Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Κυριάκος Κοκόλας στη “Match”: «Η Ομόνοια δεν έχει ταβάνι»

Published

on

Ο πατρινός «μαέστρος» πίσω από το αργυρό μετάλλιο της Ομόνοιας Ναυπάκτου στην Σικελία, Κυριάκος Κοκόλας, μίλησε στην «Match» για την διοργάνωση στην Ιταλία, τις εμπειρίες και τους στόχους της Ομόνοιας.

Συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

Είναι εντυπωσιακό πως η ιδέα για το τουρνουά στη Σικελία, ήταν βασισμένη στο μοντέλο διοργάνωσης της Ναυπάκτου. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Είναι αλήθεια αυτό. Σαν διοργάνωση έγινε με βάση το δικό μας μοντέλο που τους άρεσε ιδιαίτερα. Το έκαναν διότι μέσα από αυτή την προσπάθεια τα σωματεία και οι αθλητές γνωρίζουν λαούς, κάνουν φιλίες και μαθαίνουν διαφορετικές αθλητικές κουλτούρες. Όλο αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Ουσιαστικά βάζουμε στο κόλπο και άλλους συλλόγους ώστε να δουν τι συμβαίνει, να ψαχτούν και να συμμετάσχουν. Αυτός είναι ο στόχος, η χαρά μας διότι είναι η 3η χρονιά που συμβαίνει το τουρνουά και το έχουμε ονομάσει Ευρωπαϊκό (τουρνουά), ώστε να δίνουν το παρών και άλλες χώρες κάθε χρόνο.

Ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος δήλωσαν πως είναι τιμή να συμμετέχει η Ομόνοια στο τουρνουά. Θέλουμε να μας περιγράψεις το πως σας υποδέχθηκαν και τι σημαίνουν αυτά τα λόγια για τον σύλλογο;

«Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στο εξωτερικό και να αναγνωρίζουν το Lepanto (η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή που αφορά την Ναυμαχία της Ναυπάκτου και την απελευθέρωση από την Τουρκοκρατία). Όπου κι αν αναφέραμε αυτή τη λέξη στη Σικελία, οι πάντες… γνώριζαν.

Είναι μεγάλη τιμή και σου προκαλεί ανατριχίλα να ακούγεται ο Εθνικής ύμνος σε μία άλλη χώρα, και έτσι ακριβώς νιώσαμε όλοι στην αποστολή. Η διοργάνωση ήταν άψογα και άρτια εκτελεσμένη.

Όλοι οι συντελεστές, δημάρχοι-αντιδημάρχοι, αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας της Ιταλίας, ήταν συνέχεια εκεί από το ξεκίνημα του τουρνουά μέχρι και την τελευταία ημέρα και δεν αρκέστηκαν απλά να έρθουν στο τέλος για τις απονομές. Ήταν κάτι που μας έκανε τρομερή εντύπωση.

Επιπλέον, και η τάξη των διαιτητών ήταν τρομερή, άνθρωποι επαγγελματίες και εγνωσμένης αξίας.

Μετέφεραν κάτι οι διοργανωτές στην ομάδα της Ομόνοιας που να τους εντυπωσίασε;

«Ήταν όλοι τους πάρα πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε και συμμετείχαμε στο τουρνουά και που τιμήσαμε τους ίδιους και την όλη προσπάθεια. Επιπλέον, μας εξέφρασαν την χαρά τους που έβλεπαν έναν σύλλογο δεμένων και αγαπημένων συντελεστών (από το τεχνικό επιτελείο μέχρι τις παίκτριες).

Η προετοιμασία σας για το τουρνουά σαν εμπειρία αλλά και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πως ήταν; Η νοοτροπία ήταν, πάμε απλά να το ευχαριστηθούμε ή να «χτυπήσουμε» τελικό;

«Ο στόχος μας ήταν ότι πάμε να αγωνιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και να φτάσουμε στον τελικό και όχι απλά να απολαύσουμε την εκδρομή. Ήμασταν αρκετά προετοιμασμένοι για να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση, αλλά αυτό εν τέλει δεν κατέστη δυνατό και βγήκαμε δεύτεροι.

Ήταν ένας ωραίος αγώνας και θεωρώ ότι στα σημεία χάσαμε το χρυσό.

Λίγο πριν την αναχώρηση για τη Σικελία

Στο ξεκίνημα, όμως, η ομάδα τα πήγε περίφημα καθώς κέρδισε άνετα με 6-0 συνολικά σετ τους Ακρίτα Καλαμάτας και Santa Venerina. Έπαιξε ρόλο ότι προσαρμοστήκατε εύκολα στις συνθήκες;

«Είχαμε πολύ καλή διάθεση, ειδικότερα μετά και την νίκη στον ημιτελικό με την Καλαμάτα, αλλά παράλληλα δεν είχαμε επαναπαυθεί γιατί θεωρούσαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πλέον τους οικοδεσπότες σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα.

Δείξαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και σοβαρότητα για να φτάσουμε στον στόχο μας».

Τα κορίτσια τι έλεγαν μεταξύ τους; Ήταν αγχωμένα; Πως διαχειρίστηκαν όλη αυτή την εμπειρία στο εξωτερικό;

«Τα κορίτσια δεν ήταν αγχωμένα, αλλά τους… έπιασε ένα σχετικό άγχος στον τελικό (σ.σ. γέλια). Νομίζω πως αυτό που έχουμε εισπράξει από τα παιδιά ήταν κάτι μοναδικό και αυτό διευρύνεται. Πρέπει να αναφέρω πως είχαμε και τέσσερις αθλήτριες από την Πάτρα εκτός από την Ναύπακτο. Δύο από τον σύλλογο της Ολυμπιάδας, την Άννα Μαυροειδή και την Αθηνά Αγγελοπούλου, από την ΕΑΠ την Ελένη Δέμη και την Μαριτίνα Σπηλιοπούλου από την Παναχαϊκή.

Και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία, δηλαδή να πάει μια ομάδα ως αποστολή και να κερδίσει τον σεβασμό και την ευχαρίστηση των παιδιών. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι ότι αυτό μεταδίδεται, μας έλεγαν ότι πέρασαν τέλεια και χαρακτήρισαν την εμπειρία συναρπαστική, λόγια που μας έδωσαν μεγάλη χαρά για εμάς που «τρέχουμε» για όλο αυτό.

Το πανέμορφο Λουκουμέρα

Πριν τον τελικό, στην τελευταία σας κουβέντα, τι τους είπες;

«Όταν πας στο εξωτερικό ο στόχος όπως προείπα είναι η πρωτιά, όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Τους είπα να το ευχαριστηθούν, να δείξουν όλα όσα έχουμε δουλέψει στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Όμως επειδή εμείς και φέτος στην Ναύπακτο στο τουρνουά πήραμε την δεύτερη θέση, μας αφήνει μια πικρία το αποτέλεσμα της Ιταλίας».

Είχαν επαφές και πέραν του αγωνιστικού κομματιού οι ομάδες μεταξύ τους;

«Εννοείται πως ναι, όλα τα παιδιά ήταν μια παρέα και αυτό αποδεικνύεται και από τους χορούς μετά το τέλος των αγώνων που έχουν καθιερωθεί να γίνονται, δηλαδή ο δικός μας Ζορμπάς και
ο δικός τους που ονομάζεται Ταραντέλα.

Υπάρχουν ανάλογες βλέψεις για του χρόνου;

«Περιμένουμε την ερχόμενη χρονιά να γίνει ξανά ένα δυνατό τουρνουά στη Σικελία, ενώ 19-21 Ιουνίου θα γίνει και το δικό μας στην Ναύπακτο. Οφείλουμε ως τότε να προετοιμαστούμε το ίδιο και το περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία. Στόχος μας είναι να παίρνουν τέτοιες εμπειρίες και τα νέα παιδιά που συμμετέχουν και να έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν το εξωτερικό».

Ο κόσμος στην Ναύπακτο έχει δείξει ότι αγκαλιάζει το όλο εγχείρημα.

«Κάθε χρόνο ο κόσμος το αγκαλιάζει, το περιμένει, είναι στο γήπεδο και περιμένουμε του χρόνου ακόμα περισσότερους.

Στηρίζουν ο καθένας με τον τρόπο του καθότι αναγνωρίζουν πως είναι μια μεγάλη διοργάνωση για την πόλη.

Τι άλλο πιστεύεις ότι μπορεί να συμβεί για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθεια σας αυτή στα πλαίσια των διοργανώσεων;

«Η Ομόνοια δεν έχει ταβάνι, έχει στόχους και φιλοδοξίες και ο Ντίνος Τσακανίκας που είναι στη Γυναικεία ομάδα, αλλά και οι υπόλοιποι προπονητές των μεγάλων τμημάτων του συλλόγου, έχουν από πίσω τους ένα εξαιρετικό επιτελείο.

Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος έχουν οράματα και προσπαθούν κάθε πράγμα να το πετυχαίνουν σωστά. Είχαμε και το «Αχέπα Καπ» όπου έδωσε το παρών ο Αμερικανός πρέσβης και το Αντίρριο με τα Masters. Οφείλουμε να κάνουμε τέτοιες διοργανώσεις γιατί έτσι φέρνουμε και άλλα παιδιά στον κόσμο του βόλεϊ».

