VOLLEY LEAGUE
Α1 Γυναικών-Pre League: Διαμορφώθηκε κατεύθυνση

Το πρώτο πρωτάθλημα που έχουμε ξεκάθαρη πλέον πορεία αποφάσεων είναι αυτό της Α1 Γυναικών.
Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο και τους Υπεύθυνους των ομάδων, έγινε διερευνητική συζήτηση, εξετάζοντας σενάρια για τις τύχες της φετινής Volley League.
Άπαντες συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, ενώ έγινε τοποθέτηση και για σενάρια επικύρωσης κατάταξης με πρωταθλητή ή πρωτάθλημα ως μη γενόμενο.
Ο Ολυμπιακός (πρώτος στη βαθμολογία) είναι υπέρ της επικύρωσης της βαθμολογίας με ανάδειξη πρωταθλητή, ενώ ο δεύτερος ΑΟ Θήρας τόνισε ότι δεν είναι σωστό το πρωτάθλημα να κριθεί στα χαρτιά.
Ο τρίτος Παναθηναϊκός αλλά και ο Άρης (7ος) μίλησαν για πρωτάθλημα ως μη γενόμενο ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ (5ος) ζήτησε από την Ομοσπονδία να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για το τι θα γίνει με τον πρωταθλητή και υποβιβασμό.
Πλάνο και για την Pre League
Όπως και στην αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη με τις ομάδες της Volleyleague γυναικών, η διαδικασία κύλησε μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και συζητήθηκαν όλες οι απόψεις και οι προτάσεις που αφορούσαν το μέλλον του πρωταθλήματος αλλά και το τι θα γίνει με τις ομάδες που είναι υποψήφιες για άνοδο και υποβιβασμό.
Η πλειοψηφία των σωματείων τάχθηκε υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος και της ματαίωσης των πλέι οφ και πλέι άουτ και εξίσου οι περισσότεροι εκπρόσωποι ήταν θετικοί στην άποψη της ομοσπονδίας, ότι η ΑΕΚ και λόγω πρωτιάς στην βαθμολογία, έχει το προβάδισμα ανόδου στην Volleyleague γυναικών ενώ έμεινε ανοιχτό το ευαίσθητο θέμα ανόδου της δεύτερης ομάδας που το πλεονέκτημα λόγω επίσης βαθμολογίας έχουν οι Αμαζόνες, ενώ δεν αποκλείστηκε και η περίπτωση να δοθεί wild card και σε άλλη ομάδα εφόσον αυτή χρειαστεί.
Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ
Με την κοκκινόμαυρη φανέλα θα παίξει και τη νέα αγωνιστική περίοδο η Βάσια Αρβανιτοπούλου

Με τη φανέλα της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της Παναχαϊκής θα αγωνιστεί και τη νέα χρονιά η Βάσια Αρβανιτοπούλου.
Ιδού και η σχετική ανακοίνωση του τμήματος: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας και με την αθλήτρια Αρβανιτοπούλου Βάσια, για μια ακόμη σεζόν.
Ευχόμαστε μια υγιή και επιτυχημένη χρονιά».
Μίλτος Σπυρόπουλος
VOLLEY LEAGUE
Σοκ, τετραετής αποκλεισμός για τον Κουμεντάκη, θετικός σε δείγμα απαγορευμένης ουσίας

Σοκ έχει προκαλέσει στον χώρο του ελληνικού βόλεϊ η είδηση του αποκλεισμού του Ραφαήλ Κουμεντάκη για τέσσερα χρόνια από κάθε αθλητική δραστηριότητα, μετά από θετικό δείγμα απαγορευμένης ουσίας. Η απόφαση λήφθηκε εδώ και μερικές ημέρες από τον ΕΟΚΑΝ (Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ) αφού ελέχθηκαν όλα τα δείγματα και η απολογία του αθλητή, βυθίζοντας σε αμηχανία, λύπη και προβληματισμό το ελληνικό βόλεϊ.
