Α2 ΒΟΛΕΙ
Οι κόουτς έχουν το… ρεπορτάζ

Στην τελική ευθεία μπαίνουμε σιγά-σιγά για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων που εκπροσωπούν για φέτος το Αχαϊκό βόλεϊ στην Α2 Εθνική Ανδρών.
Ολυμπιάδα και Αιγιαλέοντας θα είναι οι μοναδικοί μας εκπρόσωποι, με τους δύο συλλόγους να έχουν ξεκινήσει όπως σας είχαμε ενημερώσει και από το περασμένο φύλλο την προετοιμασία τους.
Μάλιστα, το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν και οι προπονητές τους, ο Άκης Δαρείος (Ολυμπιάδα) και Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Αιγιαλέων).
Και οι δύο τους, μιλώντας στη «Match» και στον Κυριάκο Δημητρόπουλο αναφέρθηκαν στο πως εξελίσσεται το πλάνο προετοιμασίας, την διάθεση των αθλητών τους, ενώ σχολίασαν και την ένωση Ολυμπιάδας με Απόλλωνα.
ΑΚΗΣ ΔΑΡΕΙΟΣ
«Η προετοιμασία μας συνεχίζεται κανονικότατα, μπαίνουμε τώρα στην 4η εβδομάδα με όλα τα παιδιά να είναι διαθέσιμα, εκτός του Φώτη Μούρτζη ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό, αλλά σε 2-3 μέρες θα μπει και πάλι σε κανονικό πρόγραμμα.
Τις προηγούμενες εβδομάδες δώσαμε αρκετή έμφαση στην φυσική κατάσταση των παιδιών, όμως, τώρα αρχίζει η τεχνικο-τακτική για εμάς, δηλαδή προπόνηση με μπάλα. Οι παίκτες μας δείχνουν μεγάλη διάθεση, ενώ μέσα στη εβδομάδα, Τετάρτη ή Πέμπτη θα αγωνιστούμε και σε φιλικό αγώνα με τον Θησέα Πατρών.
-Το πρωτάθλημα πως το βλέπετε φέτος;
«Πάντοτε ένα πρωτάθλημα έχεις τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του. Υπάρχουν ομάδες στα μέτρα μας, υπάρχουν σαφώς και ικανότερες από εμάς, αλλά μπορώ να πω ότι θα είναι καλύτερο και
πιο συναρπαστικό από της περασμένης σεζόν με 22 αγωνιστικές, το οποίο άλλωστε όπως ξέρετε με όλα όσα συνέβησαν και με τους ομίλους εξελίχθηκε σε παρωδία.
Τώρα, η δυσκολία θα φανεί στην πορεία για όλες τις ομάδες και ούτε μπορούμε να οριοθετήσουμε κάποιο στόχο γιατί ακόμα είναι πολύ νωρίς σε όλα τα επίπεδα, μεταγραφικά και αγωνιστικά».
-Είχαμε και την επισημοποίηση της Ένωσης με τον Απόλλωνα…
«Ναι πλέον και εμείς έχουμε επίσημη ενημέρωση πως όλα τελείωσαν. Έχουν αποσταλεί τα έγγραφα και νομίζω από Δευτέρα θα μπούμε και στο πρόγραμμα ως Ολυμπιάδα».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
«Η προετοιμασία μας συνεχίζεται σε υψηλούς ρυθμούς, δεν έχουμε θέματα τραυματισμών, ενώ περιμένουμε και τις επιστροφές των Σαλαβασίδη και Βασιλάκου.
Θα δουλέψουμε τώρα στο κομμάτι της τακτικής και μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα βάλουμε μπρος και τα φιλικά με ομάδες της περιοχής, ενώ θα δώσουμε και το παρών σε τουρνουά στην Καλαμάτα στις αρχές Οκτώβρη».
Με αφορμή και τη συνένωση Ολυμπιάδας-Απόλλωνα, πως διαμορφώνονται τα δεδομένα στο φετινό πρωτάθλημα;
«Είναι θετικό που συνέβη αυτό για την Ολυμπιάδα, καθώς πρέπει να υπάρχουν ομάδες του Νομού στις μεγάλες κατηγορίες. Όσο για το πρωτάθλημα το οποίο έχει δρόμο ακόμα για να ξεκινήσει, πέρα από 4-5 ομάδες στον όμιλο μας, δεν έχουμε ακόμα σαφή εικόνα.
Ωστόσο, αυτό εμάς δεν μας επηρεάζει σε κάτι και συνεχίζουμε».
-Βάζετε στόχους από τώρα;
«Αισιοδοξούμε ότι φέτος θα τα πάμε καλύτερα, θέλουμε να εξασφαλίσουμε από νωρίς την παραμονή μας στην κατηγορία. Έχουμε πληρότητα σε όλες τις θέσεις και δεν θα προχωρήσουμε σε κάποια περαιτέρω προσθήκη.
Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το πως έχουν αντεπεξέλθει οι αθλητές μας ως τώρα, έχουμε και καλές συνθήκες και βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση».