Α2 ΒΟΛΕΙ

Ξεκίνημα προετοιμασίας με όρεξη και αισιοδοξία στην ανδρική ομάδα της Ολυμπιάδας

Published

on

Η αυλαία της φετινής αγωνιστικής περιόδου άνοιξε και επίσημα για την ανδρική ομάδα βόλεϊ της Ολυμπιάδας. Οι «πορτοκαλί» επέστρεψαν με όρεξη και διάθεση για δουλειά, πραγματοποιώντας την πρώτη τους προπόνηση στην Πλαζ.
Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του Άκη Δαρείου και του συνεργάτη του Γιώργου Μακρυκώστα με τους αθλητές να δηλώνουν έτοιμοι για νέες διακρίσεις.
Μίλτος Σπυρόπουλος 
Continue Reading

ΒΟΛΕΙ

Η Ολυμπιάδα ξεκίνησε την προετοιμασία, παρών και ο νεοαποκτηθείς ακραίος Κάρλος Μπρουκς

Published

on

Άρχισαν από νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή της Πλαζ τα… βάσανα στην ομάδα βόλεϊ της Ολυμπιάδας για το νέο πρωτάθλημα της Α2.

Στην Πάτρα βρίσκεται από χθες ο Κουβανός ακραίος Κάρλος Μπρουκς που θα φορέσει τη φανέλα των «πορτοκαλί» στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

Το νεαρό άσο υποδέχθηκε ο συνεργάτης του Άκη Δαρείου Γιώργος Μακρυκώστας, ο οποίος μαζί με τον αρχηγό Νίκο Ρουμελιώτη τον συνόδευσαν στο νέο του σπίτι.

Ο Μπρουκς αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πλέον αγωνιστικά «εργαλεία» της Ολυμπιάδας, υπό τις οδηγίες του Άκη Δαρείου.

Μίλτος Σπυρόπουλος

 

Continue Reading

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Διαβάστε στη «Match»: Ελλάδα σε διπλό ταμπλό, στο «κάδρο» τα Προσφυγικά για την Παναχαϊκή, τα πρώτα τεστ του Προμηθέα

Published

on

Η Ελλάδα «καθάρισε» και τη Γεωργία με κυρίαρχους τους Γιάννη και Μήτογλου, βάζοντας πλώρη για την πρωτιά του ομίλου της στο Ευρωμπάσκετ. Την ίδια ώρα, τα διψασμένα «μωρά» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ετοιμάζονται να μπουν στη μάχη των προκριματικών για το μεγάλο όνειρο της επιστροφής σε Μουντιάλ.

 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

«Παίζει» και η λύση των Προσφυγικών

Στο τραπέζι, εκτός από το Παμπελοποννησιακό, έχει πέσει και το γήπεδο των Προσφυγικών για έδρα της ομάδας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Η διοίκηση κινείται για την πρόσληψη Γενικού Αρχηγού, ενώ το σύνολο του Κυβελίδη ετοιμάζεται για Πανθουριακό.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΤΕΣΤ

Ο Προμηθέας ταξιδεύει στην Αθήνα για να δώσει τα δύο πρώτα φιλικά της σεζόν απέναντι σε Παπάγου και Ολυμπιακό, με μοναδικό απόντα τον Νάσο Μπαζίνα. Αισιόδοξος ο Αμερικανός σκόρερ Ρομπ Γκρέι, δηλώνει στη «Match»: «Ψηλά και φέτος».

SUPERLEAGUE

Με Πιέρο χρυσό σκόρερ

Ο επιθετικός από την Αϊτή βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά μετά τις 23/02/2025 και η ΑΕΚ λυγίζοντας τον Αστέρα Τρίπολης πάει με το 2×2 στην διακοπή του πρωταθλήματος, όπως και ο Ολυμπιακός.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Με το βλέμμα σε Κύπελλο και τίτλο

Οι «μελανόλευκοι» θέλουν να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στον θεσμό του Κυπέλλου, κάνοντας γερή «πρόβα» για τη μάχη τίτλου στη NL1. Πρώτο φιλικό τεστ με Αχαγιά ’82.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Φιλικά, δηλώσεις και παρασκήνιο

Πανδαισία αγώνων το Σαββατοκύριακο, με τη «Match» να έχει όλα τα νέα αλλά και φωτορεπορτάζ από τις μάχες των ομάδων. Ο Ν. Πατρώνης μιλά για το όραμα της United FC. Το παρασκήνιο μετακίνησης παίκτη από ομάδα της Πάτρας σε άλλο ιστορικό σωματείο της πόλης.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΙΒΓΙΝΙΔΗΣ

Συγκίνηση και τιμή σε μια εμβληματική μορφή

Η «Match» σε ένα σούπερ αφιέρωμα για την ονοματοδοσία του γηπέδου στον Λάππα. Όλο το ρεπορτάζ, οι δηλώσεις του εγγονού Στέλιου και οι εικόνες από την εκδήλωση.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Όλα τα τελευταία νέα για πόλο, βόλεϊ και το αφιέρωμα στο πυγμαχικό τμήμα της ΕΑΠ με δηλώσεις Χαζάπη.

