NATIONAL LEAGUE 2
ΕΑΠ: Φωτορεπορτάζ από την πρώτη προπόνηση στο μπάσκετ

Μπροστά έβαλες χθες, Τετάρτη 26 Αυγούστου η ΕΑΠ την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά που θα την βρει και πάλι στη Γ’ εθνική.
Η ομάδα του Αγ. Διονυσίου θα συνεχίσει την φιλοσοφία του νεανικού και ταλαντούχου ρόστερ και μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί οι Βασίλης Μαυριάς (από Κόρινθο), Βασίλης Βαφειάδης (από Λέων Μεσολογγίου) και Αλέξανδρος Δόνος (από Αίολο Αγυιάς), ενώ επέστρεψε και ο Φωτιάδης για να τη βοηθήσει στο νέο της εγχείρημα.
Λείπουν ακόμη 1-2 θέσεις που θα κλείσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, με τον Φραγκισκάτο να έχει ρίξει το βάρος αυτή την περίοδο στα οργανωτικά της δουλειάς.
Παράλληλα οι διοικούντες ασχολούνται και με το άνοιγμα της αυλαίας στις υποδομές, όπου η προσοχή είναι πολύ μεγάλη.
Δείτε παρακάτω και φωτογραφικό υλικό που συνέλεξε η “Match” από την “πρώτη” επίσημη της ομάδας:

NATIONAL LEAGUE 2
Το Ληξούρι θέλει πορεία τίτλου και άμεση επιστροφή στην NL1, τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ

Νέο πρόσωπο στον 1ο όμιλο της NL2 θα είναι το Ληξούρι, αφού πέρυσι δεν μπόρεσε να επιβιώσει ένα σκαλοπάτι ψηλότερα και πιο συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής (NL1), αν και έδωσε μάχη μέχρι το φινάλε των πλέι-άουτ.
Θέλει όμως να επιστρέψει και για το λόγο αυτό έχει ήδη φροντίσει να κάνει καλές προσθήκες παικτών από τη μεταγραφική αγορά με τους Θανάση Σιπητάνο (1,82 – 26 ετών – γκαρντ), Γιάννη Καραπιπέρη (1,93μ., γκαρντ), Μιχάλη Καψάλη (23χρ., 1,92μ., γκαρντ/φόργουορντ), Αποστόλη Παπανικολόπουλο (29χρ., γκαρντ, 1.85μ.), Νίκο Ιωαννίδη (26χρ., 2.05μ., Power Forward).
Στο πλάνο είναι 1-2 κινήσεις ακόμη έτσι ώστε ο τεχνικός Μάρκος Τζουγανάτος να έχει γεμάτο «οπλοστάσιο».
Μίλτος Σπυρόπουλος
NATIONAL LEAGUE 2
Ο Δημήτρης Σιαμαντάς νέος υπεύθυνος προπονητής των ακαδημιών Αχαγιάς’82 -Αυγέρος

Η διοίκηση της Αχαγιάς’82- Αυγέρος ανακοίνωσε τον Δημήτρη Σιαμαντά ως νέο υπεύθυνο προπονητή των ακαδημιών μπάσκετ του συλλόγου.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο συνολικό πλάνο της διοίκησης για την ανανέωση και ενίσχυση του ρόλου των ακαδημιών, επιβεβαιώνοντας την έμφαση που δίνει ο σύλλογος στην ανάπτυξη των νεαρών αθλητών.
Με τη συγκεκριμένη κίνηση, η Αχαγιά 82 Αυγέρος υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να επενδύει στο μέλλον του σωματείου, μέσα από ισχυρές βάσεις και σωστή δουλειά στα τμήματα υποδομής.
Ο Δημήτρης Σιαμαντάς έχει πολυετή παρουσία στον χώρο του μπάσκετ και φέρνει μαζί του πλούσια εμπειρία στον τομέα των ακαδημιών. Έχει συνεργαστεί με συλλόγους και προγράμματα ανάπτυξης νεαρών αθλητών, γεγονός που τον καθιστά ιδανική επιλογή για την καθοδήγηση των τμημάτων υποδομής της Αχαγιάς 82 Αυγέρος.
Η φιλοσοφία και οι αρχές του συνάδουν με τις αξίες της Αχαγιάς’82, εξασφαλίζοντας την αρμονική ένταξή του στο δυναμικό του συλλόγου.
Το όραμα του συλλόγου της Κ. Αχαγιάς για τις ακαδημίες είναι να δημιουργήσει ένα πρότυπο «φυτώριο» ταλέντων, όπου οι νέοι αθλητές θα αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους σε ένα περιβάλλον που προάγει το ήθος, την ομαδικότητα και την αγάπη για το άθλημα.
Η συνεργασία με τον κ. Σιαμαντά εντάσσεται απόλυτα σε αυτή τη φιλοσοφία, καθώς η εμπειρία και οι γνώσεις του αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στο πρόγραμμα των ακαδημιών. Η διοίκηση εκφράζει την πεποίθηση ότι, υπό την καθοδήγησή του, οι ακαδημίες της ομάδας θα εξελιχθούν ακόμη περισσότερο, προσφέροντας στα παιδιά της περιοχής την ευκαιρία να βελτιωθούν αγωνιστικά και προσωπικά.
Επιπλέον, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στις ακαδημίες και στην ανδρική ομάδα, ώστε το ταλέντο που καλλιεργείται να βρίσκει διέξοδο και συνέχεια σε υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο.
Μίλτος Σπυρόπουλος
NATIONAL LEAGUE 2
Γλαύκος/Έσπερος: Μια αλλαγή στο πρόγραμμα των φιλικών, Πανελλήνιος αντί Δόξας Λευκάδας

Μια αλλαγή σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα των φιλικών που έχει ανακοινωθεί στο πρόγραμμα του Γλαύκου/Έσπερου υπάρχει και αφορά στις 24 Σεπτεμβρίου.
Τότε είχε προγραμματιστεί η «ρεβάνς» με τη Δόξα Λευκάδας στην «αποθήκη» που τελικά δεν θα διεξαχθεί. Αντίπαλος πάντως της Ένωσης την ίδια ημέρα βρέθηκε και θα είναι ο Πανελλήνιος στην Αθήνα.
Μίλτος Σπυρόπουλος