Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Βιτάλι Συντορένκο: «Η Νάπολη Πατρών είναι μια μεγάλη οικογένεια»

Published

on

Ένας τεράστιος αθλητής, ο κορυφαίος Ευρωπαίος «κίπερ» στην άμμο, ο Ουκρανός Βιτάλι Συντορένκο ήταν μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του Πανελληνίου πρωταθλήματος «Beach Soccer».

O κάτοχος 3 τίτλων του κορυφαίου τερματοφύλακα του EURO WINNERS CUP (2013, 16-, 17), τίμησε με την παρουσία του το Ελληνικό πρωτάθλημα άμμου φορώντας την φανέλα της Νάπολη Πατρών, έγινε ο 1ος ξένος που αγωνίζεται ποτέ στην εγχώρια διοργάνωση και βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει στην «Match Αχαΐας»…

(Συνέντευξη στον Βαγγέλη Μιχάλη)

Βιτάλι, πως επέλεξες να έρθεις στην Νάπολη;
Β.Σ.: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Από την πρώτη μέρα είδα ότι η Νάπολη Πατρών είναι μια μεγάλη οικογένεια, είδα στα μάτια των παιδιών πόσο αγαπάνε το «beach soccer» και θέλησα να τους βοηθήσω να ανέβουν επίπεδο. Ήρθα γιατί θέλω να κερδίσω το Ελληνικό πρωτάθλημα. Το «beach soccer» είναι η ζωή μου και ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι αγώνες».

– Παίζεις μόνο «beach soccer»; Με τι άλλο ασχολείσαι;
Β.Σ.: «Χωρίς αυτό το άθλημα δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου. Στην Ουκρανία έχω μια ακαδημία τερματοφυλάκων, πάνω από 80 παιδιά, 4 προπονητές, θέλω να βοηθάω τα παιδιά και να μεταδώσω τις γνώσεις μου. Δεν είναι δουλειά, είναι τρόπος ζωής. Το «beach soccer» μου προσφέρει ότι δεν θα έδινε το μεγάλο ποδόσφαιρο, πολλά ταξίδια, νέες γνωριμίες… Είμαι 3 ημέρες στην Ελλάδα, γνωρίζω τα παιδιά σχεδόν ένα χρόνο και θα είμαστε για πάντα φίλοι. Μπορεί το «beach soccer» να μην έχει πολλά λεφτά, αλλά μένουν οι σχέσεις και οι γνωριμίες».

– Τι περιμένεις να συναντήσεις από τους αντιπάλους και από τη διοργάνωση;
Β.Σ.: «Ακούω για το πρωτάθλημα, για τις ομάδες που θα παίξουμε και καταλαβαίνω ότι δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Όταν ήρθα και έκανα προπόνηση με την ομάδα, είδα ότι η Νάπολη είναι σε καλό επίπεδο και χάρηκα με αυτό που είδα. Τους είχα δει και με την Βιαρέτζιο, σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, όπου η Νάπολη δεν είχε τύχη. Ήμουν στην Ουγγαρία την περασμένη εβδομάδα και νομίζω οι Έλληνες είναι καλύτεροι και μπορούν να γίνουν καλύτεροι. Η Νάπολη έχει παίκτες που τρέχουν, σουτάρουν, και μπορεί να μην γνωρίζω τις άλλες ομάδες, αλλά βλέπω πόσο θέλουν να βελτιωθούν και πόσο αγαπάνε το άθλημα».

– Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεσαι την χώρα μας;
Β.Σ.: «Ναι είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα και ελπίζω όχι η τελευταία. Απολαμβάνω τον καιρό, τα όμορφα τοπία, την θάλασσα, το φαγητό. Οι άνθρωποι είναι ανοικτοί και σου δημιουργούν όμορφα συναισθήματα».

– Θα ξαναέρθεις και για διακοπές;
Β.Σ.: «Εγώ περιμένω μόνο τα παιχνίδια. Δεν είμαι εδώ για τουρισμό. Θέλω πολύ να κερδίσω το πρωτάθλημα και μετά -αν όλα πάνε καλά-, θα σκεφτούμε την χαλάρωση και τις διακοπές. Μπορεί να μην είμαι πολύ επαγγελματίας, αφού το «beach soccer» είναι ερασιτεχνικό, αλλά είμαι προσηλωμένος στα παιχνίδια. Όλοι θα περιμένουν από εμένα και κάποιος θα βρεθεί να με μάθει κάτι καινούργιο για το άθλημα, όπως κι εγώ θα μάθω κάποιους.»

– Τι είναι το πιο δύσκολο στο «beach soccer»;
Β.Σ.: «Κάθε επαφή της μπάλας στην άμμο δεν μπορείς να γνωρίζεις που θα καταλήξει. Το «beach soccer» είναι ένα γρήγορο παιχνίδι, όπου στο 50-60% ο τερματοφύλακας έχει ενεργό ρόλο. Αρχίζει επιθέσεις, είναι «playmaker», σουτάρει, σκοράρει. Πρέπει να βελτιώνεσαι συνέχεια. Παίζω 14 χρόνια και ο προπονητής μου πάντα μου έλεγε ότι αν θες να πας στην Εθνική ομάδα και να είσαι σε κορυφαίο επίπεδο πρέπει να βελτιώνεσαι. Καθόμουν και έκανα 1 ώρα παραπάνω προπόνηση κάθε μέρα. Για εμένα όμως τίποτα δεν είναι δύσκολο. Παίζω, χαμογελώ και μου αρέσει πολύ να κάνω κάτι που αγαπάω».

