Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Βασίλης Βενέρης: «Το βάρος στις μικρές ηλικίες»

Published

on

Δεν αρκούν μόνο οι επιτυχίες ενός τμήματος, για να θεωρηθεί επιτυχημένος ένας ολόκληρος σύλλογος. Στη περίπτωση της Παναχαϊκής, μπορεί η ομάδα ποδοσφαίρου να μονοπωλεί πολλές φορές το ενδιαφέρον, ωστόσο, οι «κοκκινόμαυροι», όντας ένα «γεμάτο» σωματείο, διαθέτουν μια άρτια οργάνωση σε διάφορα ακόμη τμήματα.

Τα χρώματα της Παναχαϊκής έχουν αποτυπωθεί σε σωρείες «καμβάδων», φιλοτεχνώντας αθλητικά έργα τέχνης. Οι επιτυχίες πολλές, όπως και οι αθλητές που τίμησαν τη φανέλα της. Με κοιτίδα την Αγυιά, διακρίνουμε τη κοινή πορεία παιδιών, έως ότου φτάσουν στο σημείο να κατασταλάξουν ποιο άθλημα θα υπηρετήσουν. Όσα επιλέξουν τον στίβο, θα συναντήσουν έναν χαμογελαστό κύριο, με άφθονη όρεξη να τους μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του.

Η πρώτη εβδομάδα της σεζόν

Ο προπονητής στίβου της Παναχαϊκής, Βασίλης Βενέρης, μίλησε στη «Match», για τη νέα σεζόν, σχολιάζοντας ταυτόχρονα και καίρια ζητήματα του αθλήματος.

«Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε ξεκινήσει τις προπονήσεις. Η προσέλευση των παιδιών στις μικρές κατηγορίες είναι αρκετά μεγάλη. Συνεχίζουμε δυναμικά και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως σε αυτή του Γυμνασίου, όπου έχουμε παιδιά που διακρίνονται στις ταχύτητες και στα άλματα. Στις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, διαθέτουμε όμως κι εκεί μια καλή ομάδα που συνεχίζει τη σκληρή δουλεία. Πιστεύω πως η χρονιά θα κυλήσει ομαλά», δήλωσε ο Βασίλης Βενέρης για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι μικρές ηλικίες και ο στίβος

Η ύπαρξη πλάνου είναι βασικό συστατικό επιτυχίας για έναν σύλλογο. Οι «κοκκινόμαυροι» από τη πλευρά τους, εστιάζουν στις μικρότερες ηλικίες: «Το βάρος μας πέφτει στις μικρές κατηγορίες, όπου έχουμε κάνει και μια ανανέωση. Έχει γίνει μια άρτια επιλογή σε παιδιά δημοτικού και Γυμνασίου», τα λόγια του έμπειρου προπονητή.

Αναφορικά με τους λόγους που ένα παιδί επιλέγει τον στίβο και όχι κάποιο άλλο άθλημα, ο Βασίλης Βενέρης επιστρατεύει τις γνώσεις του και μας απαντά: «Τα περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες επιλέγουν τον στίβο για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, που θα τους χρειαστεί, με όποιο αγώνισμα και να ασχοληθούν στο μέλλον.

Κάθε σύλλογος διαθέτει κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά, που είτε απωθούν, είτε ελκύουν αθλητές και γονείς. Σχετικά λοιπόν με το ίδιον της Παναχαϊκής και τους λόγους που θα επιλέξει κάποιος να στείλει το παιδί του εκεί, ο Βασίλης Βενέρης επισημαίνει: «Εκτός από την μεγάλη ιστορία και τις διακρίσεις του συλλόγου, το έμψυχο δυναμικό της Παναχαϊκής είναι καταρτισμένο. Οι χώροι άθλησης στην Αγυιά είναι επίσης ένα δέλεαρ. Υπάρχει υποδομή αρκετών χρόνων που δείχνει και το αποτύπωμά μας στον στίβο. Παράλληλα, στον στίβο αλλά και γενικά στα αθλήματα, μεγάλο ρόλο παίζει ο προπονητής. Εμείς τα τελευταία χρόνια έχουμε βγάλει πολλούς καλούς αθλητές με αρκετές διακρίσεις. Αυτό είναι ένα κίνητρο για να επιλέξει κάποιος να στείλει το παιδί του στην Παναχαϊκή».

