ΠΟΛΟ
Ψώνισε από τον ΝΟΠ ο Νηρέας

Μία σπουδαία προσθήκη στο ρόστερ του πραγματοποίησε ο νεοφώτιστος στην Α2 πόλο Ανδρών ο Νηρέας Πάτρας, «κλείνοντας» τον φουνταριστό του ΝΟΠ, Αναστάσιο Κωνσταντακόπουλο.
Ο 24χρονος άσος τα βρήκε σε όλα με την ομάδα του Παναγιώτη Χριστοφή και απομένουν μονάχα τα τυπικά για να ανακοινωθεί ο παίκτης. Ο ίδιος ο Κωνσταντακόπουλος έκανε μάλιστα τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Νηρέα στη «Match»:
«Από την αρχή του καλοκαιριού, ο Νηρέας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον προς το πρόσωπό μου. Φαίνεται ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και ένας καλός προπονητής, ο Παναγιώτης Χριστοφής. Χαίρομαι που με εμπιστεύεται σε αυτήν την προσπάθεια σε ένα δύσκολο και πρωτόγνωρο για τον Νηρέα πρωτάθλημα. Υπάρχουν αρκετοί έμπειροι παίκτες και πιστεύω ότι θα παλέψουμε μέσα από τις προπονήσεις να δείξουμε τι αξίζουμε, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας. Εύχομαι πάνω από όλα να έχουμε υγεία, κανέναν τραυματισμό και ανοιχτό κολυμβητήριο».
Ρεπορτάζ: Μάριος Μάντζος

ΠΟΛΟ
Εύκολα στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού η εθνική Νεανίδων, περίπατος κόντρα στο Ισραήλ

Με μία πολύ άνετη νίκη 22-6 επί του Ισραήλ, ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης Νεανίδων τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18, το οποίο φιλοξενείται στη Μάλτα.
Το συγκρότημα του Γιώργου Ντόσκα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου, πέρασε απευθείας στην οκτάδα και περιμένει πλέον τα αυριανά νοκ-άουτ παιχνίδια, για να μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Παρασκευής (5/9).
Η ελληνική ομάδα «έβγαλε αντίδραση» μετά την ήττα από την Ισπανία και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στο -έτσι κι αλλιώς υποδεέστερο- Ισραήλ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε με 6-0 και προηγήθηκε 11-1 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν όλες οι παίκτριες γηπέδου, πλην της Ειρήνης Σταυρίδου.
Τα 8λεπτα: 5-0, 7-2, 5-3, 5-1
ΕΛΛΑΔΑ: Σάλεχ, Καραγιάννη 4, Κουνδουράκη 3, Μπίκου 3, Δρακωτού 1, Μαρίνου 2, Κλαψιανού 1, Κρασσά 2, Σταυρίδου, Μπιτσάκου 1, Ελμισιάν 3, Σαλταμανίκα 1, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη 1.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
“Άναψαν οι μηχανές” στην ανδρική ομάδα του ΝΟ Πατρών με Λεμπέση στον πάγκο και χαμόγελα

Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΝΟΠ για τη νέα σεζόν σήμερα το απόγευμα στο κολυμβητήριο του ομίλου στην Ακτή Δυμαίων παρότι ακόμη επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία με τον νέο τεχνικό Φώντα Λεμπέση δεν υπάρχουν.
Κάτι που είναι καθαρά διαδικαστικό και με την ομάδα πλέον να… ανάβει τις μηχανές για τη δεύτερη σερί παρουσία της στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής.
Από τη σημερινή πρώτη δεν έλειψαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για μια καλή σε γενικές γραμμές πορεία.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΟΛΟ
Ήττα η Εθνική Νεανίδων από την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό, “τελικός” αύριο με Ισραήλ

Ηττήθηκε μεν αλλά είναι στο χέρι της η απευθείας πρόκριση στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πόλο Νεανίδων Κ18, που διεξάγεται στην πόλη Γκζίρα της Μάλτας. Η Εθνική μας ομάδα πλήρωσε τα λάθη της στη σημερινή (2/9) αναμέτρηση με την Ισπανία, αφού γνώρισε την ήττα με 13-9, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Β΄Ομίλου.
Ωστόσο, θα καταλάβει την δεύτερη προνομιούχο θέση από το γκρουπ και, συγχρόνως, θα εξασφαλίσει μια θέση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης αν κερδίσει αύριο Τετάρτη (3/9) στις 17:30 το Ισραήλ. Θυμίζουμε πως το σύνολο του Γιώργου Ντόσκα είχε επικρατήσει άνετα του συγκεκριμένου αντιπάλου, με 15-8, στην πρεμιέρα (26/8) του διεθνούς τουρνουά Υδατοσφαίρισης «PYTHIA CUP 2025-WOMEN U18», στο κολυμβητήριο της Ιτέας.
Τα 8λεπτα: 3-2, 3-2, 3-1, 4-4
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ντόσκας): Σάλεχ, Καραγιάννη 1, Μαρίνου, Μπίκου 1, Δρακωτού 1, Ελμισιάν, Κλαψιανού, Κρασσά 2, Σταυρίδου 1, Μπιτσάκου 2, Ντούλη, Σαλταμανίκα 1, Κυριακοπούλου, Δασκαλάκη.
Για την Ισπανία σκόραραν: Χιρόνες 3, Μποϊξάντε 2, Ροντίγκες 2, Μουνιόθ 2, Ταρίνο 1, Λαρός 1, Ασένσιο 1 Φερνάντες 1.
Μίλτος Σπυρόπουλος