ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Β.Λιόλιος: «Θα παρουσιάσω το δικό μου σχέδιο Μάρσαλ, ο Φασούλας πληρωνόταν από την ΕΟΚ»

Χείμαρρος ήταν σε όσα είπε στην ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΑσπορ ο πρόεδρος του Προμηθέα και ένας από τους υποψήφιους για τις προσεχείς εκλογές της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος.
Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για την επιβεβλημένη μείωση στα μπάτζετ ύψους 50%, για το ότι δεν μπορεί του χρόνου να υπάρχει πρωτάθλημα 16 ομάδων, για το «επαγγελματικό μπάσκετ» που υπάρχει μόνο στα ψέματα, αλλά και τα… σωματεία «σφραγίδες» που καθορίζουν και εκλογικά αποτελέσματα και παίρνουν και επιχορηγήσεις. Τ
Τέλος. πέταξε και τα καρφιά του στον έτερο υποψήφιο για την προεδρεία της ΕΟΚ, Παναγιώτη Φασούλα που τόνισε πως πληρωνόταν από την ΕΟΚ.
Όσα είπε ο ισχυρός άνδρας των πορτοκαλί:
«Έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο θέμα όπως σε όλες τις λίγκες λόγω του κορονοϊού. Απότομη διακοπή στα πάντα. Ως ΕΣΑΚΕ έχουμε πάρει αποφάσεις και τις πήραμε εγκαίρως γιατί βλέπαμε τι ερχόταν. Δικαίως αποφασίσαμε να σταματήσει το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα τι θα γίνει με τον πρωταθλητή και τους υποβιβασμούς είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασιστεί στο επόμενο Δ.Σ. βλέποντας τις απόψεις όλων των ομάδων.
Ο ΕΣΑΚΕ είναι συλλογικό όργανο και παίρνουμε αποφάσεις ως σύνολο. Υπάρχει θέμα σε περίπτωση που δεν πέσουν ομάδες, κάτι που συμβαίνει σε πολλά πρωταθλήματα. Αν τελικά δεν υποβιβαστούν ομάδες και την ίδια ώρα η ΕΟΚ αποφασίσει να ανεβάσει ομάδες στην Basket League με κριτήριο το οποίο δεν γνωρίζω και είναι πρώτα δικό της θέμα, είναι αδιανόητο του χρόνου να υπάρχει πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Αδύνατον. Θα κληθούμε ως ΕΣΑΚΕ να λύσουμε αυτό το θέμα και να δούμε τι θα γίνει του χρόνου. Προς το παρόν έχουν κλείσει τα πάντα και δεν λειτουργεί τίποτα. Ούτε καν οι ΚΑΕ. Είναι σαν να μην υπάρχουμε. Δεν επιτρέπεται να λειτουργούμε».
Για τη μείωση των εσόδων: «Αυτή τη στιγμή έχουμε Μάιο και το νέο πρωτάθλημα θα είναι Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Όμως ακόμα δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει όλο αυτο και είναι κάτι που θα φανεί τους επόμενους μήνες. Θα έχουμε να παίξουμε τότε; Θα επιτρέπεται; Αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται. Η κατάσταση είναι βλέποντας και κάνοντας. Όλος ο κόσμος έτσι κινείται και σε όλα τα επίπεδα. Είναι δεδομένο ότι τα μπάτζετ την επόμενη χρονιά θα είναι μειωμένα. Για όλους. Και όποιος δεν το κάνει, προκαλεί! Η κοινωνία μας θα περάσει πολύ δύσκολη περίοδο. Εκεί θα πρέπει να σταθούμε αρωγοί.
Δεν είναι πόσα χρήματα μπορεί να χαλάσει αλλά και αν επιτρέπεται να χαλάσει τόσα χρήματα. Είναι πολύ αισιόδοξο να υπάρξει μείωση 50%. Το πιο πιθανόν είναι να παίξουμε χωρίς θεατές. Οπότε μείωση εσόδων. Από εκεί και πέρα έχουν πληγεί οι εταιρείες και οι χορηγοί θα μειώσουν όσα δίνουν. Θεωρώ ότι τους χορηγούς θα τους ψάχνουμε με το ντουφέκι από εδώ και πέρα. Πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι την επόμενη ημέρα ώστε τα μπάτζετ να είναι πραγματικά μπάτζετ. Αληθινά χρήματα».
Για τα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα: «Ως ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια. Να δούμε ότι οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα και τη δυναμική να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα. Υπάρχει ένα γερμανικό μοντέλο το οποίο πιστεύω πολύ. Οποιαδήποτε ομάδες θέλει να συμμετάσχει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα θα πρέπει αποδεδειγμένα από πριν να έχει τα έσοδά της. Είτε υπογεγραμμένες συμφωνίες χορηγών, είτε χρήματα που είναι σε ταμείο. Αυτό δίνει ένα μπάτζετ σε μια ομάδα και βάσει αυτού θα επιτρέπεται να κάνει μεταγραφές και οτιδήποτε άλλο.
