Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Βόλεϊ Γυναικών: H κλήρωση της 3ης φάση του Κυπέλλου

Published

on

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της πρώτη αγωνιστικής της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ Γυναικών στα γραφεία της ΕΟΠΕ.

Οι αγώνες είναι «νοκ άουτ» και θα πραγματοποιηθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

Τα ζευγάρια:

ΑΣ Ακαδ. Πρωταθλητών – ΑΟ Θήρας
ΠΑΟΚ – ΑΟΦ Πορφύρας
ΑΣΠ Θέτις – ΑΟ Ηλυσιακός
ΑΣ Άρης – ΑΟ Μαρκοπούλου
Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΣΠ Κόρινθος

ΓΣ Ηλιούπολης – Ολυμπιακός ΣΦΠ
Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΣ Μακεδόνες
ΑΕΚ – ΑΠΣ Αίας

 

Α2 ΒΟΛΕΙ

Στην αναμονή των πλέι άουτ της Pre League η Ολυμπιάδα

Published

on

Η Ολυμπιάδα μπορεί να έχει ολοκληρώσει το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής βόλεϊ των ανδρών στην προτελευταία θέση δεν έχει εξασφαλίσει όμως την παραμονή της.

Και αυτό γιατί περιμένει το αποτέλεσμα των πλέι άουτ της Pre League προκειμένου να μάθει και το δικό της μέλλον για το που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

Το ζευγάρι που παρακολουθεί από κοντά η πατρινή ομάδα είναι αυτό του Πανερυθραϊκού με τον Εθνικό, με τον πρώτο αγώνα την Τετάρτη να ολοκληρώνεται υπέρ της ομάδας της Ερυθραίας και ο δεύτερος να φέρνει τα παιχνίδια στα ίσια τους, αφού το συγκρότημα της Αλεξανδρούπολης έκανε το 1-1 στις νίκες επικρατώντας με 3-2 σετ.

Αυτό σημαίνει ότι η Ολυμπιάδα θα ξέρει αν παραμένει στην Α2 Εθνική από το αποτέλεσμα του τρίτου αγώνα την Τετάρτη, θέλοντας νίκη του Πανερυθραϊκού.

Continue Reading

VOLLEY LEAGUE

Βόλεϊ: «Ερυθρόλευκο» προβάδισμα για τον τίτλο

Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου στο «Μελίνα Μερκούρη»

Published

on

Οι τελικοί στην ανδρική Volleylegue ξεκίνησαν με break, καθώς ο Ολυμπιακός πέρασε από το κλειστό του Μετς επικρατώντας του γηπεδούχου Παναθηναϊκού με 3-0 σετ.

Το σκορ είναι «καθαρό», αλλά τα δύο πρώτα σετ εξελίχθηκαν με επικό τρόπο πριν κατακτηθούν από τους «ερυθρόλευκους» στις λεπτομέρειες με 25-23 το πρώτο και 32-30 το επόμενο. Στο τρίτο και τελευταίο σετ η κατάσταση απλοποιήθηκε, αφού από τη μια η ομάδα του Ντανιέλε Καστελάνι είχε ξεκάθαρα την ψυχολογία υπέρ της, ενώ την ίδια ώρα οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δεν πίστεψαν ότι μπορούσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα.

Ως εκ τούτου, η πειραϊκή ομάδα κατάκτησε το τρίτο και τελευταίο σετ με 25-17 και σημείωσε την πρώτη από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Να σημειωθεί ότι η εφετινή είναι η πρώτη φορά μετά το 2010 που οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς.

Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου στο «Μελίνα Μερκούρη», με ώρα έναρξης στις 17:45.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και με τον Στερν να ηγείται της επίθεσης με 8-4. Οι γηπεδούχοι όμως έβγαλαν αντίδραση, ισοφάρισαν σε 8-8 και πέρασαν με 10-9, για να γράψει το 16-14 για την ομάδα του ο Στερν με μπλοκ άουτ. Ο Ιντάλγκο έκανε το 21-19 και με επίθεση και άσου του ίδιου οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 23-20. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 24-23, για να κλείσει το σετ ο Στερν με νέο μπλοκ άουτ.

Η πειραϊκή ομάδα προηγήθηκε με 7-3 στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, ο Ανδρεόπουλος πήρε τάιμ άουτ και η ομάδα του μείωσε σε 7-6, αλλά ένα ξέσπασμα του Τζούριτς έφερε το 11-8, με επίθεση σε πρώτο χρόνο. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε εκ νέου, μείωσε και προσπέρασε με 19-18.

Ο Τζούριτς ισοφάρισε σε 20-20 και ο Παναθηναϊκός έφτασε σε σετ μπολ (24-22), αλλά ο Κουμεντάκης ισοφάρισε και στη συνέχεια έγραψε το 25-24. Το σετ πήγε πόντο-πόντο, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 29-28 και στο 30-29, αλλά μια επίθεση κι ένας άσσος του Ιντάλγκο έφεραν το 31-30, για να τελειώνει το σετ με επιβλητικό μπλοκ ο Γκουσταβάο.

