ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Προμηθέας: Το διαιτητικό τρίο με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Στο ΟΑΚΑ αγωνίζεται ο Προμηθέας για την 3η αγωνιστική της Basket League με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.
Ο ΕΣΑΚΕ έκανε γνωστούς όλους τους διαιτητές των αναμετρήσεων και στο παιχνίδι των καλαθοσφαιριστών του Μάκη Γιατρά θα σφυρίξουν οι Καρακατσούνης-Μάνος-Ψαριανός
Οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 3ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών μπάσκετ, είναι:
Σάββατο 12 Οκτωβρίου
Α. Παπανδρέου 15.45 Περιστέρι-Πανιώνιος Αναστόπουλος Π.-Καλογερόπουλος Φ.-Τσολάκος (Ντάβαρης)
Καλλιθέας Ρόδου 15.45 ΑΕ Χολαργός (Ρόδος)-ΓΣ Κύμης (Λαύριο) Σχινάς-Πουρσανίδης Κ.-Καλδίρης (Μηναρετζόπουλος)
Ιβανώφειο 15.45 Ηρακλής-Ρέθυμνο Σώμος-Ανδρικόπουλος-Ευφραιμίδης (Παπαγεωργίου)
Ν. Σαμαράς 15.45 Ήφαιστος Λήμνου-ΑΕΚ Παπαπέτρου-Σταματόπουλος-Μαγκλογιάννης (Σαλαβός)
Σοφία Μπεφόν 17.45 Ιωνικός Νίκαιας-ΠΑΟΚ Τσαρούχα-Μπήτης-Παντελίδης (Βιδάλης/Ελευθεριάδης)
Κυριακή 13 Οκτωβρίου
Νεάπολης Λάρισας 18.00 Ερμής Αγιάς Λάρισας-Άρης Παναγιώτου-Τσώνος-Σκούτας (Σταμάτης Γ.)
ΟΑΚΑ 19.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Καρακατσούνης-Μάνος-Ψαριανός (Μουζάκης Στ.)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Γ. Λιμνιάτης: “Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, τα φιλικά είναι για να βελτιωθούμε, βγάλαμε δυο πρόσωπα”

Εμφανώς προβληματισμένος ήταν ο Γιώργος Λιμνιάτης μετά την μέτρια σε γενικές γραμμές εικόνα του Προμηθέα στο φιλικό με τη Μύκονο και ιδού τι δήλωσε:
«Είχαμε σημαντικές απουσίες αλλά και δυο διαφορετικά πρόσωπα. Είμαστε πολύ soft στο πρώτο μέρος σε πολλούς τομείς και δεχθήκαμε 50 πόντους, στην επανάληψη γίναμε πιο δυνατοί, βγάλαμε καλύτερη εικόνα.
Τα φιλικά είναι για να βελτιωθούμε γιατί αν δεν ξέρεις ποιος είσαι, σημαίνει ότι δεν βαδίζεις σε σωστό δρόμο. Πριν μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη είχαμε παντελώς διαφορετική εικόνα από τη σημερινή, με μια πολύ ποιοτική ομάδα».
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Με… δυο πρόσωπα και ελλείψεις ο Προμηθέας ηττήθηκε από την Μύκονο στο τουρνουά «Ν. Φάσουρας»

Με μια πολύ καλή εικόνα κύρια στο πρώτο μισό η Μύκονος που ήταν πολύ καλύτερη του Προμηθέα πετυχαίνοντας 50 πόντους, επικράτησε εύκολα με 87-77 πριν λίγο στην πρεμιέρα του “Ν. Φάσουρας” που διοργανώνει το Περιστέρι.
Στο διάστημα αυτό οι νησιώτες έφθασαν και στο +20 (43-23), με τον Προμηθέα που είχε σημαντικές απουσίες (Γκρέι, ΜακΚαλουμ, Καραγιαννίδης, Λάγιος) αδύναμο να αντιδράσει.
Στην επανάληψη οι Προμηθείς (έδειξαν δυο διαφορετικά πρόσωπα στο παρκέ) με μια πολύ πιο σκληρή εικόνα στο παρκέ επιχείρησαν να γίνουν πιο απειλητικοί (56-67 29’, 65-76 35’), χωρίς όμως τελικό αποτέλεσμα.
Από την ομάδα του Λιμνιάτη Μπαζίνας και Μακούρα σήκωσαν όσο μπόρεσαν το επιθετικό βάρος.
Τα 10λεπτα: 18-30, 28-50 (ημ.), 54-67, 77-87.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. (Λιμνιάτης): Χάμοντς 14 (3), Κόουλμαν 14, Πλώτας 2, Μπαζίνας 16 (1), Καπετάκης 4, Πρέκας, Κομνιανίδης 4, Πόλικαπ, Μακούρα 17 (5), Σταυρακόπουλος 6 (2).
ΜΥΚΟΝΟΣ (Ζιάγκος): Άπλμπι 7 (1/3 τρίπ., 6ασ.), Μουρ 6, Ρέι 15 (3/5 τρίπ., 5ασ.), Καββαδάς 6, Ερμείδης 6 (1/1 τρίπ., 4ριμπ., 4ασ.), Σκουλίδας 10 (2), Σιδηροηλίας 3, Μάντζαρης 9 (3/3 τρίπ.), Κάναντι 6, Έβανς 19 (2/2 τρίπ., 9 ριμπ.).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Ο Προμηθέας χωρίς ΜακΚάλουμ και Γκρέι στο σημερινό φιλικό με την Μύκονο στην Αθήνα (ΕΡΤ-2)

Στην Αθήνα ταξίδεψε νωρίς το πρωί η αποστολή του Προμηθέα προκειμένου να μετάσχει στο τουρνουά του Περιστερίου «Ν. Φάσουρας», δίνοντας τα δυο τελευταία φιλικά παιχνίδια.
Η αρχή θα γίνει σήμερα το απόγευμα (6, ΕΡΤ-2) κόντρα στη νεοφώτιστη Μύκονο με τα προβλήματα να μη λείπουν εκ νέου από τις τάξεις του.
Ο Αμερικάνος Γκρέι δεν θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα αφού κάνει θεραπεία σε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, προκειμένου να είναι πανέτοιμος για το Σούπερ Καπ της Ρόδου.
Επίσης, πολύ δύσκολα θα παίξει στο σημερινό ματς και ο ΜακΚάλουμ (θα είναι στην αποστολή), αφού «κουβαλάει» τραυματισμό όχι σοβαρό, από το φιλικό με τον Βίκο. Είναι όμως ενδεχόμενο να παίξει μεθαύριο Κυριακή κόντρα στο Περιστέρι.
Ο Λιμνιάτης που είχε πολλά παράπονα από τους Έλληνες κύρια παίκτες στο τελευταίο τεστ, περιμένει να δει σαφώς βελτιωμένη εικόνα απ’ όλους.
Μίλτος Σπυρόπουλος