ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Football League: Οι δυο Όμιλοι και το αναλυτικό πρόγραμμα

Στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής έγινε την Πέμπτη (22/10) η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Football League.
Πριν από αυτή προηγήθηκε ο καταρτισμός των δύο ομίλων Βορρά και Νότου όπου και χωρίστηκαν οι ομάδες, με τη Νίκη Βόλου να ανακοινώνεται ότι κληρώθηκε στον Νότιο Όμιλο.
Μετά την εξέλιξη αυτή, οι όμιλοι αποτελούνται ως εξής:
Στα πλέι όφ θα πάρουν μέρος, οι ομάδες που θα καταλάβουν από κάθε όμιλο, τις θέσεις 1-4 και στα πλέι άουτ, αυτές που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-10.
Οι ομάδες που θα τερματίσουν στα πλέι οφ στις θέσεις 1 και 2 των 2 ομίλων θα προβιβαστούν στην Super League 2, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στις θέσεις 9 και 10 θα υποβιβαστούν στην Γ΄Εθνική.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί πως η πρεμιέρα, θα γίνει χωρίς τους Πόντιους Κοζάνης, λόγω του lockdown. Από εκεί κι έπειτα Θεσπρωτός και Καλαμάτα κατέθεσαν αίτημα να αγωνιστούν εκτός στις πρώτες αγωνιστικές λόγω εργασιών στις έδρες τους, ενώ ειδικοί κλειδάριθμοι δόθηκαν σε Αιγάλεω και Σαντορίνη.
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Αιγάλεω, Αστέρας Βλαχιώτη, Ασπρόπυργος, Επισκοπή, Ιάλυσος, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Νίκη Βόλου, Ρόδος, Σαντορίνη.
ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Κοζάνη, Αλμωπός Αριδαίας, Απόλλων Πόντου, Βέροια, Θεσπρωτός, Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου, Πανσερραϊκός, Πιερικός, Τριγλία
ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 10η
Απόλλων Πόντου – Θεσπρωτός
Καβάλα – Πανσερραϊκός
Ολυμπιακός Βόλου – Τρίγλια
Πιερικός – Αλμωπός Αριδαίας
Βέροια – Κοζάνη
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 11η
Θεσπρωτός – Καβάλα
Βέροια – Απόλλων Πόντου
Τρίγλια – Αλμωπός Αριδαίας
Πανσερραϊκός – Πιερικός
Κοζάνη – Ολυμπιακός Βόλου
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 12η
Απόλλων Πόντου – Καβάλα
Ολυμπιακός Βόλου – Βέροια
Πιερικός – Θεσπρωτός
Τρίγλια – Πανσερραϊκός
Αλμωπός Αριδαίας – Κοζάνη
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 13η
Θεσπρωτός – Τρίγλια
Βέροια – Αλμωπός Αριδαίας
Καβάλα – Πιερικός
Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Πόντου
Κοζάνη – Πανσερραϊκός
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 14η