Κάνοντας μια πιο γενική κουβέντα για τον στίβο, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, ο προπονητής των «κοκκινόμαυρων» δηλώνει χαρακτηριστικά: «Οι εγκαταστάσεις στην Πάτρα βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Το Παμπελοποννησιακό, του Λαδόπουλου αλλά και το δικό μας στάδιο, προσφέρουν στον αθλητή την άνεση μιας καλής προπόνησης. Ειδικότερα όμως το Παμπελοποννησιακό, είναι από τα καλύτερα στάδια στην Ελλάδα».

 Η Πάτρα σε συνάρτηση με τις άλλες πόλεις

«Τα σωματεία της Πάτρας υστερούν σε σχέση με αυτά της Αθήνας αλλά και με κάποια της υπόλοιπης επαρχίας, που έχουν το πλεονέκτημα να διαθέτουν λιγότερους συλλόγους. Εδώ, κατά την άποψη μου, είμαστε πολλά σωματεία, με αποτέλεσμα τη διασκόρπιση των ταλέντων και αυτό πολλές φορές είναι μειονέκτημα για τις διακρίσεις ενός συλλόγου. Σε ατομικό επίπεδο, νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ένας ταλαντούχος αθλητής έχει καλό προπονητή, ότι θέση και να διαθέτει το σωματείο, μπορεί να διακριθεί».

Κλείνοντας, επιστρέφουμε νοητά στην αρχή του κειμένου και ρωτάμε τον Βασίλη Βενέρη για την ομογενοποίηση του συλλόγου και την συνύπαρξη με τα υπόλοιπα τμήματα: «Συνυπάρχουμε στον ίδιο χώρο. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη είναι κοντά μας. Στις εκάστοτε εκδηλώσεις όλα τα τμήματα είναι μαζί, έχοντας άψογη συνεργασία το ένα με το άλλο. Προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο του συλλόγου», τόνισε ο προπονητής της Παναχαϊκής, καταδεικνύοντας το «δέσιμο» όλων των τμημάτων.

Να σημειωθεί ότι κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, οι προπονήσεις του συλλόγου πραγματοποιούνται στη  Αγυιά (16:00-19:00) και όλες τις υπόλοιπες μέρες στο Παμπελοποννησιακό, τις ίδιες ώρες.

Νίκος Καλουδιώτης 

ΣΤΙΒΟΣ

Τρία µετάλλια για… αρχή η Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό!

Published

on

Εξαιρετική παρουσία είχε ο Ελληνικός στίβος σε μία ακόμα διοργάνωση, συμμετέχοντας σε αρκετούς τελικούς και παίρνοντας τρία μετάλλια για ξεκίνημα στο Πανευρωπαϊκό κλειστού στίβου που διεξήχθη στην Γλασκώβη.

Με αυτά τα μετάλλια η Ελλάδα έφτασε τα 32 στις διεθνείς διοργανώσεις κλειστού στίβου, ενώ τις ώρες που τυπωνόταν το άρθρο, οι «τσαρίνες» του επί κοντώ Κυριακοπούλου και Στεφανίδη έδιναν την δική τους μάχη στον τελικό.

Την αρχή έκανε ο Κώστας Μπανιώτης μετά την πολύχρονη παρουσία σε τελικούς και καλά πλασάρισμα μεγάλων διοργανώσεων κατάφερε και κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της
Γλασκώβης.

Ο έμπειρος αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος με 2,26 μ., σε έναν τελικό που μπορεί να μην πήγε πολύ ψηλά, ωστόσο ο αθλητής είχε τα αντανακλαστικά να λειτουργήσει σωστά και να πετύχει τον βασικό του στόχο.

Την συνέχεια έδωσε η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία περίπου 15 ημέρες πριν το ντεμπούτο της στη χειμερινή σεζόν βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τραυματισμό στο υποκνήμιο ικανό να της χαλάσει τα σχέδια της
θερινής περιόδου. Λιγότερο από δύο μήνες από εκείνη την περιπέτεια, η Παπαχρήστου όχι μόνο κατάφερε να είναι παρούσα στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά να πανηγυρίσει το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση με άλμα στα 14,50 μ. στην πρώτη της προσπάθεια.

