ΔΙΕΘΝΗ
Τα Ευρωπαϊκά σεντόνια επιστρέφουν!

Ελάτε πείτε την αλήθεια, καλή και η… Superleague 1, αλλά σας έλειψαν οι κορυφαίες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις!
Η προσμονή του φίλαθλου κόσμου σε όλη την Ευρώπη για την επιστροφή των κορυφαίων «σαλονιών» της UEFA έλαβε τέλος, αφού από την ερχόμενη Τρίτη (18/2) έως και την ερχόμενη Πέμπτη (20/2) οι οθόνες μας θα «πλημμυρίσουν» από τις ματσάρες σε Champions League και Europa League.
UEFA Champions League: Τα βλέμματα σε Μαδρίτη και Βεστφαλία
Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι και πάλι εδώ με τη φάση των «16» όπου η κληρωτίδα τον περασμένο Δεκέμβριο είχε και πάλι κέφια. Ματσάρα μεγατόνων αναμένεται να έχουμε στο «Wanda Metropolitano» όπου η Ατλέτικο Μαδρίτης θα φιλοξενήσει την Λίβερπουλ, ενώ παράλληλα την ίδια μέρα και ώρα (Τρίτη 18/2, 22.00) η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν.
Την επομένη, η φορμαρισμένη Αταλάντα κοντράρεται στο Μπέργκαμο με τη Βαλένθια σε μια αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, την στιγμή που η φιλόδοξη και πρωτάρα Λειψία δοκιμάζεται απέναντι στην μπαρουτοκαπνισμένη πλέον Τότεναμ του Μουρίνιο.
UEFA Europa League: «Μάχες» για όλα τα γούστα
Ακόμα, όμως, και στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της UEFA, το Europa League θα χορτάσουμε μπάλα.
Δεν είναι μόνο η μεγάλη «ελληνική μάχη» του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, αλλά και αναμετρήσεις όπως της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπρίζ, της Ίντερ με την Λουντογκόρετς, των Χετάφε και Άγιαξ.
Επιπλέον, ποιος δεν θα δει τα Λεβερκούζεν-Πόρτο και Σαχτάρ-Μπενφίκα; Ρητορικό το ερώτημα…
Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

ΔΙΕΘΝΗ
Σάλος στη FIFA: Πλαστά έγγραφα, ψεύτικα διαβατήρια και βαριές ποινές

Την τιμωρία της εθνικής ομάδας της Μαλαισίας αποφάσισε η FIFA μετά από έρευνά της, που αποκάλυψε σοβαρές παραβάσεις στον τρόπο με τον οποίο δηλώθηκαν επτά παίκτες ως νατουραλιζέ.
Οπως διαπιστώθηκε, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα και ψευδείς πληροφορίες για να εντάξει στο ρόστερ τους Γκαμπριέλ Φελίπε Αρότσα, Γιον Ιραθάμπαλ Ιραουργι, Φακούντο Τομάς Γκαρσές, Ροντρίγο Χουλιάν Χολγκάδο, Ιμανόλ Χαβιέρ Ματσούκα, Ζοάο Βίτορ Μπρντάο Φιγκειρέδο και Έκτορ Αλεχάντρο Εβέλ Σεράνο.
Παίκτες που είχαν γεννηθεί στο εξωτερικό.
Και οι επτά παίκτες έπαιξαν για τη Μαλαισία εναντίον του Βιετνάμ στον τρίτο γύρο των προκριματικών για το AFC Asian Cup Σαουδική Αραβία 2027 στις 10 Ιουνίου 2025, μετά την οποία η FIFA έλαβε μια καταγγελία σχετικά με την επιλεξιμότητα των συγκεκριμένων.
Ετσι, η FIFA επέβαλε αυστηρές κυρώσεις. Κάθε παίκτης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δώδεκα μηνών και πρόστιμο 2.500 δολαρίων, ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μαλαισίας υποχρεώθηκε να καταβάλει πρόστιμο 440.000 δολαρίων. Το αποτέλεσμα του αγώνα ενδέχεται να κατακυρωθεί υπέρ του Βιετνάμ με σκορ 3-0, αν και η FIFA δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη επίσημα αυτή την απόφαση.
ΔΙΕΘΝΗ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην 4η θέση της λίστας του ESPN με τους κορυφαίους παίκτες του NBA

Μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Ελλάδας στο Eurobasket, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν στο NBA και είδε το κορυφαίο αμερικανικό δίκτυο ESPN, να τον κατατάσσει στην 4η θέση με τους κορυφαίους παίκτες της λίγκας.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει χάσει μία θέση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό top10, με τους Νίκολα Γιόκιτς, Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ και Λούκα Ντόντσιτς να βρίσκονται από πάνω του, σύμφωνα με το ESPN.
Το σχετικό κείμενο του αμερικανικού Μέσου αποθεώνει πάντως τον Έλληνα φόργουορντ, επισημαίνοντας ότι είναι ο πιο επικίνδυνος και στις δύο πλευρές του παρκέ και αναφέροντας ως μοναδικό ερωτηματικό για τον ίδιο, αν θα καταφέρει να επιστρέψει στις επιτυχίες με τους Μιλγουόκι Μπακς.
Το top10 του ESPN για το NBA:
1. Νίκολα Γιόκιτς
2. Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ
3. Λούκα Ντόντσιτς
4. Γιάννης Αντετοκούνμπο
5. Βίκτορ Γουενμπανιάμα
6. Άντονι Έντουαρντς
7. Στεφ Κάρι
8. Λεμπρόν Τζέιμς
9. Κέβιν Ντουράντ
10. Τζέιλεν Μπράνσον
ΔΙΕΘΝΗ
“Μουδιασμένη” εκκίνηση για Ποστέκογλου στην Νότιγχαμ

Ο δρόμος για τον Άγγελο Ποστέκογλου στον πάγκο της Νότιγχαμ Φόρεστ δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
Βέβαια δεν έκανε την προετοιμασία και πρόσφατα αντικατέστησε τον Εσπιρίτο Σάντο, οπότε ψάχνει ακόμα να βρει πατήματα, γνωρίζοντας παιχνίδι με παιχνίδι το ρόστερ που έχει στα χέρια του.
Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Αγγλίας από την Σουόνσι της Τσάμπιονσιπ, ήρθε η ισοπαλία στο πρωτάθλημα στην έδρα της Μπέρνλι με 1-1.
Είχε κάνει ντεμπούτο στην έδρα της Άρσεναλ, αλλά εξ΄αρχής το ματς ήταν πολύ δύσκολο και η ήττα με 3-0 κρίνεται δικαιολογημένη.