Απόλλων Πόντου – Πιερικός
Αλμωπός Αριδαίας – Ολυμπιακός Βόλου
Τρίγλια – Καβάλα
Πανσερραϊκός – Βέροια
Θεσπρωτός – Κοζάνη
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 15η
Βέροια – Θεσπρωτός
Ολυμπιακός Βόλου – Πανσερραϊκός
Πιερικός – Τρίγλια
Αλμωπός Αριδαίας – Απόλλων Πόντου
Κοζάνη – Καβάλα
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 16η
Θεσπρωτός – Ολυμπιακός Βόλου
Καβάλα – Βέροια
Τρίγλια – Απόλλων Πόντου
Πανσερραϊκός – Αλμωπός Αριδαίας
Κοζάνη – Πιερικός
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 17η
Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός
Ολυμπιακός Βόλου – Καβάλα
Πιερικός – Βέροια
Αλμωπός Αριδαίας – Θεσπρωτός
Κοζάνη – Τρίγλια
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 18η
Βέροια – Τρίγλια
Καβάλα – Αλμωπός Αριδαίας
Πιερικός – Ολυμπιακός Βόλου
Πανσερραϊκός – Θεσπρωτός
Απόλλων Πόντου – Κοζάνη
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 10η
Νίκη Βόλου – Αιγάλεω
Ιάλυσος – Καλλιθέα
Αστέρας Βλαχιώτη – Ασπρόπυργος
Σαντορίνη – Καλαμάτα
Ρόδος – Επισκοπή
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 11η
Αιγάλεω – Ιάλυσος
Ρόδος – Νίκη Βόλου
Ασπρόπυργος – Καλαμάτα
Καλλιθέα – Σαντορίνη
Επισκοπή – Αστέρας Βλαχιώτη
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 12η
Νίκη Βόλου – Ιάλυσος
Αστέρας Βλαχιώτη – Ρόδος
Σαντορίνη – Αιγάλεω
Ασπρόπυργος – Καλλιθέα
Καλαμάτα – Επισκοπή
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 13η
Αιγάλεω – Ασπρόπυργος
Ρόδος – Καλαμάτα
Ιάλυσος – Σαντορίνη
Αστέρας Βλαχιώτη – Νίκη Βόλου
Επισκοπή – Καλλιθέα
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 14η
Νίκη Βόλου – Σαντορίνη
Καλαμάτα – Αστέρας Βλαχιώτη
Ασπρόπυργος – Ιάλυσος
Καλλιθέα – Ρόδος
Αιγάλεω – Επισκοπή
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 15η
Ρόδος – Αιγάλεω
Αστέρας Βλαχιώτη – Καλλιθέα
Σαντορίνη – Ασπρόπυργος
Καλαμάτα – Νίκη Βόλου
Επισκοπή – Ιάλυσος
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 16η
Αιγάλεω – Αστέρας Βλαχιώτη
Ιάλυσος – Ρόδος
Ασπρόπυργος – Νίκη Βόλου
Καλλιθέα – Καλαμάτα
Επισκοπή – Σαντορίνη
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 17η
Νίκη Βόλου – Καλλιθέα
Αστέρας Βλαχιώτη – Ιάλυσος
Σαντορίνη – Ρόδος
Καλαμάτα – Αιγάλεω
Επισκοπή – Ασπρόπυργος
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 18η
Ρόδος – Ασπρόπυργος
Ιάλυσος – Καλαμάτα
Σαντορίνη – Αστέρας Βλαχιώτη
Καλλιθέα – Αιγάλεω
Νίκη Βόλου – Επισκοπή