Ο Κουμεντάκης είχε συνδέσει την καριέρα του και μάλιστα με μεγάλες επιτυχίες με τον Ολυμπιακό, που καλείται πλέον να βρει έναν Έλληνα ακραίο υψηλού επιπέδου, που στο επίπεδο του Κουμεντάκη δεν υπάρχει ή θα πρέπει να αλλάξει τελείως τον σχεδιασμό του με τους ξένους.
Ο διεθνής ακραίος, που υπήρξε βασικό στέλεχος της Εθνικής ανδρών και πρωταγωνιστής στις επιτυχίες του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, κινδυνεύει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο διάστημα, καθώς ο αποκλεισμός του είναι μέχρι το 2029. Σε ηλικία 32 ετών, η πιθανότητα επιστροφής του στα γήπεδα είναι πλέον εξαιρετικά μικρή…
ΠΓΕ ΒΟΛΕΙ
Άρης Αγγελόπουλος στη “Match”: «Να διασφαλίσουμε πάση θυσία το έργο μας»

Ο πολύπειρος προπονητής της ΠΓΕ αναλύει τη φετινή χρονιά στο βόλεϊ γυναικών και εκφράζει την αισιοδοξία του για το μέλλον του τμήματος.
Είναι ένας από τους ανθρώπους που, όποτε αποφασίσει να μιλήσει, δεν μασάει τα λόγια του. Ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές στην Ελλάδα, με σπουδαία επιτεύγματα στην καριέρα του, υπό την καθοδήγηση του οποίου το γυναικείο τμήμα βόλεϊ της Παναχαϊκής αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2 Εθνική.
Ο Άρης Αγγελόπουλος, από τα χέρια του οποίου έχουν περάσει αμέτρητοι αθλητές και αθλήτριες, άνοιξε τα χαρτιά του σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη «Match» για την ιδιαίτερα απαιτητική σεζόν που πέρασε.
Αναφέρθηκε στις σημαντικές εμπειρίες που αποκόμισαν οι «κοκκινόμαυρες» στην Α2 (9η θέση με 22 βαθμούς), μίλησε για την αγωνία ενόψει της απόφασης σχετικά με την παραμονή στην κατηγορία, ενώ παράλληλα αποθέωσε τον κόσμο της ομάδας, που στήριξε έμπρακτα τη φετινή προσπάθεια, γεμίζοντας το Κλειστό της Αγυιάς.
Η συνέντευξη:
– Θέλω να ξεκινήσω με το ζήτημα της παραμονής στην κατηγορία. Έχετε κάποια πληροφόρηση στον σύλλογο για το πότε θα εκδοθεί η απόφαση;
«Προς το παρόν, κανείς μας δεν γνωρίζει. Είναι κάτι που αναμένουμε να μάθουμε από την πλευρά της Ομοσπονδίας και σχετίζεται, συνολικά, και με το ποιες ομάδες θα δηλώσουν τελικά συμμετοχή. Στην παρούσα φάση, δεν μπορούμε να είμαστε ούτε αισιόδοξοι ούτε απαισιόδοξοι και απλώς ελπίζουμε σε μια θετική απόφαση».
– Τον σχεδιασμό σας τον έχετε ξεκινήσει;
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Θέλουμε μέχρι τα τέλη Ιουνίου να προπονούμαστε σωστά, ώστε να παραμείνουν οι αθλήτριές μας σε ένα καλό επίπεδο. Ωστόσο, χρειάζεται και να ξεκουραστούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Παναχαϊκή έδωσε πάρα πολλά παιχνίδια, τόσο φέτος όσο και πέρυσι που πήρε το πρωτάθλημα. Ήταν μια αδιάκοπη προσπάθεια. Θέλω, πάντως, να ξεκαθαρίσω πως έχουμε σαφή προγραμματισμό για τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις, ανεξαρτήτως κατηγορίας και με βάση αυτόν θα κινηθούμε».
