϊκής και τους λόγους που θα επιλέξει κάποιος να στείλει το παιδί του εκεί, ο Βασίλης Βενέρης επισημαίνει: «Εκτός από την μεγάλη ιστορία και τις διακρίσεις του συλλόγου, το έμψυχο δυναμικό της Παναχαϊκής είναι καταρτισμένο. Οι χώροι άθλησης στην Αγυιά είναι επίσης ένα δέλεαρ. Υπάρχει υποδομή αρκετών χρόνων που δείχνει και το αποτύπωμά μας στον στίβο. Παράλληλα, στον στίβο αλλά και γενικά στα αθλήματα, μεγάλο ρόλο παίζει ο προπονητής. Εμείς τα τελευταία χρόνια έχουμε βγάλει πολλούς καλούς αθλητές με αρκετές διακρίσεις. Αυτό είναι ένα κίνητρο για να επιλέξει κάποιος να στείλει το παιδί του στην Παναχαϊκή».

Κάνοντας μια πιο γενική κουβέντα για τον στίβο, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, ο προπονητής των «κοκκινόμαυρων» δηλώνει χαρακτηριστικά: «Οι εγκαταστάσεις στην Πάτρα βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Το Παμπελοποννησιακό, του Λαδόπουλου αλλά και το δικό μας στάδιο, προσφέρουν στον αθλητή την άνεση μιας καλής προπόνησης. Ειδικότερα όμως το Παμπελοποννησιακό, είναι από τα καλύτερα στάδια στην Ελλάδα».

 Η Πάτρα σε συνάρτηση με τις άλλες πόλεις

«Τα σωματεία της Πάτρας υστερούν σε σχέση με αυτά της Αθήνας αλλά και με κάποια της υπόλοιπης επαρχίας, που έχουν το πλεονέκτημα να διαθέτουν λιγότερους συλλόγους. Εδώ, κατά την άποψη μου, είμαστε πολλά σωματεία, με αποτέλεσμα τη διασκόρπιση των ταλέντων και αυτό πολλές φορές είναι μειονέκτημα για τις διακρίσεις ενός συλλόγου. Σε ατομικό επίπεδο, νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ένας ταλαντούχος αθλητής έχει καλό προπονητή, ότι θέση και να διαθέτει το σωματείο, μπορεί να διακριθεί».

Κλείνοντας, επιστρέφουμε νοητά στην αρχή του κειμένου και ρωτάμε τον Βασίλη Βενέρη για την ομογενοποίηση του συλλόγου και την συνύπαρξη με τα υπόλοιπα τμήματα: «Συνυπάρχουμε στον ίδιο χώρο. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη είναι κοντά μας. Στις εκάστοτε εκδηλώσεις όλα τα τμήματα είναι μαζί, έχοντας άψογη συνεργασία το ένα με το άλλο. Προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο του συλλόγου», τόνισε ο προπονητής της Παναχαϊκής, καταδεικνύοντας το «δέσιμο» όλων των τμημάτων.

Να σημειωθεί ότι κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, οι προπονήσεις του συλλόγου πραγματοποιούνται στη  Αγυιά (16:00-19:00) και όλες τις υπόλοιπες μέρες στο Παμπελοποννησιακό, τις ίδιες ώρες.

Νίκος Καλουδιώτης 

ΣΤΙΒΟΣ

Ελ. Μπαρδάκης στο Matchnews.gr: “Ένα βαλκανικό μετάλλιο είναι πάντα σημαντικό”

Published

on

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ελισσαίος Μπαρδάκης στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21 , στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο νεαρός αθλητής της Ολυμπιάδας και της Ντίνας Μπορνιβέλλι δήλωσε γι αυτή την επιτυχία στο Matchnews.gr: “Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που αξιώθηκα να φορέσω στο λαιμό μου ένα Βαλκανικό μετάλλιο μέσα στην Τουρκία. Η επίδοση μου δεν είναι αυτό που με αντιπροσωπεύει αλλά δείχνει ότι έχω μια δυναμική βελτίωσης μετά από διάφορα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Πιστεύω ότι στον επόμενο αγώνα θα κάνω 48’00” στα 10.000μ Βάδην και γιατί όχι και καλύτερο.

Ευχαριστώ πολύ την προπονήτρια μου Ντίνα Μπορνιβέλλι, τον σύλλογο μου την Ολυμπιάδα, τους συναθλητές μου που αποτελούν για εμένα πρότυπο και με ενθαρρύνουν και την οικογένειά μου που στηρίζει τα όνειρά μου”.

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Τρίτος ο Γιάννης Καυκάς στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην και πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Published

on

Ήταν να μην επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Γιάννης Καυκάς γιατί από τότε που το έκανε δεν έχει σταματήσει να μετράει μετάλλια. Έτσι στην συλλογή του πρόσθεσε ένα ακόμη αυτό στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ο πατρινός αθλητής Ντίνας Μπορνιβέλλι τερμάτισε τρίτος με ατομικό ρεκόρ στα 20χλμ με χρόνο 1:23.25, πίσω από τον πρώτο Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ (1:22.32), ενώ μεταξύ των δύο Ελλήνων αθλητών βρέθηκε ένας Τούρκος.

Ο βαδιστής της Ολυμπιάδας έχει καταφέρει σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει με την επιστροφή του να ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών, αρκεί να βρεθεί στην γραμμή έναρξη κάποιου αγώνα.