Στην Γερμανία πέντε ομάδες σκέφτονται να μην κατέβουν. Γιατί δεν έχουν από τώρα υπογεγραμμένες συμφωνίες χορηγών. Το να λέμε ότι έχουμε επαγγελματικό μπάσκετ και στην πράξη να μην το έχουμε, προτιμώ να μην το έχουμε! Παρά να έχουμε ένα ψεύτικο επαγγελματικό μπάσκετ. Ή θα λύσουμε τα προβλήματα ή θα συνεχίσουμε να λέμε ψέμματα».
Για τη δική του υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΟΚ την οποία ανακοίνωσε πρώτη φορά και το σχέδιο Μάρσαλ: «Εγώ όσα θα αναφέρω τα έχω μετρημένα και κοστολογημένα, αφού μπορεί να είμαι οραματιστής και ενίοτε ρομαντικός, όμως, είμαι τεχνοκράτης. Το μπάσκετ θέλει ένα σχέδιο Μάρσαλ για τα δύο επόμενα χρόνια, πιθανότατα και τέσσερα, για να επιβιώσουν τα σωματεία. Εγώ θα το παρουσιάσω, όπως επίσης και τα 17 άτομα που θα θέλω μαζί μου συνυποψήφιους, παράγοντες από όλη την Ελλάδα, για να τρέξουμε αυτό το πλάνο αν μας εμπιστευτούν. Αν δω ότι τυγχάνει αποδοχής, τότε θα είμαι υποψήφιος. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είμαι, εννοείται ότι τα σωματεία είναι ελεύθερα να αποφασίσουν, μπορεί να τους αρέσει να συνεχίσει να κυλάει η κατάσταση όπως είναι σήμερα.
Στην Ελλάδα λοιπόν, υπάρχουν περί τα 550-600 σωματεία, πραγματικά σωματεία γιατί υπάρχουν και πολλά “σφραγίδες” που εννοείται ότι δεν θα πάρουν τίποτα.Το 60% του προϋπολογισμού της ομοσπονδίας πρέπει να πάρει σε αυτά για τα επόμενα δύο, αν όχι και τέσσερα χρόνια. Από Α2 μέχρι και Γ’ Εθνική μια επιχορήγηση της τάξης 8-10 χιλιάδες ευρώ, για όλα τα σωματεία των τοπικών μια επιχορήγηση μέχρι 5.000 ευρώ και μια επιχορήγηση έως 3.000 ευρώ για όλες τις ενεργές ακαδημίες».
Για το γεγονός ότι η διοίκηση δεν θα πρέπει να υλοποιεί τις κινήσεις, αλλά άνθρωποι με τεχνογνωσία που έχουν περάσει από τα γήπεδα: «Δεν μπορεί αυτός που διοικεί να υλοποιεί κιόλας. Μπορούν να υλοποιούν και άλλοι. Εννοείται ότι θα το κάνουν άνθρωποι που είναι ικανοί να το κάνουν και έχουν περάσει από τα γήπεδα. ΄Θα ήταν χαρά μου σε αυτήν την κίνηση να την υλοποιήσουν άνθρωποι όπως ο Ντικούδης, ο Τσαρτσαρής, Παπαλουκάς, ο Γιαννάκης. Είναι χαρά μου αν το κάνουν. Δεν ξέρω αν το κάνουν, αλλά θα είναι χαρά μου. Σίγουρα όμως δεν θα εμπλακεί η διοίκηση».
Για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν: «Πρέπει ταυτόχρονα, να γίνουν άμεσες ενέργειες, σε χρόνο μηδέν για την μείωση των λειτουργικών εξόδων, της διαιτησίας, της γραμματείας. Πρέπει επίσης να γίνει μια πλήρης αναδιάρθρωση με έμφαση στα γεωγραφικά κριτήρια και όχι με μια άνοδο και τέτοια, ώστε για δύο χρόνια να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις. Η ίδια πολιτική φυσικά πρέπει να ακολουθηθεί από όλες τις ενώσεις και τάχιστα να γίνουν ηλεκτρονικά όλες οι διαδικασίες δελτίων, αλληλογραφίας, τα πάντα ηλεκτρονικά, εμείς έχουμε και την γνώση και την υποδομή.
Φυσικά, η ΕΟΚ πρέπει να έχει απευθείας επαφή κάθε μήνα και με τις ενώσεις και με τις κατηγορίες και να βλέπουν από κοινού την πορεία των πραγμάτων. Αυτή την στιγμή, καίγεται το σπίτι μας και όταν καίγεται το μόνο που σε νοιάζει είναι να πάρει την μάνικα και να σβήσεις την φωτιά. Εννοείται φυσικά ότι κανένα μέλος της διοίκησης δεν γίνεται να αμείβεται, να παίρνει έξοδα παραστάσεως ή μετακίνησης ή οτιδήποτε άλλο».