Η έμπειρη αθλήτρια χρειάστηκε μόλις ένα καλό άλμα για να φτάσει στο βάθρο, παίρνοντας και το τέταρτο μετάλλιο για Ελληνίδα στην ιστορία των αγώνων στο τριπλούν και πετυχαίνοντας και κάτι ακόμη μοναδικό, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό, που ήταν 14,47 μ. από το 2009.

«Χρυσός» ο Τεντόγλου

Τέλος ο Βενιαμίν της παρέας, Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8,38 μ στην πέμπτη του προσπάθεια. Ο 21χρονος άλτης συνέχισε το σερί των εντυπωσιακών εμφανίσεων κι έτσι μετά το χρυσό στο Βερολίνο αναδείχθηκε νικητής και στο Ευρωπαϊκό του κλειστού.

Ο Τεντογλου για άλλη μια φορά ήταν αποδοτικός στις τελευταίες του προσπάθειες, αφού στο δεύτερο άλμα του πέτυχε 8,12 μ., στο τρίτο ήταν άκυρος και στο τέταρτο σημείωσε 8,16 μέτρα.

Ο Τεντόγλου βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ, που μοιραζόταν με τον Λούη Τσάτουμα και ήταν 8,23 μ., ενώ έγινε ο κορυφαίος άλτης φέτος στον κόσμο, ενώ πέτυχε και απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ Κ23, αφού ξεπέρασε το 8,34 μ. που διατηρούσε ο Λούης Τσάτουμας από το μακρινό 2003.

Επιμέλεια: Ηλίας Μάτσας

Διάβασε Περισσότερα

ΣΤΙΒΟΣ

Θρήνος στον χώρο του Στίβου: “Έφυγε” ο κορυφαίος Γιάννης Καραχάλιος

Published

on

Μεγάλη θλίψη προκλήθηκε στον χώρο του Στίβου (και όχι μόνο) της Πάτρας, καθότι ο Γιάννης Καραχάλιος ενας από τους μεγαλύτερους ακοντιστές που ανέδειξε ο πατρινός στίβος, έφυγε από την ζωή.

Ο Γιάννης Καραχάλιος ο οποίος ήταν πρωταθλητής στο ακόντιο, προπονητής της Ολυμπιάδας και καθηγητής φυσικής αγωγής στη συνέχεια, δεν είναι πια ανάμεσά μας μετά από σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπισε.

Η ανακοίνωση της Ολυμπιάδας:

“Στις ψυχές μας είσαι αθάνατος! Μόνο καλά έχουν να θυμούνται όσοι σε γνώρισαν! Μόνο καλό έκανες σε τούτο το μάταιο κόσμο. Μόνο πρόσφερες ανιδιοτελώς. Πάντα ψηλός και χαμογελαστός έτσι αποτυπώθηκες στις καρδιές μας! Το σωματείο μας είχε την τιμή να σε γνωρίσει. Πολλά παιδιά είχαν την τιμή να μάθουν από εσένα! Σε ευχαριστούμε πολύ. Εκφράζουμε τα συλληπτήρια στην οικογένεια σου. Καλό παράδεισο Γιάννη μας”.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή στο τμήμα στίβου της Ολυμπιάδας, Γιάννη Καραχάλιου και συλλυπείται θερμά την οικογένεια και τους οικείους του.

Διάβασε Περισσότερα

ΣΤΙΒΟΣ

Προπονητική ημερίδα κλειστού στίβου στον Λαδόπουλο

Published

on

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ διοργανώνει προπονητική ημερίδα κλειστού στίβου για τις κατηγορίες παμπαίδων Β΄- παγκορασίδων Β’ και μίνι αγοριών – κοριτσιών (2006-2010).

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου (5μ.μ.) στο Κλειστό Προπονητήριο Στίβου της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Λαδόπουλου.

Τα αγωνίσματα
ΠΠ Β΄:
60μ.- Άλμα σε Μήκος – Άλμα σε Ύψος
ΠΚ Β΄:
60μ.- Άλμα σε Μήκος – Άλμα σε Ύψος
ΜΙΝΙ Αγοριών:
50μ.- Άλμα σε Μήκος
ΜΙΝΙ Κοριτσιών:
50μ.- Άλμα σε Μήκος

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Copyright © 2018 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.