Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Ασυνέπεια της ΕΠΟ, αγνοείται από τις 7/9»

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε αναλάβει, σε συνεννόηση με τις FIFA και UEFA, να προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις ως τις 7/9.

Published

on

Για αθέτηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε κατά την τετραμερή συνάντηση της 2ας Σεπτεμβρίου, με αντικείμενο την υποχρέωση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων να εγγραφούν στο Μητρώο της ΓΓΑ, κατηγορεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού την ΕΠΟ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε αναλάβει, σε συνεννόηση με τις FIFA και UEFA, να προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις ως τις 7/9, οπότε και είχε προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού επισημαίνει ότι ως τώρα, το 87,3% των ενερτών ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας έχουν προσέλθει στο Μητρώο και η συντριπτική πλειονότητα αυτών, είτε έχει ήδη εγγραφεί, είτε έχει υποβάλει ολοκληρωμένες αιτήσεις. Επαναλαμβάνει, τέλος, ότι διατηρεί διάθεση βοήθειας και συνεργασίας με τις FIFA και UEFA, ώστε να εγγραφούν όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία στο Μητρώο.

Αναλυτικά η θέση του Υφυπουργείο Αθλητισμού:

«Για την αποφυγή κάθε είδους παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας:

-Στην πολύωρη 4μερή συνάντηση στις 2 Σεπτεμβρίου (Υφυπουργείο, FIFA, UEFA και ΕΠΟ) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεσμεύτηκε, έπειτα από προτροπή των τριών εκπροσώπων των διεθνών συνομοσπονδιών, να συνεχιστεί άμεσα ο παραγωγικός διάλογος με το Υφυπουργείο, σχετικά με την υποχρέωση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων να διαθέτουν την απαραίτητη εκ του νόμου Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και την εγγραφή τους στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

-Συμφωνήθηκε τότε να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις από πλευράς ΕΠΟ, ώστε κατόπιν να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των επομένων βημάτων, πάντοτε σε συνεννόηση του Υφυπουργείου με FIFA και UEFA.

-Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ωστόσο, παρά τη δέσμευσή της έναντι όλων, ουδέποτε προσήλθε! Ανέβαλε, το πρωινό της 7ης Σεπτεμβρίου, την προγραμματισμένη για εκείνη την ημέρα συνάντηση και έκτοτε αγνοείται.

-Οι διεθνείς συνομοσπονδίες είναι ενήμερες για την ασυνέπεια της ΕΠΟ.

-Οι ανά την επικράτεια ΕΠΣ, προτού προβαίνουν σε αίολες ανακοινώσεις, καλό θα ήταν να αναζητήσουν τις ευθύνες από τους επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

-Στο Μητρώο σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, έχουν προσέλθει τα 2.246 (87,3%) από τα 2.573 ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που οι ίδιες οι 54 ΕΠΣ μας έχουν αποστείλει).

Εξ αυτών των 2.246 ποδοσφαιρικών σωματείων που έχουν προσέλθει στο Μητρώο, ολοκληρωμένες αιτήσεις έχουν υποβάλει τα 2.164, άλλα 82 σωματεία τις επεξεργάζονται ακόμα, ενώ είναι ήδη εγγεγραμμένα τα 1.845.

-Κι όπως επιβεβαιώθηκε στην 4μερή συνάντηση στις 2 Σεπτεμβρίου, είναι αυτονόητο ότι από πλευράς Υφυπουργείου υφίσταται κάθε διάθεση βοήθειας και αγαστής συνεργασίας με τις FIFA και UEFA, ώστε να εγγραφούν όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία στο Μητρώο, αρκεί βεβαίως να το επιθυμεί και η ΕΠΟ.

Ακριβώς η ίδια βοήθεια και συνεργασία, η οποία αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα με όλες τις υπόλοιπες 53 ομοσπονδίες ομαδικών και ατομικών αθλημάτων και συνετέλεσε στο εξαιρετικό αποτέλεσμα της εγγραφής της συντριπτικής πλειονότητας των σωματείων τους».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νάπολη Πατρών: Ευχαριστήρια ανακοίνωση για το 5ο διεθνές τουρνουά “Σπύρος Αβράμης”

Published

on

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 5ο τουρνουά “Σπύρος Αβράμης”, που διεξήχθη 17 με 19 Μαΐου και κατακτήθηκε από την Εθνική Λετονίας στον τελικό με την Νάπολη Πατρών. 