Για τον Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος με τη σειρά του έχει θέσει τη δική του υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΕΟΚ: «Με τον κύριο Φασούλα μίλησα μια φορά. Διαφωνώ σε κάτι. Ο κύριος Φασούλας ήταν 6 χρόνια στη Ομοσπονδία, μισθωτός. Ήταν διπλά στον πρόεδρο και θα μπορούσε να κάνει όσα πράγματα μας λέει τώρα. Αν δεν εισακούστηκε και δεν τα έκανε, κακώς έμεινε εκεί και πληρωνόταν θα έπρεπε να σηκωθεί να φύγει.
Δεν μπορώ να προχωρήσω στην επόμενη μέρα με παλιές ιδέες που είναι φτιαγμένες σε νέο χαρτί. Μιλάμε ότι πρέπει να γίνει τεράστια τομή. Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με κανέναν και δεν θα δεχτώ όρους από έκαναν. Θα υπάρχει σφικτό σχήμα και αν οι ομάδες το αποδεχτούν έχει καλώς. Αν δεν το θέλουν, πάλι έχει καλώς. Οι ομάδες θα φτιάξουν την επόμενη ημέρα.»

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια της πρώτης Ευρωπαϊκής μάχης με την Χάιντελμπεργκ (7 Οκτώβρη)

Ο Προμηθέας Βίκος Cola συστήνεται για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του σε επίσημο παιχνίδι στο Δ. Τόφαλος την Τρίτη 7 Οκτωβρίου.
Θα αντιμετωπίσει την γερμανική Heidelberg για την 1η αγωνιστική του Basketball Champions League, με το τζάμπολ να έχει οριστεί για τις 19:00.
Ο Προμηθέας χρειάζεται την στήριξη του κόσμου σε αυτό το σημαντικό πρώτο παιχνίδι και κανείς δεν θα πρέπει να λείπει από το γήπεδο. Τα εισιτήρια του αγώνα (γενική είσοδος 15 ευρώ και περιορισμένα των 10 για φοιτητές, πολύτεκνους και ΑΜΕΑ) είναι διαθέσιμα από σήμερα είτε ηλεκτρονικά από το ticketmaster.gr, είτε καθημερινές δια ζώσης από το Promitheas Park και ώρες 10:00-21:00. Την ημέρα του αγώνα, το εκδοτήριο στο Promitheas Park θα λειτουργεί έως και τις 17:00.
Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ της κυβέρνησης, είναι απαραίτητη η διαδικασία της ταυτοποίησης του εισιτηρίου μέσω gov.gr Wallet για την είσοδο στο γήπεδο!
Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργεί το εκδοτήριο του Δ. Τόφαλος, μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και θα δύναται να εξυπηρετήσει μόνο αλλοδαπούς και φιλάθλους άνω των 67 οι οποίοι δεν έχουν στην κατοχή τους «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο(smartphone).
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Χρήστος Τσίπας που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού σε φιλικό!

Άτυχος στάθηκε ο νεαρός διεθνής παίκτης του Προμηθέα Χρήστος Τσίπας, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στον φιλικό αγώνα Παναχαϊκή – Προμηθέας 2014 και θα απουσιάσει από την δράση το προσεχές διάστημα.
Ο παίκτης χειρουργήθηκε με απόλυτη επιτυχία (η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Ολύμπιο θεραπευτήριο από το ιατρικό επιτελείο της ΚΑΕ Προμηθέα Βίκος Cola, τους γιατρούς Ανδρέα Παπαδόπουλου και Βασίλη Συριόπουλο) και η πατρινή ΚΑΕ ευχήθηκε περαστικά στον Χρήστο Τσίπα και γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους.
Μίλτος Σπυρόπουλος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Ο Προμηθέας με σύνθημα το σλόγκαν «Our Way» για νέες διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σε μία ζεστή και πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Δημαρχείο της Πάτρας, ο Προμηθέας Βίκος Cola παρουσίασε επίσημα ομάδα και χορηγούς για την φετινή περίοδο.
«Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά για εμάς, διότι όπως έχετε αντιληφθεί το μότο Our Way αποκτά σάρκα και οστά. Αυτό είναι το σλόγκαν για όλη τη χρονιά, επειδή έχουμε αποφασίσει να πορευτούμε με τον δικό μας τρόπο», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Χρήστος Μήλας.
Από την πλευρά του ο μάνατζερ Τέλης Ζουρνατσίδης του Προμηθέα πρόσθεσε: «Θέλουμε να κάνουμε υπερήφανη την πόλη μας και θα το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο».
Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Λιμνιάτης, υπογράμμισε: «Θέλουμε να εξελίξουμε κάτι το οποίο θα είναι πρωτοποριακό για το ελληνικό μπάσκετ. Έχω πολύ μεγάλη ευαισθησία στο να καταφέρουμε να βοηθήσουμε τους νέους αθλητές.
Είναι κάτι που το έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ. Κάθε κοινωνία ταυτίζεται με τα δικά της παιδιά, με το ελληνικό στοιχείο. Επειδή υπάρχει ένας ενθουσιασμός με τις εμφανίσεις μας στο Super Cup, επιβάλλεται να μείνουμε όλοι ταπεινοί. Καλούμε τον κόσμο της Πάτρας να μας βοηθήσει στην πορεία μας».
Μίλτος Σπυρόπουλος