Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Βασίλης Βενέρης: «Το βάρος στις μικρές ηλικίες»

Δεν αρκούν μόνο οι επιτυχίες ενός τμήματος, για να θεωρηθεί επιτυχημένος ένας ολόκληρος σύλλογος. Στη περίπτωση της Παναχαϊκής, μπορεί η ομάδα ποδοσφαίρου να μονοπωλεί πολλές φορές το ενδιαφέρον, ωστόσο, οι «κοκκινόμαυροι», όντας ένα «γεμάτο» σωματείο, διαθέτουν μια άρτια οργάνωση σε διάφορα ακόμη τμήματα.

Τα χρώματα της Παναχαϊκής έχουν αποτυπωθεί σε σωρείες «καμβάδων», φιλοτεχνώντας αθλητικά έργα τέχνης. Οι επιτυχίες πολλές, όπως και οι αθλητές που τίμησαν τη φανέλα της. Με κοιτίδα την Αγυιά, διακρίνουμε τη κοινή πορεία παιδιών, έως ότου φτάσουν στο σημείο να κατασταλάξουν ποιο άθλημα θα υπηρετήσουν. Όσα επιλέξουν τον στίβο, θα συναντήσουν έναν χαμογελαστό κύριο, με άφθονη όρεξη να τους μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του.

Η πρώτη εβδομάδα της σεζόν

Ο προπονητής στίβου της Παναχαϊκής, Βασίλης Βενέρης, μίλησε στη «Match», για τη νέα σεζόν, σχολιάζοντας ταυτόχρονα και καίρια ζητήματα του αθλήματος.

«Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε ξεκινήσει τις προπονήσεις. Η προσέλευση των παιδιών στις μικρές κατηγορίες είναι αρκετά μεγάλη. Συνεχίζουμε δυναμικά και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως σε αυτή του Γυμνασίου, όπου έχουμε παιδιά που διακρίνονται στις ταχύτητες και στα άλματα. Στις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, διαθέτουμε όμως κι εκεί μια καλή ομάδα που συνεχίζει τη σκληρή δουλεία. Πιστεύω πως η χρονιά θα κυλήσει ομαλά», δήλωσε ο Βασίλης Βενέρης για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι μικρές ηλικίες και ο στίβος

Η ύπαρξη πλάνου είναι βασικό συστατικό επιτυχίας για έναν σύλλογο. Οι «κοκκινόμαυροι» από τη πλευρά τους, εστιάζουν στις μικρότερες ηλικίες: «Το βάρος μας πέφτει στις μικρές κατηγορίες, όπου έχουμε κάνει και μια ανανέωση. Έχει γίνει μια άρτια επιλογή σε παιδιά δημοτικού και Γυμνασίου», τα λόγια του έμπειρου προπονητή.

Αναφορικά με τους λόγους που ένα παιδί επιλέγει τον στίβο και όχι κάποιο άλλο άθλημα, ο Βασίλης Βενέρης επιστρατεύει τις γνώσεις του και μας απαντά: «Τα περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες επιλέγουν τον στίβο για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, που θα τους χρειαστεί, με όποιο αγώνισμα και να ασχοληθούν στο μέλλον.

Κάθε σύλλογος διαθέτει κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά, που είτε απωθούν, είτε ελκύουν αθλητές και γονείς. Σχετικά λοιπόν με το ίδιον της Παναχαϊκής και τους λόγους που θα επιλέξει κάποιος να στείλει το παιδί του εκεί, ο Βασίλης Βενέρης επισημαίνει: «Εκτός από την μεγάλη ιστορία και τις διακρίσεις του συλλόγου, το έμψυχο δυναμικό της Παναχαϊκής είναι καταρτισμένο. Οι χώροι άθλησης στην Αγυιά είναι επίσης ένα δέλεαρ. Υπάρχει υποδομή αρκετών χρόνων που δείχνει και το αποτύπωμά μας στον στίβο. Παράλληλα, στον στίβο αλλά και γενικά στα αθλήματα, μεγάλο ρόλο παίζει ο προπονητής. Εμείς τα τελευταία χρόνια έχουμε βγάλει πολλούς καλούς αθλητές με αρκετές διακρίσεις. Αυτό είναι ένα κίνητρο για να επιλέξει κάποιος να στείλει το παιδί του στην Παναχαϊκή».

Κάνοντας μια πιο γενική κουβέντα για τον στίβο, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, ο προπονητής των «κοκκινόμαυρων» δηλώνει χαρακτηριστικά: «Οι εγκαταστάσεις στην Πάτρα βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Το Παμπελοποννησιακό, του Λαδόπουλου αλλά και το δικό μας στάδιο, προσφέρουν στον αθλητή την άνεση μιας καλής προπόνησης. Ειδικότερα όμως το Παμπελοποννησιακό, είναι από τα καλύτερα στάδια στην Ελλάδα».

 Η Πάτρα σε συνάρτηση με τις άλλες πόλεις

«Τα σωματεία της Πάτρας υστερούν σε σχέση με αυτά της Αθήνας αλλά και με κάποια της υπόλοιπης επαρχίας, που έχουν το πλεονέκτημα να διαθέτουν λιγότερους συλλόγους. Εδώ, κατά την άποψη μου, είμαστε πολλά σωματεία, με αποτέλεσμα τη διασκόρπιση των ταλέντων και αυτό πολλές φορές είναι μειονέκτημα για τις διακρίσεις ενός συλλόγου. Σε ατομικό επίπεδο, νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ένας ταλαντούχος αθλητής έχει καλό προπονητή, ότι θέση και να διαθέτει το σωματείο, μπορεί να διακριθεί».