– Το φετινό σας επίτευγμα ήταν διπλό. Το τμήμα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α2 και ταυτόχρονα όλος ο οργανισμός της Παναχαϊκής ενεργοποιήθηκε για τις απαιτήσεις της κατηγορίας. Εσείς, προσωπικά, πώς ζήσατε αυτή τη χρονιά;
«Θεωρώ πως οι αθλήτριές μας αποκόμισαν πολλές και χρήσιμες εμπειρίες, και συνολικά η διαδικασία άφησε θετικό αποτύπωμα σε ολόκληρο τον οργανισμό της ΠΓΕ. Έγινε ένα βήμα μπροστά για το γυναικείο βόλεϊ του συλλόγου και πρέπει πάση θυσία, να το διαφυλάξουμε. Η δουλειά που έχει γίνει την τελευταία τριετία είναι σε υψηλό επίπεδο, πετύχαμε κάτι σπουδαίο και πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι, να προχωρήσουμε. Αυτή είναι η επιθυμία μου, των αθλητριών και φυσικά της διοίκησης: να διαμορφωθεί ένα πλέγμα αυτάρκειας, από τα μικρότερα τμήματα μέχρι το γυναικείο. Δεν πρέπει να περάσει αναξιοποίητο όλο αυτό που ζήσαμε. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η πρόοδος και η βελτίωση που δείξαμε ήταν εμφανής σε όλους».
«ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
– Έχετε εκφράσει, τόσο εσωτερικά στον σύλλογο όσο και δημόσια, την ικανοποίησή σας για την απόδοση των αθλητριών σας. Προσωπικά, τι θα κρατούσατε από τη σεζόν 2024-25;
«Κανείς δεν μας χαρίστηκε και ούτε εμείς χαριστήκαμε σε κανέναν! Δουλέψαμε σκληρά και ‘χτίσαμε’ οργανωμένα πάνω στο πλάνο που είχαμε θέσει και τα κορίτσια το ευχαριστήθηκαν. Είναι αλήθεια ότι το ξεκίνημά μας δεν ήταν ανάλογο των δυνατοτήτων μας. Ωστόσο, παιχνίδι με το παιχνίδι, οι παίκτριες απέκτησαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πάλεψαν σε κάθε ματς μέχρι το τέλος και, παρά την τελική απογοήτευση, εγώ θα πω πως ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό».
– Πάντοτε με τη διοίκηση ήσασταν στην ίδια σελίδα. Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του τμήματος; Το ρωτώ αυτό, καθώς έχουμε και τις εκλογές μπροστά μας…
«Σίγουρα είναι μια διαδικασία από την οποία περνάει κάθε σύλλογος. Η Παναχαϊκή είναι ένας τεράστιος οργανισμός, με αμέτρητα μέλη, και προφανώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ειδικά αν αναλογιστούμε τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Για το δικό μας μέλλον, είμαι αισιόδοξος, γιατί αποδείξαμε πως μπορούμε να κρατήσουμε τη σημαία του βόλεϊ ψηλά, τιμώντας την Πάτρα και το κοκκινόμαυρο έμβλημα. Και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Η διοίκηση ήταν και είναι δίπλα μας σε όλα και θέλει και εκείνη το καλύτερο για το μέλλον της ΠΓΕ, σε όλα τα επίπεδα».
«ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»
– Ο κόσμος αποτέλεσε και φέτος τη μεγάλη δύναμη αυτής της ομάδας. Θα θέλατε να του στείλετε το δικό σας μήνυμα;
«Θέλω να τους ευχαριστήσω ολόψυχα. Όποιος παρακολούθησε τα εντός έδρας παιχνίδια, δεν μπορεί να μην αντιλήφθηκε ότι η Παναχαϊκή είχε, μακράν της δεύτερης, τη μεγαλύτερη προσέλευση στην Α2. Μας στήριξαν πολύ, ήταν δίπλα μας έμπρακτα και έδειξαν την αγάπη τους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Τους βγάζουμε το καπέλο και θέλουμε να βλέπουμε την Αγυιά συνεχώς γεμάτη!»
Κυριάκος Δημητρόπουλος