Continue Reading
Advertisement
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20259 hours ago

Οριστικοποιήθηκαν τα πρώτα ζευγάρια της φάσης των “16” χωρίς το μεγάλο ντέρμπι

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202510 hours ago

Τουρκία – Σερβία 95-90: Πρωτιά στον όμιλο για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ11 hours ago

Ο Άρης Π. με κορυφαίο Λιμάτσι επικράτησε του ΠΑΣ Κυψέλου στα Προσφυγικά στο τελευταίο τεστ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ11 hours ago

Ο Στάμος (Ηλεία) διαιτητεύει την Παναχαϊκή στον αγώνα κυπέλλου με Πανθουριακό εκτός έδρας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ11 hours ago

Το πρόγραμμα της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδος στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων

ΠΟΛΟ11 hours ago

Εύκολα στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού η εθνική Νεανίδων, περίπατος κόντρα στο Ισραήλ

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202512 hours ago

Σπανούλης: «Ο Γιάννης είναι έτοιμος και θα παίξει, έχει… βαριά φανέλα πάντα η Ισπανία»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ12 hours ago

Γ. Ελευθεριάδης: «Είμαστε πίσω στους αυτοματισμούς στην επίθεση, να γινόμαστε καλύτεροι»

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ12 hours ago

Η Αχαϊκή δοκιμές στη φιλική νίκη επί του Αστέρα Τσουκαλείκων στο γήπεδο Κ. Αχαγιάς

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ13 hours ago

Απόλλων: Φιλικό «ξεμούδιασμα» με την Αχαγιά’82 και νίκη χωρίς τον Αμερικάνο Κίερ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 hours ago

Και τα Προσφυγικά στο «κάδρο» για έδρα της Παναχαϊκής

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ13 hours ago

Απόλλων: Φιλικό «ξεμούδιασμα» με την Αχαγιά’82 και νίκη χωρίς τον Αμερικάνο Κίερ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ21 hours ago

Κάλεσμα συσπείρωσης από την Παναχαϊκή – «Για εμάς θα είναι ένας αγώνας διαρκείας»

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ23 hours ago

Εθνικός Σαγεΐκων: Ρόστερ με λύσεις και πρώτο δυνατό φιλικό

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ21 hours ago

Πατρώνης: «Η United συνδέει ιδέες, φιλοσοφίες και κουλτούρα»

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ19 hours ago

Νέο φιλικό τεστ για τον Ατρόμητο Πατρών

Α1 ΕΣΚΑΗ19 hours ago

Τα Αραχωβίτικά/Ακταίο «μπαίνουν» στο Τόφαλος για προπονήσεις, πρώτο τεστ με Αχαγιά’82

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ15 hours ago

Πάτρα: Το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση ποδοσφαιριστή

Uncategorized19 hours ago

Τέλος διαιτητικής διαδρομής για τον Παναγιώτη Καμήτσο μετά από 20ετή καριέρα

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ18 hours ago

Επιστροφή του ΠΑΟΚ Πατρών με έμπειρο τεχνικό

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 20259 hours ago

Οριστικοποιήθηκαν τα πρώτα ζευγάρια της φάσης των “16” χωρίς το μεγάλο ντέρμπι

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202510 hours ago

Τουρκία – Σερβία 95-90: Πρωτιά στον όμιλο για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ11 hours ago

Ο Άρης Π. με κορυφαίο Λιμάτσι επικράτησε του ΠΑΣ Κυψέλου στα Προσφυγικά στο τελευταίο τεστ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ11 hours ago

Ο Στάμος (Ηλεία) διαιτητεύει την Παναχαϊκή στον αγώνα κυπέλλου με Πανθουριακό εκτός έδρας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ11 hours ago

Το πρόγραμμα της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδος στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων

ΠΟΛΟ11 hours ago

Εύκολα στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού η εθνική Νεανίδων, περίπατος κόντρα στο Ισραήλ

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 202512 hours ago

Σπανούλης: «Ο Γιάννης είναι έτοιμος και θα παίξει, έχει… βαριά φανέλα πάντα η Ισπανία»

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ12 hours ago

Γ. Ελευθεριάδης: «Είμαστε πίσω στους αυτοματισμούς στην επίθεση, να γινόμαστε καλύτεροι»

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ12 hours ago

Η Αχαϊκή δοκιμές στη φιλική νίκη επί του Αστέρα Τσουκαλείκων στο γήπεδο Κ. Αχαγιάς

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ13 hours ago

Απόλλων: Φιλικό «ξεμούδιασμα» με την Αχαγιά’82 και νίκη χωρίς τον Αμερικάνο Κίερ

Facebook