Κλείνοντας, επιστρέφουμε νοητά στην αρχή του κειμένου και ρωτάμε τον Βασίλη Βενέρη για την ομογενοποίηση του συλλόγου και την συνύπαρξη με τα υπόλοιπα τμήματα: «Συνυπάρχουμε στον ίδιο χώρο. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη είναι κοντά μας. Στις εκάστοτε εκδηλώσεις όλα τα τμήματα είναι μαζί, έχοντας άψογη συνεργασία το ένα με το άλλο. Προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο του συλλόγου», τόνισε ο προπονητής της Παναχαϊκής, καταδεικνύοντας το «δέσιμο» όλων των τμημάτων.

Να σημειωθεί ότι κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, οι προπονήσεις του συλλόγου πραγματοποιούνται στη  Αγυιά (16:00-19:00) και όλες τις υπόλοιπες μέρες στο Παμπελοποννησιακό, τις ίδιες ώρες.

Νίκος Καλουδιώτης 

ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Oι πόλεις που θα διοργανώσουν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2019

Τις πόλεις που θα διοργανώσουν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2019 ανακοίνωσε η ομοσπονδία του στίβου.

Η Πάτρα, όπως και τα προηγούμενα τρία χρόνια, θα φιλοξενήσει το κορυφαίο εγχώριο γεγονός, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και θα συγκεντρώσει στο Παμπελοποννησιακό τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας.

Στην πόλη της Λάρισας θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, ενώ στην Κατερίνη επιστρέφει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20. Σε αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ16 προχώρησε η ομοσπονδία. Οι αγώνες των μικρών θα γίνουν στις 13-14 Ιουλίου και όχι 20-21 Ιουλίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Αναλυτικά:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, Πάτρα (27-28/7)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, Λάρισα (29-30/6)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 και συνθέτων αγωνισμάτων Κ20, Κατερίνη (22-23/6)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18, Τρίκαλα (6-7/7)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 Καβάλα/Χαλκίδα (13-14/7)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20.000 μ. βάδην Κ23, Μέγαρα (24/3)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20.000 μ. βάδην Α/Γ, Αλεξανδρούπολη (20/4)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων Α/Γ, Κ23, Κ18, Θεσσαλονίκη (3-4/8)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μ., Μέγαρα (24/4)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, Πηγή Τρικάλων (24/2)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. σε δημόσιο δρόμο, Καστοριά (12/5).

Διάβασε Περισσότερα

ΣΤΙΒΟΣ

Μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό στον στίβο

Την απόκτηση της 26χρονης Αθηνάς Κοΐνης στο τμήμα του στίβου, ανακοίνωσε επίσημα ο Παναθηναϊκός Α.Ο.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

«Αθλήτρια του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου είναι και επίσημα η 26χρονη Αθηνά Κοΐνη καθώς εντάχθηκε επίσημα στη μεγάλη οικογένεια του «τριφυλλιού».

Η δρομέας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων με καταγωγή από την Αιθιοπία υπέγραψε στο τμήμα στίβου των «πράσινων» το οποίο δυναμώνει και πάλι.

Το βιογραφικό της είναι πλούσιο και από το 2011 έχει να επιδείξει σπουδαίες επιτυχίες στα 1.500 μ. και στα 3.000μ. στιπλ αφού ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας Νέων ενώ είναι και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στις νεάνιδες. Επιπλέον βρίσκεται μέσα στα μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα γυναικών.

Στην πρώτη δήλωση της στο www.panathinaikos1908.gr η Αθηνά Κοΐνη τόνισε «Είμαι πολύ χαρούμενη που εντάσσομαι στη μεγάλη οικογένεια του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για μια ομάδα που θαυμάζω από μικρή και σίγουρα είμαι περήφανη που θα αγωνιστώ για αυτή.

Ο Σύλλογος αξίζει να επανέλθει ψηλότερα και στον στίβο και θα προσπαθήσω να συνδράμω από την πλευρά μου σε αυτό. Στόχος μου είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του 2020 και να καταφέρω να συμμετέχω σε αυτή τη διοργάνωση».

 

Διάβασε Περισσότερα

ΣΤΙΒΟΣ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος», στην μνήμη του μεγάλου αθλητή της πόλης μας, Φάνη Τσιμιγκάτου, από τον Δήμο Πατρέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πάτρας, την Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, σε μια εκδήλωση που γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Σε αυτήν έλαβαν μέρος εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα και ξεχώρισαν από την περιοχή μας, ο Κώστας Ιατρόπουλος του Αθηνόδωρου (νικητής του αγώνα) και ο Αντώνης Πανταζόπουλος του Εσπέρου (2ος στα 10.000μ.), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο τερματισμός έγινε στην πλαζ μαζί με τις απονομές.

Την εκκίνηση του αγώνα 21 km στην πλατεία Καμινίων, έκανε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος, την εκκίνηση του αγώνα 10 km στο ύψος του Κόκκινου Μύλου έκανε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και το μέλος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων, Κώστας Καραγκούνης και την εκκίνηση του αγώνα 1 km στο ύψος της πλαζ στην Αγυιά, για παιδιά 8 -12 ετών και για ΑμΕΑ, έκανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Στη Match της Δευτέρας θα δημοσιευθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Διάβασε Περισσότερα

Facebook

Copyright © 2018 Mikad Εκδοτικές Διαφημιστικές Υπηρεσίες. --- Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας matchnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.