– Πως προπονείσαι το χειμώνα στην Ουκρανία;
Β.Σ.: «Δυστυχώς στην Ουκρανία δεν έχουμε εγκαταστάσεις εσωτερικού χώρου και ο καιρός δεν βοηθάει. Έτσι πάμε σε τουρνουά στο εξωτερικό, στο Ιράν, την Τουρκία. Για εμένα είναι δύσκολος ο χειμώνας, γιατί όταν τελειώνει το «beach soccer», αρχίζει η δουλειά, η ακαδημία, τα παιδιά και απλά περιμένω να περάσει ο καιρός για να ξανα-ξεκινήσουν οι αγώνες».

(Από την έντυπη έκδοση της “Match Αχαΐας”)

ΔΙΕΘΝΗ

Παρί Σεν Ζερμέν: Έστειλε επιστολή στην UEFA για ρατσιστικές συμπεριφορές οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ

Published

on

Η Παρί Σεν Ζερμέν μετά τη ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα έστειλε επιστολή στην UEFA καταγγέλλοντας ρατσιστικές ενέργειες οπαδών των Καταλανών προς τον Ουσμάν Ντεμπελέ.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ επέστρεψε στη Βαρκελώνη με τη φανέλα της Παρί ως αντίπαλος κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όπου δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες που υπήρχαν γύρω από το πρόσωπό του όσο αγωνιζόταν με τη φανέλα των μπλαουγκράνα.

Η Παρί πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά χάρη στο εκπληκτικό 4-1, αλλά το συγκερκιμένο παιχνίδι θα συνεχίσει να τους απασχολεί. Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι Παριζιάνοι με επιστολή τους καταγγέλλουν ρατσιστικές ενέργειες και κραυγές εις βάρος του. Ο Ντεμπελέ όποτε έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του αποδοκιμαζόταν, αλλά τον ίδιο δεν τον ενοχλούσε καθόλου.

“Το έχω ήδη βιώσει το 2021 να με γιουχάρουν εδώ στη Βαρκελώνη. Δεν είναι κάτι που επηρεάζει την απόδοσή μου. Δεν πρόκειται να αλλάξω το παιχνίδι μου για τα σφυρίγματα. Έμεινα συγκεντρωμένος, εγώ έδωσα τα πάντα για να σκοράρω εδώ, να πάρω πέναλτι. Είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος επιθετικός.

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρτσελόνα: Στα «ραντάρ» ο Ντιμπάλα, η… αστεία ρήτρα που έχει ο Αργεντινός με τη Ρόμα

Published

on

Ψηλά στη λίστα της Μπαρτσελόνα φέρεται να βρίσκεται ο Πάουλο Ντιμπάλα. Το απίστευτο ποσό της ρήτρας που έχει στο συμβόλαιο του με τη Ρόμα ο Αργεντινός σταρ.

Σε πολλές αλλαγές αναμένεται να προχωρήσει η Μπαρτσελόνα ενόψει της νέας σεζόν. Το μέλλον του Τσάβι εξακολουθεί να είναι αβέβαιο καθώς παρότι ο Καταλανός δηλώνει ότι έχει αποφασίσει οριστικά να αποχωρήσει, τα Μέσα της Βαρκελώνης τονίζουν ότι ο Τζοάν Λαπόρτα συνεχίζει να πιέζει ώστε να του αλλάξει την απόφαση.
Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

ΝΒΑ: Αγωνία στους Χιτ, πονάει στο γόνατο ο Μπάτλερ – Φόβοι για μεγάλη ζημιά

Published

on

Ο Τζίμι Μπάτλερ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί γόνατο, από την αναμέτρηση των Μαϊάμι Χιτ με τους Φιλαδέλφεια 76ερς και στην ομάδα της South Beach επικρατεί αγωνία για την κατάστασή του.

Οι Μαϊάμι Χιτ δεν αγχώνονται μόνο για την θέση στα Playoffs της Ανατολής, η οποία στην παρούσα φάση είναι στον… αέρα, αλλά -κυρίως- για την κατάσταση του Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι του Play-In tournament, κόντρα στους Φιλαδέλφεια 76ερς, στην Πενσιλβάνια. Μια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στις τάξεις της ομάδας της South Beach.

Με το σκορ στο 22-22 στα τέλη της πρώτης περιόδου, ο Μπάτλερ βρέθηκε στο transition και ήταν έτοιμος να σκοράρει. Η παρέμβαση του Κέλι Ούμπρε τζούνιορ αποσόβησε ένα σίγουρο καλάθι, ενώ ταυτόχρονα κατά την πτώση του στο παρκέ ο Jimmy Buckets πονούσε υπερβολικά στο δεξί γόνατο και από τις πρώτες αντιδράσεις του έδειχνε να υποφέρει.

Αμέσως άπαντες πήγαν προς το μέρος του για να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος, όμως ο Μπάτλερ συνέχισε κανονικά την αναμέτρηση και μάλιστα αγωνίστηκε 39 λεπτά, έχοντας 19 πόντους, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα στο διάστημα αυτό. Την ίδια ώρα όμως οι πόνοι παραμένουν και έγιναν ακόμα πιο έντονοι με το πέρας του αγώνα.

Με την επιστροφή των Χιτ στη βάση τους ο Μπάτλερ θα υποβληθεί σε εξετάσεις, για να διαπιστωθεί το πλήρες μέγεθος του προβλήματος. Η αγωνία είναι μεγάλη στις τάξεις της ομάδας, καθώς όσον αφορά τον ηγέτη του συνόλου φοβούνται πως θα μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω του τραυματισμού στο γόνατο. Οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει άλλωστε και αυτό κάνει ακόμα πιο έντονη την αγωνία στις τάξεις των τρις πρωταθλητών του ΝΒΑ.

Πηγή

Continue Reading
Advertisement

Facebook