ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πρόκριση για την Λαμία στα πέναλτι στο ΟΑΚΑ

Μεγάλη νικήτρια μέσα στο ΟΑΚΑ ήταν η Λαμία η οποία με σκορ 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος σε βάρος του Παναθηναϊκού. *Είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς στο 83′ ο Εμμανουηλίδης.
Αν εξαιρέσει κανείς την τεράστια ευκαιρία της Λαμίας στο 15′ με τον Καραμάνο, ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά σε τετ-α-τετ με τον Διούδη, το πρώτο μέρος στο ΟΑΚΑ ήταν όπως αναμενόταν “κυνήγι γάτας με το ποντίκι”.
Ο Παναθηναϊκός από το 8ο λεπτό της αναμέτρησης και την πολύ καλή στιγμή του Χαζτηγιοβάννη, πολιορκούσε συνεχώς την άμυνα της ομάδας του Χάβου προσπαθώντας να βρει το τέρμα για να φέρει την μεταξύ του σειρά στα ίσια (σκορ πρώτου αγώνα 1-0).
Οι “πράσινοι” προσπαθούσαν κυρίως με κάθετες μπαλιές να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά κατάφεραν να δημιουργήσουν λιγοστές ευκαιρίες που ούτε κι αυτές μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ. Γενικότερα, το πρώτο 45λεπτο ήταν άχαρο και ο Δώνης ήξερε ότι οι παίκτες του πρέπει να τα δώσουν όλα στην επανάληψη εάν θέλουν να περάσουν στους “8” του θεσμού.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε στο χορτάρι ακόμα πιο ζωηρός, η είσοδος και επανεμφάνιση του Δημήτρη Κουρμπέλη βοήθησε πολύ και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με το σκηνικό να ταιριάζει… γάντι με αυτό του πρώτου μέρους. Μάλιστα, η πρώτη πολύ καλή στιγμή ήρθε στο 55′ όταν ο Μακέντα κατέβασε εντός περιοχής πολύ ωραία τη μπάλα την γύρισε στον Κουρμπέλη ο οποίος με προβολή από κοντά νικήθηκε από τον Μελισσά.
Η επόμενη καλή στιγμή για το “τριφύλλι” ήρθε στο 69′. Ο Μακέντα και πάλι σέντραρε, ο Εμμανουηλίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε δυνατά, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. O νεαρός, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.
Στο 83ο λεπτό μετά την σέντρα του Χατζηγιοβάννη, ο Εμμανουηλίδης βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι την κατάλληλη στιγμή και αμαρκάριστος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα, λυτρώνοντας την ομάδα του και ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.
Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και οι δύο σύλλογοι οδηγήθηκαν σε παράταση, η οποία ξεκίνησε εντυπωσιακά. Οι δύο ομάδες είχαν μοναδικές στιγμές για να σκοράρουν, όμως δεν τα κατάφεραν. Οι γηπεδούχοι με τους Ινσούα (κεφαλιά) και Βέργο (χαμένα τετ-α-τετ) και η Λαμία με Έπστάϊν (επίσης τετ-α-τετ) και δοκάρι με τον Ρόμανιτς.
Έτσι, το πρώτο μέρος της παράτασης έληξε με το ίδιο σκορ. Στο δεύτερο 15λεπτο η μεγαλύτερη φάση ήρθε στο 120′ με τον Βέργο και πάλι να είναι απέναντι στον Μελίσσα αλλά ο Ασίγκμπα έβαλε το πόδι του και έδιωξε σωτήρια. Τα πέναλτι… δεν αποφεύχθηκαν.
Στην ψυχοφθόρο διαδικασία η Λαμία αναδείχθηκε νικήτρια με σκορ 4-2, περνώντας στην επόμενη φάση, καθώς από τον Παναθηναϊκό αστόχησαν οι Κάτσε και Κουρμπέλης.
Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (79′ Βέργος), Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης (46′ Κουρμπέλης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (67′ Εμμανουηλίδης),Μακέντα
Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Ρόμανιτς, Καραγκούνης (71′ Έπσταϊν), Τομάς (72′ Πλιάτσικας), Καραμάνος.
Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Έτοιμοι οι «μπέμπηδες» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026

Η Εθνική Ελλάδας αγωνίζεται αύριο (5/9, 21:45, Alpha) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απέναντι στη Λευκορωσία, με στόχο τη νίκη στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2026. Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στον 3ο όμιλο με αντιπάλους τη Δανία, τη Σκωτία και τη Λευκορωσία.
Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο προκρίνεται απευθείας στο Μουντιάλ, ενώ η δεύτερη θα δώσει διπλούς αγώνες μπαράζ με Εθνικές από τους άλλους ομίλους. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να κάνει την έκπληξη κόντρα σε ισάξιους αντιπάλους και να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αμερική.
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο και θα κοιτάξει στα μάτια και τους τρεις, με στόχο τα θετικά αποτελέσματα που θα δώσουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Το υλικό που διαθέτει η Εθνική αποτελείται από ταλαντούχους παίκτες από τη θέση του τερματοφύλακα μέχρι την επίθεση.
Ο μέσος όρος ηλικίας των 24 ετών αποδεικνύει το ταλέντο που υπάρχει στη νέα φουρνιά ποδοσφαιριστών της Εθνικής, οι οποίοι αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Η Παναχαϊκή ανακοινώνει Τρόπουλο και Κουραχάνη, συνεχίζει να «γεμίζει» το ρόστερ

Ο νεαρός γκολκίπερ Νίκος Τρόπουλος (από τη Λαμία) και ένα ακόμη δικό της παιδί, ο Κωνσταντίνος Κουραχάνης (φωτό), θα είναι δυο ακόμη προσθήκες που θα ανακοινωσει εντός της ημέρας η Παναχαϊκή.
Ο νεαρός μέσος που κατέκτησε το πρωτάθλημα με την κοκκινόμαυρη Κ19 γυρίζει στην ομάδα που αγαπάει παρότι αρχικά ήταν πολύ κοντά στον Παναιγάλειο.
Όσο για τον 21χρονο γκολκίπερ Τρόπουλο, έχει δείξει καλά στοιχεία και ο Κυβελίδης εισηγήθηκε να αποκτηθεί, όπως και θα γίνει.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Ο Πετράτος και τη νέα σεζόν στην Παναχαϊκή, ανακοινώθηκε επίσημα από τους κοκκινόμαυρους

Όπως αναμενόταν τέλος καλό όλα καλά με την περίπτωση του Ηλία Πετράτου και την παραμονή του στην Παναχαϊκή.
Ο πατρινός σύλλογος ανακοίνωσε την παραμονή του στην ομάδα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!
Είναι Μέσος, γεννημένος στις 04/01/2005, με την Παναχαϊκή να ψάχνει για 1-23 ακόμη ποιοτικές προσθήκες.
“Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με τα κοκκινόμαυρα”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Μίλτος Σπυρόπουλος