Α2 ΒΟΛΕΙ
Τρίτη θέση για την Ολυμπιάδα στο τουρνουά που διοργάνωσε – Πρώτος ο Ήφαιστος, δεύτερος ο Παμβοχαϊκός και τρίτος ο Α.Ο. ΑΙιγαλέων

Η Ολυμπιάδα πέτυχε σημαντική νίκη στον μικρό τελικό του τουρνουά που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο στο γήπεδό της, επικρατώντας με 3-0 σετ του Α.Ο. Αιγιαλέων.
Την πρώτη θέση στο τουρνουά κατέκτησε, όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα της Φλώρινας, η οποία αγωνίζεται στην Pre League και νίκησε με άνεση 3-0 τον Παμβοχαϊκ, ενώ Α.Ο. Αιγιαλέων κατέλαβε την τέταρτη θέση.
Ο Άκης Δαρείος, μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά, δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από τη γενικότερη παρουσία της ομάδας μας στο τουρνουά. Είμαστε σε καλό δρόμο και συνεχίζουμε την προετοιμασία μας, έτσι ώστε να διατηρήσουμε την καλή μας εικόνα ενόψει της συνέχειας».
Τα σετ: 25-21, 25-17, 25-22.
Ολυμπιάδα (Α. Δαρείος): Κάββουρας, Αδαμόπουλος, Βεζύρης, Μπρουκς, Φερτάκης, Παναγιωτάρας, λίμπερο ο Πετρίδης.
* Η Ολυμπιάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, θα δώσει φιλικό με τον Παμβοχαϊκό την Πέμπτη, ενώ το Σάββατο θα ταξιδέψει στο Αίγιο για να δώσει το τελευταίο της φιλικό με τον Α.Ο. Αιγιαλέων.
Α2 ΒΟΛΕΙ
Η Ολυμπιάδα σε ενδιαφέροντα φιλικά, σήμερα με ΑΟ Αιγιαλέων και Σάββατο εναντίον του Ερμή Π.

Α2 ΒΟΛΕΙ
Η Ολυμπιάδα διοργανώνει σπουδαίο τουρνουά με Αιγιαλέων, Ήφαιστο Φλώρινας και Παμβοχαϊκό

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α2 Εθνικής και πιο συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 4-5 Οκτωβρίου, η Ολυμπιάδα θα φιλοξενήσει στο γήπεδό της ένα δυνατό τουρνουά, στο οποίο θα συμμετάσχουν εκτός από τους «πορτοκαλί», ο Αιγιαλέων, ο Ήφαιστος Φλώρινας και ο Παμβοχαϊκός.
Ο Άκης Δαρείος και οι παίκτες του θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε ισχυρές ομάδες, καθώς και οι τέσσερις που συμμετέχουν διαθέτουν ανταγωνιστικά ρόστερ.
Συγκεκριμένα, η Ολυμπιάδα την πρώτη ημέρα του τουρνουά θα αντιμετωπίσει τον Ήφαιστο Φλώρινας, ενώ στο άλλο παιχνίδι θα αναμετρηθούν ο Αιγιαλέων με τον Παμβοχαϊκό.
Τουρνουά που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος στην περιοχή μας.
Μίλτος Σπυρόπουλος