Ο Γιάννης Καυκάς δήλωσε στη «Match» για τη νέα του επιτυχία και τους επόμενους στόχους του: «Δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο σε βαλκανικούς αγώνες αυτή την φορά με 3η θέση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον χρόνο μου το 1:23:25 βέβαια ένα πρόβλημα στο αριστερό πέλμα του ποδιού από το 8ο χιλιόμετρο δεν με άφησε να ανεβάσω τον ρυθμό μου έτσι όπως ήθελα είμαι όμως απόλυτα ευχαριστημένος!

Ο χρόνος αυτός και με τους βαθμούς της θέσης με φέρνουν μέσα στους προκριθέντες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και λίγες θέσεις πριν από την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ αυτούς που με στηρίζουν κάθε μέρα , την οικογένεια μου, την προπονήτρια μου Ντίνα Μπορνιβέλλι, το σύλλογο μου, τον ΣΕΓΑΣ, την εταιρεία SPORTISTAS ASICS, την RGNS LABS τον γιατρό μου Παναγιώτη Τρίγκα TRIGAS NEFROS».

ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

Η Ολυμπιάδα επιστρέφει με δύο χάλκινα μετάλλια από το Βαλκανικό πρωτάθλημα, αφού και ο νεαρός Ελισσαίος Μπαρδάκης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21. Οι αθλητές της Ολυμπιάδας το έχουν με το συγκεκριμένο άθλημα και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία όπου αγωνίζονται.

 

Αμαλία Λαλιώτη

Continue Reading

ΣΤΙΒΟΣ

Δύο πατρινά χάλκινα μετάλλια με Καυκά και Μπαρδάκη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην

Published

on

Με εξαιρετικές εμφανίσεις που έφεραν μετάλλια (2 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα) και ρεκόρ κύλησε για τα ελληνικά χρώματα το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας. Μια απόλυτη επιτυχημένη παρουσία, με τους πρωταθλητές μας να αφήνουν πολλές υποσχέσεις ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων του καλοκαιριού.

Χρυσό και με μεγάλη επίδοση ο Παπαμιχαήλ

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ reloaded! Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής έκανε κούρσα από τα παλιά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας και δεν κέρδισε απλά τον αγώνα των 20 χλμ. αλλά και με χρόνο 1:22.32, που είναι η έκτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του και η κορυφαία για τον ίδιο από το 2016!

Ο συνδυασμός της πρώτης θέσης με το συγκεκριμένο χρόνο δίνει πολλούς πόντους στον αθλητή του Παμμηλιακού και θα τον ανεβάσει αρκετές θέσεις στην κατάταξη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης (όπου είναι ήδη εντός πρόκρισης), αλλά – το σημαντικότερο – και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ήμουν πολύ καλά και ο αγώνας πήγε περίφημα. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό εν όψει του καλοκαιριού, αφού αποκόμισα πολύτιμους βαθμούς στο rankingΣυνεχίζουμε τη μάχη…».

Εξαιρετικά εμφάνιση στα 20 χλμ. έκανε και ο Γιάννης Καυκάς ο οποίος στα 37 του συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ (1:26.54) και με 1:23.25 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Διπλός θρίαμβος στις γυναίκες για Φιλτισάκου και Τσινοπούλου

Διπλός θρίαμβος και στα 20 χλμ. βάδην γυναικών με την Ελλάδα να πετυχαίνει το 1-2 με τις Κυριακή Φιλτισάκου και την Παναγιώτα Τσινοπούλου. Η πρώτη, μάλιστα, με 1:32.52 πλησίασε το ρεκόρ της που είναι 1:32.23 από το 2021. Η Τσινοπούλου τερμάτισε σε 1:34.28.

Στο βάθρο, στο τρίτο σκαλί, ανέβηκε και ο Ελισσαίος Μπαρδάκης στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21.

Στην κατηγορία Κ18 στα 10 χλμ. ο Νικόλας Μάρτος ήταν 4ος με 49.35.

Τέλος, στα 5 χλμ. Κ18 στα κορίτσια, η Μαρία Ζουμπαδέλη ήταν 7η με 26.57 και η Αθηνά Ντάτσα Μαστρογιάννη 8η με 27.36. Και οι δύο βαδίστριες βελτίωσαν τις ατομικές επιδόσεις τους.

Continue Reading
Advertisement
Α2 ΕΣΚΑΗ19 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Πυρσός έβαλε «φωτιά» στη μάχη τίτλου νικώντας (πάλι) τον Διαγόρα (pics)

Α2 ΕΣΚΑΗ18 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Τρίτωνας «καθάρισε» το Σκαγιοπούλειο, βήμα για τα πλέι-οφ (pics)

Α2 ΕΣΚΑΗ17 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Προφήτης Ηλίας σπουδαίο «διπλό» με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στην παράταση

Α2 ΕΣΚΑΗ6 hours ago

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Σείριος «ζωντανός» για παραμονή, μεγάλη νίκη επί του Πήγασου * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ22 hours ago

Πρόκριση στα ημιτελικά για Διαγόρα σε ματς θρίλερ

BASKET LEAGUE18 hours ago

Basket League: Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ7 hours ago

Παναχαϊκή: Πότε παίζει με Διαγόρα και Παναθηναϊκό Β’

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ24 hours ago

Αντώνης Νικοπολίδης: «Αντί για την κριτική ας επικεντρωθούμε στην ενθάρρυνση και την στήριξη»

ΜΠΑΣΚΕΤ20 hours ago

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ4 hours ago

Απόλλων Carna: «Γύρος θανάτου» πέντε αγωνιστικών!

Facebook