Οι “γαλάζιοι” εξέδωσαν ανακοίνωση και ευχαρίστησαν όλους όσοι στήριξαν και φέτος το τουρνουά, που είναι άκρως σημαντικό για την ομάδα, αφού τιμάται η μνήμη του Σπύρου Αβράμη, εκ των ιδρυτών και μέλος της παρέας. 

Τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση: 

“Το 5ο διεθνές τουρνουά beach soccer “Σπύρος Αβράμης” ανήκει στο παρελθόν..  

Η υπόσχεση που δώσαμε για το πιο επιτυχημένο και ανταγωνιστικό τουρνουά έγινε πράξη και τρεις ημέρες ο κόσμος της Πάτρας αγκάλιασε και απόλαυσε υπέροχο θέαμα αθλητές υψηλού επιπέδου, επικές μονομαχίες και Ευ αγωνίζεσαι.  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του τίμησε την μνήμη του Σπύρου, αγάπησε το άθλημα και ήρθε κοντά στην ομάδα…ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του συλλόγου μας που έτρεξαν από το πρωί ως το βράδυ για τρεις ημέρες ακατάπαυστα για να βγει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή.  

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Pafos bsc, Marseille BEACH Team , Kefallinia Beach Soccer Team και Latvian national beach soccer team που αποδέχθηκαν την πρόσκληση μας να είναι στην Πάτρα. Θα θέλαμε για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την στήριξη που μας παρείχε στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του γηπέδου “Σπύρος Αβράμης”, όπως και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κύριο Παναγιώτη Αντωνόπουλο για την στήριξη στο τουρνουά μας και για την παρουσία του στο γήπεδο τις ημέρες του τουρνουά.  

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Πατρέων, τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο αθλητισμού περιβάλλοντος, ενέργειας και πρασίνου κύριο Παναγιώτη Πετρόπουλο καθώς είναι δίπλα μας σε ότι του ζητήθηκε για την υλοποίηση του τουρνουά όπως και για την παραχώρηση του ξενώνα αθλητών όπου διαμένει ο προπονητής μας καθώς επίσης και αθλητές των αποστολών του τουρνουά! Ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά, το επίπεδο ο ανταγωνισμός πλέον απαιτούν πολύ περισσότερα πράγματα, θεωρούμε ότι έχουμε βάλει την Πάτρα στο κάδρο του ποδοσφαίρου άμμου παγκοσμίως και αξίζει στον σύλλογο μας μια εγκατάσταση όπου θα αγωνιζόμαστε και θα προπονούμαστε αντάξια των αθλητών και της θέσης της ομάδας στην παγκόσμια κατάταξη.  

Ευχαριστούμε το Π.Ε.Α.Κ Πάτρας για την αγορά των παραβάν και ελπίζουμε στο μέλλον να γίνουν πράξη τα αιτήματα μας για 2–3 ακόμη εργασίες οι οποίες θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη προετοιμασία και θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα των αθλητών της Νάπολης Πατρών.  

Ο πήχης έχει μπει ψηλά και πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να συνεργαστούμε ώστε του χρόνου να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Επόμενο ραντεβού το Euro winners cup 2024 (9-16 Ιουνίου) στην Ναζαρέ της Πορτογαλίας όπου η Νάπολη Πατρών θα αναχώρηση από την Πάτρα στις 8 Ιουνίου και σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας για την δύσκολη μάχη της πρόκρισης από την φάση των ομίλων. Ραντεβού για το 6ο διεθνες τουρνουά beach soccer “Σπύρος Αβράμης» του χρόνου. 

ΥΓ. Η εγκατάσταση του γηπέδου άμμου έχει κατά 90% κατασκευαστεί και συντηρείται από τα μέλη του συλλόγου, πολύ σύντομα θα υπάρξουν τα αιτήματα προς όλους τους αρμόδιους για τουλάχιστον 10ετη παραχώρηση όπου είναι απλά το δίκαιο που θα γίνει πράξη για να μπορέσει ο σύλλογος να προχωρήσει σε περισσότερες βελτιώσεις και να προετοιμάσει με ασφάλεια και ηρεμία την Νέα Νάπολη Πατρών όπου θα διεκδικεί όλους τους τίτλους σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.” 