Ανάλογα δυνατό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού και στο τρίτο σετ (6-3, 7-4), αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 8-8, 9-9 και 10-10. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε ύστερα με +5 (19-14) με μπλοκ του Στερν, συνέχισε στο ίδιο τέμπο και με επίθεση του Κουμεντάκη έφτασε στο 21-15.

Την σκυτάλη πήρε ο Τζούριτς, που διαμόρφωσε το 22-15 και το 24-15 με μπλοκ, για να τελειώσει το παιχνίδι ο ασταμάτητος Στερν, που έγραψε το 25-17 και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 40 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων, ενώ του Ολυμπιακού από 6 άσσους, 42 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Κασαμπαλής 6 (3 άσοι, 3 μπλοκ), Κόβαρ 4 (3/8 επ., 1 άσος, 36% υπ. – 27% άριστες), Ρανγκέλ 3 (3/7 επ.), Ερνάντες 22 (22/34 επ.), Βουλκίδης 8 (5/6 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 6 (6/21 επ., 25% υπ. – 25% άριστες) / Ζήσης (λ., 47% υπ. – 32% άριστες), Πετρέας, Φράγκος 1 (1/1 επ.)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντανιέλ Καστελάνι): Στερν 20 (15/26 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Γκουσταβάο 4 (2/5 επ., 2 μπλοκ), Κουμεντάκης 8 (7/13 επ., 1 μπλοκ, 43% υπ. – 33% άριστες), Τράβιτσα 3 (3 μπλοκ), Τζούριτς 11 (9/15 επ., 2 μπλοκ), Ιντάλγκο 11 (9/16 επ., 2 άσοι, 24% υπ. – 29% άριστες) / Τζιάβρας (λ., 22% υπ. – 22% άριστες), Δαλακούρας

 

Πηγή

Continue Reading

Α2 ΒΟΛΕΙ

Βήμα παραμονής του Πανερυθραϊκού στην Αλεξανδρούπολη – Ελπίζει η Ολυμπιάδα

Η παραμονή της Ολυμπιάδας θα κριθεί από το αν θα μείνει στην Pre League ο Πανερυρθαϊκός

Published

on

Σπουδαίο προβάδισμα για την παραμονή του στην Pre League Ανδρών πήρε ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος πέρασε από την έδρα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1 σετ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στους τελικούς των πλέι άουτ.

Στην περίπτωση που μείνει ομάδα που θα καλύψει θέση στο Νότιο Όμιλο δηλαδή ο Πανερυθραϊκός αυτόματα παραμένει στην Α2 Εθνική και η Ολυμπιάδα.

Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας έχει πλέον την ευκαιρία να εξασφαλίσει την παρουσία της στην Pre League και την νέα αγωνιστική περίοδο, αρκεί να επικρατήσει στην έδρα της το προσεχές Σάββατο.

Αν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης καταφέρει να επικρατήσει θα ανακτήσει το πλεονέκτημα της έδρας που είχε και η παραμονή στην κατηγορία θα κριθεί σε τρίτο παιχνίδι, ξανά στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Σε διαφορετική περίπτωση θα υποβιβαστεί στην Α2 Εθνική Ανδρών.

Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τονονίδης, Παρατηρητής: Δήμου.

Τα σετ: 17-25, 25-20, 29-31, 13-25.

Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ (Γιώργος Ανδραβίζος): 
Καβαρατζής, Κεσκίνης, Μπουφίδης, Παπάζογλου, Κυριακίδης, Δημητριάδης / Ποιμενίδης (λ), Βαφειάδης.

Α.Σ. ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Γιάννης Λάιος): 
Παπαδόπουλος, Δημητούλης, Ρεστέμης, Μάρκου, Τασάκος, Δορδοκίδης / Αχιλλεόπουλος (λ), Καρύκας, Ταραμίγκος, Καβαρινός.

Continue Reading
Advertisement
Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το Βαρθολομιό μεγάλη νίκη επί της Ολυμπιάδας, η τύχη στα χέρια του * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Σπουδαίος «άσος» της Απολλωνιάδας με Καφέζα και Κογιώνη επί Κεραυνού Αιγίου 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ18 hours ago

Ατρόμητος Π.: Με σοβαρές ελλείψεις στα μπαράζ

Α1 ΕΣΚΑΗ24 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αγυιά με «καυτή» τριάδα πέρασε το εμπόδιο της ΕΑ Παραλίας

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Γαλήνη επέστρεψε χωρίς προβλήματα στις νίκες (με Αραχωβίτικα/Ακταίο)

Α1 ΕΣΚΑΗ18 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Ο MVP της 25ης στροφής

ΔΙΕΘΝΗ17 hours ago

Champions League: Απόψε οι πρώτες μεγάλες ρεβάνς για τα εισιτήρια των ημιτελικών

BASKET LEAGUE24 hours ago

Basket League: Ο Σλούκας καθάρισε για τον Παναθηναϊκό, που έκανε το 3/3 απέναντι στον Ολυμπιακό

ΔΙΕΘΝΗ18 hours ago

Ψάξτε τον δεύτερο: Μυθικό ρόστερ οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ18 hours ago

Β΄κατηγορία: Οι εκκρεμότητες στους δύο ομίλους

Facebook