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Άρρωστος ο Καρέτσας, κλήθηκε στην Εθνική ο Παντελίδης για το παιχνίδι με την Σκωτία

Μετά τον Ρέτσο που ήδη αντικαταστάθηκε από τον Μιχαηλίδη στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών, είναι εξαιρετικά αμφίβολος και ο Κωνσταντίνος Καρέτσας.
Ο άσος της Γκενκ, βασικός στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς, ταλαιπωρείται από ίωση και θα βρίσκεται στη σημερινή συγκέντρωση της Εθνικής, παρά ταύτα υπάρχει πιθανότητα να ταξιδέψει αύριο (7/10) απευθείας για τη Γλασκώβη.
Λόγω της συγκεκριμένης εξέλιξης, ο ομοσπονδιακός προπονητής αποφάσισε να καλέσει τον Παύλο Παντελίδη στην ομάδα. Πρόκειται για παίκτη που έχει ξεχωρίσει στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, με τρία γκολ -τα δύο απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ- και δύο ασίστ σε έξι συμμετοχές.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Το σχόλιο του Γιώργου Αστερή από τον Πύργο: Η Παναχαϊκή τις εντυπώσεις, ο ΠΑΣ Πύργου τα γκολ

Ο «Αθλητικός Δικαστής» βρέθηκε την Κυριακή στο «Χαράλαμπος Βιλαέτης» και με τη δική του ματιά δίνει στη “Match” το «ρεζουμέ» του τι είδε:
«Σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε παλιές, καλές εποχές για το ποδόσφαιρο της Ηλείας και με σχεδόν 3.000 φιλάθλους στις κερκίδες, το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΣ Πύργου και την Παναχαϊκή ήταν μια πραγματική γιορτή.
Στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, η Παναχαϊκή ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις. Στάθηκε εξαιρετικά και έλεγξε τον χώρο του κέντρου, ενώ ο ΠΑΣ Πύργος είχε αυτό που μετράει περισσότερο στο ποδόσφαιρο, την ουσία δηλαδή τα γκολ. Ωστόσο, η συνολική του εικόνα έδειξε πως χρειάζεται ακόμα δουλειά και «δέσιμο» για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.
Το μεγαλύτερο κέρδος της ημέρας, όμως, ήταν ο κόσμος. Το στάδιο του Πύργου γέμισε μετά από χρόνια, και με Πατρινούς να δίνουν το «παρών» χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο. Τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν αυστηρά και άψογα, με αποτέλεσμα να μην κουνηθεί φύλλο.
Η τελική ετυμηγορία; Σε ένα ματς μέτριου θεάματος η Παναχαϊκή έχασε τους βαθμούς αλλά κέρδισε μια καλή εμφάνιση, ενώ ο Πύργος πήρε τη νίκη αλλά και το μήνυμα ότι πρέπει να βελτιωθεί. Στα αξιοσημείωτα, η κίνηση σεβασμού του Χαντί, ο οποίος δεν πανηγύρισε τα γκολ που πέτυχε, απέναντι στην πρώην ομάδα του».
SUPER LEAGUE 1
Η βαθμολογία της Super League μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής

Η 6η αγωνιστική της Super League έφερε αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, με τον ΠΑΟΚ να “σπάει” την συγκατοίκηση που είχαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και να αφήνει την Ένωση, μόνη πρώτη!
Η ΑΕΚ έκανε απίστευτο “διπλό” επί της Κηφισιάς (2-3) και λίγη ώρα μετά πήρε ευχάριστα νέα από την Τούμπα. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην έδρα του ΠΑΟΚ και όχι μόνο “έπεσε” από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα -που πλέον έχει μόνο το όνομα της Ένωσης- αλλά είδε το “δικέφαλο του Βορρά” να τον προσπερνάει (+1).
Στο ματς που ολοκλήρωσε την 6η αγωνιστική της Super League, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στη Λεωφόρο και έκανε για πρώτη φορά νικηφόρο σερί στο φετινό πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας βαθμολογικά και έχοντας ένα ματς λιγότερο (αυτό της πρεμιέρας, με τον ΟΦΗ).
Αποτελέσματα 6ης αγωνιστικής:
ΟΦΗ – Άρης 3-0
Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-1
ΑΕΛ – Βόλος 2-5
Κηφισιά – ΑΕΚ 2-3
Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 6-0
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-1
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0
Η βαθμολογία:
1. ΑΕΚ 16
2. ΠΑΟΚ 14
3. Ολυμπιακός 13
4. Λεβαδειακός 10
5. Άρης 10
6. Βόλος 9
7. Παναθηναϊκός 8*
8. Κηφισιά 7
9. ΟΦΗ 6 *
10. Ατρόμητος 5
11. Πανσερραϊκός 5
12. ΑΕΛ 4
13. Παναιτωλικός 4
14. Αστέρας Τριπολης 2
*Mατς λιγότερο έχουν ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ
Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Super League:
18/10
17:00 ΑΕΛ – Ολυμπιακός
19:30 Ατρόμητος – Λεβαδειακός
20:00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ
19/10
16:00 Αστέρας Τρίπολη – Κηφισιά
17:30 Βόλος – Πανσερραϊκός
19:30 Άρης – Παναθηναϊκός
21:00 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