Continue Reading

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Παναχαϊκή: Φιλικό με την Εθνική Ενόπλων

Για καλό σκοπό

Published

on

Η Παναχαϊκή θα φιλοξενήσει στο γήπεδό της την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας για φιλανθρωπικό σκοπό. 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή (24/5) στις 17:00 και η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: 

“Φίλες και φίλοι της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, 

Σας προσκαλούμε στον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 17:00, στο γήπεδο της Αγυιάς, μεταξύ της ομάδας μας και της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί για την ενίσχυση του Εθελοντικού Οργανισμού Φωτεινό Αστέρι, που προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε πολλές οικογένειες. 

Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας με την παρουσία σας! 

Ας γεμίσουμε το γήπεδο και ας στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς! 

Πληροφορίες: 

Ημερομηνία: Παρασκευή 24 Μαΐου 

Ώρα: 17:00 

Γήπεδο: Παναχαικης 

Σκοπός: Ενίσχυση Εθελοντικού Οργανισμού Φωτεινό Αστέρι” 

Continue Reading

SUPER LEAGUE 2

Ο Παντελής Τζαμουτζαντώνης στο Αιγάλεω – Παναχαϊκή

Αναλυτικά οι διαιτητές της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 2.

Published

on

Οι ορισμοί διαιτητών για τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ στη Super League 2.

Την Παναχαϊκή στο Αιγάλεω θα σφυρίξει ο Τζαμουτζαντώνης από τη Χίο. Βοηθοί του θα είναι ο Πριόνας από την Εύβοια και ο Μπύρος από την Ευρυτανία.

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη 22 Μαΐου

Γιούχτας – Διαγόρας Ρόδου (14.00 sl2.muvi.com, Μαρκομιχελάκειο)
Διαιτητής: Μόσχου (Λασιθίου)
Βοηθοί: Πάγκαλος, Φραγκιαδάκης (Λασιθίου)

Πέμπτη 23 Μαΐου

Παναθηναϊκός Β – Ολυμπιακός Β (16.00 sl2.muvi.com, «Απ. Νικολαΐδης»)
Διαιτητής: Αργυρός (Πέλλας)
Βοηθοί: Βισκαδούρος (Ηρακλείου), Τσαγανού (Δυτ. Αττικής)

Αιγάλεω – Παναχαϊκή (16.00 sl2.muvi.com, «Στ. Μαυροθαλασσίτης»)
Διαιτητής: Τζαμουτζαντώνης (Χίου)
Βοηθοί: Πριόνας (Εύβοιας), Μπύρος (Ευρυτανίας)

Continue Reading
Advertisement
Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Οι 20 ομάδες της ερχόμενης σεζόν της Α΄κατηγορίας

Α1 ΕΣΚΑΗ23 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η (πλέι-άουτ): Δύμη’07 εναντίον ΕΑ Παραλίας σε «μονομαχία» επιβίωσης

Α1 ΕΣΚΑΗ24 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Το πρόγραμμα των τελικών

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ22 hours ago

Δεν σταματά η δουλειά στον Εθνικό Πατρών

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ17 hours ago

Στην παράταση με ανεπανάληπτη ανατροπή ο Προμηθέας στο Αλεξάνρειο!

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ17 hours ago

Παναχαϊκή: Πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον τελικό της Κ19 στην Καλλιθέα (pics)

Α1 ΕΣΚΑΗ18 hours ago

Α1 ΕΣΚΑ-Η (πλέι-οφ): Πρώτο «ραντεβού» τίτλου για Κεραυνό Αιγίου και Γαλήνη

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ19 hours ago

Παναχαϊκή Γ.Ε.: «Τίτλος της Κ19 με σημασία για το ποδόσφαιρο της Ελληνικής περιφέρειας»

SUPER LEAGUE 120 hours ago

Κωνσταντέλιας: «Όταν τελείωσε το ματς δεν ήξερα πως να αντιδράσω – Έλεγα φαντάζεσαι να το πάρουμε;»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ15 hours ago

Άρης – Προμηθέας 89-85: Στην Πάτρα θα κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League

Facebook